הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתחיל להתאמן צריך ייעוץ

Itaypro2

משתמש מתחיל
10
0
נק' מוניטין:
0
10
0
שלום.
אני בן 22 גובה 1.74 שוקל 108 אני רוצה להתחיל להתאמן בשביל להיות יותר שרירי.
אני אתחיל ואגיד שאני לא נראה 108 אני נראה יותר כמו 90 יש לי אחוז שומן אני מעריך בין 24 ל30 אחוז, יש לי מבנה רחב גנטית ואפשר להגיד שיש לי "כוח".

השאלה שלי היא כזאת, הבנתי שאין דרך לעלות במסת שריר ולרדת בשומנים בו זמנית אך אני לא רוצה לאבד מהמסת שריר שלי הרבה. מה האימונים העדיפים בשבילי? אירובי בשילוב עם אנאירובי או רק אירובי. והאם יש תוספים מומלצים שאני יכול לקחת? אבקת חלבון איזו וקריאטין נשמעו לי שיכולים להתאים.
אני מתחיל מאוד בתחום חקרתי קצת באינטרנט ולא התאמנתי מעולם באופן סדיר.
תודה.

אני רואה שזה חזק להיות ה״ידע״ הסטנדרטי וקורלציות, ולאף אחד אין משהו אמיתי להגיד, אז הנה, אתם יכולים ללכת לישון בשקט.

Association between muscular strength and mortality in men: prospective cohort study

ואף אחד לא הולך לקרוא את זה, אז בבקשה:

תודה על התקציר,חלקנו קצרים בזמן כרגע.
עכשיו תמצא סיבה מסויימת למישהו שיהיה על 30% ולא על 12%? בהנחה והמסת שריר של שניהם גבוהה/זהה.

תודה על התקציר,חלקנו קצרים בזמן כרגע.
עכשיו תמצא סיבה מסויימת למישהו שיהיה על 30% ולא על 12%? בהנחה והמסת שריר של שניהם גבוהה/זהה.

למה לי? שכל אחד יהיה על האחוז שבא לו להיות. אני נגיד לא רואה שום סיבה להיות על 12% שומן.

וביקשנו ביסוס ללמה בריא יותר להיות על 30% מאשר 12%
כדי לפשט את הדיון: קריטריונים לבריאות יהיו לחץ דם תקין, ערכי כולסטרול תקינים ,רמת סוכר תקינה, תפקודי ריאה תקינה
אם המדדים האלה יהיו זהים אצל אדם X עם 12% שומן ואדם Y עם 30% שומן, שניהם בריאים באותה מידה.
לדעתי אדם פעיל גופנית שיהיה במאזן קלורי חיובי ויתקדם מבחינה גופנית יהיה במצב טוב יותר בהשוואה למי שיאכל בגרעון קלורי לא יוכל להתקדם וכל זאת על מנת להגיע ל-12% שומן.
בכל מקרה אין המלצה להגיע ל-30% אבל בהנחה שהתזונה מורכבת ממאכלים "תקינים" ולא ג'אנק דוגמת בורקס תפוחי אדמה וקילו גלידה ביום אז אם אין בעיות רפואיות לא חייבים לעודד ירידה במשקל.

כדי לפשט את הדיון: קריטריונים לבריאות יהיו לחץ דם תקין, ערכי כולסטרול תקינים ,רמת סוכר תקינה, תפקודי ריאה תקינה
אם המדדים האלה יהיו זהים אצל אדם X עם 12% שומן ואדם Y עם 30% שומן, שניהם בריאים באותה מידה.
לדעתי אדם פעיל גופנית שיהיה במאזן קלורי חיובי ויתקדם מבחינה גופנית יהיה במצב טוב יותר בהשוואה למי שיאכל בגרעון קלורי לא יוכל להתקדם וכל זאת על מנת להגיע ל-12% שומן.
בכל מקרה אין המלצה להגיע ל-30% אבל בהנחה שהתזונה מורכבת ממאכלים "תקינים" ולא ג'אנק דוגמת בורקס תפוחי אדמה וקילו גלידה ביום אז אם אין בעיות רפואיות לא חייבים לעודד ירידה במשקל.
הקריטריונים שהצגת חלקיים בלבד, וגם על מה תקין בהם ומה לא יש בעייה גדולה עם הגישה הקונבנציונלית (בדגש גדול על הכולסטרול).

אני חושב שהגדרה טובה יותר לבריאות שתהיה מדידה - סיכוי למות. All cause mortality. כמובן שזה לא כולל בפנים רמת תפקוד ואין ספק שלחיות עד גיל 100 כאשר מגיל 80 אתה על כסא גלגלים ומגיל 90 עם אלצהיימר זה פחות טוב מלחיות צלול ומתפקד עד גיל 99. אבל סיכוי למות זה בהחלט מדד יותר רלוונטי ממה שהצגת.

הקריטריונים שהצגת חלקיים בלבד, וגם על מה תקין בהם ומה לא יש בעייה גדולה עם הגישה הקונבנציונלית (בדגש גדול על הכולסטרול).

אני חושב שהגדרה טובה יותר לבריאות שתהיה מדידה - סיכוי למות. All cause mortality. כמובן שזה לא כולל בפנים רמת תפקוד ואין ספק שלחיות עד גיל 100 כאשר מגיל 80 אתה על כסא גלגלים ומגיל 90 עם אלצהיימר זה פחות טוב מלחיות צלול ומתפקד עד גיל 99. אבל סיכוי למות זה בהחלט מדד יותר רלוונטי ממה שהצגת.
אני מתקשה לראות איך אתה מחשב את ה- All cause mortality ועוד פחות איך אתה מקשר את הנתון לאחוזי שומן

אני לא מומחה בנושא הכולסטרול, אבל אני לא חושב שיש ויכוח כי רמת כולסטרול גבוהה היא גורם סיכון למחלות, בהחלט יש ויכוח (בעיקר כלכלי) מהן רמות תקינות של כולסטרול בדם.

אז בעצם אין לנו נתונים אמיתיים, חוץ מזה שכולם הסכימו על כך שהוא מספיק לא בריא כדי להכנס כירורגית לקיבה שלו?
הנתונים על הבדיקות לא קיימות מאותה סיבה שאתה נתת כאן מספר מסויים שקבעת עובדתית משהו לגביו ללא ביסוס כלשהו.
והסיבה להיכנס כירורגית לקיבה שלו לא הייתה מאילוצים בריאותיים אלא מסיבותיו של הילד שלא היה מוכן לעשות דיאטה ורצה קיצור דרך.
"קיצור דרך".

אני מתקשה לראות איך אתה מחשב את ה- All cause mortality ועוד פחות איך אתה מקשר את הנתון לאחוזי שומן

אני לא מומחה בנושא הכולסטרול, אבל אני לא חושב שיש ויכוח כי רמת כולסטרול גבוהה היא גורם סיכון למחלות, בהחלט יש ויכוח (בעיקר כלכלי) מהן רמות תקינות של כולסטרול בדם.
את החלק הראשון תשאיר לחוקרים, והחלק השני נתון לויכוח גדול שלא בטוח שאנחנו רוצים לפתוח.

הנתונים על הבדיקות לא קיימות מאותה סיבה שאתה נתת כאן מספר מסויים שקבעת עובדתית משהו לגביו ללא ביסוס כלשהו.
והסיבה להיכנס כירורגית לקיבה שלו לא הייתה מאילוצים בריאותיים אלא מסיבותיו של הילד שלא היה מוכן לעשות דיאטה ורצה קיצור דרך.
"קיצור דרך".
העניין הוא שאתה יודע שלא הייתה לו סוכרת type 1, ואתה חושב שזה אומר שלא הייתה לו סוכרת type 2, שאלה שתי בעיות שונות מאוד. פה קבור הכלב.

ואם גם סוכרת type 2 לא הייתה לו, והיית יודע את זה, היית אומר מה ערך ההמוגלובין a1c שלו, או לכל הפחות האם הוא היה בנורמה.

ואם אחרי כל זה מסיבה כלשהי אני מאמין לך שהa1c דלו היה בנורמה למרות שכלל לא נראה שאתה יודע על מה בכלל מדובר, הייתי אומר לך - סבבה, אחד למיליון. אולי הוא אפילו השמין (יחסית) פחות מפחמימה, שזה מאוד לא נפוץ.

שוב, החכמה היא להבין את המכניזמים בפעולה, לא את הקורלציות.

העניין הוא שאתה יודע שלא הייתה לו סוכרת type 1, ואתה חושב שזה אומר שלא הייתה לו סוכרת type 2, שאלה שתי בעיות שונות מאוד. פה קבור הכלב.

ואם גם סוכרת type 2 לא הייתה לו, והיית יודע את זה, היית אומר מה ערך ההמוגלובין a1c שלו, או לכל הפחות האם הוא היה בנורמה.

ואם אחרי כל זה מסיבה כלשהי אני מאמין לך שהa1c דלו היה בנורמה למרות שכלל לא נראה שאתה יודע על מה בכלל מדובר, הייתי אומר לך - סבבה, אחד למיליון. אולי הוא אפילו השמין (יחסית) פחות מפחמימה, שזה מאוד לא נפוץ.
זה נחמד שאתה משתמש במושגים רפואיים שקשורים למחלת הסוכרת, אבל אתה עדיין מתעלם מהעובדה שקבעת באופן שרירותי שבגיל מסויים ובמשקל גוף מסויים - תיהיה סוכרת במאה אחוז. עובדה שקבעת ללא שום סימוכין.
קח אדם ששוקל 140, לא ליפטר, בן 20. יש כאלה כמו זבל. יש להם סוכרת.

אז אם לשחק לפי הקלפים האלה - לא הייתה לו סוכרת type 2 ולא סוכרת type 1 - ואני לא אכתוב את ערך ההמוגלובין a1c שלו, כי לא בא לי לחשוף פרטים אישיים שלא קשורים כאן לדיון.
אתה אומר שכל ילד בן 20 שישקול 140 יהיה עם סוכרת, ואני אומר שלא.
האמירה שלך היא ללא סימוכין, וגם שלי לא. אתה יכול להמשיך לקבוע עובדות כמה שבא לך.

זה נחמד שאתה משתמש במושגים רפואיים שקשורים למחלת הסוכרת, אבל אתה עדיין מתעלם מהעובדה שקבעת באופן שרירותי שבגיל מסויים ובמשקל גוף מסויים - תיהיה סוכרת במאה אחוז. עובדה שקבעת ללא שום סימוכין.

אז אם לשחק לפי הקלפים האלה - לא הייתה לו סוכרת type 2 ולא סוכרת type 1 - ואני לא אכתוב את ערך ההמוגלובין a1c שלו, כי לא בא לי לחשוף פרטים אישיים שלא קשורים כאן לדיון.
אתה אומר שכל ילד בן 20 שישקול 140 יהיה עם סוכרת, ואני אומר שלא.
האמירה שלך היא ללא סימוכין, וגם שלי לא. אתה יכול להמשיך לקבוע עובדות כמה שבא לך.
הa1c שלו לא קשור לדיון? באמת?
וסבבה, הבנתי. אתה פשוט מחליט לא להתייחס למה שאני אומר, ולזרוק לפח כל הבנה של כל תהליך לטובת קורלציות. סבבה. מבריק.

נהדר, אפשר לעשות את זה כל היום.
הועלה כאן שזה קשור לגיל. הנקודה שלי הייתה שזה הרבה יותר קשור לכמה זמן אתה תוקף את הגוף שלך עם אינסולין מרקיע שחקים. וכמובן כמה מרקיע שחקים. בן 50 ששמן מגיל 14 בוודאי שיהיה בסיכון גבוה יותר, וזה בעיקר בגלל הזמן בו הוא נמצא עם אינסולין גבוה מאוד. בוודאי שבן 20 אם שקל עד גיל 17 רק 80 קילו אין סיכוי גבוה שיהיה סוכרתי. אבל אתה לא מחפש להבין את הדברים, אתה מחפש את הקורלציות.
ובכל מקרה בוודאי שיש מרכיב גנטי ולא כולם יהיו סוכרתיים באותו שלב מאותו מזון. אבל בטווח הארוך, ככל שאתה יותר זמן עם סוכר (ולכן גם אינסולין) גבוה, אתה הופך לסוכרתי.

בנוסף, "שמן" כפי שכבר ציינתי, בתיאוריה לא חייב להיות עם אינסולין כל כך גבוה, כי אפשר להשמין מבשר וביצים. כמה כאלה יש? לא יודע, מיעוט, הרוב משמינים מעוגות בורקסים ושאר פחמימות.

אז אתה טוען שמצאת יוצא מהכלל שעליו חוקי הביולוגיה לא תקפים, ומסרב אפילו להגיד מה ההמוגלובין a1c שלו או האם הוא תקין, תוך שאתה מראה שאתה לא ממש מבין על מה אני מדבר איתך, לא בנושא הסוכרת ולא בנושא ההמוגלובין a1c. אז סבבה, רק אל תופתע כשאני אומר שאתה לא מחפש להבין דברים.

שמתם לב שהבנאדם פתח שרשור כדי שיעזרו לו עם החיטוב שלו? זה מעניין מישהו עדיין?
זה אפילו לא נכון.

זה אפילו לא נכון.
ברור. משפט כמו "הבנתי שאין דרך לעלות במסת שריר ולרדת בשומנים בו זמנית אך אני לא רוצה לאבד מהמסת שריר שלי הרבה. מה האימונים העדיפים בשבילי? אירובי בשילוב עם אנאירובי או רק אירובי" אפשר להבין בהמון צורות שונות. אני למשל מבין אותו בתור "מאד חשוב לי לעלות עכשיו ל-150 קילו סקוואט, ומצדי שיהיו לי 55 אחוז שומן בגוף".

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית