הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם אפשר לגדול במסת שריר במאזן ניטרלי

כן. בבקשה תסביר לי במה אני טועה כשאני אמור מאזן נייטראלי זאת הכמות הקלוריות שאדם צריך להכניס לגוף על מנת לשרוד ללא הצורך לפרק מאגרים פנימיים להפקת אנרגיה. לפי הגדרה זאת על מנת שאדם יעלה במסת השריר עליו להכניס כמות קלוריות שתתן לגוף "עודפים" שהוא יוכל להשתמש בהם לצורך בניית שריר.
אתה טועה כשאתה חושב שבנאדם זה מכונה של 1 ו-0, אתה טועה כשאתה חושב שהמספר שצריך כדי להתקיים הוא אבסולוטי ומדויק על הקלוריה, אתה טועה כשאתה לא מבין שהמספר הזה יכול לרדת במעט וליצור עודף בלי שתרגיש, אתה טועה כשאתה לא מבין שהגוף בדוגמאות שהזכרתי יכול להשתמש במאגרי שומן ולבנות מהאנרגיה שלהם שריר.
נכון, כי זו הסתגלות שהוא כבר עבר. זו לא דוגמא מעניינת.
אני לא כאן כדי להכניס עניין לחיים. זאת דוגמא נכונה? אז היא רלוונטית לדיון.

באמת צריך להסביר שבנאדם שחוזר להתאמן אחרי שנה-שנתיים של הפסקה מוריד שומן במהירות וצובר שריר במשך חודשיים שלושה בלי שום קשר למאזן הקלורי?
ודאי, חובת ההוכחה היא עליך...

אתה טועה כשאתה חושב שבנאדם זה מכונה של 1 ו-0, אתה טועה כשאתה חושב שהמספר שצריך כדי להתקיים הוא אבסולוטי ומדויק על הקלוריה, אתה טועה כשאתה לא מבין שהמספר הזה יכול לרדת במעט וליצור עודף בלי שתרגיש, אתה טועה כשאתה לא מבין שהגוף בדוגמאות שהזכרתי יכול להשתמש במאגרי שומן ולבנות מהאנרגיה שלהם שריר.

אני לא כאן כדי להכניס עניין לחיים. זאת דוגמא נכונה? אז היא רלוונטית לדיון.

זו דוגמא נכון. כבר הוסכם שקיימים מקרים בהם זה אפשרי. אבל אלה לא המקרים שמדובר עליהם, ואני בטוח שזה ברור לך.

זו דוגמא נכון. כבר הוסכם שקיימים מקרים בהם זה אפשרי. אבל אלה לא המקרים שמדובר עליהם, ואני בטוח שזה ברור לך.
הוסכם על ידי מי? טנק עדיין מקבל רק את הדוגמא של obese (וגם אצלם הוא טוען שמדובר בנוזלים...) ונלחם בכל דוגמא אחרת.
לא ראית שאני חי בעולם של פיות ודרקונים? 😲

אתה טועה כשאתה חושב שבנאדם זה מכונה של 1 ו-0
לא טענתי את זה. טענתי שמאזן קלורי קובע מתי הגוף יכול לעבור הלאה ברשימת סדר העדיפויות מ"הישרדות" ל"גדילה במסת השריר".
אתה טועה כשאתה חושב שהמספר שצריך כדי להתקיים הוא אבסולוטי ומדויק על הקלוריה
מדויק לכל קלוריה? לא. אבל כשאנחנו מדברים על מאזן נייטראלי אנחנו מדברים על מצב היפוטטי שבו אנחנו מכניסים בדיוק את מה שאנחנו מוציאים.
אתה טועה כשאתה לא מבין שהמספר הזה יכול לרדת במעט וליצור עודף בלי שתרגיש
כל הכבוד! לזה קוראים "סטיית מדידה". המצב שאני מדבר עליו לא מתייחס לסטיות מדידה. אם בטעות היית במאזן חיובי אז אתה תעלה במסת השריר רק שלא תוכל להגיד "אני נמצא במאזן נייטראלי".
אתה טועה כשאתה לא מבין שהגוף בדוגמאות שהזכרתי יכול להשתמש במאגרי שומן ולבנות מהאנרגיה שלהם שריר.
למה שהגוף ירצה פתאום לפרק מאגרי שומן לבניית שריר אם אין לו צורך הישרדותי לכך?

אז למה אתה מנהל? איזה מיותר 😡
השגתי למשה פיות. מה יעזור לי ללקק לך?
דויק לכל קלוריה? לא. אבל כשאנחנו מדברים על מאזן נייטראלי אנחנו מדברים על מצב היפוטטי שבו אנחנו מכניסים בדיוק את מה שאנחנו מוציאים.
היפותטי? אתה שלחת אותי לאכול כי אני חי בעולם הדרקונים ומתקיים על שלושה תפוזים ליום, פתאום אתה אומר שאפשר לגדול גם מ-100 קלוריות עודפות?
ככה זה עובד. אתה בטוח שלא בגלל שהתרגלת לחשוב שלא, בלי שום הוכחה.
תודה 🤭

היה איזה פרק בנשואים פלוס שאל היה רב חובל של ספינת פיראטים ובאד היה הקצין הראשון הדוחה.
כשאל ניסה לסדר לו שבויות שיהיו השפחות שלו באד אמר להן "תתמסרו לי או שתתאבדו בקפיצה למים".
הן כולן קפצו, ואל אמר לו: "כמה פעמים אמרתי לך, אל תתן להן אופציה!"

זה בערך מה שקרה עם הפיות שלך...

זאת שאלה טובה, אבל לפני שנענה עליה אני מציע שנכניס קצת סדר במה שהולך כאן. נראה שאתה טוען שתי טענות שונות: אחת היא טענה תיאורטית שמתייחסת להגדרה של מאזן קלורי נייטרלי ומסיקה ממנו מסקנה (שגויה!)לפיה "הגוף יכול לבנות מסת שריר רק בתנאי אחד, שבו הוא נמצא במאזן קלורי חיובי". הסבירו לך את האפשרות התיאורטית שזה יקרה: אין בעיה מבחינה אנרגטית בשריפת שומן ושימוש באנרגיה שמשתחררת לבניית שריר. מן הסתם זה מה שקורה לאנשים שמנים בתחילת האימונים שלהם.

טענה שניה שטענת היא כבר טענה אמפירית: זה ייתכן מבחינה פיזיקלית גרידא, אבל זה פשוט לא קורה כי, בלשונך, "לגוף יש סדר עדיפויות". אכן, יש לו. אבל כשאתה קובע שאתה יודע את סדר העדיפויות הזה בכל מצב ולכל אדם אתה טוען טענה אמפירית חזקה, וטענות כאלה זקוקות לסיוע מחקרי. מה שאנחנו יודעים כמעט ללא ספק הוא רק זה: עבור רוב האנשים במשקל ומסת שריר בסביבות הנורמה, עליה במסת השריר מתרחשת בעיקר כאשר המאזן הקלורי הוא חיובי.

אתה טועה. גם מתאמן מתחיל וגם מתאמן שחוזר להתאמן יכולים לשרוף שומן ולהעלות מסת שריר בו זמנית, לא רק בנייטרלי אלא אפילו בשלילי.
ומה אם המאזן השלילי הוא גדול יותר למשל מאזן שיגרום לירידה של 5 עד 7 קילו בחודש,עדיין תיתכן עלייה במסת שריר אצל מתאמן מתחיל?אצלי באופן אישי כשירדתי 3,4 קילו בחודש הייתה באמת עלייה במסת שריר לפי מדידות של התזונאי ספורט שלי,אך כשהחלטתי לרדת 6,7 קילו בחודש כבר שמרתי על המסה הקיימת או שירדתי קצת במסת שריר.

ומה אם המאזן השלילי הוא גדול יותר למשל מאזן שיגרום לירידה של 5 עד 7 קילו בחודש,עדיין תיתכן עלייה במסת שריר אצל מתאמן מתחיל?
ברור שעבור מי ששוקל 200 ק"ג ויורד 7 ק"ג בחודש ועבור מי ששוקל 80 ק"ג ויורד באותו קצב יתכנו תגובות שונות לגמרי של הגוף. אם תוסיף לזה את השונות הגנטיתו את ההבדלים ההורמונליים שאינם רק על הבסיס הגנטי, ותבין שאף אחד לא יוכל לענות לך על השאלה. סביר שכאשר קצב הירידה גבוה אפילו אנשים עם עודף משקל רציני לא יצברו מסת שריר תוך כדי חיטוב כסאחיסטי, אבל תמיד יש איזה פריק שמוכיח את ההיפך.

נתונים שני אנשים בעלי אותו משקל גוף, אותו גובה, אותו מבנה גוף וא.ש זהה לחלוטין. אחד יתחיל לעשות שלושה-ארבעה אימונים אנאירוביים בשבוע, והשני לא יתאמן בכלל. שניהם יאכלו בדיוק לפי המאזן הנייטרלי שלהם (זה עם האימונים יאכל יותר מן הסתם, אבל עדיין יגיע למאזן נייטרלי). חצי שנה מנקודת ההתחלה, שניהם ישמרו בדיוק על נתוני הפתיחה הגופניים שלהם (משקל, א.ש ומראה חיצוני לצורך העניין)? מה יהיה ההבדל?

*שואל גם אם שניהם לא התאמנו יום בחייהם לפני הניסוי מצד אחד, וגם בהנחה ששניהם מתאמנים כבר תקופה מסויימת (נגדיר אותם ברמה בינונית נניח) מצד שני.

סטייה קלה מהדיון, אבל עדיין קשור לדעתי.

נתונים שני אנשים בעלי אותו משקל גוף, אותו גובה, אותו מבנה גוף וא.ש זהה לחלוטין. אחד יתחיל לעשות שלושה-ארבעה אימונים אנאירוביים בשבוע, והשני לא יתאמן בכלל. שניהם יאכלו בדיוק לפי המאזן הנייטרלי שלהם (זה עם האימונים יאכל יותר מן הסתם, אבל עדיין יגיע למאזן נייטרלי). חצי שנה מנקודת ההתחלה, שניהם ישמרו בדיוק על נתוני הפתיחה הגופניים שלהם (משקל, א.ש ומראה חיצוני לצורך העניין)? מה יהיה ההבדל?

*שואל גם אם שניהם לא התאמנו יום בחייהם לפני הניסוי מצד אחד, וגם בהנחה ששניהם מתאמנים כבר תקופה מסויימת (נגדיר אותם ברמה בינונית נניח) מצד שני.

סטייה קלה מהדיון, אבל עדיין קשור לדעתי.
מבחינת ירידה במשקל?
זה נורא תלוי תזונה גם, אבל אני משער שזה שעושה אימונים אנ-אירוביים יאבד יותר גליקוגן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית