הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ גב עליון מוקשת בדדליפט

• פותח/ת השרשור LiorB
  • פורסם בתאריך

LiorB

מושעה
74
4
נק' מוניטין:
4
74
4
היי,
רציתי לשאול האם זה תקין להקשית גב עליון בדדליפט? כלומר, מה שאני עושה הוא להזיז את הכתפיים טיפה קדימה (ייתכן וזה מה שקורה בחזרה).

בעזרת השם אעלה סרטון בקרוב של דדליפט כדי לבדוק את הנושא בצורה מעמיקה יותר...

אין קשר לכמה אתה שוקל או כמה זה כבד לך,אתה מתאמן חובבן ומתחיל ואני לא רואה סיבה שתתפשר על טכניקה בשביל עוד כמה ק"ג על המוט.

הלו הלו.

לפני שאתה מפזר כאן עצות ויורד על טכניקה של אחרים, אתה לפני שבוע בערך פתחת אשכול דומה עם משקלים דומים ובעיה דומה.

צר לי אין לי דרך נחמדה להבהיר לך את זה - אבל אתה לא בעמדה לקבוע שהוא צריך להוריד משקל ולעבוד על טכניקה. גם אם הטכניקה שלו דורשת תיקון - תן לי לחדש לך משהו, להוריד משקל לא יפתור את זה.

לפותח האשכול - אני רואה מאות מתאמנים עושים דדליפט באופן קבוע, חלקם עם טכניקה טובה יותר וטובה פחות. הסיכוי להפצע הוא מאוד מאוד נמוך, וגם עם טכניקה מזוויעה שגורמת לפריצת דיסק - תתפלא לשמוע שזה לא חמור כמו שזה נשמע.

המצב שלך רחוק שנות אור מטכניקה שמעודדת פציעה, אני מעגל גב עליון באופן מכוון וקבוע ואני בריא מאוד. אל תוריד משקל. תמשיך את ההתקדמות.

הלו הלו.

לפני שאתה מפזר כאן עצות ויורד על טכניקה של אחרים, אתה לפני שבוע בערך פתחת אשכול דומה עם משקלים דומים ובעיה דומה.

צר לי אין לי דרך נחמדה להבהיר לך את זה - אבל אתה לא בעמדה לקבוע שהוא צריך להוריד משקל ולעבוד על טכניקה. גם אם הטכניקה שלו דורשת תיקון - תן לי לחדש לך משהו, להוריד משקל לא יפתור את זה.

לפותח האשכול - אני רואה מאות מתאמנים עושים דדליפט באופן קבוע, חלקם עם טכניקה טובה יותר וטובה פחות. הסיכוי להפצע הוא מאוד מאוד נמוך, וגם עם טכניקה מזוויעה שגורמת לפריצת דיסק - תתפלא לשמוע שזה לא חמור כמו שזה נשמע.

המצב שלך רחוק שנות אור מטכניקה שמעודדת פציעה, אני מעגל גב עליון באופן מכוון וקבוע ואני בריא מאוד. אל תוריד משקל. תמשיך את ההתקדמות.
נראלי שאתה מתבלבל,האשכול טכניקה היה לגבי סקוואט בדדיליפט אין לי שום בעיית טכניקה.
ובנוסף,אני עומד מאחורי מה שאמרתי. אין סיבה למתאמן מתחיל למשוך עם הגב עליון עגול.

נראלי שאתה מתבלבל,האשכול טכניקה היה לגבי סקוואט בדדיליפט אין לי שום בעיית טכניקה.
ובנוסף,אני עומד מאחורי מה שאמרתי. אין סיבה למתאמן מתחיל למשוך עם הגב עליון עגול.

מילא היית רושם גב תחתון עגול... אבל עליון?

מה שהייתי משנה בדדליפט זה עומד עם הפנים לכיוון השני, אולי בלי מראה זה יעזור לא למתוח את הצוואר למעלה ככה (לא קשור לגב עליון או גב תחתון)

גב עליון עגול הוא לא בעיה טכנית,תתגבר על זה:Confused:

• פותח/ת השרשור
מה שהייתי משנה בדדליפט זה עומד עם הפנים לכיוון השני, אולי בלי מראה זה יעזור לא למתוח את הצוואר למעלה ככה (לא קשור לגב עליון או גב תחתון)
אני מבין, תודה רבה לכולם על התשובות.
לגבי מיקום הכתפיים ומיקום התחת כמו שכתבו בעמוד הקודם, להרים את התחת מעט או להשאיר אותו כמו שהוא עכשיו (לא נשמע כל כך טוב חח)?

• פותח/ת השרשור
בהמשך לסרטון, ההגבהה שניתן לראות (כדי שהרצפה לא תישבר מהפלטות, יש סוג של ריבועים מוגבהים, נראה לי שזה בולם זעזועים) תקינה?

אני התקדמתי המון עם גב עליון עגול במתכוון. הכל טוב בריא. אני עושה המון נפח לדדליפט, אם זה היה בעייתי אני מאמין שהייתי מרגיש איזושהי השפעה שלילית.

אני התקדמתי המון עם גב עליון עגול במתכוון. הכל טוב בריא. אני עושה המון נפח לדדליפט, אם זה היה בעייתי אני מאמין שהייתי מרגיש איזושהי השפעה שלילית.

וזו הוכחה למה בדיוק? או איך זו סיבה טובה ללמד מישהו למשוך עם גב עגול?

אנשים מתפארים ביכולתם להתקדם עם גב עליון ישר, אז נתתי לזה קונטרה.

אף אחד לא צריך ללמד אותו, הדיון הוא האם הביצוע הנוכחי שלו הוא יעיל ו/או מסוכן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית