הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ 5x5 madcow

Nemesis

משתמש קבוע
1,677
1,009
נק' מוניטין:
2,849
1,677
1,009
קראתי את חומר הרקע על התוכנית, השאלה שלי היא לגבי חלוקת התרגילים.
למה המשיכה הראשית היא קלין/חתירה ולא דדליפט? זה נראה מוזר שבאימון A וC הדדליפט לא מופיע וחתירה כן (משאיר את הקלין מחוץ לסיפור כרגע).
זה משהו שהוא קריטי או שאני יכול לבנות את התוכנית ככה?

A
Squat
Bench Press
Deadlift
B
Squat
Press
Bent Over Row

מן הסתם שאני אעדיף לעשות בנץ' ביום של דדליפט ולא פרס כי אז אני אגיע גמור לדדליפט אחרי סקוואט ופרס וההתקדמות בדדליפט יותר קריטית לי מההתקדמות בbent over row.
יש איזשהי סיבה שהדדליפט לא מוגדר משיכה ראשית והחתירה כן או שזה לא משנה כל כך ואני יכול להעביר את הדדליפט לאימון A?

אתה יכול לבנות אותה ככה אבל אז היא לא תהיה 5X5 MADCOW.
אין סיבה בתוכנית הזאת לעשות דדליפט יותר מפעם אחת בשבוע.

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לבנות אותה ככה אבל אז היא לא תהיה 5X5 MADCOW.
אין סיבה בתוכנית הזאת לעשות דדליפט יותר מפעם אחת בשבוע.
ובהנחה שהדדליפט באימון B, פרס כבד יכול לפגוע בהתקדמות של הדדליפט יותר מאשר בנץ' כבד לא?

ובהנחה שהדדליפט באימון B, פרס כבד יכול לפגוע בהתקדמות של הדדליפט יותר מאשר בנץ' כבד לא?
לא חושב שזה משנה. בכל מקרה, התוכנית של ביל סטאר היא תוכנית שמאפשרת לבצע הרבה מאוד רוטציות בסדר הביצוע. לדוגמא, לפעמים אעדיף להתחיל את האימון מפרס ולפעמים מדדליפט. בכל מקרה זאת תוכנית שלא הייתי נותן לה יותר מ1-2 סבבים של 12 שבועות לפני הטקסס מת'וד אז לא יווצרו לך פערים משמעותיים גם אם לא תשנה כלום

• פותח/ת השרשור
לא חושב שזה משנה. בכל מקרה, התוכנית של ביל סטאר היא תוכנית שמאפשרת לבצע הרבה מאוד רוטציות בסדר הביצוע. לדוגמא, לפעמים אעדיף להתחיל את האימון מפרס ולפעמים מדדליפט. בכל מקרה זאת תוכנית שלא הייתי נותן לה יותר מ1-2 סבבים של 12 שבועות לפני הטקסס מת'וד אז לא יווצרו לך פערים משמעותיים גם אם לא תשנה כלום
לא נראלי שאני ישנה את המבנה של התוכנית, יש לי את ה4 שבועות ריסט להתרגל. גם זה כולה סט אחד כבד זה לא אמור להרוג באימון B.

הסיבה שהפאוורקלין מוגדר המשיכה ראשית והבנץ' מוגדר כלחיצה ראשית היא מכיוון שביל סטאר כתב את התוכנית הזאת (במקור) לאתלטים, ובעיקר שחקני פוטבול, תקנו אותי אם אני טועה, שנבחנים על בנץ'.
אגב, בתוכנית המקורית בכלל אין דדליפט- יש משיכות גבוהות.

אם אתה מחפש רוטציה בלחיצות, כדאי לך כמו שמקס אמר ללכת על טקסס.

• פותח/ת השרשור
הסיבה שהפאוורקלין מוגדר המשיכה ראשית והבנץ' מוגדר כלחיצה ראשית היא מכיוון שביל סטאר כתב את התוכנית הזאת (במקור) לאתלטים, ובעיקר שחקני פוטבול, תקנו אותי אם אני טועה, שנבחנים על בנץ'.
אגב, בתוכנית המקורית בכלל אין דדליפט- יש משיכות גבוהות.

אם אתה מחפש רוטציה בלחיצות, כדאי לך כמו שמקס אמר ללכת על טקסס.
את הטקסס אני שומר בתור התוכנית הבאה אחרי הmadcow, מעדיף לשמור אותה לשלב מאוחר יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית