הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ריקון מאגרי גליקוגן

megetron

משתמש פעיל
769
41
נק' מוניטין:
1
769
41
הבנתי שנידרש לאכול לפני אימון כוח ארוחה משולבת חלבון ופחמימה. פחמימה נועדה למלא את מאגרי הגליקוגן לפני אימון שבו הגוף משתמש לאנרגיה להרמות.
. חלבון לפני האימון נועד בשביל למזער פירוק שריר בזמן האימון,ולאחר האימון נדרש לאכול עוד חלבון בשביל להתחיל בניית/סינטוז שרירים, תקנו אותי אם אני טועה.

1) אם מדובר באימון כוח קצר של שעה, האם נידרש משקה פחמימה בזמן האימון? אני מתאר לעצמי שככל שנפח האימון גדול ועצים יותר כך הביקוש לפחמימה יותר גבוהה,מכיוון שמאגרי הגליקוגן בכבד ובשריר מתרוקנים?
2) האם משקה חלבון/חומצות אמינו ( לא מדבר על אוכל שיכביד אותי באמצע האימון) יכולות להיות טובות בזמן האימון? אני מתאר לעצמי שהשלב האנבולי מתחיל בסוף האימון, אבל אולי בשביל למזער פירוק שריר?
3) האם רצוי לשתות מים באמצע אימון אירובי/אינטרוולים? או שעדיף לשתות לפני האימון בשביל שזה לא יכביד ?

פחמימה נועדה למלא את מאגרי הגליקוגן לפני אימון שבו הגוף משתמש לאנרגיה להרמות.
קודם כל, במידה ואתה לא בגרעון קלורי אז המאגרי גליקוגן שלך מלאים, או קרובים להיות מלאים. ככה שאין מה לדבר בכלל על מצב שהוא לא גרעון קלורי.
גם במצב של גרעון, צריך להבין שרוב האנרגיה שאנחנו מנצלים באימון מופקת מ-atp cpt ולא מפחמימות. ובלי קשר שמאגרי הגליקוגן אף פעם לא יהיו מרוקנים לגמרי (מה זה אימון כוח? 150-200 קלוריות? זה 40-50 גרם פחמימה, תמיד יהיה לך מאגר כזה. אלא אם כן אתה בתפריט ללא פחמימות בכלל ואז הגוף מסתגל להפקת אנרגיה משומנים (קטוזיס)).

חלבון לפני האימון נועד בשביל למזער פירוק שריר בזמן האימון,ולאחר האימון נדרש לאכול עוד חלבון בשביל להתחיל בניית/סינטוז שרירים, תקנו אותי אם אני טועה.
תבין את המשמעות של "מה שחשוב זה סך החלבון שנצרך בסוף היום", והתשובה תהיה לך ברורה יותר. אז כן אתה טועה

אם מדובר באימון כוח קצר של שעה, האם נידרש משקה פחמימה בזמן האימון?
לא נדרש

האם משקה חלבון/חומצות אמינו ( לא מדבר על אוכל שיכביד אותי באמצע האימון) יכולות להיות טובות בזמן האימון?
אם האימון הוא לאחר צום (למשל אימון מוקדם בבוקר לפני ארוחת בוקר), אז כן.
אם לא, אז מיותר לגמרי

האם רצוי לשתות מים באמצע אימון אירובי/אינטרוולים?
אימון אינטרוולים קצר של 15-20 דק' זה לא קריטי. אם האימון כבר מגיע ל30-40 דק' ומעלה אז הבחלט יכול לעזור

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
קודם כל, במידה ואתה לא בגרעון קלורי אז המאגרי גליקוגן שלך מלאים, או קרובים להיות מלאים. ככה שאין מה לדבר בכלל על מצב שהוא לא גרעון קלורי.
גם במצב של גרעון, צריך להבין שרוב האנרגיה שאנחנו מנצלים באימון מופקת מ-atp cpt ולא מפחמימות. ובלי קשר שמאגרי הגליקוגן אף פעם לא יהיו מרוקנים לגמרי (מה זה אימון כוח? 150-200 קלוריות? זה 40-50 גרם פחמימה, תמיד יהיה לך מאגר כזה. אלא אם כן אתה בתפריט ללא פחמימות בכלל ואז הגוף מסתגל להפקת אנרגיה משומנים).

תבין את המשמעות של "מה שחשוב זה סך החלבון שנצרך בסוף היום", והתשובה תהיה לך ברורה יותר. אז כן אתה טועה
אז האידיאולוגיה לפיה אנשים משתמשים בה נאמר לאכול פחמימה מורכבת 2-3 שעות לפני אימון(בעל אינדקס גליקמי נמוך) ושעה/חצי שעה לפני אימון לאכול פרי בעל אינדקס גליקמי גבוהה מופרכת מהיסוד?
כי אני יגיד לך על עצמי אינדיוידואליסטית, אם אני מתאמן באימון על בטן ריקה אני מרגיש התקף רעב באמצע ,אבל זה בכלל לא מוריד לי את משקלי העבודה.
ומה זה מ-atp cpt ? זה לא קשור למקור מזון בגוף?

אז האידיאולוגיה לפיה אנשים משתמשים בה נאמר לאכול פחמימה מורכבת 2-3 שעות לפני אימון(בעל אינדקס גליקמי נמוך) ושעה/חצי שעה לפני אימון לאכול פרי בעל אינדקס גליקמי גבוהה מופרכת מהיסוד?
כי אני יגיד לך על עצמי אינדיוידואליסטית, אם אני מתאמן באימון על בטן ריקה אני מרגיש התקף רעב באמצע ,אבל זה בכלל לא מוריד לי את משקלי העבודה.
האידיולוגיה לא "מופרכת מהיסוד" היא פשוט מאוד לא מדויקת ברוב הכולל של המקרים לפי דעתי.

ATP-CP =
מערכת ATP CP (קריאטין פוספט)- מערכת זו נותנת אנרגיה לטווח קצר. משתמשים בה בפעילויות עצימות הדורשות אנרגיה מיידית כמו: ריצת 60 מטר,קפיצה וכו. מערכת זו אינה דורשת נוכחות חמצן לשם הפקת ה-ATP ׁ
לקוח מויקיפדיה.
זה בעצם מנגנון האנרגיה שהגוף שלך משתמש בו על מנת לבצע פעילות גופנית במשך זמן מסוים(כמו שרשום למעלה).
ולא מה"גליקוגן" שיש לך בגוף כמו במנגנון אנרגיה נוסף שיש לך בגוף (חפש ערך - גליקוליזה)

• פותח/ת השרשור
ATP-CP =
מערכת ATP CP (קריאטין פוספט)- מערכת זו נותנת אנרגיה לטווח קצר. משתמשים בה בפעילויות עצימות הדורשות אנרגיה מיידית כמו: ריצת 60 מטר,קפיצה וכו. מערכת זו אינה דורשת נוכחות חמצן לשם הפקת ה-ATP ׁ
לקוח מויקיפדיה.
הבנתי, בעבודה בחזרות נמוכות השימוש עיקרי באנרגיה מגיע ממערכת ATP.
אז בגלל זה אנשים לוקחים תוספי קריאטין ומשפרים את משקלי העבודה?
ככל שאני מעמיס על הגוף יותר קריאטין פוספט(מה שאני מניח שמצוי גם במזון בחלבונים רגילים אך בכמות נמוכה)
אז אני יוכל להרים משקל לזמן ארוך יותר מה שיגדיל לי לטווח הארוך את מסת השריר ?

הבנתי, בעבודה בחזרות נמוכות השימוש עיקרי באנרגיה מגיע ממערכת ATP.
אז בגלל זה אנשים לוקחים תוספי קריאטין ומשפרים את משקלי העבודה?
ככל שאני מעמיס על הגוף יותר קריאטין פוספט(מה שאני מניח שמצוי גם במזון בחלבונים רגילים אך בכמות נמוכה)
אז אני יוכל להרים משקל לזמן ארוך יותר מה שיגדיל לי לטווח הארוך את מסת השריר ?
מדויק

האידיולוגיה לא "מופרכת מהיסוד" היא פשוט מאוד לא מדויקת ברוב הכולל של המקרים לפי דעתי.

ATP-CP =
לקוח מויקיפדיה.
זה בעצם מנגנון האנרגיה שהגוף שלך משתמש בו על מנת לבצע פעילות גופנית במשך זמן מסוים(כמו שרשום למעלה).
ולא מה"גליקוגן" שיש לך בגוף כמו במנגנון אנרגיה נוסף שיש לך בגוף (חפש ערך - גליקוליזה)
אז בעצם לפי מה שאתה אומר לעיתוי ארוחות ביחס לאימון אין חשיבות?
כלומר אין באמת יתרון מסויים בלאכול 1-2 שעות לפני אימון? בהנחה שהאימון לא לאחר צום ובמהלך כל השבוע אוכלים בצורה טובה.

• פותח/ת השרשור
אז אם אני רוצה להמנע מהתעסקות בקניית קריאטין, אכילה של 4-5 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף ימלא את מאגרי הקריאטין בשריר שלי בצורה אופטימלית ,ואפילו זהה להעמסת קריאטין?
אני מניח שזה גם יאפשר לי לבנות את השריר בצורה אופטימלית(סינטוז חלבון בשריר) ומצד שני העודף של החלבון שאני אקח ימלא את המחסור של הפחמימה מבחינת גלוקוז שכנראה יהיה חסר לי כי אני מוותר על חלק עיקרי מהתפריט שלי על הפחמימה. כלומר שני ציפורים במכה אחת.

אז אם אני רוצה להמנע מהתעסקות בקניית קריאטין, אכילה של 4-5 גרם חלבון לכל קילו משקל גוף ימלא את מאגרי הקריאטין בשריר שלי בצורה אופטימלית ,ואפילו זהה להעמסת קריאטין?
אני מניח שזה גם יאפשר לי לבנות את השריר בצורה אופטימלית(סינטוז חלבון בשריר) ומצד שני העודף של החלבון שאני אקח ימלא את המחסור של הפחמימה מבחינת גלוקוז שכנראה יהיה חסר לי כי אני מוותר על חלק עיקרי מהתפריט שלי על הפחמימה. כלומר שני ציפורים במכה אחת.
זה להרוג זבוב עם תותח. לבנות תפריט של 4-5 גרם חלבון לקילו, יהיה מאוד יקר ומסובך לוגיסטית
לקחת כפית קריאטין ביום זה קל וזול
קילו ב 129 שקלים, זה 65 אגורות למנה

כלומר אין באמת יתרון מסויים בלאכול 1-2 שעות לפני אימון? בהנחה שהאימון לא לאחר צום ובמהלך כל השבוע אוכלים בצורה טובה.
כשמדובר על אימון כוח, אין לזה חשיבות. צריך להקפיד להגיע לאימון לא רעבים ולא מפוצצים (בשביל שזה יקרה נוח לאכול שעה-שעתיים לפני האימון ארוחה, אבל ממש לא חובה). מה שכן צריך לדאוג תמיד להתאמן עם מספיק נוזלים בגוף שתהיה זרימת דם טובה. כלומר אף פעם לא להתאמן מיובשים.

• פותח/ת השרשור
מה שכן צריך לדאוג תמיד להתאמן עם מספיק נוזלים בגוף שתהיה זרימת דם טובה. כלומר אף פעם לא להתאמן מיובשים.
מה הבעיה בלהביא פטל לאימון כוח? או לאכול פרי? זה אמור להקפיץ לי את רמות הסוכר בדם שגם ככה נמוכות במהלכו,לא?

• פותח/ת השרשור
מתי כתבתי שזאת בעיה?
אוקיי אני רק שואל, פטל או פרי טובים באימון כוח של שעה? כי מקודם רשמת שלא צריך פחמימה פשוטה בזמן האימון(אלא רק אם הוא עצים)
וגם לא ראיתי אף אחד בחדר הכושר שלי ששותה פטל או משקה באמצע האימון. ראיתי רק ששותים מים,רק שמבחינה הגיונית זה לא מובן לי

אוקיי אני רק שואל, פטל או פרי טובים באימון כוח של שעה? כי מקודם רשמת שלא צריך פחמימה פשוטה בזמן האימון(אלא רק אם הוא עצים)
וגם לא ראיתי אף אחד בחדר הכושר שלי ששותה פטל או משקה באמצע האימון. ראיתי רק ששותים מים,רק שמבחינה הגיונית זה לא מובן לי
תקרא את כל מה שכתבתי עוד פעם. לא רואה סיבה לחזור על עצמי

בהנחה שהגעת לאימון עם מאגרים מלאים, התועלת בעוד פחמימות במהלך האימון היא זניחה. אם אתה עושה אימון עצים שאורך מעל שעה, יש אולי תועלת ב 100 קלוריות של פחמימה אחרי 45 דקות וזה בתנאי שהאימון ממשיך להיות עצים ולא בטן / יד קדמית/ מתיחות

• פותח/ת השרשור
תקרא את כל מה שכתבתי עוד פעם. לא רואה סיבה לחזור על עצמי
קראתי ,ואתה דיברת על כך שזה לא חשוב לאכול באמצע האימון כל עוד אנחנו לא בצום או האימון קצר, ואני מסכים שזה לא יתרום לי למשקלי העבודה, בין אם יהיה בגוף שלי המון פחמימה ובין אם לא יהיה, אבל מה שאני שואל זה אם אני אשתה פטל או סוג אחר של משקה בעל סוכרים פשוטים, מבחינת עירנות או אנרגיה או השפעה על עייפות לא תיהיה לזה שום השפעה?
למה אני שואל? כי שאני לוקח למשל קפאין אני ממש עירני וזה מצמצם את המנוחה שלי בין הסטים עצמם בתרגילים השונים.
בהנחה שהגעת לאימון עם מאגרים מלאים, התועלת בעוד פחמימות במהלך האימון היא זניחה. אם אתה עושה אימון עצים שאורך מעל שעה, יש אולי תועלת ב 100 קלוריות של פחמימה אחרי 45 דקות וזה בתנאי שהאימון ממשיך להיות עצים ולא בטן / יד קדמית/ מתיחות
הבנתי תודה

אם אני עושה אימון של שעה+ משקולות(ביניהם סקוואט/בנצ וכו')... ואז יוצא לרוץ 40 דקות.
אתה ממליץ להכניס משהו לפה לפני הריצה?

אם אני עושה אימון של שעה+ משקולות(ביניהם סקוואט/בנצ וכו')... ואז יוצא לרוץ 40 דקות.
אתה ממליץ להכניס משהו לפה לפני הריצה?
במקרה כזה כן. רבע שעה לפני תחילת הריצה תאכל משהו קטן.
אם אתה בחיטוב, זה לא חובה כל עוד אתה מרגיש טוב

מה הקשר?

ATP-CP =
לקוח מויקיפדיה.
או שבעצם אתה סותר את shahar18 וטוען שכן יש חשיבות לארוחה לפני אימון?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית