הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה תיאורטית לגבי עלייה במסה

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
נניח מתאמן נמצא במאזן קלורי חיובי של 500-700 קלוריות ועושה תכנית אימון Ab שלקח מפורטל קילוגרם, 8 סטים לשריר גדול ועוד 2-3 לשריר קטן כאשר טווח החזרות הוא 6-12.

המתאמן עולה במשקל כל שבוע (סביבות חצי קילו) אבל אחרי חודש חודשיים נשאר תקוע עם משקלי העבודה , השאלה היא האם המתאמן עולה במסת השריר כל עוד הוא עושה אימוני כוח ועולה במשקל הגוף כל שבוע או שבעצם הוא עולה בשומן כל שבוע בעקבות המאזן הקלורי החיובי שלו ?

• פותח/ת השרשור
לא יודע לגבי יאיר להב, אבל איתי זיו בהחלט מעודכן.
הוא פחות מאמין בתוכניות כוח עבור המתאמן הממוצע. בבסיס הוא מגיע מאסכולה של בילדינג למרות שהוא היה ועדיין איש חזק

מבחינתו של איתי זיו מנוחה בין סטים לא אמורה להיות יותר מ 90 שניות בכדיי לנצל את הטסטוסטרון שיש בשריר בזמן הזה , לא יודע כמה זה רלוונטי ... נשמע לי קצת מיושן .

מבחינתו של איתי זיו מנוחה בין סטים לא אמורה להיות יותר מ 90 שניות בכדיי לנצל את הטסטוסטרון שיש בשריר בזמן הזה , לא יודע כמה זה רלוונטי ... נשמע לי קצת מיושן .
אני לא מכיר אותו, אבל נראה אותו עושה נפח סקוואט או דדליפט , ונח 90 שניות בין הסטים.

אני לא מכיר אותו, אבל נראה אותו עושה נפח סקוואט או דדליפט , ונח 90 שניות בין הסטים.
הוא לא ממליץ לעשות נפח סקווט עם מנוחה של 90 שניות, אלא בתוכנית פיצולים למטרת מקסום היפרטרופיה
כאמור בתוכניות. כוח יש הרבה יתרונות אבל הן לא הדרך היחידה

הוא לא ממליץ לעשות נפח סקווט עם מנוחה של 90 שניות, אלא בתוכנית פיצולים למטרת מקסום היפרטרופיה
כאמור בתוכניות. כוח יש הרבה יתרונות אבל הן לא הדרך היחידה

מעניין מאוד מה יהיו התוצאות של מחקר מקיף בנושא.

מעניין מאוד מה יהיו התוצאות של מחקר מקיף בנושא.
לא יהיה מחקר כזה.
א. זה לא מספיק מעניין
ב. זה מאוד מורכב
לכן עדיף לסמוך על אנשים כמו ריפטו שאימנו כמה מאות אנשים וראו מה עבד להם ומה לא.

• פותח/ת השרשור

מבחינתו תעשה 8 חזרות סקוואט , תנוח דקה-דקה וחצי ובסט השני תעשה 5, תוריד משקל (כי לא הצלחת 8) תנוח שוב דקה-דקה וחצי ותעשה כנראה שוב 5-6.

אין דגש על שבירת מקביל, 90 מעלות או מקסימום מקביל זה בסדר מבחינתו.

לא יודע לגבי יאיר להב, אבל איתי זיו בהחלט מעודכן.
הוא פחות מאמין בתוכניות כוח עבור המתאמן הממוצע. בבסיס הוא מגיע מאסכולה של בילדינג למרות שהוא היה ועדיין איש חזק
איתי זיו הוציא בזמנו ספר שהתעסק בטכניקה של תרגילים שחלק ממה שהיה כתוב בו היה בחזקת שטויות פסאדו מדעיות אלה אם אתה חושב שהספר שלו היה יותר אמין מהספרים של סטוארט מקגיל...

לגבי מה שכתבתם על היפרטרופיה:
לא יהיה מחקר כזה.
א. זה לא מספיק מעניין
ב. זה מאוד מורכב
לכן עדיף לסמוך על אנשים כמו ריפטו שאימנו כמה מאות אנשים וראו מה עבד להם ומה לא.
כן היו ויהיו מחקרים כאלה וזה מאוד מעניין הרבה חוקרים מהדור הזה. מבחינת מורכב זו קצת בעיה להפריד משתנים במקרה הזה. זה לא אומר שאף אחד לא ניסה לחקור את זה!

המחקר האחרון שנעשה על מאומנים הראה שאם אתה לוקח תוכניות עם אותו הנפח החלוקה הכלל גופנית של 3 פעמים בשבוע היתה עדיפה מאשרabc בשלוש פעמים בשבוע אבל בגלל שהם היו מתקדמים ולא שילבו פריודיזציה בנפח הם התקדמו בשתי החלוקות לאט.

מבחינת מנוחות כל המחקר שנעשה עד היום על כל הרמות מראה שעדיף לנוח יותר ולעשות סטים ארוכים או כבדים יותר. מנוחות קצרות הן כנראה הגירוי הכי פחות חשוב להיפרטרופיה.

• פותח/ת השרשור
מבחינת מנוחות כל המחקר שנעשה עד היום על כל הרמות מראה שעדיף לנוח יותר ולעשות סטים ארוכים או כבדים יותר. מנוחות קצרות הן כנראה הגירוי הכי פחות חשוב להיפרטרופיה.

אני יכול להגיד שאצלי בסטים של 8-10 חזרות ההבדל בין מנוחה של דקה וחצי למנוחה של 2.5 דקות זה מקסימום עוד חזרה

@ברק
אני לא קראתי מספיק מחקרים בתחום הכוח אבל בתחום הריצה. קראתי כמה עשרות.
החסרון המשותף לרובם הוא שהם לא ממש ישימים לצורך כתיבת תוכנית אימונים אלא משווים בין משתנה x ל y.

לגבי הספר של איתי זיו, אני לא מתווכח לגבי הטעויות. אני נוטה להיות יותר סלחן לגבי פרויקטים ישראלים.

בשורה התחתונה הוא קודם כל איש עסקים וזה כמובן משפיע על חלק מהפרסומים שלו. גם ידידנו ריפטו נוטה לחטוא בכך לעיתים קרובות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית