הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון פרס 82KG 5X5

שעשיתי 65 5X5 היה לי 78 קילו ל1. (בחיים לא עשיתי 80 פרס, עכשיו אני בונה את עצמי לעשות פרס משקל גוף לחזרות)
אני גם עשיתי 70 ל 5 שלשות עם עצירה על הכתפיים ועדיין לא היה לי 80.

שעשיתי 65 5X5 היה לי 78 קילו ל1. (בחיים לא עשיתי 80 פרס, עכשיו אני בונה את עצמי לעשות פרס משקל גוף לחזרות)

והנה ראית שקלענו לטווח.
אומנם נתתי הערכה אופטימית כי אצלי הפער הוא מאד גדול, אבל בכל זאץ הייתי קרוב.

בדיוק מה שחשבתי. זה למה לדעתי כל מי שחושב שעם נפח 82.5 יש סינגל 100 חי בסרט.

בדיוק מה שחשבתי. זה למה לדעתי כל מי שחושב שעם נפח 82.5 יש סינגל 100 חי בסרט.
אם ניקח את ההערכה שנתת שעל פיה 65 לנפח שווה ל 77.5 סינגל פרס (גג), אז אותו הפרש ייתן לנפח של 82 סינגל של 97-98. (הפרש של 1.192)
אז למה חי בסרט? 😃

וכן, אני יודע שאילו סתם מספרים שלא קשורים לכלום.. אבל מעניין אותי לדעת עפ"י מה נתת הערכה בפעם הקודמת ומדוע בנפח של 82 ההפרש יהיה נמוך יותר לדעתך מאשר נפח של 65.

אז למה חי בסרט? 😃
כי בפרס 2.5 קילו זה הבדל גדול. לדעתי גם 15 קילו בין נפח לRM1 זה הבדל גדול לרוב וזה יותר קרוב ל12-13. לדעתי יבגני יכול לתת עכשיו סינגל קשה עם 95 קילו.
תחשוב גם שכשאתה עובד לחזרות יש לך את הסטרץ' ריפלקס בתחתית שעוזר לך בתחתית להתחיל כל עלייה. כשאתה מבצע סינגל אתה מתחיל מהתחתית ולא מלמעלה ואין לך את האפקט הזה, מה שמקשה מאוד לבצע סינגל. זה כמו לתת סינגל סקוואט כשהמצב ההתחלתי שלך הוא בתוך הבור.
וכן, אני יודע שאילו סתם מספרים שלא קשורים לכלום.. אבל מעניין אותי לדעת עפ"י מה נתת הערכה בפעם הקודמת ומדוע בנפח של 82 ההפרש יהיה נמוך יותר לדעתך מאשר נפח של 65.
המספרים שזרקתי הם מניחוש מושכל שנובע מנסיון האימונים האישי שלי. לא יותר מזה. לדעתי סינגל של 78 על נפח 65 הוא גם דיי גבוה.
70 5×5. נתן לי 90 פרס.
סינגל מושפע מהמון פקטורים. ביניהם גם המצב הנפשי של המתאמן באותו הרגע והיכולת שלו בכוח מתפרץ. גם אני הצלחתי לסגור נפח 5X5 עם 70 קילו בפרס והוא היה קליל בשבילי, אבל אני לא מדמיין את עצמי עכשיו מרים 90 קילו מעל הראש. אולי אתה מקרה מיוחד או שיש לך יותר נסיון, אני לא יודע, אבל זה נראה לי לא סטנדרטי.

תחשוב גם שכשאתה עובד לחזרות יש לך את הסטרץ' ריפלקס בתחתית שעוזר לך בתחתית להתחיל כל עלייה. כשאתה מבצע סינגל אתה מתחיל מהתחתית ולא מלמעלה ואין לך את האפקט הזה, מה שמקשה מאוד לבצע סינגל. זה כמו לתת סינגל סקוואט כשהמצב ההתחלתי שלך הוא בתוך הבור.
השוואה לא נכונה לדעתי.
שים לב שיבגני (ולא רק אצלו, גם אצלי זה ככה למשל) בחזרה הראשונה כשמוציא את המוט מהראק, הוא אינו מניח אותו במלואו על הכתפיים,
ככל הנראה שחוסר במוביליטי מגביל אותו לזה.. אצלי למשל זה ככה בחזרה הראשונה ואח"כ אני מצליח כן להניח... אבל מכיוון שהוא אינו מניח את המוט ויש מרווח קטן שהמוט נמצא באוויר, יש סטרץ' ריפלקס קטן שכן עוזר בלחיצה הראשונה.
@yujinius תקן אותי אם אני טועה, פשוט ככה זה נראה לי בסרטון.

כי בפרס 2.5 קילו זה הבדל גדול. לדעתי גם 15 קילו בין נפח לRM1 זה הבדל גדול לרוב וזה יותר קרוב ל12-13. לדעתי יבגני יכול לתת עכשיו סינגל קשה עם 95 קילו.

המספרים שזרקתי הם מניחוש מושכל שנובע מנסיון האימונים האישי שלי. לא יותר מזה. לדעתי סינגל של 78 על נפח 65 הוא גם דיי גבוה.

סינגל מושפע מהמון פקטורים. ביניהם גם המצב הנפשי של המתאמן באותו הרגע והיכולת שלו בכוח מתפרץ. גם אני הצלחתי לסגור נפח 5X5 עם 70 קילו בפרס והוא היה קליל בשבילי, אבל אני לא מדמיין את עצמי עכשיו מרים 90 קילו מעל הראש. אולי אתה מקרה מיוחד או שיש לך יותר נסיון, אני לא יודע, אבל זה נראה לי לא סטנדרטי.

אתה צודק לגמרי ואני מודע לזה שאני מקרה לא סטנדרטי, לא התיימרתי גם להיות סטנדרטי.
אני רק אומר שכן אפשר להעריך לפני שנותנים סינגל וזה אפילו יכול לעזור.

השוואה לא נכונה לדעתי.
שים לב שיבגני (ולא רק אצלו, גם אצלי זה ככה למשל) בחזרה הראשונה כשמוציא את המוט מהראק, הוא אינו מניח אותו במלואו על הכתפיים,
ככל הנראה שחוסר במוביליטי מגביל אותו לזה.. אצלי למשל זה ככה בחזרה הראשונה ואח"כ אני מצליח כן להניח... אבל מכיוון שהוא אינו מניח את המוט ויש מרווח קטן שהמוט נמצא באוויר, יש סטרץ' ריפלקס קטן שכן עוזר בלחיצה הראשונה.
@yujinius תקן אותי אם אני טועה, פשוט ככה זה נראה לי בסרטון.
גם לי יש את הבעיה הזאת והחזרה הראשונה שלי גם מתחילה ככה. אבל יש הבדל בין מה שנוצר כתוצאה מחוסר מוביליטי לסטרץ' ריפלקס שאתה מקבל כתוצאה ממתיחה דינאמית של השריר בזמן תהליך ההורדה של המוט.
אני לא יודע אם זה דימוי טוב, אבל אם תעלה על טרמפולינה הקפיצה הראשונה תהיה נמוכה יחסית לקפיצות הבאות.
אתה צודק לגמרי ואני מודע לזה שאני מקרה לא סטנדרטי, לא התיימרתי גם להיות סטנדרטי.
אני רק אומר שכן אפשר להעריך לפני שנותנים סינגל וזה אפילו יכול לעזור.
מה אתה חושב על מצב שבגלל ביצוע תוכנית שמשלבת בעיקר עבודת נפח (אם אני לא טועה יבגני עושה את התוכנית של קנדיטו, שכחתי) מתאמן יכול להשתפר בנפח בזמן שהעצימות והיכולת שלו לסגור לסינגלים לווא דווקא משתפרת ישירות אלה רק בצורה עקיפה בגלל עליה במסת שריר? אתה חושב שיתכן מצב שהנפח שלו עלה ב5-7 קילו בזמן שהסינגל התקדם ב2-3 קילו?
כי אם זה נכון, ולפי מה שהוא אמר הוא עושה פרס רק לנפח, יתכן שהסינגל שלו לא השתפר כל כך ואולי גם לא יעבור בהרבה את ה90.

אבל יש הבדל בין מה שנוצר כתוצאה מחוסר מוביליטי לסטרץ' ריפלקס שאתה מקבל כתוצאה ממתיחה דינאמית של השריר בזמן תהליך ההורדה של המוט.
רק רציתי לציין שתחילת הסינגל\סט אינו בדד סטופ מוחלט.
כמובן שזה לא שווה ערך לבאונס שמקבלים מטווח תנועה מלא.

גם לי יש את הבעיה הזאת והחזרה הראשונה שלי גם מתחילה ככה. אבל יש הבדל בין מה שנוצר כתוצאה מחוסר מוביליטי לסטרץ' ריפלקס שאתה מקבל כתוצאה ממתיחה דינאמית של השריר בזמן תהליך ההורדה של המוט.
אני לא יודע אם זה דימוי טוב, אבל אם תעלה על טרמפולינה הקפיצה הראשונה תהיה נמוכה יחסית לקפיצות הבאות.

מה אתה חושב על מצב שבגלל ביצוע תוכנית שמשלבת בעיקר עבודת נפח (אם אני לא טועה יבגני עושה את התוכנית של קנדיטו, שכחתי) מתאמן יכול להשתפר בנפח בזמן שהעצימות והיכולת שלו לסגור לסינגלים לווא דווקא משתפרת ישירות אלה רק בצורה עקיפה בגלל עליה במסת שריר? אתה חושב שיתכן מצב שהנפח שלו עלה ב5-7 קילו בזמן שהסינגל התקדם ב2-3 קילו?
כי אם זה נכון, ולפי מה שהוא אמר הוא עושה פרס רק לנפח, יתכן שהסינגל שלו לא השתפר כל כך ואולי גם לא יעבור בהרבה את ה90.

הסינגל תמיד ישתפר כשהנפח ישתפר.
אחרת למה לעשות נפח?

יש גם הבדל בין תרגיל כמו פרס - אשר אינו משתמש באפקט המתיחה של השריר, לבין תרגיל כמו סקוואט, אשר מבוסס על המתיחה, כשיוצאים מהבור.

בפאס, בדומה לדדליפט, אתה מתחיל את התנועה בצורה אקספלוסיבית, ללא מתיחה מקדימה.

בפועל,בהחלט יתכן שמישהו יכול לתת עשיריה עם משקל X, אבל אין לו מספיק כוח מתפרץ כדי לדחוק משקל של X+10 (הינוח לניתוק מהרצפה בדדליפט).

לכן, הערכות בתרגילים כאלו (פרס ודדליפט) הרבה פחות אמינות מאשר בתרגילים כמו סקוואט ובנץ'.

ובכל מקרה, @yujinius , אחלה טכניקה. זה היה נראה מעולה. הלוואי עלי הגמישות שיש לך בכתפיים.
רק שאלה, מה לעזעזל חשב לו אותו דביל שנכנס לך (בינך לבין החלון) בעיצומו של סט. כמעט נפגע מהמוט. ח"ח על שמירת ה"קוליות" שלך 😉
בוא לא נשכח את הדרייב הפסיכי שאתה יכול לתת מהאגן בחזרה הראשונה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית