הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ fbw או ss

no-one

משתמש מתחיל
50
10
נק' מוניטין:
50
50
10
הזה ליד הטניס
בהנחה שאין לי אפשרות לעשות פווארקלין ובאופן כללי, אין לי הדרכה מתאימה.
בגלל הסיבות שלעיל אני מעדיף את הfbw של הטנק שנראית לי יותר פשוטה לחסרי ניסיון אבל בכל זאת אני אשאל, מה עדיף?
אם אתם ממליצים את הfbw, מותר לוותר על הכפיפות בטן וכפיפות גו כי להערכתי יש מספיק עבודה על האזורים האלה בתרגילי הבסיס?

לגבי בנט אובר רואו אני חייב להגיד לך שהם דיברו על זה בשיעורים לפחות 5-4 פעמים והגדירו את זה כתרגיל שאם עושים אותו עדיף להיפטר מהמנוי . במיוחד אדי קוגן, משה נתן לנו אולי 2- הרצאות.
לגבי סקוואט עמוק, הוא אמר שלחצים נימדדו בברך והלחץ הכי גדול היה בסקוואט עמוק. הוא גם טען יש הרבה אנשים בעלי גנטיקה שאין להם בעיה לעשות אותו ויש כאלה שכן יש. בכל מקרה הוא עשה סקוואט עמוק כמה שנים עד הפציעה בברכיים, ככה שגם ניסיון אישי יש לו.
בקיצור אתה לא יודע לבטא דעות משלך אתה רק יודע לצטט אנשים מוינגייט.

לגבי בנט אובר רואו אני חייב להגיד לך שהם דיברו על זה בשיעורים לפחות 5-4 פעמים והגדירו את זה כתרגיל שאם עושים אותו עדיף להיפטר מהמנוי . במיוחד אדי קוגן, משה נתן לנו אולי 2- הרצאות.
לגבי סקוואט עמוק, הוא אמר שלחצים נימדדו בברך והלחץ הכי גדול היה בסקוואט עמוק. הוא גם טען יש הרבה אנשים בעלי גנטיקה שאין להם בעיה לעשות אותו ויש כאלה שכן יש. בכל מקרה הוא עשה סקוואט עמוק כמה שנים עד הפציעה בברכיים, ככה שגם ניסיון אישי יש לו.
אני מכיר טוב את הדעה של משה בעיניין, היה לי איתו שיחה של שעה בטלפון על זה, הלחצים שנמדדו הכי גבוהים בדיפ סקוואט זה נכון, אבל זה לוא דווקא רע לסחוס, בפועל למשקולנים נמדד סחוס בעובי של 4 מילימטר, הרבה יותר מכל אדם ממוצע, משה אומר שיש משמעות גדולה למטען הגנטי, הבעיה היא שמחקרים לא כל כך עומדים מאחוריו בעיניין הזה, והוא אמר לי משפט כזה: "תראה לוטם, יש דברים שאני מאמין שבעתיד הם יתגלו, זה עיניין של זמן" אמרתי לו שאני מקבל את הדעה שלו, ואני לוא דווקא מסכים איתה, בפועל אפשר להגיד שאימוני כוח אכן תורמים לעיבוי הסחוס ההיאליני, ההמלצה היחידה הם שהעומס יהיה הדרגתי.

אני מכיר טוב את הדעה של משה בעיניין, היה לי איתו שיחה של שעה בטלפון על זה, הלחצים שנמדדו הכי גבוהים בדיפ סקוואט זה נכון, אבל זה לוא דווקא רע לסחוס, בפועל למשקולנים נמדד סחוס בעובי של 4 מילימטר, הרבה יותר מכל אדם ממוצע, משה אומר שיש משמעות גדולה למטען הגנטי, הבעיה היא שמחקרים לא כל כך עומדים מאחוריו בעיניין הזה, והוא אמר לי משפט כזה: "תראה לוטם, יש דברים שאני מאמין שבעתיד הם יתגלו, זה עיניין של זמן" אמרתי לו שאני מקבל את הדעה שלו, ואני לוא דווקא מסכים איתה, בפועל אפשר להגיד שאימוני כוח אכן תורמים לעיבוי הסחוס ההיאליני, ההמלצה היחידה הם שהעומס יהיה הדרגתי.
אני מבין שאתה מדריך חדר כושר, לא יודע כמה ניסיון יש לך, אבל תגיד לי ממה שהספקת ,כמה אנשים נפצעו לך בגלל שעשו סקוואט עמוק?
ואני לא מדבר איתך על ניפוץ הברכיים לרסיסים. אני מדבר על פציעות קטנות דלקות וכו'?
לי באופן אישי היו 4 דלקות בשנתיים. שלוש בברך ימין אחת בברך שמאל,במיוחד בLOW BAR. בHIGH BAR רק פציעה אחת והטכניקה שלי מעולה בסקוואט,ועוד 2 חברים שלי גם סיפרו לי על דלקות בגלל הסקוואט העמוק.
ומה לגבי הBENT OVER ROW, מה הוא אומר לך לגבי זה לוטם שלא שיכנע אותך?

TANK אני לא צריך מחקרים בשביל להחליט שתרגיל לא טוב לי. את הבנט אובר רואו ניסיתי פעם אחת, הרגשתי עומס על הגב התחתון למרות שהוא היה זקוף לאורך כל התנועה,והחלטתי שהוא לא בשבילי.
אתה רוצה להגיד לי אתה עושה את התרגיל והגב התחתון שלך לא עובד קשה? כנראה יש לך גב תחתון מבטון אם זה ככה

לי באופן אישי היו 4 דלקות בשנתיים. שלוש בברך ימין אחת בברך שמאל,במיוחד בLOW BAR. בHIGH BAR רק פציעה אחת והטכניקה שלי מעולה בסקוואט,ועוד 2 חברים שלי גם סיפרו לי על דלקות בגלל הסקוואט העמוק.
אולי כי הטכניקה בLB יותר מורכבת מHB ?

אני מבין שאתה מדריך חדר כושר, לא יודע כמה ניסיון יש לך, אבל תגיד לי ממה שהספקת ,כמה אנשים נפצעו לך בגלל שעשו סקוואט עמוק?
ואני לא מדבר איתך על ניפוץ הברכיים לרסיסים. אני מדבר על פציעות קטנות דלקות וכו'?
ומה לגבי הBENT OVER ROW, מה הוא אומר לך לגבי זה לוטם שלא שיכנע אותך?

TANK אני לא צריך מחקרים בשביל להחליט שתרגיל לא טוב לי. את הבנט אובר רואו ניסיתי פעם אחת, הרגשתי עומס על הגב התחתון למרות שהוא היה זקוף לאורך כל התנועה,והחלטתי שהוא לא בשבילי.
אתה רוצה להגיד לי אתה עושה את התרגיל והגב התחתון שלך לא עובד קשה? כנראה יש לך גב תחתון מבטון אם זה ככה
הדבר היחידי שאסכים איתך אתה לא צריך מחקר בכדי לשים לב שהטכניקה שלך לא טובה.

הגב התחתון שלי לא עשוי מבטון. להפך יש לי 2 פציעות באזור הזה. אבל אתה טועה כשאתה חושב שלשמור על גב תחתון זקוף זה מה שיגן על המקום. הטכניקה של בנט אובר הרבה יותר מסובכת ממה שהרבה חושבים ובגלל זה אני בטוח שבנסיון האחד שלך לעשות בנט אובר לא ביצעת אותו כראוי

אולי כי הטכניקה בLB יותר מורכבת מHB ?
ממה שהבנתי בסירטון בLOW BAR המרפקים הולכים אחורה והגב קצת מוטה קדימה יותר מהHIGH BAR וכמובן שהמוט מונח על הטרפזים במקום על הכתפיים. התנועה מגיעה מהגב התחתון, המשקל נמצא על העקבים והברכיים יוצאות החוצא בכיוון הכפות הרגליים.

ומזה בדיוק אני מנסה להמנע. על אחת כמה וכמה שמדובר בגב התחתון.
אני סובל מפריצת דיסק בגב התחתון L4-L5 ומניח שביצעתי BOR יותר מכל הכותבים בשירשור יחדיו. אין שום סיבה לפגיעה בגב התחתון כל עוד התרגיל מבוצע נכון.

ככה אני עושה את התרגיל,העומס על הגב התחתון פשוט בלתי נסבל שם
אני סובל מפריצת דיסק בגב התחתון L4-L5 ומניח שביצעתי BOR יותר מכל הכותבים בשירשור יחדיו. אין שום סיבה לפגיעה בגב התחתון כל עוד התרגיל מבוצע נכון.
ואיך ניפצעת?

לא יודע כמה ניסיון יש לך, אבל תגיד לי ממה שהספקת ,כמה אנשים נפצעו לך בגלל שעשו סקוואט עמוק?
1. אף אחד מהמתאמנים שלי לא עבר פציעה, ברוך השם שישאר ככה.
2. אני לרוב לא מלמד סקוואט עמוק, אני ריפטואיסט 😃
במיוחד בLOW BAR.
אתה מודע לזה ש-LB סקוואט מוגדר אצל רובנו עד מקביל? או שאתה חושב שצריך לרדת עמוק?
ומה לגבי הBENT OVER ROW, מה הוא אומר לך לגבי זה לוטם שלא שיכנע אותך
אף פעם לא דיברתי איתו על התרגיל הזה, אני עצמי לא חובב גדול שלו.

הבחור בסרטון לא יודע לעשות את התרגיל בכלל... זה ממש ממש רחוק מאיך שהתרגיל אמור להראות
מה הבעיה בסירטון?
רגליים מכופפות ,גב תחתון בלי תנועה, שכמות נעולות.
אני עדיין לא מבין למה אתה מתעקש להעמיס על הגב התחתון שיש כל כך הרבה אלטרנטיבות אחרות

מה הבעיה בסירטון?
המנח של הגוף לא נייטראלי, המוט עולה במקום לגלוש על הברך, המרפקים לא נעולים, אין שימוש במקרבי השכמות, התנועה לא מבוקרת, המשקל הרבה יותר נמוך מפוטנציאל ההרמה שאפשר להרים בתרגיל הזה, המוט "מפומפם" למעלה במקום לעבור מלמעלה למטה בצורה מבוקרת, ועוד בטוח הרבה דברים שאני לא שמתי לב אליהם כי אני לא תותח בבנט אוברים. אולי @Tom יראה הרבה יותר פאשלות ממה שאני ציינתי. הסרטון הזה הוא לא בנט אובר, זה ליצנות.
אני עדיין לא מבין למה אתה מתעקש להעמיס על הגב התחתון שיש כל כך הרבה אלטרנטיבות אחרות
קראת את התגובות הקודמות שלי? הסברתי למה אני לא רוצה אלטרנטיבות אחרות בSS. גם בFBW כשיש לך הגבלה ל6 סטים לגב אז בנט אובר הוא תרגיל מעולה כי הוא מאפשר לתת לך את היכולת לעבוד על הרבה שרירים בו זמנית. חוץ מזה תקרא שוב מה שרשמתי, בנט אובר שמבוצע נכון לא מעמיס יותר מדי על הגב התחתון!!

אתה מסרב בתוקף לקרוא את מה שיש לי להגיד כי זה סותר את מה ששמעת מהמאמנים שלך בוינגייט.

1. אף אחד מהמתאמנים שלי לא עבר פציעה, ברוך השם שישאר ככה.
2. אני לרוב לא מלמד סקוואט עמוק, אני ריפטואיסט 😃

אתה מודע לזה ש-LB סקוואט מוגדר אצל רובנו עד מקביל? או שאתה חושב שצריך לרדת עמוק?

אף פעם לא דיברתי איתו על התרגיל הזה, אני עצמי לא חובב גדול שלו.
זה הסקוואט שאתה מלמד? קצת מתחת למקביל כמו שרפיטו ממליץ
4353015099489408258no.jpg

וזה הסקוואט המקביל שאני מדבר עליו שזה מה שמשה שחר ממליץ
shutterstock_186265256_Squat_sec-300x200.jpg

זה הסקוואט שאתה מלמד? קצת מתחת למקביל כמו שרפיטו ממליץ
4353015099489408258no.jpg

וזה הסקוואט המקביל שאני מדבר עליו שזה מה שמשה שחר ממליץ
shutterstock_186265256_Squat_sec-300x200.jpg
ואתה חושב שהתמונה השניה היא הדרך הנכונה לעשות סקוואט? אם כן תסביר למה

ואתה חושב שהתמונה השניה היא הדרך הנכונה לעשות סקוואט? אם כן תסביר למה
אני באופן אישי מעדיף לעשות את העומק הזה(סקוואט מקביל), ולתת עוד תרגיל עזר להאמסטרינג.
הסברתי כבר למה
"לי באופן אישי היו 4 דלקות בשנתיים. שלוש בברך ימין אחת בברך שמאל,במיוחד בLOW BAR. בHIGH BAR רק פציעה אחת והטכניקה שלי מעולה בסקוואט,ועוד 2 חברים שלי גם סיפרו לי על דלקות בגלל הסקוואט העמוק."

אני באופן אישי מעדיף לעשות את העומק הזה(סקוואט מקביל), ולתת עוד תרגיל עזר להאמסטרינג.
הסברתי כבר למה
"לי באופן אישי היו 4 דלקות בשנתיים. שלוש בברך ימין אחת בברך שמאל,במיוחד בLOW BAR. בHIGH BAR רק פציעה אחת והטכניקה שלי מעולה בסקוואט,ועוד 2 חברים שלי גם סיפרו לי על דלקות בגלל הסקוואט העמוק."
זה שאתה נפצעת זה לא טיעון, זו התחמקות מהמציאות, ב-LB סקוואט ככל שאתה יורד למטה אל המקביל הטורסו נהיה יותר אופקי, ולכן ההמסטרינגס מתארך יותר, והוא מושך את הטיביה אחורה ומוריד עומס המה-ACL וזה טיעון נכון לכל אחד.
יותר מזה שכבר הסברתי את נושא הסחוס ההיאליני שאפילו למשה שחר לא היה בדיוק תשובה טובה לתת לי, שלמרימי משקולות נמצא הסחוס הכי עבה, וזה כנראה נגרם מעומס פרוגרסיבי והדרגתי.

פציעות יכולות לקרות לכל אחד, אם זה קרה לך כל כך הרבה פעמים זה לא אומר שסקוואט שובר מקביל הוא רע, זה אומר שהבעיה היא אצלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית