הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ באיזה שלב בתוכנית לשלב הנפות

Crogam

משתמש פעיל
561
5
נק' מוניטין:
5
561
5
1. באיזה שלב בתוכנית ובאיזה תוכנית אפשר להתחיל לשלב סנאץ, קלין אנד ג'ירק מבלי לפגוע בהתקדמות של תרגילי הבסיס?
2. עד עכשיו במקום הפאוור קלין בss עשיתי מתח אם אני אכניס את הפוואר קלין איך אני יוכל לשמר את התוצאות שהגעתי אליהם במתח מבלי לפגוע בהתקדמות בפאוור קלין אפשרי?

בתשובה לשאלה 2. פשוט, תוסיף את הפאוורקלין ותעשה את המתח אחרי.

בקשר לתכנון SS בשילוב וואיטליפטינג, לא הנפתי בעבר ולא יודע במה זה כרוך אז נשאיר את זה למנוסים יותר בתחום.

אל תנסה לבצע הרמות אולימפיות על סמך הסתכלות באינטרנט, ממליץ ללכת לאיזה מכון הרמת משקולות או איזה שהו מכון קרוספיט עם ידוע למישהו על מאמן טוב שם..
תנסה לבד או שתגיע למצב שאתה עושה לא נכון ויהיה לך מאוד קשה לתקן את זה או שתיפצע

יש לך 2 אפשרויות.

1. לסיים את הSS כמו שצריך ואז ללכת למכון הרמת משקולות בשביל ייעוץ אצל אחד המאמנים.
2. להפסיק את הSS וללכת עכשיו למכון הרמת משקולות בשביל ייעוץ אצל אחד המאמנים.

בכל מקרה, הרמות אולימפיות לבד - לא תצליח וגם לבנות תוכנית שתקדם אותך בהרמות האולימפיות לא תצליח.
אלו 2 התרגילים הכי מורכבים בעולם הכושר שמצריכים המון אלמנטים ורק מאמן טוב ידע א.ללמד אותך את הטכניקה בצורה טובה ב.לגרום לך להתקדם ולחזק את החולשות שלך בנקודות החלשות שלך.

אני רוצה שניה להתייחס לכל מי שישר תוקף שבשביל הרמות אולימפיות חייבים מאמן.

א. אני ממש לא מתנגד למאמן בעיקר שיש באמת חבר'ה תותחים ומנוסים בתחום שיכולים ללמד אותך כמו שצריך כי התרגילים אכן מורכבים ושונים מאוד משאר התרגילים בחדר הכושר.

ב. ג'ים ונדל בספר (beyond 5/3/1) כותב בחלק קטן מהספר על הפואור קלין ושילובו בתוכנית - הוא לא מתעמק יותר מדי וזה גם לא מה שחשוב עכשיו אבל הוא כותב משהו מאוד חכם - "הרבה אנשים מתקשים עם הפוואר קלין כי אומרים להם שהוא תרגיל קשה למרות שבפועל "לנקות" את המוט מהרצפה הישר לראק פוזישן זה הדבר הכי פשוט וטבעי שאפשר לעשות" עכשיו מה שאני אומר זה שתמיד עדיף במידת האפשר ללמוד ממאמן אבל אפשר גם בלי, ואולי תהליך הלמידה יהיה איטי ויהיה הרבה ניסיוי וטעייה אבל לבוא ולהגיד לא לפנות זה, זה כבר בגדר בדיחה.

אני רוצה שניה להתייחס לכל מי שישר תוקף שבשביל הרמות אולימפיות חייבים מאמן.

א. אני ממש לא מתנגד למאמן בעיקר שיש באמת חבר'ה תותחים ומנוסים בתחום שיכולים ללמד אותך כמו שצריך כי התרגילים אכן מורכבים ושונים מאוד משאר התרגילים בחדר הכושר.

ב. ג'ים ונדל בספר (beyond 5/3/1) כותב בחלק קטן מהספר על הפואור קלין ושילובו בתוכנית - הוא לא מתעמק יותר מדי וזה גם לא מה שחשוב עכשיו אבל הוא כותב משהו מאוד חכם - "הרבה אנשים מתקשים עם הפוואר קלין כי אומרים להם שהוא תרגיל קשה למרות שבפועל "לנקות" את המוט מהרצפה הישר לראק פוזישן זה הדבר הכי פשוט וטבעי שאפשר לעשות" עכשיו מה שאני אומר זה שתמיד עדיף במידת האפשר ללמוד ממאמן אבל אפשר גם בלי, ואולי תהליך הלמידה יהיה איטי ויהיה הרבה ניסיוי וטעייה אבל לבוא ולהגיד לא לפנות זה, זה כבר בגדר בדיחה.

עושים פווארקלין באולימפיאדה?

עושים פווארקלין באולימפיאדה?
הציטוט הזה ספציפית דיבר על פאוור קלין, הרעיון הוא באופן כללי זה כמו משל הנמלה החירשת למי שמכיר.

ברור לי שהקלין והפוואר קלין יותר פשוטים מהסנאץ נגיד אבל העיקרון הוא אותו עיקרון והנחרצות בכל התחום הזה מאוד מוגזמת לדעתי.

הציטוט הזה ספציפית דיבר על פאוור קלין, הרעיון הוא באופן כללי זה כמו משל הנמלה החירשת למי שמכיר.

ברור לי שהקלין והפוואר קלין יותר פשוטים מהסנאץ נגיד אבל העיקרון הוא אותו עיקרון והנחרצות בכל התחום הזה מאוד מוגזמת לדעתי.

העניין שזה "הכי פשוט וטבעי לגוף" זה שטויות, כלומר זה לא שטויות עד משקל מסויים אבל אם אתה באמת רוצה לעבוד ולהתקדם ולנצל את הכוח/מהירות שלך כדאי ללמוד טכניקה נכונה.

הנחרצות בתחום הזה היא כי לא מספיק אנשים הוכיחו אחרת.

העניין שזה "הכי פשוט וטבעי לגוף" זה שטויות, כלומר זה לא שטויות עד משקל מסויים אבל אם אתה באמת רוצה לעבוד ולהתקדם ולנצל את הכוח/מהירות שלך כדאי ללמוד טכניקה נכונה.

הנחרצות בתחום הזה היא כי לא מספיק אנשים הוכיחו אחרת.

תשמע אני לא מומחה בתחום וממש לא מנוסה כמוך בזה אני בטוח וגם אתה. וגם לא חקרתי את הנושא לעומק אבל כן יצא לי לראות חבר'ה עם קורדינאציה גבוהה, יכולת מוטרית טובה וניסיון בעבודה עם משקולות שהצליחו להיכנס בצורה יחסית חלקה לכל התחום, ושוב לא התנגדתי למאמן ולא נכנסתי כרגע להתקדמות במשקלים ותכנון תכנית בתקדמות כמו שצריך (למרות שבזה אני בטוח שיש מידע איכותי וספרות מקצועית באינטרנט).

ואני אגיד לך למה הנקודה הזאת כן חשובה לי, כי הרבה אנשים נמנעים (ואני בינהם) להיכנס לתחום הזה בגלל הפחד הזה מחוסר יכולת ללמוד את הטכניקה, לא כולם יכולים להרשות לעצמם מאמן אישי (כלכלית) ולא לכולם יש באיזור מאמן הרמות אולימפיות טוב.

תתפלא אבל יש בארץ לא מעט מכונים שמתאמנים שם הרמת משקולות.
באר שבע
חיפה
בת ים
אשדוד
ראשון
ירושלים
תל אביב 3 מקומות הדר יוסף אוניברסיטה ונאקש ג'ים
באר שבע
תיכנס ל lifting.co.il ותסתכל

תשמע אני לא מומחה בתחום וממש לא מנוסה כמוך בזה אני בטוח וגם אתה. וגם לא חקרתי את הנושא לעומק אבל כן יצא לי לראות חבר'ה עם קורדינאציה גבוהה, יכולת מוטרית טובה וניסיון בעבודה עם משקולות שהצליחו להיכנס בצורה יחסית חלקה לכל התחום, ושוב לא התנגדתי למאמן ולא נכנסתי כרגע להתקדמות במשקלים ותכנון תכנית בתקדמות כמו שצריך (למרות שבזה אני בטוח שיש מידע איכותי וספרות מקצועית באינטרנט).

ואני אגיד לך למה הנקודה הזאת כן חשובה לי, כי הרבה אנשים נמנעים (ואני בינהם) להיכנס לתחום הזה בגלל הפחד הזה מחוסר יכולת ללמוד את הטכניקה, לא כולם יכולים להרשות לעצמם מאמן אישי (כלכלית) ולא לכולם יש באיזור מאמן הרמות אולימפיות טוב.

מה שמייק אמר.

אם אתה מדבר על טכניקה , יכול להיות שאתה צודק אבל החבר'ה האלו יחידי סגולה לכן ההמלצה הגורפת היא מאמן.

תתפלא אבל יש בארץ לא מעט מכונים שמתאמנים שם הרמת משקולות.
באר שבע
חיפה
בת ים
אשדוד
ראשון
ירושלים
תל אביב 3 מקומות הדר יוסף אוניברסיטה ונאקש ג'ים
באר שבע
תיכנס ל lifting.co.il ותסתכל
נכון אבל יש בארץ גם לא מעט מכונים שהקשר בינהם לבין וויטליפטינג הוא אפסי, אני במקור מאיזור עמק חפר ולא מאמין שתמצא שם מאמן אחד בתחום.

• פותח/ת השרשור
יש לך 2 אפשרויות.

1. לסיים את הSS כמו שצריך ואז ללכת למכון הרמת משקולות בשביל ייעוץ אצל אחד המאמנים.
2. להפסיק את הSS וללכת עכשיו למכון הרמת משקולות בשביל ייעוץ אצל אחד המאמנים.

בכל מקרה, הרמות אולימפיות לבד - לא תצליח וגם לבנות תוכנית שתקדם אותך בהרמות האולימפיות לא תצליח.
אלו 2 התרגילים הכי מורכבים בעולם הכושר שמצריכים המון אלמנטים ורק מאמן טוב ידע א.ללמד אותך את הטכניקה בצורה טובה ב.לגרום לך להתקדם ולחזק את החולשות שלך בנקודות החלשות שלך.
לפי הניסיון שלך באיזה שלב אתה ממליץ לי להכניס את הנפות אולימפיות? ואם אפשר לשאול שאתה התחלה עם הנפות איך זה ישתלב לך באימונים? אין לי בעיה שזה יעקב את תרגילי הבסיס בגדול העיקר שבסוף זה התקדם אותי בקרוספיט.

לפי הניסיון שלך באיזה שלב אתה ממליץ לי להכניס את הנפות אולימפיות? ואם אפשר לשאול שאתה התחלה עם הנפות איך זה ישתלב לך באימונים? אין לי בעיה שזה יעקב את תרגילי הבסיס בגדול העיקר שבסוף זה התקדם אותי בקרוספיט.

השאלה שלך לא נכונה.
מה זה "באיזה שלב"? מה בדיוק אתה מתכנן?

באופן כללי, עבור פאוורליפטינג - בשום שלב!
זה לא יקדם את הפאוורליפטינג שלך.
אם אתה מעוניין להכניס את זה כי זה "מגניב כזה", זה משהו אחר.
אם אתה מתכנן לעבור לתחום ההרמות האולימפית, אז השלב הנכון הוא - עכשיו. להפסיק את ה-ss וללכת למאמן שילמד אותך.

למען הסר ספק, קלין ופאוור קלין לא נחשבים "הנפות אולימפיות".
כשאתה אומר "הנפות אולימפיות", מבינים כאן שאתה מתכוון לג'רק או לסנאץ'.

אני לא מבין.

בפוסט אחר כתבת:
זה ברור לי שחייבת להיות התאמה כלשהי למתאמן רמתו וצרכיו אבל אני עדיין חושב שהשיטת אימון הזאת לא רק מיותרת לחלק גדול מהאוכלוסיה שעוד לא רכש יכולות תנועתיות בסיסיות/כוח בסיסי, ואני לא לא חלילה שופט את המועדון שלך אני רק יודע שבאיזור שלי כמות גדולה של אנשים נפצעו ויצא לי לראות כמה אימונים שהיו טכניקות זוועה כי אנשים לא מיומנים ומנסים למהר להשיג תוצאה טובה.

עכשיו אתה כותב:

אז אפשר ללמוד לבד את ההרמות האולימפיות, או לא?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית