הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית ab טובה?

roie_456

משתמש פעיל
422
22
נק' מוניטין:
33
422
22
דבר ראשון- יש לי בעיה בגב אז אני לא יכול להרים משקולות ומוטות בעמידה

התכנית:
A : רגליים גב ויד קדמית
מתח עם משקל 3x8
פול אובר בשכיבה 3x10
חתירה במכונה 3x8
לג פרס 3x6
פשיטת ברכיים 3x8
כפיפת ברכיים 3x10
לחיצת תאומים 2x12
פשיטת גו בכיסא רומי 3x8
פטישים 2x10
כפיפת מרפקים בכיסא רומי 2x8

B: חזה כתפיים ויד אחורית
בנץ פרס 3x6
לחיצת חזה בשיפוע חיובי עם משקולות 3x8
פרפר במשקולות 3x10
לחיצת כתפיים 3x8
הרחקת ידיים לצדדים 2x10
שראגס 2x12
מקבילים צר 2x10
לחיצה צרפתית 2x10

כמה פעמים בשבוע?
נישמע סבבה, רק חסר תרגיל בטן 1 .
לחיצת רגליים הייתי מחליף בסקוואט .
ובגדול בSS תוכל להתקדם הרבה יותר מהר , הן מבחינת מסת שריר הן מבחנית מסת גוף והן מבחינת משקלי עבודה.
אבל יש הרבה אנשים שמנטלית לא יכולים להתמודד עם התוכנית אז אני לא כופה אותה על אנשים. התוכנית הזאת סבירה.

תן עוד פרטים עליך, גיל, משקל, גובה, משקלי עבודה

כמה פעמים בשבוע?
ובגדול בSS תוכל להתקדם הרבה יותר מהר , הן מבחינת מסת שריר הן מבחנית מסת גוף והן מבחינת משקלי עבודה.
אבל יש הרבה אנשים שמנטלית לא יכולים להתמודד עם התוכנית אז אני לא כופה אותה על אנשים. התוכנית הזאת סבירה.
מניח שפספסת את הקטע שהוא לא יכול לעשות תרגילים בעמידה בגלל בעיה בגב, מה שפוסל בערך את כל ss?

• פותח/ת השרשור
מניח שפספסת את הקטע שהוא לא יכול לעשות תרגילים בעמידה בגלל בעיה בגב, מה שפוסל בערך את כל ss?
כמה פעמים בשבוע?

יכול לפרט יותר?

תן עוד פרטים עליך, גיל, משקל, גובה, משקלי עבודה
גיל 15 משקל 68 פחות או יותר הייתי במסה לחודשיים פחות או יותר עם תוכנית fbw ועכשיו אני רוצה לעבור לab גובה 1.75. בערך לגבי משקלי עבודה בבנץ פרס 50 קילו (התקדמתי מה fbw שעשיתי התחלתי עם 2.5 קילו כל צד ועכשיו 15) רוב הדברים שאני עושה נעים עם משקולות של בין 12.5 ל 17.5 (אני לא יתחיל להגיד לך משקל של כל תרגיל בתוכנית אבל אם תרצה שאני בכל זאת יגיד אז תצטט אותי ואני יגיד)
יובל מימונה אתה צודק זה פוסל לי את כל ss בערך
Blackswan יש לי עקמת בגב והאורטופד אמר לי לעשות תרגילים רק בישיבה ושכיבה

התכוונתי פחות למשקלי עבודה ויותר לבעיה בגב. מה יש לך בדיוק שם, פריצת דיסק? עקמת?

• פותח/ת השרשור
התכוונתי פחות למשקלי עבודה ויותר לבעיה בגב. מה יש לך בדיוק שם, פריצת דיסק? עקמת?
רשמתי שיש לי עקמת והאורטופד אמר לי לעשות תרגילים בישיבה ושכיבה

חחח האמת אין לי מושג מה זה אבל אין לי דברים מיוחדיםלגב כמוחגורה וכאלה
לחבר שלי יש עקמת ויש לו מחוך זה כמו פלסטיק שמיישר את העמוד שדרה ואי אפשר להתאמן עם זה
יש לך עקמת קלה כנראה לא?

• פותח/ת השרשור
לחבר שלי יש עקמת ויש לו מחוך זה כמו פלסטיק שמיישר את העמוד שדרה ואי אפשר להתאמן עם זה
יש לך עקמת קלה כנראה לא?
כל העקמת קלה בערך 10 מעלות אבל בגלל שאני בן 15 היא יכולה להחמיר

רשמתי שיש לי עקמת והאורטופד אמר לי לעשות תרגילים בישיבה ושכיבה

אוקיי, נחש מה? גם לי יש עקמת, לא משהו נוראי, עקמת קלה. סחבתי בצבא די הרבה משקל על הגב, עשיתי ss ואני עדיין חי, זאת בניגוד למה שהאורטופד חשב שיהיה איתי, כלומר פרופיל 64 ופריצות דיסק.
לאורטופדים יש נטייה לאסור עליך לעשות דברים באופן מידי, לא יודע למה, אולי כאמצעי בטחון.
למרות שאני לא יודע כמה חמורה העקמת שלך, ואני יודע שאתה מסתכן יותר ממישהו עם גב תקין כשאתה עושה תרגילים כמו סקוואט ודדליפט, הייתי ממליץ לך להתייעץ עם פיזיותרפיסט\רופא ספורט טוב לגבי הגב שלך לפני שאתה שולל מעצמך את כל התרגילים עם מוט בעמידה, יכול להיות שתקבל חוות דעת שונה. בסופו של דבר, תרגילים כמו דד-ליפט מחזקים לך את הזוקפים, מלמדים אותך להרים דברים נכון, וזה יכול למנוע פציעות בעתיד (כשהכל נעשה בטכניקה נכונה ובהתקדמות לא פזיזה).
ובלי שום קשר, הייתי ממליץ לך לראות פיזיותרפיסט באופן קבוע, ולתת דגש חזק על הגב ושרירי הליבה באימונים שלך. כמו כן, תנסה לפתח מודעות למצב שהגוף שלך נמצא בו בכל רגע, כלומר מתי הגב שלי ישר ומתי אני מרגיש שהגב עקום, טיפה קשה להסביר את זה, אבל זה עזר לי המון.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אוקיי, נחש מה? גם לי יש עקמת, לא משהו נוראי, עקמת קלה. סחבתי בצבא די הרבה משקל על הגב, עשיתי ss ואני עדיין חי, זאת בניגוד למה שהאורטופד חשב שיהיה איתי, כלומר פרופיל 64 ופריצות דיסק.
לאורטופדים יש נטייה לאסור עליך לעשות דברים באופן מידי, לא יודע למה, אולי כאמצעי בטחון.
למרות שאני לא יודע כמה חמורה העקמת שלך, ואני יודע שאתה מסתכן יותר ממישהו עם גב תקין כשאתה עושה תרגילים כמו סקוואט ודדליפט, הייתי ממליץ לך להתייעץ עם פיזיותרפיסט\רופא ספורט טוב לגבי הגב שלך לפני שאתה שולל מעצמך את כל התרגילים עם מוט בעמידה, יכול להיות שתקבל חוות דעת שונה. בסופו של דבר, תרגילים כמו דד-ליפט מחזקים לך את הזוקפים, מלמדים אותך להרים דברים נכון, וזה יכול למנוע פציעות בעתיד (כשהכל נעשה בטכניקה נכונה ובהתקדמות לא פזיזה).
ובלי שום קשר, הייתי ממליץ לך לראות פיזיותרפיסט באופן קבוע, ולתת דגש חזק על הגב ושרירי הליבה באימונים שלך. כמו כן, תנסה לפתח מודעות למצב שהגוף שלך נמצא בו בכל רגע, כלומר מתי הגב שלי ישר ומתי אני מרגיש שהגב עקום, טיפה קשה להסביר את זה, אבל זה עזר לי המון.
תודה רבנ על העצה שלך אחי ודרך אגב כמה פרופיל הורידו לך בצבא על העקמת?
אני מת לשרת בקרבי אבל כנראה שיורידו לי פרופיל על העקמת ועל זה שיש לי פלטפוס (למרות שעל זה אני לא יודע למה מורידים אפשר פשוט לשים מדרסים)

תודה רבנ על העצה שלך אחי ודרך אגב כמה פרופיל הורידו לך בצבא על העקמת?
אני מת לשרת בקרבי אבל כנראה שיורידו לי פרופיל על העקמת ועל זה שיש לי פלטפוס (למרות שעל זה אני לא יודע למה מורידים אפשר פשוט לשים מדרסים)

לא הורידו, פשוט שמו סעיף. ההורדה תלויה בחומרה ובסוג של העקמת.
זה הפריע לי לגשת לגיבוש של כמה יחידות שאני אפילו לא זוכר את שמן היום, למרות שהכרתי מישהו שיש לו עקמת ושירת במגלן (לא יודע אם זה היה כזה חכם מצידו). חוץ מזה הכל היה בסדר.
אם אתה מתכנן ללכת לקרבי, חשוב שתלך לפיזיותרפיסט טוב (כזה שמלמד אותך, ולא אוסר עליך לעשות דברים ושולח אותך הביתה) באופן קבוע ותתחיל לעבוד על הגב שלך. תלמד להרים דברים נכון מהרצפה, תלמד לסחוב דברים בצורה נכונה, לתאם תיק כבד על הגב בצורה נכונה וכד'... אני טחנתי פיזיותרפיה ותרגילים לגב לפני השירות, זה עזר לי המון.
ועוד עצה שתהיה רלוונטית רק לעוד כמה שנים כנראה: כשאתה סוחב\מרים משהו כבד, כלומר אלנוקה, שק חול, (גם מוט אולימפי\קטלבל וכד' - זה רלוונטי גם לחדר הכושר) או משהו דומה, ומשהו מרגיש לך לא נוח בגב\כואב\לא נכון, תפסיק!

• פותח/ת השרשור
לא הורידו, פשוט שמו סעיף. ההורדה תלויה בחומרה ובסוג של העקמת.
זה הפריע לי לגשת לגיבוש של כמה יחידות שאני אפילו לא זוכר את שמן היום, למרות שהכרתי מישהו שיש לו עקמת ושירת במגלן (לא יודע אם זה היה כזה חכם מצידו). חוץ מזה הכל היה בסדר.
אם אתה מתכנן ללכת לקרבי, חשוב שתלך לפיזיותרפיסט טוב (כזה שמלמד אותך, ולא אוסר עליך לעשות דברים ושולח אותך הביתה) באופן קבוע ותתחיל לעבוד על הגב שלך. תלמד להרים דברים נכון מהרצפה, תלמד לסחוב דברים בצורה נכונה, לתאם תיק כבד על הגב בצורה נכונה וכד'... אני טחנתי פיזיותרפיה ותרגילים לגב לפני השירות, זה עזר לי המון.
ועוד עצה שתהיה רלוונטית רק לעוד כמה שנים כנראה: כשאתה סוחב\מרים משהו כבד, כלומר אלנוקה, שק חול, (גם מוט אולימפי\קטלבל וכד' - זה רלוונטי גם לחדר הכושר) או משהו דומה, ומשהו מרגיש לך לא נוח בגב\כואב\לא נכון, תפסיק!
אוקיי תודה רבה אחי עזרת לי מאוד
מה אתה חושב על התכנית עצמה (ה ab)

בכיף אחי,
אני לא מבין גדול בתכניות ab. אני חסיד של ריפטו ועושה תכניות כוח בעיקר.
נראה לי ש @Tank יוכל לעזור לך יותר. יש לו גם תכניות סבבה שהוא בנה בחתימה שלו, לדעתי עדיף שתשתמש בהן.

נראה לי ש @Tank יוכל לעזור לך יותר. יש לו גם תכניות סבבה שהוא בנה בחתימה שלו, לדעתי עדיף שתשתמש בהן.
הבעיה שבתכניות של טנק יש סקוואט, דדליפט, ואוברהד פרס שידידנו כאן אמר שאסור לו לעשות.
גיל 15 משקל 68 פחות או יותר הייתי במסה לחודשיים פחות או יותר עם תוכנית fbw ועכשיו אני רוצה לעבור לab
למה אתה רוצה להפסיק עם התכנית שעשית?הפסקת להתקדם בה? ומה המטרה שלך בעיקרון באימונים?
בגדול יש לך לדעתי יותר מדי סטים וטווחי חזרות גבוהים מדי בחלק מהתרגילים.
אם אתה נעול על AB ובהנחה שבאמת אסור לך לעשות סקוואט, דדליפט ולהרים בעמידה (אני לא מבין בנושא של עקמת אבל אני יודע שלרופא הכי קל להגי "אסור" וזהו, מציע לך לבדוק טוב את נושא), הייתי מוריד את פשיטת ברכיים, את הפול-אובר, בחזה עושה 2 סטים של עליון ופרפר או מוריד את הפרפר ועושה 3 סטים של בנץ' ו 3 של עליון, שראגס לא נראה לי נחוץ כרגע.
אה והייתי מוריד את הלחיצה הצרפתית, כל הלחיצות והמקבילים עובים מספיק על טרייספס

• פותח/ת השרשור
הבעיה שבתכניות של טנק יש סקוואט, דדליפט, ואוברהד פרס שידידנו כאן אמר שאסור לו לעשות.

למה אתה רוצה להפסיק עם התכנית שעשית?הפסקת להתקדם בה? ומה המטרה שלך בעיקרון באימונים?
בגדול יש לך לדעתי יותר מדי סטים וטווחי חזרות גבוהים מדי בחלק מהתרגילים.
אם אתה נעול על AB ובהנחה שבאמת אסור לך לעשות סקוואט, דדליפט ולהרים בעמידה (אני לא מבין בנושא של עקמת אבל אני יודע שלרופא הכי קל להגי "אסור" וזהו, מציע לך לבדוק טוב את נושא), הייתי מוריד את פשיטת ברכיים, את הפול-אובר, בחזה עושה 2 סטים של עליון ופרפר או מוריד את הפרפר ועושה 3 סטים של בנץ' ו 3 של עליון, שראגס לא נראה לי נחוץ כרגע.
אה והייתי מוריד את הלחיצה הצרפתית, כל הלחיצות והמקבילים עובים מספיק על טרייספס
כן הפסקתי לעלות במשקל בתוכנית הזאת וגם הייתי איתה חודשיים ודי הרגשתי שמיציתי (למרות שעליתי מאוד במשקלי עבודה ועדיין ממשיך לעלות)
אתה יכול לסדר לי את זה באופן של להעתיק את התוכנית ולהוריד מה שלא מחוץ ולשים מה שצריך? זה יהיה הרבה יותר קל ומובן
ואתה אומר לא לעבוד אז בכלל על יד אחורית?

Back
למעלה תחתית