הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שיפור הליכה למרחק

yanivgoft

משתמש משקיע
6,414
4,658
נק' מוניטין:
15,122
6,414
4,658
טוב אז ככה.. אבא שלי גרר את אמא שלי איתו לטיול לקילימנג'ארו. הכושר שלה לא מספיק טוב אז היא ביקשה לעזור לה לבנות תכנית לשפר אותו כמה שניתן עד הטיול. מבחינת מה שהיא צריכה לעשות זה ללכת ולטפס. אמרו להם שאם מסוגלים ללכת 10 קמ רצוף זה מספיק כושר בשביל הטיפוס. בכל מקרה מה אתם חושבים שהכי כדאי לעשות? פשוט הליכות שכל פעם מגדילים את המרחק? או שכדאי לשלב דברים אחרים שאולי יביאו לשיפור גדול יותר.. אירובי זה ממש לא התחום שלי אז אשמח לעזרה פה מהחברה שמבינים בזה יותר.

This is not just long distance walking and fitness.

The main problem in mountain hiking is the low oxygen levels, but for that I am not sure how to train.

כל אחד בכושר סביר, שלא מתעייף אחרי טיפוס שלוש קומות יכול לטפס את הקילי.

אבל, יש שני גורמים משפיעים מאוד.
האחד זה התמודדות עם רמות חמצן נמוכות, וזה כל אחד עושה אחרת, יש כדורים למחלת גובה שעוזרים בזה מאוד.
השני זה העניין הפסיכולוגי, זה טיפוס ארוך מאוד ולא נגמר, והרבה נשברים פסיכולוגית.

נקודה חשובה, רוב האנשים מגיעים ללג האחרון של הטיפוס מיובשים, כתוצאה מהשלב האחרון לפני, שנעשה במדבר ארקטי. צריך להקפיד לשתות המון (למרות שלא חם) ולכסות את הראש והפנים כמה שיותר.
אם אתה צריך עוד מידע, אל תתבייש, הייתי שם בעבר, ואהיה שוב בקרוב.

• פותח/ת השרשור
This is not just long distance walking and fitness.

The main problem in mountain hiking is the low oxygen levels, but for that I am not sure how to train.
כל אחד בכושר סביר, שלא מתעייף אחרי טיפוס שלוש קומות יכול לטפס את הקילי.

אבל, יש שני גורמים משפיעים מאוד.
האחד זה התמודדות עם רמות חמצן נמוכות, וזה כל אחד עושה אחרת, יש כדורים למחלת גובה שעוזרים בזה מאוד.
השני זה העניין הפסיכולוגי, זה טיפוס ארוך מאוד ולא נגמר, והרבה נשברים פסיכולוגית.

נקודה חשובה, רוב האנשים מגיעים ללג האחרון של הטיפוס מיובשים, כתוצאה מהשלב האחרון לפני, שנעשה במדבר ארקטי. צריך להקפיד לשתות המון (למרות שלא חם) ולכסות את הראש והפנים כמה שיותר.
אם אתה צריך עוד מידע, אל תתבייש, הייתי שם בעבר, ואהיה שוב בקרוב.
זה ידוע אבל מעבר לכך להורים שלי מארגני טיולים לקילי הסבירו שדרושה רמת כושר מינימלית של להיות מסוגל ללכת 10k רצוף. השורה התחתונה פה היא שאמא שלי צריכה לשפר את הכושר שלה ללכת למרחקים. השאלה פה היא האם לתת לה להליכות ולאט לאט להעלות את המרחק או שיש צורך גם ביותר מהליכה. המטרה פה היא לעשות את הטיפוס יותר פשוט עבורה. היא ניסתה פעם אחת ללכת 10k והגוף שלה כאב שבועיים אז לא רצוי שזה יקרה לה על ההר גם...

בגדול הייתי ממליץ על שני אימונים באמצע שבוע של שעה הליכה נמרצת וכדאי לשלב עלית מדרגות / עליות וכל מה שיש בדרך.
בסוף שבוע הליכות ארוכות בשטח שיגיעו עד 3 שעות.

• פותח/ת השרשור
בגדול הייתי ממליץ על שני אימונים באמצע שבוע של שעה הליכה נמרצת וכדאי לשלב עלית מדרגות / עליות וכל מה שיש בדרך.
בסוף שבוע הליכות ארוכות בשטח שיגיעו עד 3 שעות.
זה יותר מדי בשבילה, אני חשבתי אם לעשות הליכות פשוט לעשות בהדרגה. אימון ראשון 2k אימון שני 3k, אחכ 4k וככה לבנות את זה עד ה10k שכדאי שתעשה איזה כמה פעמים עד הנסיעה. הליכות בשטח יכול באמת להיות חשוב. אתה לא חושב שבגלל שיש עניין אירובי פה יש צורך לשלב ריצות וכאלה? יהיה טוב להישאר רק על הליכות?

זה יותר מדי בשבילה, אני חשבתי אם לעשות הליכות פשוט לעשות בהדרגה. אימון ראשון 2k אימון שני 3k, אחכ 4k וככה לבנות את זה עד ה10k שכדאי שתעשה איזה כמה פעמים עד הנסיעה. הליכות בשטח יכול באמת להיות חשוב. אתה לא חושב שבגלל שיש עניין אירובי פה יש צורך לשלב ריצות וכאלה? יהיה טוב להישאר רק על הליכות?
אין צורך בריצה. הסיכוי לפציעות גדול מדי.
חשוב שיהיו לפחות 2 אימונים בשבוע. גם באמצע שבוע יכולה להיות הדרגתיות.

• פותח/ת השרשור
אין צורך בריצה. הסיכוי לפציעות גדול מדי.
חשוב שיהיו לפחות 2 אימונים בשבוע. גם באמצע שבוע יכולה להיות הדרגתיות.
אוקיי אז אני חושב שזה מה שאעשה. תודה 😃

תעשה שני אימונים בשבוע נגיד הליכה של שעה תראה באימון הראשון באיזה מהירות הלכה וכמה מרחק ובאימון שני תגדיל את המיהרות קצת ואת המרחק .

העלייה לקילי, מתבצעת לפי קוד מקומי עתיק יומי, אשר מכונה בסוואהילית, pole pole.
לאט לאט..
לא לשכוח כדורי גובה, ומצלמה... הנוף מדהים.
שיעלו מנתיב שמכונה מארנגו, או קוקה קולה...

• פותח/ת השרשור
טוב אז ככה.. אבא שלי גרר את אמא שלי איתו לטיול לקילימנג'ארו. הכושר שלה לא מספיק טוב אז היא ביקשה לעזור לה לבנות תכנית לשפר אותו כמה שניתן עד הטיול. מבחינת מה שהיא צריכה לעשות זה ללכת ולטפס. אמרו להם שאם מסוגלים ללכת 10 קמ רצוף זה מספיק כושר בשביל הטיפוס. בכל מקרה מה אתם חושבים שהכי כדאי לעשות? פשוט הליכות שכל פעם מגדילים את המרחק? או שכדאי לשלב דברים אחרים שאולי יביאו לשיפור גדול יותר.. אירובי זה ממש לא התחום שלי אז אשמח לעזרה פה מהחברה שמבינים בזה יותר.

היי ,
טיפסתי לפני חודש , אם יש שאלות ספציפיות אפשר לפנות בפרטי.
אולי אפרט בהמשך כאן.

יוני
קילימנגרו.jpg

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית