הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ גב עליון מוקשת בדדליפט

• פותח/ת השרשור LiorB
  • פורסם בתאריך

LiorB

מושעה
74
4
נק' מוניטין:
4
74
4
היי,
רציתי לשאול האם זה תקין להקשית גב עליון בדדליפט? כלומר, מה שאני עושה הוא להזיז את הכתפיים טיפה קדימה (ייתכן וזה מה שקורה בחזרה).

בעזרת השם אעלה סרטון בקרוב של דדליפט כדי לבדוק את הנושא בצורה מעמיקה יותר...

@coldfire @Beast and cheat לבן אדם שבמשקלים כבדים לא משנה כמה הוא מנסה - הגב העליון שלו מתעגל, מה היית ממליץ לעשות? (במידה וחוץ מזה הטכניקה שלו טובה)
אני לא קולדפייר, אבל אציין שגב ישר בהחלט אפשרי לשמור גם במשקלי מקסימום, זה תלוי מאוד באורך הידיים, הגובה ואורך הטורסו ביחס לרגליים.
במבנה גוף שלא ממש מאפשר למשוך משקלי מקסימום עם גב 100% ישר, אפשר לשמור על גב לא מאוד עגול.
וכמובן שאני מדבר על מתאמן מנוסה עם דדליפט כבד. ככל שאתה יותר חזק, הגב שלך יותר עמיד לעומסים, אז כשהדדליפט שלך 250 ק"ג אתה בסיכון נמוך יותר מכשהדדליפט שלך 70 ק"ג.

כל זה נכתב בהנחה שלא מדובר בבעייה טכנית, שהיא הבעייה בפועל אצל הרוב המוחץ של האנשים שמושכים עם גב עגול.

אני לא קולדפייר, אבל אציין שגב ישר בהחלט אפשרי לשמור גם במשקלי מקסימום, זה תלוי מאוד באורך הידיים, הגובה ואורך הטורסו ביחס לרגליים.
במבנה גוף שלא ממש מאפשר למשוך משקלי מקסימום עם גב 100% ישר, אפשר לשמור על גב לא מאוד עגול.
וכמובן שאני מדבר על מתאמן מנוסה עם דדליפט כבד. ככל שאתה יותר חזק, הגב שלך יותר עמיד לעומסים, אז כשהדדליפט שלך 250 ק"ג אתה בסיכון נמוך יותר מכשהדדליפט שלך 70 ק"ג.

כל זה נכתב בהנחה שלא מדובר בבעייה טכנית, שהיא הבעייה בפועל אצל הרוב המוחץ של האנשים שמושכים עם גב עגול.
הבנתי, מה היית ממליץ לי לעשות בשביל למשוך עם גב יותר ישר?

זה ה-RM5 שלי ללא כל ספק (90 ק"ג) ללא חגורה... הגב שלי מעט שיחק ובחזרה אחרונה ולפניה ניתן לראות שהוא באמת התעקם, אבל בחזרות הראשונות השתדלתי לשמור אותו פחות או יותר תקין.

אתה פשוט מנסה לעשות סקוואט עם המוט בידיים. הכתף שלך נמצאת מעל המוט וידיים מאונכות לרצפה, זה סטאפ לא תקין.
זו תמונה שממחישה לא רע איך צריך להתמקדם עם הכתף ביחס למוט:
deadlift-shoulders.jpg

אני רוצה לראות אותך מתקדם עם גב עליון ישר. בהצלחה עם זה
למה לדבר שטויות?

אתה פשוט מנסה לעשות סקוואט עם המוט בידיים. הכתף שלך נמצאת מעל המוט וידיים מאונכות לרצפה, זה סטאפ לא תקין.
deadlift-shoulders.jpg

למה לדבר שטויות?
כשהוא אמר גב עליון ישר חשבתי שהוא התכוון לשכמות מכווצות

• פותח/ת השרשור
deadlift-shoulders.jpg

למה לדבר שטויות?
הבנתי. תודה. בעצם מושכים יותר מאשר עולים בצורת סקוואט.

להמשיך להתקדם במשקל היום ולצלם סרטון או להוריד 5 ק"ג, לתקן את הטכניקה שלי ולהעלות סרטון חדש?

הבנתי. תודה. בעצם מושכים יותר מאשר עולים בצורת סקוואט.

להמשיך להתקדם במשקל היום ולצלם סרטון או להוריד 5 ק"ג, לתקן את הטכניקה שלי ולהעלות סרטון חדש?
תוריד גם יותר מ5 ק"ג. אי אפשר ללמוד ולהרים כבד בו זמנית.

אל תוריד משקל. פשוט תשמור על מנח ראש ניטראלי וכל השאר אותו דבר.

אנשים חופרים בטכניקה כל כך הרבה שלא מתקדמים לשום מקום. אני הגעתי ל255 דדליפט תחרותי עם טכניקה רחוקה ממושלמת, אבל התקדמות איטית מבוקרת ובאופן קבוע.

אל תוריד משקל. פשוט תשמור על מנח ראש ניטראלי וכל השאר אותו דבר.

אנשים חופרים בטכניקה כל כך הרבה שלא מתקדמים לשום מקום. אני הגעתי ל255 דדליפט תחרותי עם טכניקה רחוקה ממושלמת, אבל התקדמות איטית מבוקרת ובאופן קבוע.
אז אתה מפלצת

• פותח/ת השרשור
זה תלוי מה הפגם בטכניקה, אבל כעיקרון התמדה בטכניקה לקויה לרוב תוביל לפציעה.
תוריד גם יותר מ5 ק"ג. אי אפשר ללמוד ולהרים כבד בו זמנית.
אתם לא חושבים שאם אסדר את מבנה הצוואר ואסתכל בכיוון הנכון עם הראש אוכל להעלות משקל?
בכל מקרה, מאה אחוז להוריד היום איזה 10 ק"ג ולנסות שוב?

אתם לא חושבים שאם אסדר את מבנה הצוואר ואסתכל בכיוון הנכון עם הראש אוכל להעלות משקל?
בכל מקרה, מאה אחוז להוריד היום איזה 10 ק"ג ולנסות שוב?
תחשוב רחוק קדימה. השבוע-שבועיים האלה שתשקיע בהם בטכניקה יעזרו לך להתקדם בהמשך. תעבוד כבד מההתחלה - לא תלמד. אתה תמצא את עצמך נתקע עוד המון פעמים באימונים, אל תתן לזה לקרות רק בגלל טכניקה.

לא לרוב, כי הרוב מתאמנים עם טכניקה גרועה ועדיין לא פצועים. כמובן שזה מגדיל את הסיכוי.
ויש גם כאלו שמתאמנים עם טכניקה מעולה ועדיין נפצעים..
תמיד מדובר בהשפעה לטוב ולרע ואף פעם לא מדובר בהחלטה חד משמעית, אין פה דיכוטומיה.

• פותח/ת השרשור
תחשוב רחוק קדימה. השבוע-שבועיים האלה שתשקיע בהם בטכניקה יעזרו לך להתקדם בהמשך. תעבוד כבד מההתחלה - לא תלמד. אתה תמצא את עצמך נתקע עוד המון פעמים באימונים, אל תתן לזה לקרות רק בגלל טכניקה.
איך עכשיו?

הגב התחתון שלי בסדר? הגב עליון לא היה הכי תקין כי עדיין לא ממש התרגלתי לפוזיציה של הצוואר שאמרו לי לתקן.
הורדתי עשר ק"ג מפעם קודמת דרך אגב...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית