עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני לא קולדפייר, אבל אציין שגב ישר בהחלט אפשרי לשמור גם במשקלי מקסימום, זה תלוי מאוד באורך הידיים, הגובה ואורך הטורסו ביחס לרגליים.@coldfire @Beast and cheat לבן אדם שבמשקלים כבדים לא משנה כמה הוא מנסה - הגב העליון שלו מתעגל, מה היית ממליץ לעשות? (במידה וחוץ מזה הטכניקה שלו טובה)
הבנתי, מה היית ממליץ לי לעשות בשביל למשוך עם גב יותר ישר?אני לא קולדפייר, אבל אציין שגב ישר בהחלט אפשרי לשמור גם במשקלי מקסימום, זה תלוי מאוד באורך הידיים, הגובה ואורך הטורסו ביחס לרגליים.
במבנה גוף שלא ממש מאפשר למשוך משקלי מקסימום עם גב 100% ישר, אפשר לשמור על גב לא מאוד עגול.
וכמובן שאני מדבר על מתאמן מנוסה עם דדליפט כבד. ככל שאתה יותר חזק, הגב שלך יותר עמיד לעומסים, אז כשהדדליפט שלך 250 ק"ג אתה בסיכון נמוך יותר מכשהדדליפט שלך 70 ק"ג.
כל זה נכתב בהנחה שלא מדובר בבעייה טכנית, שהיא הבעייה בפועל אצל הרוב המוחץ של האנשים שמושכים עם גב עגול.
תלוי בתוכנית אימונים.ובאיזה צורה היית ממליץ לי לעשות זאת באימונים?
אני לא יכול לתת המלצות בלי לדעת במה מדובר. אפילו לא ראיתי וידאו של הדדליפט שלך.הבנתי, מה היית ממליץ לי לעשות בשביל למשוך עם גב יותר ישר?
אוקיי, אצוטט אותך בפעם הבאה שאעשה דדליפט כבד..אני לא יכול לתת המלצות בלי לדעת במה מדובר. אפילו לא ראיתי וידאו של הדדליפט שלך.
זה ה-RM5 שלי ללא כל ספק (90 ק"ג) ללא חגורה... הגב שלי מעט שיחק ובחזרה אחרונה ולפניה ניתן לראות שהוא באמת התעקם, אבל בחזרות הראשונות השתדלתי לשמור אותו פחות או יותר תקין.
למה לדבר שטויות?אני רוצה לראות אותך מתקדם עם גב עליון ישר. בהצלחה עם זה
כשהוא אמר גב עליון ישר חשבתי שהוא התכוון לשכמות מכווצותאתה פשוט מנסה לעשות סקוואט עם המוט בידיים. הכתף שלך נמצאת מעל המוט וידיים מאונכות לרצפה, זה סטאפ לא תקין.
זו תמונה שממחישה לא רע איך צריך להתמקדם עם הכתף ביחס למוט:
![]()
למה לדבר שטויות?
למה שהן יהיו מכווצות?שכמות מכווצות
הבנתי. תודה. בעצם מושכים יותר מאשר עולים בצורת סקוואט.אתה פשוט מנסה לעשות סקוואט עם המוט בידיים. הכתף שלך נמצאת מעל המוט וידיים מאונכות לרצפה, זה סטאפ לא תקין.
זו תמונה שממחישה לא רע איך צריך להתמקדם עם הכתף ביחס למוט:
![]()
למה לדבר שטויות?
תוריד גם יותר מ5 ק"ג. אי אפשר ללמוד ולהרים כבד בו זמנית.הבנתי. תודה. בעצם מושכים יותר מאשר עולים בצורת סקוואט.
להמשיך להתקדם במשקל היום ולצלם סרטון או להוריד 5 ק"ג, לתקן את הטכניקה שלי ולהעלות סרטון חדש?
אז אתה מפלצתאל תוריד משקל. פשוט תשמור על מנח ראש ניטראלי וכל השאר אותו דבר.
אנשים חופרים בטכניקה כל כך הרבה שלא מתקדמים לשום מקום. אני הגעתי ל255 דדליפט תחרותי עם טכניקה רחוקה ממושלמת, אבל התקדמות איטית מבוקרת ובאופן קבוע.
זה תלוי מה הפגם בטכניקה, אבל כעיקרון התמדה בטכניקה לקויה לרוב תוביל לפציעה.אנשים חופרים בטכניקה כל כך הרבה שלא מתקדמים לשום מקום.
זה תלוי מה הפגם בטכניקה, אבל כעיקרון התמדה בטכניקה לקויה לרוב תוביל לפציעה.
אתם לא חושבים שאם אסדר את מבנה הצוואר ואסתכל בכיוון הנכון עם הראש אוכל להעלות משקל?תוריד גם יותר מ5 ק"ג. אי אפשר ללמוד ולהרים כבד בו זמנית.
תחשוב רחוק קדימה. השבוע-שבועיים האלה שתשקיע בהם בטכניקה יעזרו לך להתקדם בהמשך. תעבוד כבד מההתחלה - לא תלמד. אתה תמצא את עצמך נתקע עוד המון פעמים באימונים, אל תתן לזה לקרות רק בגלל טכניקה.אתם לא חושבים שאם אסדר את מבנה הצוואר ואסתכל בכיוון הנכון עם הראש אוכל להעלות משקל?
בכל מקרה, מאה אחוז להוריד היום איזה 10 ק"ג ולנסות שוב?
זה תלוי מה הפגם בטכניקה, אבל כעיקרון התמדה בטכניקה לקויה לרוב תוביל לפציעה.
ויש גם כאלו שמתאמנים עם טכניקה מעולה ועדיין נפצעים..לא לרוב, כי הרוב מתאמנים עם טכניקה גרועה ועדיין לא פצועים. כמובן שזה מגדיל את הסיכוי.
דיידיכוטומיה
איך עכשיו?תחשוב רחוק קדימה. השבוע-שבועיים האלה שתשקיע בהם בטכניקה יעזרו לך להתקדם בהמשך. תעבוד כבד מההתחלה - לא תלמד. אתה תמצא את עצמך נתקע עוד המון פעמים באימונים, אל תתן לזה לקרות רק בגלל טכניקה.