הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מולטי ויטמין עובד?

סלביק

משתמש פעיל
342
65
נק' מוניטין:
191
342
65
רכשתי מולטי ויטמין של אופטי מן,והתחלתי על הדרך לברר דרך מאמרים ויוטיוב האם באמת הגוף מזהה את הויטמינים הסינטטים וסופג אותם,וקיבלתי תשובות לכאן ולכאן כשהרוב המוחלט טוענים שזה פשוט לא עובד ולא במקרה מכניסים לתוך המולטי ויטמין כמויות מטורפות מכל סוג על מנת להגדיל את הסיכויי שמשהו מיזה ביכלל יספג,אז סוף פסוק עובד או לא?אני לא אוכל כמעט ירקות ופירות ולכן קניתי אבל בינתיים שמתי בצד ולא משתמש מפני שהיעילות לא הוכחה.
יש פה כמה חברה רציניים שצפו באשכול,אשמח לתגובה רצינית.

רכשתי מולטי ויטמין של אופטי מן,והתחלתי על הדרך לברר דרך מאמרים ויוטיוב האם באמת הגוף מזהה את הויטמינים הסינטטים וסופג אותם,וקיבלתי תשובות לכאן ולכאן כשהרוב המוחלט טוענים שזה פשוט לא עובד ולא במקרה מכניסים לתוך המולטי ויטמין כמויות מטורפות מכל סוג על מנת להגדיל את הסיכויי שמשהו מיזה ביכלל יספג,אז סוף פסוק עובד או לא?אני לא אוכל כמעט ירקות ופירות ולכן קניתי אבל בינתיים שמתי בצד ולא משתמש מפני שהיעילות לא הוכחה.
יש פה כמה חברה רציניים שצפו באשכול,אשמח לתגובה רצינית.
אולי קראת כמה תגובות שלי בעניין. אני לא דוגל במולטי, אלא בתיסוף על פי צורך, ועל הדרך לדעת לתזמן את הלקיחה כדי לשפר ספיגה.
אם כבר קנית מולטי - לא נורא, תשתמש.
אם לא, חשוב פעמיים לפני שתקנה.
קודם כל שאל את עצמך מה חסר לי? ומה כדאי לי לקחת ולא לבסס על המזון.
יש הרבה גישות, בסופו של דבר גם התפריט הטוב והמאוזן ביותר לא יכול לענות על כלל הדרישות מבחינת ויטמינים ומינרלים. פה נכנס התיסוף לפי צורך

אולי קראת כמה תגובות שלי בעניין. אני לא דוגל במולטי, אלא בתיסוף על פי צורך, ועל הדרך לדעת לתזמן את הלקיחה כדי לשפר ספיגה.
אם כבר קנית מולטי - לא נורא, תשתמש.
אם לא, חשוב פעמיים לפני שתקנה.
קודם כל שאל את עצמך מה חסר לי? ומה כדאי לי לקחת ולא לבסס על המזון.
יש הרבה גישות, בסופו של דבר גם התפריט הטוב והמאוזן ביותר לא יכול לענות על כלל הדרישות מבחינת ויטמינים ומינרלים. פה נכנס התיסוף לפי צורך
אין הרבה גישות,הגישה שלך היא הגישה הנכונה ביותר.
אבל היא הכי קשה.אתה צריך לעשות בדיקה+לראות מה אתה אוכל+להזמין כל תוסף בניפרד.

אין הרבה גישות,הגישה שלך היא הגישה הנכונה ביותר.
אבל היא הכי קשה.אתה צריך לעשות בדיקה+לראות מה אתה אוכל+להזמין כל תוסף בניפרד.
מעולם לא ייחסתי חשיבות לתוצאות בדיקות הדם (בחינת ויטמינים ומינרלים) להחלטתי באילו לתסף.
למשל, אני לוקח כבר תקופה ארוכה 400mg מגנזיום ציטראט ו-25mg אבץ פיקולנט לפני השינה. באף בדיקת דם לא ראיתי חוסר.
אני יודע בפועל כי זה משפר לי את ההתאוששות והשינה. מדוע שלא אתסף?
זו רק דוגמא אחרת קטנה, יש עוד כמה ויטמינים ומינרלים שבחרתי להקדיש לעצמי בתיסוף

400mg מגנזיום ציטראט ו-25mg אבץ פיקולנט לפני השינה.
אלו לו דוגמאות טובות.
תוספים כאלו באים במטרה מסויימת. (לשפר התאוששות.)
והם גם נלקחים לפני השינה.
אני מדבר על דברים כמו ויטמין D,B,C וכו'. ויטמינים כללים שיש לכל אדם צורך בהם לבריאות הכללית שלו.
יש עוד כמה ויטמינים ומינרלים שבחרתי להקדיש לעצמי בתיסוף
אשמח לדעת איזה.

אלו לו דוגמאות טובות.
תוספים כאלו באים במטרה מסויימת. (לשפר התאוששות.)
והם גם נלקחים לפני השינה.
אני מדבר על דברים כמו ויטמין D,B,C וכו'. ויטמינים כללים שיש לכל אדם צורך בהם לבריאות הכללית שלו.

אשמח לדעת איזה.
1g ויטמין C שחרור מושהה - כדי לספוג טוב יותר את הברזל מהמזון השוטף וגם כאנטיאוקסידאנט
אומגה 3 - מגיע לכמות יומית של 4g אומגה, מתוכם כ-2.1g של EPA+DHA
1g סידן ציטראט - מאחר וכמעט לא צורך כלל סידן מאף מקור במזון (שלא נדבר על הספיגה הזעומה שלו משם)
5000iu ויטמין D - לעזור לספיגת הסידן ולהשלים חוסר חשיפה לשמש

לא זכור לי שאומגה 3 נמצא במולטיויטמינים.

כל השאר לגיטימיים,אך אם התוצאות בבדיקות דם מראות שהכל בגדר הנורמה למה שיהיה צורך?
ומה אם למשל היית צורך מזון שעשיר בסידן? עדיין היית צורך בתוספים הללו?

לא זכור לי שאומגה 3 נמצא במולטיויטמינים.

כל השאר לגיטימיים,אך אם התוצאות בבדיקות דם מראות שהכל בגדר הנורמה למה שיהיה צורך?
ומה אם למשל היית צורך מזון שעשיר בסידן? עדיין היית צורך בתוספים הללו?
המלצה לסידן היא בערך 1-1.2 גרם ליום, וזה עוד לפני שהבן אדם מתאמן.
ספיגת סידן מהמזון השוטף מאוד נמוך (לא אכנס לכמה אחוז בדיוק, הן במוצרי חלב והן ביתר המזון).
כמובן וגם גורמים כמו זרחן וסביבת PH משפיעים.
אני גורס שסידן הוא מינרל מאוד חשוב, וגם אם בבדיקות הדם אין חסר, זה לא אומר שאני צורך מספיק.
אני לוקח את ה-1g מחולק ל-2 מנות (500mg בכל פעם) בדיוק באמצע שבין הארוחות (בערך שעה-שעה וחצי לאחר האחרונה האחרונה ולפני הבאה)
כך אני די מבטיח שהסביבה הכימית תאפשר ספיגה טובה של הסידן, ובאמת הדעתי ל-1g יומי

המלצה לסידן היא בערך 1-1.2 גרם ליום, וזה עוד לפני שהבן אדם מתאמן.
ספיגת סידן מהמזון השוטף מאוד נמוך (לא אכנס לכמה אחוז בדיוק, הן במוצרי חלב והן ביתר המזון).
כמובן וגם גורמים כמו זרחן וסביבת PH משפיעים.
אני גורס שסידן הוא מינרל מאוד חשוב, וגם אם בבדיקות הדם אין חסר, זה לא אומר שאני צורך מספיק.
אני לוקח את ה-1g מחולק ל-2 מנות (500mg בכל פעם) בדיוק באמצע שבין הארוחות (בערך שעה-שעה וחצי לאחר האחרונה האחרונה ולפני הבאה)
כך אני די מבטיח שהסביבה הכימית תאפשר ספיגה טובה של הסידן, ובאמת הדעתי ל-1g יומי
הבינותי,תודה רבה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית