הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עשיתי את התכנית של ביל סטאר 5X5 ונתקעתי. איך ממשיכים?

• Liran •

משתמש מתחיל
86
1
נק' מוניטין:
13
86
1
עשיתי את התכנית של ביל סטאר
שאני מעלה כל שבוע משקל ואני כבר הרבה זמן תקוע אבל התקדמתי יפה
סקוואט - 122
דדליפט - 133
בנץ פרס - 92
פרס - 62
קלין - עוד עובד על טכניקה אבל כל עולה איתו

מישהו המליץ לי לעבור לתכנית של באדיבילדרים (נפח גבוה יותר וטיפה יותר חזרות) לגדול קצת לצבור היפוטרפיה
ואז שוב לחזור לתוכנית האימונים הזאת

הוא צודק לדעתכם?

• פותח/ת השרשור
לדעתי כל הדיון הזה מיותר עד שלא נראה סרטון טכניקה של סקוואט לפחות.

רק אתמול דיברתי עם מישהו במכון שעושה תוכנית כוח והוא הראה לי ידע בעניין ופירט לי את התוכנית.

וכשהוא בא לעשות סקוואט הוא אפילו לא עשה רבע סקוואט, הייתי המום. העיקר שם משקלים

הכל מתחיל מזה
גבר פרסמתי פה כבר לפני הרבה שנים
טכניקות של תרגילי הקודש
ואמרו בסדר

גבר פרסמתי פה כבר לפני הרבה שנים
טכניקות של תרגילי הקודש
ואמרו בסדר

לא יכולתי לראות את סרטוני ה-LB שלך כי מחקת אותם אבל ה-HB שהעלת לא מזמן לא טוב, לא הייתי פוסל התקדמות ע"י שיפור טכניקה בלי שום קשר לתוכנית אותה תבחר לבצע.

עריכה: עכשיו גם ראיתי את הסרטון ההפוך שהעלת ונראה יותר טוב, בכל מקרה ההערה שלי עדיין תקפה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לא יכולתי לראות את סרטוני ה-LB שלך כי מחקת אותם אבל ה-HB שהעלת לא מזמן לא טוב, לא הייתי פוסל התקדמות ע"י שיפור טכניקה בלי שום קשר לתוכנית אותה תבחר לבצע.

עריכה: עכשיו גם ראיתי את הסרטון ההפוך שהעלת ונראה יותר טוב, בכל מקרה ההערה שלי עדיין תקפה.
אם זה נראה טוב
למה ההערה עדיין תקפה? :/

אם זה נראה טוב
למה ההערה עדיין תקפה? :/

במשקלים שלך עדיין אתה יכול גם להתקדם בSS לדעתי.
מעבר לזה שאם אתה נתקע בלינארית במשקלים האלה וטוען שהטכניקה מושלמת אז כנראה שאתה כמו 90% מהתקועים פשוט לא אוכל כמו שצריך.
אם אתה לא אוכל כמו שצריך זה לא משנה איזה תכנית תעשה, אתה לא תתקדם.
רשמת בעצמך שיש ימים שאין אוכל זמין לידך בעבודה. תדאג שיהיה... 😋🍴
לדעתי זה נטו אוכל החוסר התקדמות. אל תפחד לאכול כמו שצריך, מקסימום תחטב קצת לקראת סוף החורף. 😉

במשקלים שלך עדיין אתה יכול גם להתקדם בSS לדעתי.
לא מסכים. אומנם בסקוואט ובדד אולי יש קצת פוטנציאל התקדמות (למרות שאני לא בטוח בכלל כי מבחינת רטיו הוא כבר עבר מזמן את "מתאמן מתחיל" אבל בלחיצות אין שום סיכוי שהוא יצליח להתקדם במתכונת SS.
לדעתי זה נטו אוכל החוסר התקדמות. אל תפחד לאכול כמו שצריך, מקסימום תחטב קצת לקראת סוף החורף. 😉
עצה מעולה 😃

לא מסכים. אומנם בסקוואט ובדד אולי יש קצת פוטנציאל התקדמות (למרות שאני לא בטוח בכלל כי מבחינת רטיו הוא כבר עבר מזמן את "מתאמן מתחיל" אבל בלחיצות אין שום סיכוי שהוא יצליח להתקדם במתכונת SS.

קצת?

סקוואט - 122
דדליפט - 133

זה בדיוק משקלים להמשיך מהם SS אם לא התחלת ממנה.
בנושא הלחיצות מסכים איתך. עדיף לו לעשות טקסס/לינארית ללחיצות.
הוא גם יכול להמשיך בלינארית אם הוא יותר אוהב אותה.
אבל להיתקע במשקלים כאלה בהתקדמות שבועית? הבחור לא אוכל זה הכל.

יצא לי לפגוש אנשים שלא יכולים בSS להגיע לדד ליפט פעמיים משקל גוף. אני בעצמי סוגר פעמיים משקל גוף לסינגל ואני הרבה שנות אור אחרי SS. מבחינת רטיו הוא בסדר ואני לא אופתע אם קשה לו כבר להתקדם. יש בני אדם ויש את יניב אגבבה שמשך SS עד סקוואט 3X5X190
אבל להיתקע במשקלים כאלה בהתקדמות שבועית? הבחור לא אוכל זה הכל.
אני בכל זאת מאמין שכדאי לו לעבור למתכונת טקסס. אני מאמין שSS לא תתאים לו גם אם הוא יכול להתקדם בה בסקוואטים ובדד ליפט כי אני חושב שמין הראוי במצב שהוא נמצא בו כרגע לעשות תוכנית שתקדם את כל תרגילי הבסיס

אבשי, לא כולם מכונות כמוך.😉

🤭 😘

יצא לי לפגוש אנשים שלא יכולים בSS להגיע לדד ליפט פעמיים משקל גוף. אני בעצמי סוגר פעמיים משקל גוף לסינגל ואני הרבה שנות אור אחרי SS. מבחינת רטיו הוא בסדר ואני לא אופתע אם קשה לו כבר להתקדם. יש בני אדם ויש את יניב אגבבה שמשך SS עד סקוואט 3X5X190

אני בכל זאת מאמין שכדאי לו לעבור למתכונת טקסס. אני מאמין שSS לא תתאים לו גם אם הוא יכול להתקדם בה בסקוואטים ובדד ליפט כי אני חושב שמין הראוי במצב שהוא נמצא בו כרגע לעשות תוכנית שתקדם את כל תרגילי הבסיס

לא יכולים או לא רוצים? לדעתי רוב ההבדל בין האנשים האלה זה מי שמוכן לאכול הרבה ולהקריב כמה חיתוכים לעומת אנשים שפשוט פוחדים מזה. ברור שיש גם עניין של גנים פה, אבל תירוצים זה למוצצים.👉👌😛
אבל רגע של רצינות, רוב הפעמים זה עניין של פשוט לא אוכלים מספיק. אנשים פוחדים מזה. לא יודעים מה זה לדחוף אוכל.

אמרתי SS מהסיבה הפשוטה שאני מאמין שאם הוא יאכל כמו שצריך וייתן ריסטון קטן הוא ידביק את הפער בין הלחיצות לסקוואט/דד בצורה הכי מהירה. מעבר לזה שהוא יוכל להתקדם גם בלחיצות במתכונת של טקסס נניח.
אפילו שילך על טקסס אני ממש לא נגד. אבל זה לא משנה איזה תכנית הוא יעשה. הוא לא אוכל.🙄

בעצם אם חושבים על זה, טקסס יותר קשוחה מהלינארית כלומר צריך יותר אוכל. ואז המצב שלו יהיה יותר גרוע.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית