הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שיפור הניתוק בדדליפט

Fsociety

משתמש פעיל
886
102
נק' מוניטין:
194
886
102
עד עכשיו כל פעם שנכשלתי בדדליפט הבעיה הייתה הניתוק או לא שהצלחתי לנתק מהרצפה בכלל או שהצלחתי לנתק כמה סמ מהריצפה אבל זה היה לאט מידי ככה שלא יכלתי להמשיך משם.
מה אני יכול לעשות כדי לשפר את הניתוק? משהו שקשור בטכניקה? תרגילי עזר מסוימים?

תבדוק. אני גם אשמח לשמוע.
לא מצאתי איזה מאמר שמסביר בפירוט את התהליך,אבל מחיפוש קצר בגוגל מצאתי שתאי שומן מייצרים אסטרוגן אז כנראה שזוהי אחת הסיבות לעלייה באסטורגן בעקבות עלייה בשומן.
שכחתי לענות לך, מצטער..
אז ככה, אם היית כותב לי שנכשלת בחזרה הראשונה (ז''א אפילו לא הצלחת לנתק את המוט) הייתי חושב לעצמי "באמת יכול להיות שהניתוק הגביל אותו בסט עם X ק''ג, וללא הבעיה בניתוק, הוא יכל לתת X+Y ק''ג לחמישייה"
ואז צריך לסדר את הבעיה, אז מה שעושים זה מורידים משקל בדדליפט למשקל אותו תוכל להרים, ומתחילים להתקדם משם בהדרגתיות ותוך כדי הקפדה על מספיק אוכל.
והנה עוד פעם חוזרים לאותה נקודה "האם זה יספיק לחזק את הניתוק שלו? או שנדרש תרגיל עזר נוסף?"
אם נדבר תאכלס, כשאתה מוסיף תרגיל עזר, אתה בעצם מוסיף "עומס", השאלה היא האם העומס נדרש על מנת להתקדם? או שתוכל להתקדם בלעדיו? והאם בכלל תצליח להתאושש מהעומס הנוסף הזה כראוי?
ושוב אני חוזר לדעה שלי, מיותר.

אבל כשאתה כותב שכן הצלחת לנתק את המוט, ונתת רביעייה, אז נכשלת כי לא היה לך כוח לסיים את הסט.
הכשל הגיע בניתוק, מן הסתם כי זאת הנקודה החלשה שלך, אבל אני בטוח שתסכים איתי שכל כשל שלך מגיע בנקודה החלשה (לא מדבר על כשל הנובע מבעיה טכנית), אז עכשיו אתה תוסיף לכל תרגיל מרכזי, תרגיל עזר לנקודה החלשה? מיותר בעייני, למרות שיש תוכנית מוכרת אשר מתנהלת בסגנון.

ככה שגם אם נכשלת בחזרה הראשונה או הרביעית, זה לא משנה את העובדה שכנראה דדליפט בנפח נורמאלי מספיק בשביל להתקדם בו, לפחות אצל רוב האנשים, ובתחילת דרכם.
טוב אני לא הולך לשלב תרגילי עזר לדדליפט אולי חוץ מRDL שבכלל אין לו קשר לניתוק.
בנושא אחר,באיזה שלב של מתאמן היית מציע לו לנסות לשלב סומו או לבדוק האם בסומו הוא חזק יותר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית