הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דגים גדולים כמו טונה יכולים להזיק לבריאות הנפש (הרעלת כספית)

תקרא את המשך התגובה, כתבתי אם מעשנים ליידיך לרגע או פעם ב.. לא יהיה נזק.
נזק מעישון בדרך כלל אחרי 20 שנה או 30 אם הוא בעצמו מעשן.
שמע, מעריכה אותך ועל פתיחת האשכול והעלאת המודעות, אבל לא באמת הכרחי שאקשר מחקרים בנושא נכון..?

• פותח/ת השרשור
שמע, מעריכה אותך ועל פתיחת האשכול והעלאת המודעות, אבל לא באמת הכרחי שאקשר מחקרים בנושא נכון..?
קראתי על זה קצת באינטרנט, SecondSmoke, זה מאוד ברור ועושה רושם שאפשר לקבל סרטן ריאות עם את גרה עם מישהו שמעשן.
אבל לקבל סרטן ריאות כשפעם ב... נחפשים לסיגריות לעשן סיגרות של מישהו אחר? לא ממש עושה רושם בשבילי. אולי מה שאני אומר לא נכון.
Third-Smoke לפי מה שקראתי גם קיים אך מסוכן אולי לפעמים לתינוקות שנמאצים על מיקום (על הרצפה עצמה) שעישנו שם או משהו כזה
וכתוב שזה בעל משמעות אבל קשה יותר לקשר את זה לאיזשהו מחלה.

אני לוקח את זה מתוך ראיות אישיות של אנשים שעישנו 40 או 50 שנה.. אחד בגיל 78 מעשן 50 שנה ולא מת עדיין.
ובשבילי זה קצת לא עושה רושם אם את פעם בנחפשת למישהו שמעשן סיגריות שתקבלי סרטן ריאות.

אלא אם את נחפשת כל יום, את במקום עבודה עם מעשנים וכו' שדומה לאותו מצב שכאילו מישהו מעשן בבית שלך.

נחכה לתגובה שלו.
הנה התגובה שלו:

upload_2015-11-28_20-34-4.png

• פותח/ת השרשור
"""בשנה האחרונה ארגוני בריאות אמריקאיים החמירו מאוד את ההמלצות לנשים בהירון ולילדים, כעת ממליצים לשתי הקבוצות האלה לשלא לצרוך בכלל טונה.
משרד הבריאות אימץ לאחרונה את ההמלצות האמריקאיות.

לדגים יש ערך בריאותי חשוב אבל מומלץ לא להפריז בצריכה של הדגים הגדולים כי הם נוטים לאגור יותר מתכות.

כמו שאמרו לפניי אבקות חלבון ובעיקר הישראליות זולות יותר מטונה."""

סליחה שאני קוטע את זה, אבל אם משרד הבריאות אימץ את ההמלצות האמריקיות שקוראים לה FDA אז זו שטות גדולה מאוד. אני לא סומך עליהם.

FDA ידועים באמריקה לא כמשרד הבריאות אבל כאויבים של המדינה. ב 20 לנובמר 2015 לפני 8 ימים, סלמון מעובד גנטי (GMO) אושר על
ידיי משרד הבריאות האמריקאי (FDA), אחרי זה כתגובה מעל כ 2,000,000 אנשים הגיבו בפומבי על האישור. המספר ההכי גדול של התגובות
שהיה על פעולה של ה FDA.
לכל הכתבה Food Advocacy Group to Sue FDA Over Controversial Approval of GMO Salmon

ה FDA אישרו את Aspartame, ממתיק בהרבה יותר גרוע מסוכר, נחשב כ SAFE.
ואלו התופעות לוואי של החומר.
Aspartamesideeffects1.jpg

הם אישרו אוכל מעובד גנטית כמו ירקות ופירות. שזה נאסר בהמון מדינות באירופה. שומן טראנס, הם אישרו המון דברים שזה למה 70%
מהאוכלוסיה של אמריקה בהשמנת יתר וכל כך הרבה מחלות. אלו לא האנשים להאשים אבל את הממשלה אפשר להאשים פה.

FDA Announces 20 Dangerous Drugs You Should NOT Be On

קראתי על זה קצת באינטרנט, SecondSmoke, זה מאוד ברור ועושה רושם שאפשר לקבל סרטן ריאות עם את גרה עם מישהו שמעשן.
אבל לקבל סרטן ריאות כשפעם ב... נחפשים לסיגריות לעשן סיגרות של מישהו אחר? לא ממש עושה רושם בשבילי. אולי מה שאני אומר לא נכון.
Third-Smoke לפי מה שקראתי גם קיים אך מסוכן אולי לפעמים לתינוקות שנמאצים על מיקום (על הרצפה עצמה) שעישנו שם או משהו כזה
וכתוב שזה בעל משמעות אבל קשה יותר לקשר את זה לאיזשהו מחלה.

אני לוקח את זה מתוך ראיות אישיות של אנשים שעישנו 40 או 50 שנה.. אחד בגיל 78 מעשן 50 שנה ולא מת עדיין.
ובשבילי זה קצת לא עושה רושם אם את פעם בנחפשת למישהו שמעשן סיגריות שתקבלי סרטן ריאות.

אלא אם את נחפשת כל יום, את במקום עבודה עם מעשנים וכו' שדומה לאותו מצב שכאילו מישהו מעשן בבית שלך.

How some smokers stay healthy: genetic factors revealed
אולי המידע הזה יחדש גם לך משהו.
(אני בכל אופן העלאתי את הנקודה הזאת בפרויקט באנגלית שעשיתי על הקשר בין סרטן לסיגריות לכן לא היה לי חדש)
קיצור :
found certain DNA profiles had a lower risk of COPD – a collection of lung disorders including bronchitis and emphysema – than others, despite external factors such as smoking. These genes appeared to affect the way lungs grow and respond to injury.

On the other hand, there were also certain DNA profiles that had a higher risk of COPD, explaining why some people develop the disease despite never having touched a cigarette in their lives.

ולגבי THIRD HAND SMOKING, מדובר על מולקולות החומרים המסרטנים שנקשרים לבדים/שיער/רהיטים.

FDA Announces 20 Dangerous Drugs You Should NOT Be On
1. אתה מביא את מרקולה בתור סימוכין? ברצינות?
2. יש לך הפניה למחקר שמראה משהו על ההשפעות ההרסניות של האספרטם?
3. מה יש לך נגד אוכל מהונדס גנטית (אני מניח שהתכוונת "מהונדס גנטית" כשכתבת "מעובד גנטית")?
4. ה FDA לא "ידועים באמריקה" כ"כאויבים של המדינה". הם ידועים בחוגים מסויימים באמריקה כאויבי הציבור, כי כל מה שזז ידוע בחוגים מסויימים כאויב הציבור. וכמובן גם כל מה שלא זז.

אבל לקבל סרטן ריאות כשפעם ב.
אדם יכול לעשן סיגריה אחת ולחטוף סרטן והשני יעשן 30 שנה ולא יקבל זה הכל עניין של "מזל" נקרא לזה
כספית או לא טונה זה טעים וטוב, בכל דבר היום יש דברים שלא טובים לגוף אתה רוצה לאכול בריא תגדל בחצר האחורית שלך הכל.
בכל מקרה היום את רוב הדגים האלו מגדלים בבריכות דגים בתוך מבנים לא רואה בעיה לאכול 3-2 קופסאות בשבוע

• פותח/ת השרשור
How some smokers stay healthy: genetic factors revealed
אולי המידע הזה יחדש גם לך משהו.
(אני בכל אופן העלאתי את הנקודה הזאת בפרויקט באנגלית שעשיתי על הקשר בין סרטן לסיגריות לכן לא היה לי חדש)
קיצור :
found certain DNA profiles had a lower risk of COPD – a collection of lung disorders including bronchitis and emphysema – than others, despite external factors such as smoking. These genes appeared to affect the way lungs grow and respond to injury.

On the other hand, there were also certain DNA profiles that had a higher risk of COPD, explaining why some people develop the disease despite never having touched a cigarette in their lives.

ולגבי THIRD HAND SMOKING, מדובר על מולקולות החומרים המסרטנים שנקשרים לבדים/שיער/רהיטים.
קראתי את כל המאמר, לא כתוב שם בבירור הכל, כתוב שלחלק מהאנשים יש גנים שיש להם סיכוי נמוך ל COPD (סרטן ריאות או משהו כזה) ולחלק סיכוי יותר גבוהה אבל לא רושמים שם שום דבר לגביי אנשים שמעשנים ליידך, בעבודה, בבית, בציבור, לתקופה קצרה יותר ומה נותן את הטריגר לסרטן אחרי הגנים.

נערך לאחרונה:
עזבו שטויות, טונה אני לא מפסיק לאכול גם אם יהיה בזה אורניום...
אבל באמת ביאס הקטע עם הסתימה, זה גרם לי לקרוא וגם על הלבנות אומרים שהן לא בריאות ומסרטנות...
מה עם איזה שן זהב ?

• פותח/ת השרשור
1. אתה מביא את מרקולה בתור סימוכין? ברצינות?
2. יש לך הפניה למחקר שמראה משהו על ההשפעות ההרסניות של האספרטם?
3. מה יש לך נגד אוכל מהונדס גנטית (אני מניח שהתכוונת "מהונדס גנטית" כשכתבת "מעובד גנטית")?
4. ה FDA לא "ידועים באמריקה" כ"כאויבים של המדינה". הם ידועים בחוגים מסויימים באמריקה כאויבי הציבור, כי כל מה שזז ידוע בחוגים מסויימים כאויב הציבור. וכמובן גם כל מה שלא זז.
לא מספיק כל האנשים שמדברים על FDA? Food Advocacy Group to Sue FDA Over Controversial Approval of GMO Salmon
תרד באתר למטה תראה את כל התגובות הזועמות של האנשים.

ואם אתה רוצה מחקרים אז הנה (כולל אתרי ממשלה .GOV)
http://www.newmediaexplorer.org/sepp/aspartamebrain.pdf
Effects of aspartame and glucose administration on brain and plasma levels of large neutral amino acids and brain 5-hydroxyindoles. - PubMed - NCBI
Increasing brain tumor rates: is there a link to aspartame? - PubMed - NCBI
Glutamate and aspartate impair memory retention and damage hypothalamic neurons in adult mice
Specific inhibition of N-methyl-D-aspartate receptor function in rat hippocampal neurons by L-phenylalanine at concentrations observed during phenylketonuria
The effect of aspartame metabolites on human erythrocyte membrane acetylcholinesterase activity. - PubMed - NCBI
European Journal of Clinical Nutrition - Abstract of article: Direct and indirect cellular effects of aspartame on the brain
Aspartame: clinical update. - PubMed - NCBI
http://www.biologicalpsychiatryjournal.com/article/0006-3223(93)90251-8/abstract

GMO, אוכל מעובד גנטית גורם לאלרגיות, גידולים, בעיות עם ההורמונים, סרטן, ואפילו מוות.
Genetically Modified Foods (GMO) Linked to Tumors, Allergies and Early Death - DrAxe.com

עכברים שאכלו אוכל מעובד גנטית
GMO1-1024x599.jpg

הם גם אישרו חומרי הדברה (Pesticides) כבטוח. בנאדם אחד ריסס את הענבים שלו, אכל אותם, אחרי כמה זמן קיבל מחלת פרקינסון ומת.
Study Links Pesticides to Parkinson's Disease

נערך לאחרונה:
לא עברתי על התגובות אבל הרעלת כספית אכן קיימת אם כי לא בישראל. כמות הכספית בטונה בישראל היא מאוד נמוכה ביחס למקומות כמו ארה"ב וסין ולכן הסכנה בישראל היא כמעט ולא קיימת.

לא מספיק כל האנשים שמדברים על
לא, לא מספיק. הכוונה היא להבין אם אותם אנשים מדברים דברי טעם או מקשקשים על סמך מידע מוטעה. כל עוד מידע ו"מידע" מגיע ממקורות כמו מרקולה, ד"ר אוז והעיתונות היומית, הנימוק "מיליארד זבובים לא יכולים לטעות, איכלו חרא" לא אמור להרשים אף אחד.
תראה את כל התגובות הזועמות של האנשים
תגובות זועמות של אנשים בטוח יש. מה הקשר בין זה לבין מה ששאלתי?
כששאלתי מה יש לך נגד אספרטם לא התכוונתי שתבצע חיפוש קטן ותשלח לי את מה שגוגל סיפק לך בתגובה כי את זה אני יודע לעשות לבד. שלחת לי אוסף של מחקרים שאני בטוח שלא קראת אפילו את התקציר שלהם. למה? הנה, לדוגמא, המשפט המסיים של אחד מהם: "However, they should not in any way be interpreted as demonstrating that aspartame significantly affects the human brain" (הדגשה שלי). מקור אחר שהבאת הוא מחקר מלפני כעשרים שנה, על עכברושים, עם המסקנה "We conclude that there is need for reassessing the carcinogenic potential of aspartame" - ובכן, בעשרים השנה שעברו מאז אכן בוצעו עוד הרבה מחקרים, והם לא מצדיקים את הפחד. הנה, לדוגמא, אחד משנת 2002 שלא נמנע מהקביעה החד משמעית בסיום: " When all the research on aspartame, including evaluations in both the premarketing and postmarketing periods, is examined as a whole, it is clear that aspartame is safe, and there are no unresolved questions regarding its safety under conditions of intended use." אם אתה מעוניין במחקר המלא, בבקשה. שים לב לכך שמדובר על מטא-אנליזה שסקרה את המצב המחקרי כולו, ולא על מחקר אחד שנערך על שלוש חולדות עם נטיה גנטית לפתח סרטן. אם יש לך השגות לגבי המחקרים או המסקנות אפשר לדבר עליהן, אבל זה יחייב אותך לקרוא את המחקרים עצמם, לא את מרקולה. באסה.

כאשר חומר נחקר בעשרות (אם לא מאות) מחקרים אין יותר מדי ערך לברור מתוכם מחקר אחד או שניים שמצביעים לכיוון מסויים, צריך לעשות עבודה קצת יותר רצינית כדי לראות את התמונה שעולה ממכלול הידע שנאסף, וזה מה שה FDA (אויב הציבור מס. 1) וגופים ציבוריים אחרים מנסים לעשות. הנה, לדוגמא, נייר עמדה של האגודה למלחמה בסרטן בארה"ב (כפי שתראה גם הוא מכיל הפניות למחקרים עליהם הוא מבוסס). לכן אני לא מוצא יותר מדי טעם במעבר על מראי המקום שהבאת אחד לאחד, ואסתפק רק בהערה קצרה לגבי אחד מהמקורות האחרים שלך שאומר: "It is concluded that low concentrations of ASP metabolites had no effect on the membrane enzyme activity, whereas high or toxic concentrations partially or remarkably decreased the membrane AChE activity, respectively." . זה אמור להיות משהו שמחזק את העמדה שלך, או אולי זה מחזק דווקא את העמדה שלי - ההיא שגורסת שלא טרחת לקרוא את הקישורים ששלחת?

בנאדם אחד ריסס את הענבים שלו, אכל אותם, אחרי כמה זמן קיבל מחלת פרקינסון ומת
אני מקווה שזאת אמורה להיות בדיחה, אבל אם לא הרי לך הסיבה למה אני לא מתרגש במיוחד מטיעונים מהסוג "אנשים אומרים ש...". (אגב, השפעה של חומרי הדברה על פרקינסון היא ממצא אמיתי שיש לו השלכות בעיקר לגבי החקלאים. איך הוא שייך לענייננו? אה, כן, דרך זה שהקשר הזה מוכיח שה-FDA לא שווה הרבה. כמובן, הוא לא יודע להתייחס לדברים לפני שהחוקרים מצאו אותם, ולכן בוא נאמין לecowatch ולא ל FDA.).

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לא, לא מספיק. הכוונה היא להבין אם אותם אנשים מדברים דברי טעם או מקשקשים על סמך מידע מוטעה. כל עוד מידע ו"מידע" מגיע ממקורות כמו מרקולה, ד"ר אוז והעיתונות היומית, הנימוק "מיליארד זבובים לא יכולים לטעות, איכלו חרא" לא אמור להרשים אף אחד.

תגובות זועמות של אנשים בטוח יש. מה הקשר בין זה לבין מה ששאלתי?
כששאלתי מה יש לך נגד אספרטם לא התכוונתי שתבצע חיפוש קטן ותשלח לי את מה שגוגל סיפק לך בתגובה כי את זה אני יודע לעשות לבד. שלחת לי אוסף של מחקרים שאני בטוח שלא קראת אפילו את התקציר שלהם. למה? הנה, לדוגמא, המשפט המסיים של אחד מהם: "However, they should not in any way be interpreted as demonstrating that aspartame significantly affects the human brain" (הדגשה שלי). מקור אחר שהבאת הוא מחקר מלפני כעשרים שנה, על עכברושים, עם המסקנה "We conclude that there is need for reassessing the carcinogenic potential of aspartame" - ובכן, בעשרים השנה שעברו מאז אכן בוצעו עוד הרבה מחקרים, והם לא מצדיקים את הפחד. הנה, לדוגמא, אחד משנת 2002 שלא נמנע מהקביעה החד משמעית בסיום: " When all the research on aspartame, including evaluations in both the premarketing and postmarketing periods, is examined as a whole, it is clear that aspartame is safe, and there are no unresolved questions regarding its safety under conditions of intended use." אם אתה מעוניין במחקר המלא, בבקשה. שים לב לכך שמדובר על מטא-אנליזה שסקרה את המצב המחקרי כולו, ולא על מחקר אחד שנערך על שלוש חולדות עם נטיה גנטית לפתח סרטן. אם יש לך השגות לגבי המחקרים או המסקנות אפשר לדבר עליהן, אבל זה יחייב אותך לקרוא את המחקרים עצמם, לא את מרקולה. באסה.

כאשר חומר נחקר בעשרות (אם לא מאות) מחקרים אין יותר מדי ערך לברור מתוכם מחקר אחד או שניים שמצביעים לכיוון מסויים, צריך לעשות עבודה קצת יותר רצינית כדי לראות את התמונה שעולה ממכלול הידע שנאסף, וזה מה שה FDA (אויב הציבור מס. 1) וגופים ציבוריים אחרים מנסים לעשות. הנה, לדוגמא, נייר עמדה של האגודה למלחמה בסרטן בארה"ב (כפי שתראה גם הוא מכיל הפניות למחקרים עליהם הוא מבוסס). לכן אני לא מוצא יותר מדי טעם במעבר על מראי המקום שהבאת אחד לאחד, ואסתפק רק בהערה קצרה לגבי אחד מהמקורות האחרים שלך שאומר: "It is concluded that low concentrations of ASP metabolites had no effect on the membrane enzyme activity, whereas high or toxic concentrations partially or remarkably decreased the membrane AChE activity, respectively." . זה אמור להיות משהו שמחזק את העמדה שלך, או אולי זה מחזק דווקא את העמדה שלי - ההיא שגורסת שלא טרחת לקרוא את הקישורים ששלחת?

אני מקווה שזאת אמורה להיות בדיחה, אבל אם לא הרי לך הסיבה למה אני לא מתרגש במיוחד מטיעונים מהסוג "אנשים אומרים ש...". (אגב, השפעה של חומרי הדברה על פרקינסון היא ממצא אמיתי שיש לו השלכות בעיקר לגבי החקלאים. איך הוא שייך לענייננו? אה, כן, דרך זה שהקשר הזה מוכיח שה-FDA לא שווה הרבה. כמובן, הוא לא יודע להתייחס לדברים לפני שהחוקרים מצאו אותם, ולכן בוא נאמין לecowatch ולא ל FDA.).
The End Of Diet Soda? Huge Study Links Aspartame to These Major Health Problems
60,000 women participated in the study

מחקר ההכי אחרון על Aspartame 😃

נערך לאחרונה:
מחקר ההכי אחרון
אכן, יש גם מחקרים שמוצאים אפקטים כאלה, ולכן צריך להסתכל על מכלול התמונה המחקרית שמצטירת. אגב, אם כבר הבאת את המאמר אטלי יעניין אותך לקרוא גם ביקורת עליו, אותה תוכל למצוא כאן.

ממתיקים מלאכותיים באופן כללי - לא דווקא אספרטאם - באמת הולכים ומתגלים כפחות ניטרליים ממה שהיה מקובל לחשוב, בעיקר דרך השפעתם על חיידקי המעיים, נושא שדיברנו עליו יותר מפעם אחת.

• פותח/ת השרשור
אכן, יש גם מחקרים שמוצאים אפקטים כאלה, ולכן צריך להסתכל על מכלול התמונה המחקרית שמצטירת. אגב, אם כבר הבאת את המאמר אטלי יעניין אותך לקרוא גם ביקורת עליו, אותה תוכל למצוא כאן.

ממתיקים מלאכותיים באופן כללי - לא דווקא אספרטאם - באמת הולכים ומתגלים כפחות ניטרליים ממה שהיה מקובל לחשוב, בעיקר דרך השפעתם על חיידקי המעיים, נושא שדיברנו עליו יותר מפעם אחת.
אהא, בסדר, אתה אחד מהמיעוטים בכל זאת שאומר שאספרטיים זה נחשב כבטוח, 99% ל 1%.
aspartame is safe - YouTube
aspartame danger doctor - YouTube
אפשר לראות דרך כמות הלייקים (דירוג של אנשים), מה אנשים מגיבים, מה רופאים אומרים בסרטונים, באתרים, מחקרים ובכל מקום, רוב הרופאים ורוב האנשים אומרים שזה לא בטוח. הבאתה לי רק רופא 1 מאתר .com רגיל שכנראה לא יודע הרבה.

FDA Fails to Protect Americans from Dangerous Drugs and Unsafe Foods ~ Newsroom ~ News from CSPI ~ Center for Science in the Public Interest

Call it BS that aspartame is safe

Aspartame: A Sweet and Deadly Tale
"Some rats died of Brain Tumors, while many others became morbidly obese with exposure to aspartame. Interesting side effect of an additive meant for “diet” products, yes?"
obese-rats-aspartame.jpg

נערך לאחרונה:
רוב הרופאים ורוב האנשים אומרים שזה לא בטוח
אתה אחד מהמיעוטים

באמת? יש לך מקור לסטטיסטיקה הזאת (לגבי "רוב הרופאים". "רוב האנשים" לא מעניינים לצורך זה, מדובר כאו על שאלה של אמת אובייקטיבית, לא דמוקרטיה).

הקונצנסוס הרפואי כפי שוהא מבוטא בניירות העמדה של הרשויות השונות הוא שממתיקים מלאכותיים אינם מזיקים אם הם נצרכים בכמויות סבירות, בייחוד כאשר לוקחים בחשבון שהאלטרנטיבה, לגבי המון אנשים, היא לא שתיית מים אלא שתיית משקאות ממותקים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית