הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שומן בחיטוב

1) 0.8 גרם לכל קילו בגוף זה מספיק? (קראתי פה שההמלצה היא בין 0.8 ל1 המדריך השלם להורדת השומן וחיטוב הגוף - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף)
כן

2) שמן זית זה מקור טוב לשומן? אני רוצה לשתות 3 כפות ביום. (30 גרם שומן
מקור טוב, אל תשתה שמן מכף. תוסיף אותו לסלט או לקוטג' או משהו

2) שמן זית זה מקור טוב לשומן? אני רוצה לשתות 3 כפות ביום. (30 גרם שומן)
מסכים עם יוגב.
תמצא איך לצרוך את השמן זית ככה שיהיה גם טעים.

1) 0.8 גרם לכל קילו בגוף זה מספיק? (קראתי פה שההמלצה היא בין 0.8 ל1 המדריך השלם להורדת השומן וחיטוב הגוף - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף)
כן
2) שמן זית זה מקור טוב לשומן? אני רוצה לשתות 3 כפות ביום. (30 גרם שומן)
אין בעיה, אבל רצוי לגוון
למה?
כשהייתי בדל פחמימה (20 גרם) והייתי סוג של קטוגני, הייתי שותה קפה עם חמאה ושמן קוקוס חצי שעה לפני האימון וכף שמן ממש לפני האימון.
מאיזו בחינה אתם לא ממליצים לשתות מהכף? טעם\בריאות?
דווקא יש שמנים לא רעים בכלל 😃

אני מבחינת טעם לא ממליץ. הוא בחיטוב, גם ככה יש לו פחות אפשרויות להנות מאוכל, למה לדחוף כפות של שמן זית?
אם זה טעים לו ככה אז סבבה.

שמן זית זה טוב, אבל חשוב לאזן את זה עם אומגה 3, אחרת אתה מעלה את הדלקת בגוף

• פותח/ת השרשור
שמן זית זה טוב, אבל חשוב לאזן את זה עם אומגה 3, אחרת אתה מעלה את הדלקת בגוף
איזה דלקת?

כן

כן

מסכים עם יוגב.

כן

אין בעיה, אבל רצוי לגוון

למה?
כשהייתי בדל פחמימה (20 גרם) והייתי סוג של קטוגני, הייתי שותה קפה עם חמאה ושמן קוקוס חצי שעה לפני האימון וכף שמן ממש לפני האימון.
דווקא יש שמנים לא רעים בכלל 😃
תודה לכולם אשמח אם תשימו לב למה שkotzer אמר? מה זאת אומרת דלקת?

קצת מסובך וארוך להסביר את כל העניין, אבל אומגה 3 ואומגה 6 מתחרים בערך על אותן דרכים מטבוליות בגוף, שבין השאר הן הפעלת תהליכים דלקתיים בגוף ודיכוי שלהם.
חשוב לקחת אומגה 6 כדי שכל התהליכים האלה יהיו יעילים בגוף ושלא יהיו בעיות, אבל יותר מדי מהן, או מחסור באומגה 3 ייצור עודף דלקת בגוף, ולרוב אתה לא תשים לב לזה יותר מדי, אבל אתה כן תשים לב ליותר כאבי מפרקים, עייפות, הצטברות של שומן יותר בקלות ובעיה בבניית שריר

גם מבחינת טעם וגם מבחינת חיים.. תאכל אוכל אל תשתה לי שמן. רוצה לטגן תטגן, רוצה לשים בסלט בסדר. שמן קוקוס בקפה זה אליפות.
עשה לעצמך טובה ואל תשתה שמן

איזה דרמה עשית מזה 😃
יש לי חבר קטוגני שנהנה לשתות שמן זית (קונה משהו שבאמת איכותי, כך שגם הטעם הוא טוב)
יש לי קושי עם דברים שמצריכים בן אדם לעשות דברים מוזרים.

קצת מסובך וארוך להסביר את כל העניין, אבל אומגה 3 ואומגה 6 מתחרים בערך על אותן דרכים מטבוליות בגוף, שבין השאר הן הפעלת תהליכים דלקתיים בגוף ודיכוי שלהם.
חשוב לקחת אומגה 6 כדי שכל התהליכים האלה יהיו יעילים בגוף ושלא יהיו בעיות, אבל יותר מדי מהן, או מחסור באומגה 3 ייצור עודף דלקת בגוף, ולרוב אתה לא תשים לב לזה יותר מדי, אבל אתה כן תשים לב ליותר כאבי מפרקים, עייפות, הצטברות של שומן יותר בקלות ובעיה בבניית שריר
למיטב זכרוני שמן זית עשיר בעיקר באומגה 9 לא באומגה 6

למיטב זכרוני שמן זית עשיר בעיקר באומגה 9 לא באומגה 6
זה גם נכון, זה פשוט עניין של מיתון
בכפית של שמן זית יש לך בערך גרם של אומגה 6 (וכנראה יותר אומגה 9), ואתה גם ככה אתה רוצה רק בערך 8 גרם של אומגה 6 ביום, אז עם 2 כפות אתה כבר בכיף מגיע לפחות לחצי מהכמות היומית

תגדיר מוזר
קיבלת

חריג, שאינו מתאים לנורמות או למושגים המקובלים.

ומבחינתי לשתות שמן, לשקול מלפפונים, לאכול כל דבר לפי גרם מדוייק וכו' זה דברים שנראים מוזר.. לא ככה התכוונו שתשתמש בשמן.
רוצה להוסיף שמן, לקפה שמן קוקוס זה להיט.

ומבחינתי לשתות שמן, לשקול מלפפונים, לאכול כל דבר לפי גרם מדוייק וכו' זה דברים שנראים מוזר.. לא ככה התכוונו שתשתמש בשמן.
אוי ואבוי למי ששוקל מלפפונים 😃
לכמת אותם זה לא רע כשאתה בחיטוב... אבל כן, מסכים עם העיקרון.
אבל להגדיר מוזר ונורמות חברתיות, אני לא אוהב את הרעיון הזה. אבל נזרום 😃

אבל להגדיר מוזר ונורמות חברתיות, אני לא אוהב את הרעיון הזה. אבל נזרום
נכון, אבל יש דברים שאני לא מסוגל לראות בפורום. כי בתזונה בקלות אפשר להתחרפן ולאבד את הצפון. זה רע. צריך לזכור שבסוף אתה חי. ואם אתה מתכנן להיות כל החיים במסה-חיטוב אז אי אפשר לסבול בהעמסות ולשתות שמן בחיטוב, ואז במסה לאכול אורז וחזה עוף. צריך מתישהו לחיות.

אוכל זה משמח.. לשתות כפות שמן זה רע

נכון, אבל יש דברים שאני לא מסוגל לראות בפורום. כי בתזונה בקלות אפשר להתחרפן ולאבד את הצפון. זה רע. צריך לזכור שבסוף אתה חי. ואם אתה מתכנן להיות כל החיים במסה-חיטוב אז אי אפשר לסבול בהעמסות ולשתות שמן בחיטוב, ואז במסה לאכול אורז וחזה עוף. צריך מתישהו לחיות.

אוכל זה משמח.. לשתות כפות שמן זה רע
הכוונה שלי הייתה שאני מכיר אנשים שאוהבים את זה... אבל שוב, זורם עם ההנחה שלך. אני לא רחוק ממה שאתה חושב 😃

Back
למעלה תחתית