הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ נפח הולך מעולה. עצימות חרא. איך להמשיך?

yanivgoft

משתמש משקיע
6,414
4,658
נק' מוניטין:
15,122
6,414
4,658
בבלוק שאני נמצא בו עכשיו הנפח בסקוואט הולך ממש טוב. היה 180x5x5 ללא ו185x5x5 עם, יום שבת צריך להיות 190. העצימות הולכת זוועה. כל הבלוק כל המשקלים הרגישו קשה, שבוע שעבר נתתי 206.5x3 בבסיס. לא נכשלתי אבל אני לא יכול להיכשל אז ויתרתי. היום נתתי 207.5 ונכשלתי ברביעי (שבתנאים נורמליים אולי הייתי מצליח לסגור בקושי את החמישיה) ואחריו 205 נכשלתי בחמישי.
עכשיו אם אני נותן ריסט יצא לי לעשות 190 בנפח ו185 בעצימות שזה דיי מפגר.. איך הייתם ממשיכים מפה? אני חושב שמצד אחד אולי להוריד את הנפח כדי להתאושש טוב יותר לעצימות, אבל מצד שני הנפח מתקדם טוב, למה להרוס את זה?

בבלוק שאני נמצא בו עכשיו הנפח בסקוואט הולך ממש טוב. היה 180x5x5 ללא ו185x5x5 עם, יום שבת צריך להיות 190. העצימות הולכת זוועה. כל הבלוק כל המשקלים הרגישו קשה, שבוע שעבר נתתי 206.5x3 בבסיס. לא נכשלתי אבל אני לא יכול להיכשל אז ויתרתי. היום נתתי 207.5 ונכשלתי ברביעי (שבתנאים נורמליים אולי הייתי מצליח לסגור בקושי את החמישיה) ואחריו 205 נכשלתי בחמישי.
עכשיו אם אני נותן ריסט יצא לי לעשות 190 בנפח ו185 בעצימות שזה דיי מפגר.. איך הייתם ממשיכים מפה? אני חושב שמצד אחד אולי להוריד את הנפח כדי להתאושש טוב יותר לעצימות, אבל מצד שני הנפח מתקדם טוב, למה להרוס את זה?
אני הייתי ממשיך בנפח ומוסיף ג'וקר סט או שניים בסופו. השאלה מה אתה מכניס במקום העצימות...

The ratio between 5x5 and 1x5 is very different between people.

I can tell you, I would probably be able to complete 185x5x5 but no way 207.5x5 (my PR is 207.5x3) so I don't see an issue.

Unless you are working on a high RPE in your volume which could be true.

Keep progressing with volume and keep the intensity to a minimum...

When you done progressing your volume have a good reset.

But in general I don't see how 185x5x5 match well with 207.5x5.

• פותח/ת השרשור
The ratio between 5x5 and 1x5 is very different between people.

I can tell you, I would probably be able to complete 185x5x5 but no way 207.5x5 (my PR is 207.5x3) so I don't see an issue.

Unless you are working on a high RPE in your volume which could be true.

Keep progressing with volume and keep the intensity to a minimum...

When you done progressing your volume have a good reset.

But in general I don't see how 185x5x5 match well with 207.5x5.
היה לי 213.5 לחמישיה עם 190 לנפח. והrpe בנפח למשל ב180 ל5x5 היה איזה 9 בסט ראשון ו9.5-10 באחרון. ב185 עם חגורה התחיל מאיזה 8 ונגמר 8.5-9 למשל. ואם אני ממשיך להתקדם בנפח מה לעשות בעצימות בדיוק?

אתה לא מתאושש טוב עד העצימות. מעבר לזה הייתי ממליץ לך אולי לשחק עם האחוזים של הנפח.
הספקתי לשכוח כבר מה טווח האחוזים שכדאי לעבוד איתו

• פותח/ת השרשור
אתה לא מתאושש טוב עד העצימות. מעבר לזה הייתי ממליץ לך אולי לשחק עם האחוזים של הנפח.
הספקתי לשכוח כבר מה טווח האחוזים שכדאי לעבוד איתו
האחוזים נראה לי פחות חכם.. סתם הנפח יהיה לי קל. מה שכן חשבתי זה להוריד אולי ל4 חמישיות אבל בגלל שהנפח כן מתקדם אולי כדאי לתת לו להתקדם להזניח בצורה כלשהי את העצימות..

ראיתי איפשהו שהעצימות בטקסס אמורה להיות:
חמישייה כבדה, עד שאתה לא יכול להתקדם ככה ואז:
שתי שלשות כבדות, עד שאתה לא יכול להתקדם ככה ואז:
חמש סינגלים. עד שאתה לא יכול להתקדם ככה ואז:
ברכותינו!! אינך מתאמן מתקדם יותר! (או שסתם תחליף תכנית)

• פותח/ת השרשור
ראיתי איפשהו שהעצימות בטקסס אמורה להיות:
חמישייה כבדה, עד שאתה לא יכול להתקדם ככה ואז:
שתי שלשות כבדות, עד שאתה לא יכול להתקדם ככה ואז:
חמש סינגלים. עד שאתה לא יכול להתקדם ככה ואז:
ברכותינו!! אינך מתאמן מתקדם יותר! (או שסתם תחליף תכנית)
אני לא בטקסס
הייתי מוותר על העצימות תקופה ארוכה מתקדם רק בנפח
ואז מה לעשות במקום העצימות?

האחוזים נראה לי פחות חכם.. סתם הנפח יהיה לי קל. מה שכן חשבתי זה להוריד אולי ל4 חמישיות אבל בגלל שהנפח כן מתקדם אולי כדאי לתת לו להתקדם להזניח בצורה כלשהי את העצימות..
הקסם בטקסס הוא העצימות והיא המטרה בתכנית. תחשוב שהעצימות היא מדדיותר מדוייק להתקדמות מכיוון שבנפח תמיד אפשר לחכות טיפה יותר בין הסטים או לסחוט עוד חזרה. אחרי שתסיים טקסס אתה יכול ללכת בשיטת הוולקנו שזה פחות או יותר מה שהוא עושה - נפח נפח ונפח

• פותח/ת השרשור
אני לא בטקסס

הקסם בטקסס הוא העצימות והיא המטרה בתכנית. תחשוב שהעצימות היא מדדיותר מדוייק להתקדמות מכיוון שבנפח תמיד אפשר לחכות טיפה יותר בין הסטים או לסחוט עוד חזרה. אחרי שתסיים טקסס אתה יכול ללכת בשיטת הוולקנו שזה פחות או יותר מה שהוא עושה - נפח נפח ונפח
בגלל שאני לא בטקסס אני כן חושב שאולי יש מקום לשנות משהו בעצימות. המתכונת לאורך השבוע היא כמו בטקסס אבל ההתקדמות לא. אני מתקדם שבוע אחד או 2 וישר נותן ריסט של 20 קילו כך שיש לי בלוק של 5-6 שבועות עם התקדמות תאורטית של 5-10 קילו בבלוק (מה שבחיטוב פחות הולך כרגע)

נערך לאחרונה:
בגלל שאני לא בטקסס אני כן חושב שאולי יש מקום לשנות משהו בעצימות. המתכונת לאורך השבוע היא כמו בטקסס אבל ההתקדמות לא. אני מתקדם שבוע אחד או 2 וישר נותן ריסט של 20 קילו כך שיש לי בלוק של 5-6 שבועות עם התקדמות תאורטית של 5-10 קילו בבלוק (מה שבחיטוב פחות הולך כרגע)
אני לא בטוח שבחיטוב אפשר לתכנן התקדמות לאורך זמן. בפרט ברמה שלך.
הייתי הולך על משהו פחות נפחי ויותר עצים דווקא, מתקדם קצת, ומשתדל להשאר שם 😃

• פותח/ת השרשור
אני לא בטוח שבחיטוב אפשר לתכנן התקדמות לאורך זמן. בפרט ברמה שלך.
הייתי הולך על משהו פחות נפחי ויותר עצים דווקא, מתקדם קצת, ומשתדל להשאר שם 😃
אז איך היית בונה את זה במקומי? אני כן חושב שחייבים נפח. לדעתך כדאי לקצץ קצת מהנפח כדי להתאושש טוב יותר לעצימות?

יניב חשבת על לעבור אולי לתוכניות שמטרתן לקדם אותך רק בתרגיל אחד? המשקלים שלך כבר מטורפים ואני בספק אם תוכניות רגילות כבר יקדמו אותך בכלל. לאומת זאת, אולי תוכניות בסגנון סמולוב כן יעשו את העבודה ויוציאו אותך מהתקיעה.

• פותח/ת השרשור
יניב חשבת על לעבור אולי לתוכניות שמטרתן לקדם אותך רק בתרגיל אחד? המשקלים שלך כבר מטורפים ואני בספק אם תוכניות רגילות כבר יקדמו אותך בכלל. לאומת זאת, אולי תוכניות בסגנון סמולוב כן יעשו את העבודה ויוציאו אותך מהתקיעה.
סמולוב בחיטוב? אני לא כל כך נואש להגיע לרמ 2...
אתה בחיטוב לא ?
אכן. אני לא שואף כמובן להתקדם במשקלים אלא לשמור עליהם, אבל העניין הוא שהנפח יותר טוב מאי פעם כשהעצימות הייתה לי קשה כבר ב192.5X5 בתחילת הבלוק.

סמולוב בחיטוב? אני לא כל כך נואש להגיע לרמ 2...

אכן. אני לא שואף כמובן להתקדם במשקלים אלא לשמור עליהם, אבל העניין הוא שהנפח יותר טוב מאי פעם כשהעצימות הייתה לי קשה כבר ב192.5X5 בתחילת הבלוק.
תאכל עוד פחמימה זה יעזור ניראלי

זה יחס די טוב בין משקלי נפח לעצימות. אפילו מאוד טוב. אתה יכול לחזור טיפה אחורה בעצימות או לרדת בחזרות ולתת לנפח להשתפר בינתיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית