הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ליפטרים - עושים חיטוב או נשארים במסה?

YOUMIRINBRUH

משתמש מתחיל
176
21
נק' מוניטין:
0
176
21
אז רצתי לדעת אם אתם עושים חיטוב או אתם נשארים במסה כול הזמן ?. כי אני עשיתי חיטוב תקופה ארוכה ועכשיו תקוע ולא מצליח להרזות אולי בגלל המטובלזים נפגע או משהו . אתם ממלצים לי לעשות מסה מעל 20 אחוז שומן ? ואם כן להתחיל בפלוס 150/200 קלורי ?

אז מה התחליף הכי קרוב לפוור קליין אם לא מתח ?
לא נראה לי שיש לו תחליף באמת. כמו שתשאל מה התחליף הכי קרוב לסקוואט או לדדליפט
זה לא מעובד אם אתה עושה את זה בעצמך , אם זה המזון העיקרי שאתה רוצה לאכול זה לא בעיה לקנות מכונה ולהכין בעצמך גם בריא ולא מעובד וגם טעים יש מתכונים צריך בשר שומן תבלינים וזהו .
לא בעיה לעשות הרבה דברים, אבל לא על זה דיברתי, אמרתי שדיאטה קטוגנית היא לא חייבת להיות פליאו (וגם הפוך)

לא בעיה לעשות הרבה דברים, אבל לא על זה דיברתי, אמרתי שדיאטה קטוגנית היא לא חייבת להיות פליאו (וגם הפוך)

זה לא מוגזם אבל 3 תרגילים לרגליים זה נשמע לי יותר מדי בשביל מתאמנים חובבנים ולא Power lifters כאילו דד ליפט וסקוואט לא מספיק ?

זה לא מוגזם אבל 3 תרגילים לרגליים זה נשמע לי יותר מדי בשביל מתאמנים חובבנים ולא Power lifters כאילו דד ליפט וסקוואט לא מספיק ?
לא יודע, תשאל את ריפטו, אני אישית עשיתי מתח במקום פאוורקלין כשעשיתי SS.
ואגב כל מי שעושה SS הוא לא פאוורליפטר אלא מתאמן חובבן. זו תכנית למתאמנים מתחילים.

לא יודע, תשאל את ריפטו, אני אישית עשיתי מתח במקום פאוורקלין כשעשיתי SS.
ואגב כל מי שעושה SS הוא לא פאוורליפטר אלא מתאמן חובבן. זו תכנית למתאמנים מתחילים.

תגיד אם אני מצליח לעשות רק מתח 1 מה כדאי לעשות כדי להגיע ל5-7 כאילו יש כל מיני שיטות נגיד לקפוץ מקופסא כל פעם ולרדת לאט או לעלות על מעלית עזר כזאת.. מה מומלץ ?

זה מבוסס על משהו מדעי?
לאכול את מה שהגוף שלך אכל במשך מאות אלפי שנים זה לא טוב לטענתך?
אז למה אתה מתאמן בעיקר בתנועות חופשיות וגדולות? מה זה משנה שלאדם הקדמון לא הייתה מכונה של פשיטת ברכיים במערה?

אז למה אתה מתאמן בעיקר בתנועות חופשיות וגדולות?
אני באמת צריך להצדיק עשית תרגילי בסיס? מה חסר דיונים על כך?
לאכול את מה שהגוף שלך אכל במשך מאות אלפי שנים זה לא טוב לטענתך?
לא. איך זה בדיוק הופך את זה לנכון? כי זה מה שעושים?
ואם כולם היו מעשנים במשך אלפי שנים אז זה גם היה נכון?

אם כולם היו מעשנים במשך מאות אלפי שנים, סביר להניח שהיה קורה אחד משני דברים :
א.אם זה היה עישון מספיק כבד, המין האנושי היה נכחד.
ב.גוף אדם היה מסתגל לפעולת העישון.
יכול גם להיות שזה לא היה משפיע על המין האנושי בצורה קריטית, אבל זה בטוח היה משפיע.

כן, אתה צריך להצדיק.
אתה עושה תרגילים מורכבים כי ככה בנוי לעבוד גוף האדם וגוף האדם נבנה לעבוד בצורה הזאת כי לזה הוא הסתגל כשהוא רדף אחרי פרה, הרג אותה וסחב אותה למשפחה שלו כדי לאכול.

אתה עושה תרגילים מורכבים כי ככה בנוי לעבוד גוף האדם
לא,אני עושה תרגילים מורכבים כי הם מערבים הכי הרבה מסת שריר ופועלים על שרירים שאני רוצה בצורה הכי יעילה ובטיחותית.
אנשים היו עושים לחיצת חזה לפני 5000 שנה? מעניין.
אם כולם היו מעשנים במשך מאות אלפי שנים, סביר להניח שהיה קורה אחד משני דברים :
א.אם זה היה עישון מספיק כבד, המין האנושי היה נכחד.
ב.גוף אדם היה מסתגל לפעולת העישון.
אוקיי,זה עדיין אל הופך את זה לנכון. קראת את מה שציטטתי מהמאמר של פליאו?
"ראשית, נציין את הפן החיובי של דיאטת הפליאו, הדיאטה מושתת על צריכה של תזונה המורכבת: ממגוון בשרים, דגים, ירקות, פירות ואגוזים. תזונה מגוונת מסוג זה, תחת תפריט קלורי מבוקר, מציעה שלל יתרונות בריאותיים על פני דיאטות הכוללות מזונות מעובדים הנפוצים כל כך בעולם המערבי.
יחד עם זאת, נקודת המבט וההשקפה המעורפלת של התזונה הפליאוליתית על מזונות אחרים מדליקים נורה אדומה. נכון להיום, אין מקור מדעי אשר תומך בטענה כי דיאטת הפליאו טובה יותר מדיאטות המכילות סיבים תזונתיים או רכיבים תזונתיים אחרים שאינם ברשימת "המותרות" הפליאוליתית. כפי שהוכח במספר מחקרים, ישנם יתרונות בריאותיים במגוון מאכלים לא פליאוליתיים, כגון מוצרי חלב וחיטה מלאה. המנעות ממאכלים אלו עלולה לגרום נזק לבריאות האדם."

אין לך איזהשהו ידע בסיסי בקינזיולוגיה? אתה לא מסוגל לנתח תנועה של לחיצת חזה ולהבין איך האדם עשה את התנועה הזו מהרגע שבו הוא התחיל ללכת על הרגליים?
אז מה אם הם מערבים הרבה מסת שריר? מה זה משנה אם אני מפרק את סקוואט לשלושה תרגילים שונים? איך סקוואט יותר בטיחותי מלחיצת רגליים? אתה לא יכול לקרוס עם המכונה עליך בלחיצת רגליים עד כמה שאני יודע, והמקום לטעויות טכניות קטן הרבה יותר.

אז אם אין מחקרים שמגבים משהו שצריך להיות מובן מאליו זה הופך את זה ללא נכון?
גם לתכנית אימון שבה אתה עובד אין מחקרים, אבל על זה כבר דיברנו.

לא יודע מה נכתב במאמר, אין לגוף שום צורך בחיטה מלאה.
התזונה האידיאלית היא התזונה שאליה המין האנושי התסגל לאורך קיומו, וזה לא משנה איך קוראים לה או כמה הספרים עליה מוכרים.

נערך לאחרונה:
לא יודע מה נכתב במאמר
יופי,אז אולי כדאי שתקרא. תראה שישנם המון סתירות בתוך הדיאטה עצמה והיא מחוסרת כל ביסוס מדעי אפשרי.
אז מה עם הם מערבים הרבה מסת שריר?
אז זה הכי יעיל?
מה זה משנה אם אני מפרק את סקוואט לשלושה תרגילים שונים
כן? איזה?
איך סקוואט יותר בטיחותי מלחיצת רגליים
לחיצת רגליים מפעילה את אותם השרירים שמפעיל הסקוואט? השוואה נהדרת.
אז אם אין מחקרים שמגבים משהו שצריך להיות מובן מאליו זה הופך את זה ללא נכון?
כן,כי מובן מאליו הוא משהו סובייקטיבי.
גם לתכנית אימון שבה אתה עובד אין מחקרים, אבל על זה כבר דיברנו.
איזה מחקרים בדיוק אתה רוצה? הוכחה שאתה באמת מפעיל את הרגליים בסקוואט?
אין לגוף שום צורך בחיטה מלאה.
ואיך הגעת למסקנה הזו?

למה תרגיל שמערב הכי הרבה מסת שריר הכי יעיל? מה זה משנה עם סקוואט עובד על X שרירים ואני עושה Y תרגילים בשביל לעבוד על אותם שרירים?
בהנחה והשרירים העיקריים עליהם עובד הסקוואט הם הGLUTES, HAMSTRINGS, QUADS (שאר המעורבים בצורה סטטית כזו או אחרת פחות מעניינים אותי כרגע), מה מונע ממני לעשות 3 תרגילים שונים?
לחיצת הרגליים מפעילה את אותם שרירים כמו בסקוואט, כן.

אתה עושה סקוואט כי אתה יודע ב100% שהוא מפעיל את הרגליים? גם הליכה מפעילה את הרגליים.

איזה סתירות יש בדיאטה? זו גישה שדוגלת בתזונה כמו בתקופה הפליאוליטית, לא דת.

אתה מתעלם מכל טענה או שאלה שלי שאתה לא מסוגל לענות עליה ומתחכם וזה מתחיל לעייף, במיוחד בשעה כזאת.

לחיצת הרגליים מפעילה את אותם שרירים כמו בסקוואט, כן.
אה,כן? היא מפעילה את הזוקפים ואת שרירי הבטן?
גם הליכה מפעילה את הרגליים.
אבל לא באותו עומס.
איזה סתירות יש בדיאטה?
אולי תיקרא את המאמר במקום להתכווח איתי?
למה תרגיל שמערב הכי הרבה מסת שריר הכי יעיל?
לא יודע,לא יעיל בכלל. אולי בעצם כל תרגיל בסיס שקיים אני אפרק למליון תרגילים ואז אשב במכון 5 שעות.
נשמע יעיל בסה"כ הראי אתה עובד על אותם השרירים בסוף. אותה תוצאה.

שרירי הגו (לא גב) מופעלים בצורה סטטית, גם תרגילים כאלה אני יכול להוסיף.

יופי, אנחנו מתקדמים.
למה צריך להעמיס? איך קוראים לתופעה שקוראת כשאתה מעמיס משקל על הגוף?

למה אני צריך לקרוא את המאמר? יש לך טענות - תביא אותן.

אולי? לטענתך אין הבדל.

לגבי הנקודה הקודמת ששכחתי להתייחס אליה - כן, אין לגוף צורך קיומי בפחמימות ובטח שלא בחיטה מלאה.

אתה ממשיך להתעלם מחצי מהטענות ולהתפלסף על השאר.

שרירי הגו (לא גב) מופעלים בצורה סטטית, גם תרגילים כאלה אני יכול להוסיף.

יופי, אנחנו מתקדמים.
למה צריך להעמיס? איך קוראים לתופעה שקוראת כשאתה מעמיס משקל על הגוף?

למה אני צריך לקרוא את המאמר? יש לך טענות - תביא אותן.

אולי? לטענתך אין הבדל.

לגבי הנקודה הקודמת ששכחתי להתייחס אליה - כן, אין לגוף צורך קיומי בפחמימות ובטח שלא בחיטה מלאה.

אתה ממשיך להתעלם מחצי מהטענות ולהתפלסף על השאר.
א.אתה יכול בבקשה לצטט?
ב.אני לא חושב שיש לי מה להמשיך את הדיון אם אתה לא הולך לקרוא את המאמר,זה בזבוז זמן.

המאמר לא יחדש לי שום דבר ואם יש לך טענות (שהנפצת או שהבאת מהמאמר) תביא אותן ואני אענה.

לצערי לרוב לא ענית על הטענות שלי כי היה לך קשה מדי לחפש בגוגל דברים כמו ניתוח תנועה של לחיצת חזה או הסבר על צורך של גוף האדם בפחמימות, ככה שהדיון היה בעיקר זיון שכל פילוסופי...

המאמר לא יחדש לי שום דבר ואם יש לך טענות (שהנפצת או שהבאת מהמאמר) תביא אותן ואני אענה.
אני אוהב שאתה קובע עובדות לפני שאתה טורח לקרוא,פשוט נהדר.
על צורך של גוף האדם בפחמימות
ומתי בדיוק קבעתי בנחרצות שהאדם צריך פחמימות?
תקשיב,אתה מוציא דברים מהקשרם ואתה עצלן מידי לקרוא מאמר של 10 דקות. נו באמת.

שאלת איך הגעתי למסקנה הזאת כשטענתי שלגוף אין צורך בחיטה מלאה, לי זה נראה די מובהק.

אני לא מוציא דברים מהקשרם, אני מכיר את המאמר (ועוד הרבה דומים בקילוגרם) ובגלל זה אני אומר שהוא לא יחדש לי כלום.

הדיון הזה חסר פואנטה, אתה ממשיך להתפלסף במקום להביא טענות או להגיב לשלי.
תאכל איך שאתה רוצה ושיהיה לך בתאבון 😋🍴

אתה ממשיך להתפלסף במקום להביא טענות או להגיב לשלי.
להביא טיעונים מבוססי מחקר=להתפלסף?
לדגול בדיאטה חסרת כל ביסוס מדעי אפשרי ובעלת סתירות פנימיות=לענות ברצינות?
אני חושב נכון?
בקיצור,לילה טוב ובתאבון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית