הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שיפור הניתוק בדדליפט

Fsociety

משתמש פעיל
886
102
נק' מוניטין:
194
886
102
עד עכשיו כל פעם שנכשלתי בדדליפט הבעיה הייתה הניתוק או לא שהצלחתי לנתק מהרצפה בכלל או שהצלחתי לנתק כמה סמ מהריצפה אבל זה היה לאט מידי ככה שלא יכלתי להמשיך משם.
מה אני יכול לעשות כדי לשפר את הניתוק? משהו שקשור בטכניקה? תרגילי עזר מסוימים?

לא. אני פשוט לא מתרשם מלראות משקל שאני בעצמי יכול להרים. לאומת זאת כשאני רואה מישהו מרים משקל שאני כנראה לא ארים גם בעוד שנה זה מרשים אותי הרבה יותר. לא משנה כמה אתה קל או כמה אתה כבד, אם אתה אוהב ליפטינג אתה תאהב לראות אנשים מעיפים משקלים מטורפים ולא אנשים ששוקלים כמו נוצות ומעיפים 3 פעמים משקל גוף.
זה כמו שתראה אישה ששוקלת 45 שמושכת 200 מהריצפה (כנראה שיא עולם) ותגיד חחח זה לא מרשים בכלל עשיתי את זה כבר שבוע שעבר

זה כמו שתראה אישה ששוקלת 45 שמושכת 200 מהריצפה (כנראה שיא עולם) ותגיד חחח זה לא מרשים בכלל עשיתי את זה כבר שבוע שעבר
לראות אשה מרימה כבד זה תמיד מרשים 😁

בטבע אין לך רטיו גבר,אם הרמתי כבד יותר ממך=חזק יותר ממך.
קיבלת תשובה שלא רצית לשמוע בנוגע לדדליפט,הערבוב תכניות הזוי ואם זה לא עובד תפנה או לסטיץ' או לפורום אבל לא לשניהם ותשלח אותם אחד בשני.

בטבע אין לך רטיו גבר,אם הרמתי כבד יותר ממך=חזק יותר ממך.
קיבלת תשובה שלא רצית לשמוע בנוגע לדדליפט,הערבוב תכניות הזוי ואם זה לא עובד תפנה או לסטיץ' או לפורום אבל לא לשניהם ותשלח אותם אחד בשני.
בטבע אנשים גם לא היו מגיעים ל100+ מג רק כדי להיות הכי חזקים.
לא שלחתי אף אחד באף אחד,לא אני התלוננתי על התוכנית אלו היו אנשים אחרים.
לא מבין מה הזוי בערבוב הזה,וכנראה שאני פשוט אתחיל לעשות את הדדליפט במתוכנת של הלינארית 4 סטים בפירמידה.
וככה יצא לי שהלחיצות בטקסס וסקוואט ודדליפט בלינארית

בטבע אנשים גם לא היו מגיעים ל100+ מג רק כדי להיות הכי חזקים.
לא שלחתי אף אחד באף אחד,לא אני התלוננתי על התוכנית אלו היו אנשים אחרים.
לא מבין מה הזוי בערבוב הזה,וכנראה שאני פשוט אתחיל לעשות את הדדליפט במתוכנת של הלינארית 4 סטים בפירמידה.
וככה יצא לי שהלחיצות בטקסס וסקוואט ודדליפט בלינארית

בטבע אנשים היו מגיעים למ.ג הכי גבוה שיכלו ולא התעסקו בשטויות כמו שאתה מתעסק כבר 6 עמודים.
אתה לא צריך לשפר ניתוק אתה צריך לשפר דדליפט.
אדם שמושך 250 על מ.ג 100 חזק יותר ממישהו שמשך 249 על 60 קילו וזוהי הגדרה קבועה.

שוקל 72+- גובה 1.75+-
טוב שמע, אני אישית גם מסתכל על רטיו הרבה (תירוץ כי אני קל? אולי..) ומרשים אותי אנשים שמעיפים דדליפטים של 3+ משקל גוף ו2+ משקל גוף בבנץ', אבל!! אני מסכים ש150 דדליפט לא מרשים, גם אם אתה שוקל 50 קילו.
הכוונה היא שהחל ממשקל מסויים זה מתחיל להרשים (אני מדבר על דעתי האישית).
אתה שוקל סביבות ה70 קילו, ככה נגיד אם תשאר במשקל הזה ותגיע לרמה גבוהה בתחום, ותרים X3 דדליפט, עם כל הכבוד על ההישג, דדליפט 210 לא ממש "מטורף" ביחס למישהו "רמה גבוהה בתחום" (בעייני), ואתה גם לא שוקל הרבה ביחס לגובה שלך, כמה מסת שריר יכולה להיות כבר לבן אדם ששוקל 72 על גובה 175 באחוז שומן נורמאלי? (אני יודע, גנטיקה, מבנה גוף, בלה בלה).

שורה תחתונה, רטיו זה נחמד מאוד, אבל זה לא תירוץ לשקול 72 על 175 בעיניי.
אתה עדיין בתחילת דרכך בתחום, אל תתקבע על המשקל הנוכחי.
בהצלחה!

טוב שמע, אני אישית גם מסתכל על רטיו הרבה (תירוץ כי אני קל? אולי..) ומרשים אותי אנשים שמעיפים דדליפטים של 3+ משקל גוף ו2+ משקל גוף בבנץ', אבל!! אני מסכים ש150 דדליפט לא מרשים, גם אם אתה שוקל 50 קילו.
הכוונה היא שהחל ממשקל מסויים זה מתחיל להרשים (אני מדבר על דעתי האישית).
אתה שוקל סביבות ה70 קילו, ככה נגיד אם תשאר במשקל הזה ותגיע לרמה גבוהה בתחום, ותרים X3 דדליפט, עם כל הכבוד על ההישג, דדליפט 210 לא ממש "מטורף" ביחס למישהו "רמה גבוהה בתחום" (בעייני), ואתה גם לא שוקל הרבה ביחס לגובה שלך, כמה מסת שריר יכולה להיות כבר לבן אדם ששוקל 72 על גובה 175 באחוז שומן נורמאלי? (אני יודע, גנטיקה, מבנה גוף, בלה בלה).

שורה תחתונה, רטיו זה נחמד מאוד, אבל זה לא תירוץ לשקול 72 על 175 בעיניי.
אתה עדיין בתחילת דרכך בתחום, אל תתקבע על המשקל הנוכחי.
בהצלחה!
אני ממש לא מתקבע,אבל לאדם שלא מתכוון להתחרות בצורה מקצועית אין סיבה לעבור את ה20% שומן זה לא בריא ובטח שלא אסתטי.
אני כנראה אעשה חיטוב בקרוב ואחריו אעלה שוב במשקל לכיוון ה-80 ואולי גם בסוף אגיע ל90.
אבל לפי דעתי לעלות בצורה ישירה מ56 ל 90 זה מוגזם וגם לא יעיל כי אחוז גדול מהעלייה במשקל תהיה משומן.

אני ממש לא מתקבע,אבל לאדם שלא מתכוון להתחרות בצורה מקצועית אין סיבה לעבור את ה20% שומן זה לא בריא ובטח שלא אסתטי.
אני כנראה אעשה חיטוב בקרוב ואחריו אעלה שוב במשקל לכיוון ה-80 ואולי גם בסוף אגיע ל90.
אבל לפי דעתי לעלות בצורה ישירה מ56 ל 90 זה מוגזם וגם לא יעיל כי אחוז גדול מהעלייה במשקל תהיה משומן.
אני ממש לא מתכוון שתעלה עד ל90 ישר, סביר להניח שלהגיע ל90 באחוז שומן נורמלי יקח זמן.
ולרוב, פאורליפטרים בקטגוריות משקל מוגבלות, גם מנסים להגיע כמה שיותר חטובים ועם כמה שיותר מסת שריר לתקרת הקטגוריה.
אין גם בעיה עם חיטוב, אני בעצמי עשיתי, וגם פאורליפטרים מתחרים עושים את זה.
הכוונה שלי הייתה שלהשאר 70 קילו בגובה שלך, להרים קצת, ו"להתנחם" ברטיו, מפספס את כל העניין של אימוני הכוח וPL בעיני.

אף אחד לא אמר לך להשמין. אפשר תאמין או לא (בניגוד למועצת חכמי הפורום) לאכול נקי, לרדת באחוז שומן ולעלות במאסת שריר. זה פשוט די איטי.

אף אחד לא אמר לך להשמין. אפשר תאמין או לא (בניגוד למועצת חכמי הפורום) לאכול נקי, לרדת באחוז שומן ולעלות במאסת שריר. זה פשוט די איטי.
אתה חושב אבל שזה ישתלם למתאמן ששוקל 70 קילו והסקוואט שלו לא עובר את ה100?

נכון,רק שהשיטה הזאת לא מתאימה לSS כמו שכולם הציעו לי פה.
מה שאמרת זה באמת מה שאני מתכנן לעשות,אני בקרוב אעשה חיטוב ל12% שומן ואחר כך תקופה ארוכה של מסה עם עלייה איטית.
אתה חושב אבל שזה ישתלם למתאמן ששוקל 70 קילו והסקוואט שלו לא עובר את ה100?
למה לא עובר את ה100? היום 105 😁

להגיד שמבחינתי אדם שיכול להרים יותר משקל ביחס למשקל גוף שלו הוא יותר חזק זה להמציא משהו?
אני רק אומר את דעתי.
תאר לך שיש איזה מישהו לכוד מתחת למוט של 250 קילו וחייבים להרים את המוט בשביל לשחרר את הבנאדם. אתה בא ולא מצליח להרים. בא מישהו ששוקל 200 קילו, מרים את המוט בקושי רב ותוך רעידות בכל הגוף, ומשחרר את הבנאדם. אתה תעמוד מהצד ותגיד "אבל אני עדיין יותר חזק כי רטיו"

אתמול נכשלתי ברביעית
שכחתי לענות לך, מצטער..
אז ככה, אם היית כותב לי שנכשלת בחזרה הראשונה (ז''א אפילו לא הצלחת לנתק את המוט) הייתי חושב לעצמי "באמת יכול להיות שהניתוק הגביל אותו בסט עם X ק''ג, וללא הבעיה בניתוק, הוא יכל לתת X+Y ק''ג לחמישייה"
ואז צריך לסדר את הבעיה, אז מה שעושים זה מורידים משקל בדדליפט למשקל אותו תוכל להרים, ומתחילים להתקדם משם בהדרגתיות ותוך כדי הקפדה על מספיק אוכל.
והנה עוד פעם חוזרים לאותה נקודה "האם זה יספיק לחזק את הניתוק שלו? או שנדרש תרגיל עזר נוסף?"
אם נדבר תאכלס, כשאתה מוסיף תרגיל עזר, אתה בעצם מוסיף "עומס", השאלה היא האם העומס נדרש על מנת להתקדם? או שתוכל להתקדם בלעדיו? והאם בכלל תצליח להתאושש מהעומס הנוסף הזה כראוי?
ושוב אני חוזר לדעה שלי, מיותר.

אבל כשאתה כותב שכן הצלחת לנתק את המוט, ונתת רביעייה, אז נכשלת כי לא היה לך כוח לסיים את הסט.
הכשל הגיע בניתוק, מן הסתם כי זאת הנקודה החלשה שלך, אבל אני בטוח שתסכים איתי שכל כשל שלך מגיע בנקודה החלשה (לא מדבר על כשל הנובע מבעיה טכנית), אז עכשיו אתה תוסיף לכל תרגיל מרכזי, תרגיל עזר לנקודה החלשה? מיותר בעייני, למרות שיש תוכנית מוכרת אשר מתנהלת בסגנון.

ככה שגם אם נכשלת בחזרה הראשונה או הרביעית, זה לא משנה את העובדה שכנראה דדליפט בנפח נורמאלי מספיק בשביל להתקדם בו, לפחות אצל רוב האנשים, ובתחילת דרכם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית