הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
המסע ל-160 בנצ' ו-240 דדליפט

המסע ל-160 בנצ' ו-240 דדליפט

המושג הזה של "לבנות פיק" מתאים למתאמנים מתקדמים יותר שצריכים הרבה נפח בשביל להתקדם, יותר ממה שאפשר לעשות באימון אחד. בשביל זה עושים תכניות כמו קורטה/פנדליי/סמולוב, שם אתה טוחן נפח במשך כמה שבועות, בהם אתה נחלש לאט לאט כי יש לך עומס מצטבר שאתה לא מתאושש ממנו לגמרי במהלך הבלוק נפח, ואז בבלוק עצימות יש לך משמעותית פחות נפח ובמהלך הבלוק עצימות אתה מתאושש מהנפח ובעצם "קוצר את הפירות" של העבודה שעשית בבלוק נפח, ואז מגיע הפיק.
בטקסס זה אותו דבר פשוט הבלוק נפח נמשך אימון אחד.

מה זתומרת? בטקסס יש לך פיק כל שבוע.
אני מבין למה אתה מתכוון, אבל אני חושב ששבוע של מנוחה טובה זה חובה לפני תחרות, החלפת היום עצימות ביום תחרות לא נשמע לי כמו הפתרון הטוב ביותר.
חוץ מזה, אם הולך באמת "By the book" מה שאתה אמור להרים ביום עצימות זה המקסימום שלך, כי הוא תלוי בנפח שבצעת ביום נפח לפיכך- אתה לא תוכל להרים יותר ממה שאתה בעיקרון אמור להיות ביום עצימות אולי טיפה יותר אם אתה בתחילת התוכנית.
+ מה שמורן אמר, זה שינוי דרסטי כביכול מהתוכנית, אתה תתצטרך לקחת כמה שבועות אחורה כדי לחזור לעצמך.

בעיה לתת שבוע לפני עצימות.. אתה יכול לשרוף את עצמך
אבל בוא ניקח מתאמן בטקסס שלא מתחרה. הוא עושה ביום עצימות RM5/RM3/RM1 כלשהו, אבל לפני שבוע הוא נתן אימון עצימות והוא לא שרף את עצמו. כי זאת התכנית, ואם אותו מתאמן ברמה שמתאימה לביצוע התכנית הוא לא אמור לשרוף את עצמו.
שוב, הכל בתאוריה ככה, בפועל כמו שאמרתי
בפועל ממה שידוע לי זה לא מומלץ כי מתאמן בטקסס מתישהו מגיע לשלב שהוא כבר מיצה את הרמה הזאת וביום עצימות הוא לא התאושש לגמרי,
אז יש משהו במה שאתה אומר ובשביל ספק שהמתאמן בשלב של מיצוי טקסס אולי עדיף לו לעשות עצימות כשהוא מרים קצת פחות ולא שובר PR.
אני מבין למה אתה מתכוון, אבל אני חושב ששבוע של מנוחה טובה זה חובה לפני תחרות, החלפת היום עצימות ביום תחרות לא נשמע לי כמו הפתרון הטוב ביותר.
לא אמרתי שזה הפתרון הטוב ביותר בגלל מה שאמרתי שעלול לקרות בפועל. אבל מתאמן בטקסס בהגדרה אמור לתאושש לגמרי בין יום עצימות ליום נפח ובין יום נפח ליום עצימות.
חוץ מזה, אם הולך באמת "By the book" מה שאתה אמור להרים ביום עצימות זה המקסימום שלך, כי הוא תלוי בנפח שבצעת ביום נפח לפיכך- אתה לא תוכל להרים יותר ממה שאתה בעיקרון אמור להיות ביום עצימות אולי טיפה יותר אם אתה בתחילת התוכנית.
אתה מרים את מה שאתה מרים ביום עצימות כי יש לך סדר מסויים בהתקדמות, זה לא אומר שאם תשים יותר לא תהיה מסוגל להרים את זה רק בגלל שה לא מסתדר באחוזים (יכול להיות שלא תוכל). חוץ מזה הכוח שלך הוא שם, מה שאתה מסוגל זה מה שאתה מסוגל זה לא שאם תנוח שבוע תוכל להרים יותר (שוב אני מדבר על מצב שבו המתאמן הוא כן בדיוק ברמה של טקסס שזה מה שאמרתי כאן למעלה).
+ מה שמורן אמר, זה שינוי דרסטי כביכול מהתוכנית, אתה תתצטרך לקחת כמה שבועות אחורה כדי לחזור לעצמך.
שאז שוב, אם אתה ברמה של טקסס אתה אמור להתאושש מזה עד שבוע הבא. או כמעט להתאושש, בוא נגיד בגלל שיש יות מכניסה חת ואתה באמת נותן את כל מה שיש לך אז שבוע אמור להספיק.

אני אישית לפני התחרות עשיתי שבועיים לפני התחרות את ה-PR האחרון, ביום עצימות האחרון (שבוע לפני התחרות) עשיתי 50% ואז יום ראשון אימון קל ונחתי עד התחרות.

סך הכל הפסדתי שבועיים של PRים, זה באמת לא משמעותי

אני אישית לפני התחרות עשיתי שבועיים לפני התחרות את ה-PR האחרון, ביום עצימות האחרון (שבוע לפני התחרות) עשיתי 50% ואז יום ראשון אימון קל ונחתי עד התחרות.

סך הכל הפסדתי שבועיים של PRים, זה באמת לא משמעותי
מדברים על אחריי התחרות, לא לפניה.

מכל החפירה כאן שכחתי שיש לי סרטונים של בנץ' להעלות 😃

לוטם עדכן/ה את הלוג ״הלוג שדוגל במקצועיות״:

עדכון לוג: 08/07/16

מ.ג. 84 !!!
מאז תחילת החיטוב -> 10 קילו פחות.

רק המסה תגיד כמה הרטיו שלי באמת השתפר, ככל הנראה גם אמשיך עם החיטוב עד סוף החודש.

Medium Day

בנצ' באחיזה צרה 3x5x85

פאוורקלינים 3x50 3x55 3x3x60

מתח מ.ג. 3x10

אחלה אימון, ממש התרשמתי מהבנצ' באחיזה צרה, אני בהחלט אוסיף את התרגיל לתכנוני האימונים הבאים שלי.
בפאוורקלין אני חוזר לעבוד אקרוס כמו שכתבתי בעדכון הקודם, לקחתי כהתחלה 80% מה-RM3

קרא את שאר עדכון הלוג...

איך למדת לעשות פאוורקלין? לבד?
בהתחלה ביקשתי מחבר שהוא וויטליפטר ללמד אותי, הוא היה איתי אימון ועבר איתי על הטכניקה, עבדתי המון עם מוט ריק ומקל מטאטא.
ראיתי גם סרטונים ביוטיוב וקראתי הרבה על התרגיל כדי להבין את המכניקה בראש, המשכתי לתרגל ונעזרתי גם באחד המרצים שלי בוינגייט שהוא וויטליפטר מתחרה, והוא נתן לי את הדגשים שלו, מאז התחלתי כבר ממש לעבוד באופן רציף אז זה כבר די בא לי טבעי.

העלתי גם סרטון לפורום אבל הדיון נהרס אם אתה זוכר, למרות ש- @StarDust גרם לי לנסות למשוך אחרת מהטכניקה של ריפטו והרגשתי ככה יותר חזק, אז מאז שיניתי את סגנון המשיכה.

כן זוכר את הסרטון 😃
אני חושב ללמוד את התרגיל אבל לא יודע אם טוב לעשות את זה לבד, וזה לא מספיק חשוב לי בשביל לקחת מאמן אישי.

כן זוכר את הסרטון 😃
אני חושב ללמוד את התרגיל אבל לא יודע אם טוב לעשות את זה לבד, וזה לא מספיק חשוב לי בשביל לקחת מאמן אישי.

אתה יכול לנסות ללמוד לבד. תתחיל מהסרטונים של פנדליי, הוא אומנם מלמד קלין אבל הוא מלמד את זה בשלבים עם התקדמות מאוד מובנת. אני חושב שכדאי לך לנסות.

כן זוכר את הסרטון 😃
זה תלוי, אם קל לך ללמוד טכניקות חדשות אז אפשרי ללמוד לבד, יש כאלו שיתקשו לבד, זה מאוד אינדוודואלי

אתה יכול לנסות ללמוד לבד. תתחיל מהסרטונים של פנדליי, הוא אומנם מלמד קלין אבל הוא מלמד את זה בשלבים עם התקדמות מאוד מובנת. אני חושב שכדאי לך לנסות.
אני גם התחלתי ללמוד מהסרטונים שלו, הבעיה שהוא מסביר באופן כללי מידי, אלן למשל מסביר ממש בצורה מפורטת.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית