הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות שנתקלתי בבניית תפריט

• פותח/ת השרשור Ori135
  • פורסם בתאריך

Ori135

משתמש פעיל
734
96
נק' מוניטין:
72
734
96
שלום לכולם
אני בונה תפריט למסה ברמה גובה ויש לי כמה שאלות:

1) זה בסדר להוסיף לארוחת הבוקר בננה/2 תמרים או שעדיף להמנע מפרוקוז?

2) זה בסדר להוסיף לתפריט 2 פרוסות לחם מלא? מדובר בלחם הזה מאפיית אנג'ל - בריאות מסביב לשעון, לחם אנג'ל 100 בתוספת שיפון קל
זה הלחם הכי ״בריא״ שמצאתי, אין לו תוספת סוכר ושומן צמחי הוא מורכב רק מקמח מלא וקמח שיפון מלא (אז הערך גליקימי שלו נמוך הבנתי) ויש בו הכי הרבה סיבים.

3) חלב זה בסדר? או שזה אסטרוגן ועדיף להמנע? (בכל מקרה זה המוצר חלב היחד שלי חלב ואבקת חלבון)

4) פלוס קלורי של 300 מעל הנטרלי שזה בערך עליה של קילו בחודש, זה נחשב נקי? בתנאי שבתוכנית אימונים מגרה מספיק את השריר עלייה כזאת תשמר בערך את האחוז שומן (מעדיף לא לעלות יותר מ1% בחודשים)

5) בתפריט יש 300 גרם פחמימה ו1.3 גרם נתרן, זה כמות שתעשה אותי נוזלים או שזה נחשב קצת?

6) הגעתי לתפריט ל55 גרם שומן וחסר לי 3 גרם שומן, בתפריט יש 220 גרם אורז לפני בישול ו300 גרם חזה עוף לפני בישול. אם שם שמן בבישול שלהם אבל לא הרבה, יספג בהם בערך 3 גרם שומן שחסרים לי?

7) הגעתי ל430 מ״ג סידן הבנתי שזה מאט וסידן חשוב למי שעוסק בספורט. לתסף סידן?

8) למה במחשבון קלוריות יצא נגיד 2555 קלוריות, אבל אם מחשבים את הערכים (פחמימה+חלבון כפול 4 + שומן כפול 9) יוצא 2566, על מה עדיף להסתמך?

@Daniel Barack

נערך לאחרונה:
שלום לכולם

2) זה בסדר להוסיף לתפריט 2 פרוסות לחם מלא? מדובר בלחם הזה מאפיית אנג'ל - בריאות מסביב לשעון, לחם אנג'ל 100 בתוספת שיפון קל
זה הלחם הכי ״בריא״ שמצאתי, אין לו תוספת סוכר ושומן צמחי הוא מורכב רק מקמח מלא וקמח שיפון מלא (אז הערך גליקימי שלו נמוך הבנתי) ויש בו הכי הרבה סיבים.

אתה במסה אחשלי, תהנה, יש פה כאלה שאוכלים אוריאו חופשי ואתה שואל אם אפשר להוסיף לחם ?

3) חלב זה בסדר? או שזה אסטרוגן ועדיף להמנע? (בכל מקרה זה המוצר חלב היחד שלי חלב ואבקת חלבון)

חלב זה יותר מבסדר

4) פלוס קלורי של 300 מעל הנטרלי שזה בערך עליה של קילו בחודש, זה נחשב נקי? בתנאי שבתוכנית אימונים מגרה מספיק את השריר עלייה כזאת תשמר בערך את האחוז שומן (מעדיף לא לעלות יותר מ1% בחודשים)

זה נקי, לא יודע בדיוק את הקטע של האחוזי שומן, פחות מזה זה מוגזם.

5) בתפריט יש 300 גרם פחמימה ו1.3 גרם נתרן, זה כמות שתעשה אותי נוזלים או שזה נחשב קצת?

6) הגעתי לתפריט ל55 גרם שומן וחסר לי 3 גרם שומן, בתפריט יש 220 גרם אורז לפני בישול ו300 גרם חזה עוף לפני בישול. אם לא שם שמן בבישול שלהם אבל לא הרבה, יספג בהם בערך 3 גרם שומן שחסרים לי?

כנראה שיותר, כמה אתה שוקל ?

על מה שלא עניתי אני מעדיף לתת לאחרים לענות.

אם מישהו יכול להסביר לי איך אתם עושים את זה שהציטוט יחתך באמצע וימשיך, זה יהיה נחמד, או שפשוט אתם מצטטים על כל שאלה ?

שלום לכולם

6) הגעתי לתפריט ל55 גרם שומן וחסר לי 3 גרם שומן, בתפריט יש 220 גרם אורז לפני בישול ו300 גרם חזה עוף לפני בישול. אם שם שמן בבישול שלהם אבל לא הרבה, יספג בהם בערך 3 גרם שומן שחסרים לי?

8) למה במחשבון קלוריות יצא נגיד 2555 קלוריות, אבל אם מחשבים את הערכים (פחמימה+חלבון כפול 4 + שומן כפול 9) יוצא 2566, על מה עדיף להסתמך?

@Daniel Barack

אני במסה פותח כל בוקר עם פירות יבשים או בננה... אני חושב שבמסה חשוב של גוף תמיד יהיה גליקוגן בשריר ולכן חשוב לפתוח את הבוקר עם מאכלים בעלי אינדקס גליקמי גבוה...

לעניין הנוזלים, אני חושב שכדאי לך להיות נוזלי בזמן המסה כי יהיה לך יותר קל להתאושש ולעלות בכוח מאימון לאימון (באופן אישי אני נהיה נוזלי בטירוף בזמן המסה אבל זה הרבה בגלל שאני תמיד פותח בהעמסת קריאטין)...

על כמה אחוז שומן אתה מתחיל?

• פותח/ת השרשור
עניתי לך בתוך הציטוט תסתכל...

תודה 😃

אני במסה פותח כל בוקר עם פירות יבשים או בננה... אני חושב שבמסה חשוב של גוף תמיד יהיה גליקוגן בשריר ולכן חשוב לפתוח את הבוקר עם מאכלים בעלי אינדקס גליקמי גבוה...

לעניין הנוזלים, אני חושב שכדאי לך להיות נוזלי בזמן המסה כי יהיה לך יותר קל להתאושש ולעלות בכוח מאימון לאימון (באופן אישי אני נהיה נוזלי בטירוף בזמן המסה אבל זה הרבה בגלל שאני תמיד פותח בהעמסת קריאטין)...

על כמה אחוז שומן אתה מתחיל?

אני מתכוון לתסף קריאטין זה כן, תוך כמה זמן הוא משפיע? פעם קודמת שלקחתי אותו למשך שבועיים לא הרגשתי כלום אז התייאשתי
מתכננן להתחיל על 12%-13% שומן

תודה 😃

אני מתכוון לתסף קריאטין זה כן, תוך כמה זמן הוא משפיע? פעם קודמת שלקחתי אותו למשך שבועיים לא הרגשתי כלום אז התייאשתי
מתכננן להתחיל על 12%-13% שומן
תוך שבועיים אתה עוד לא אמור ממש להרגיש אם לא עשית העמסות... 5 גרם ליום ותוך חודש אתה אמור להרגיש (לא בטוח בדיוק שתוך חודש), תשאל עוד מישהו.

האמת שכמו שנאמר הרבה חבר'ה פה לא דוגלים בהעמסה, ישנם המון מחקרים שמפריחים את האפקטיביות שלה וקשה להתווכח.

עם זאת אני חושב שהקריאטין, כמעט כמו כל תוסף, הוא מאוד אינדיווידואלי... אני מעמיס כל תחילת מסה ב-4 מנות של 6 ג' ליום למשך שבוע ומעלה בערך 2 קילו (ההנחה היא שהכל כמעט נוזלים) ומרגיש בשינוי ניכר, הן חזותית והן פיזית.

אם אתה אומר שבפעם הקודמת שניסית לא העמסת ולא הרגשת שינוי, אני הייתי ממליץ לך לנסות להעמיס הפעם... כל עוד אתה לא משלשל מזה אז למה לא לנסות...

שאלתי קודם, אבל בסדר, קראטין קצת יעזור לך בביצועים, לא בהתפתחות עצמה של הגוף שלך, לכן אני לא רואה סיבה להשתמש בו.
אם הוא יעזור לך בביצועים, אתה לא חושב שהתוצאות שתשיג יהיו טובות יותר ?

אם הוא יעזור לך בביצועים, אתה לא חושב שהתוצאות שתשיג יהיו טובות יותר ?
לא, הקראטין מגביר ספיחת נוזלים ובכך משפר ביצועים, עדיין קיימת אותה מסת שריר, ולאותה מסה יש עדיין את אותו פוטנציאל להתפתח, גם אם תוכל לדחוק 5 קילו יותר לדוגמה.

שאלתי קודם, אבל בסדר, קראטין קצת יעזור לך בביצועים, לא בהתפתחות עצמה של הגוף שלך, לכן אני לא רואה סיבה להשתמש בו.

לא הבנתי את הכוונה שלך "בהתפתחות עצמה של הגוף שלך"...

שיפור בביצועים + שיפור בהתאוששות של השריר, מה עוד אפשר לבקש בזמן מסה?
לא, הקראטין מגביר ספיחת נוזלים ובכך משפר ביצועים, עדיין קיימת אותה מסת שריר, ולאותה מסה יש עדיין את אותו פוטנציאל להתפתח, גם אם תוכל לדחוק 5 קילו יותר לדוגמה.

תרשה לי לחלוק עליך כאן.

ס פי חת הנוזלים של הקריאטין עוזרת לשריר להתאושש מהר יותר כי הוא רווי בגליקוגן. כשהשריר מתאושש הוא גם נבנה ולכן ניתן להגיד שהקריאטין תורם באופן ישיר לבניה.

לא הבנתי את הכוונה שלך "בהתפתחות עצמה של הגוף שלך"...

שיפור בביצועים + שיפור בהתאוששות של השריר, מה עוד אפשר לבקש בזמן מסה?

תרשה לי לחלוק עליך כאן.

ס פי חת הנוזלים של הקריאטין עוזרת לשריר להתאושש מהר יותר כי הוא רווי בגליקוגן. כשהשריר מתאושש הוא גם נבנה ולכן ניתן להגיד שהקריאטין תורם באופן ישיר לבניה.
מרשה לך 😃 איך קראטין עוזר לגליקוגן להגיע לשריר? או להתאוששות השריר?

לא הסברתי את עצמי כמו שצריך.

ספיחת הנוזלים לא עוזרת לגלי קו גן להגיע לשריר... המים בשריר כתוצר של הקריאטין נושאים איתם פוספטים שעוזרים לגוף לייצר אנרגיה גם ללא גליקוליזה... מה שקורה לדעתי זה שגם אחרי אימון עצים על קריאטין השרירים עדיין רוויים בגליקוגן ולכן הוא מתאושש מהר יותר...

זה בערך מה שאני הצלחתי להבין... אם בא לך לקרוא קצת:
Creatine Supplementation Increases Total Body Water Without Altering Fluid Distribution

לא הסברתי את עצמי כמו שצריך.

ספיחת הנוזלים לא עוזרת לגלי קו גן להגיע לשריר... המים בשריר כתוצר של הקריאטין נושאים איתם פוספטים שעוזרים לגוף לייצר אנרגיה גם ללא גליקוליזה... מה שקורה לדעתי זה שגם אחרי אימון עצים על קריאטין השרירים עדיין רוויים בגליקוגן ולכן הוא מתאושש מהר יותר...

זה בערך מה שאני הצלחתי להבין... אם בא לך לקרוא קצת:
Creatine Supplementation Increases Total Body Water Without Altering Fluid Distribution

קראתי ורק כתוב שהקראטין גרם לעלייה במסת הגוף ועלייה בכמות המים בגוף...

חיפשתי קצת באתר אחר שאני מכיר JISSN אם אתה מעוניין:

JISSN | Full text | Creatine supplementation spares muscle glycogen during high intensity intermittent exercise in rats.
המחקר הזה אומר שהקראטין מעודד שמירה על הגליקוגן בשריר בזמן עבודה בעצימות גבוהה, אבל זה על עכברושים, אז לא נראה לי שווה להתייחס לזה...

JISSN | Full text | Creatine supplementation enhances muscle force recovery after eccentrically-induced muscle damage in healthy individuals
המחקר הזה אומר שהקראטין עזר בהחלמה מפציעות.

בכל מקרה, לפותח האשכול, הגוף שלך יכול להסתדר גם בלי קראטין, קראטין לא הכרחי לגוף שלך, והוא לא יגרום לעלייה ממש משמעותית שתשנה את רגולציית האימונים שלך, לכן אני לא ממליץ לך לקנות.

קראתי ורק כתוב שהקראטין גרם לעלייה במסת הגוף ועלייה בכמות המים בגוף...

חיפשתי קצת באתר אחר שאני מכיר JISSN אם אתה מעוניין:

JISSN | Full text | Creatine supplementation spares muscle glycogen during high intensity intermittent exercise in rats.
המחקר הזה אומר שהקראטין מעודד שמירה על הגליקוגן בשריר בזמן עבודה בעצימות גבוהה, אבל זה על עכברושים, אז לא נראה לי שווה להתייחס לזה...

JISSN | Full text | Creatine supplementation enhances muscle force recovery after eccentrically-induced muscle damage in healthy individuals
המחקר הזה אומר שהקראטין עזר בהחלמה מפציעות.

בכל מקרה, לפותח האשכול, הגוף שלך יכול להסתדר גם בלי קראטין, קראטין לא הכרחי לגוף שלך, והוא לא יגרום לעלייה ממש משמעותית שתשנה את רגולציית האימונים שלך, לכן אני לא ממליץ לך לקנות.

אני רוצה להבין, אתה לא חושב שהקריאטין תורם להתאוששות של השריר, או שאתה לא חושב שלהתאוששות השריר יש השפעה ישירה על רגולציית האימונים ועלייה במסה?

כי אני באופן אישי חושב שיש קשר הדוק בין השניים. אם ביום א' עבדתי על החזה בעצימות גבוהה בלי קריאטין, אז לשריר יקח לפחות 3-4 ימים עד שהוא יתאושש ואימון נוסף יהיה פרודוקטיבי... להבדיל, על קרי א טי ן כבר אחרי יומיים אני מרגיש שאני יכול לעשות אימון אפקטיבי על השריר כי אני מרגיש שהוא מאושש לחלוטין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית