הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בנץ' ודדליפט טכניקה

Ben098765

משתמש פעיל
648
96
נק' מוניטין:
172
648
96
בניגוד לרוב האנשים פה , אני לא מרים כבד , לפחות לא כרגע ( פציעה קטנה ) , אבל תגובות בונות יתקבלו 😃
איך הטכניקה? ועוד דבר , היום כמה אנשים אמרו לי בדדליפט שאני עושה צמוד מדי לרגל וזה יכול לפגוע , זה סתם חרטא לא? הכי בדדליפט צריך צמוד המוט.
רק מה ששמתי לב , הירידה שלי לא טובה כל כך.
בקשר להגבהה , זה בגלל שזה על פלטה של 10קילו , אני יכול לעשות יותר אבל אני חוזר מפציעה בגב התחתון אז אני מעלה משקלים לאט לאט וגם חזרות.
גם שמתי לב שהמבט לא הכי טוב , זה בגלל שאני עם המדרגות , קשה לי לייצב אז אני מסתכל לפעמים לצדדים וזה דופק לי את כל הסט אפ טיפה.
בנץ' אותו דבר , פציעה בכתף ובגב התחתון , עדיין יש דלקת בכתף, אבל מה אני יעשה...
איך הטכניקה בבנץ'? אומרים לי שאני מערב יותר מדי כתפיים בתנועה ככה , אני לא רוצה לדפוק אותם שוב...
גם מה שמוזר בלחיצת כתפיים אין כאבים , אבל בחזה יש טיפה.
נחתי 3חודשים וחזרתי לפני 3 שבועות , לא התאמנתי שבוע הזה בגלל שהיה לי נקע ברגל , גם עכשיו יש כאבים אבל אי אפשר בלי להתאמן 😃
דדליפט סט 1 :

דדליפט סט 3 :

בנץ' סט 3 :

בקשר לקימור , אל תגידו לי לקמר יותר , אז שקימרתי יותר , ממש דפקתי תגב התחתון וזה למה הפסקתי להתאמן ל-3 חודשים... זה המקסימום שאני יכול בלי כאבים כרגע
אני יודע שצריך לנעול , אבל זה חובה? 😃
אם כן אני ינעל פעם הבאה , ובקשר למה ששאלתי למעלה , התנועה בסדר? זה לא יותר מדי כתף קדמית?

זה נראה שאתה מודע לבעיות שלך, פשוט תיישם את כל מה שאמרת, לא סגור לגבי הכתף. ותנעל בבנץ (לא מבין למה אתה עובד במתכונת של 12 חזרות).

• פותח/ת השרשור
זה נראה שאתה מודע לבעיות שלך, פשוט תיישם את כל מה שאמרת, לא סגור לגבי הכתף. ותנעל בבנץ (לא מבין למה אתה עובד במתכונת של 12 חזרות).
זה 10 😃
ואני לא , פשוט בגלל שאני לא רוצה לעלות מהר משקל בגלל הכתף , אז אני מעלה לאט ככה אני עושה
8 חזרות ואימון הבא 10 , מצליח , מעלה. ועושה 8 חזרות , אימון הבא מצליח , 10 וככה הלאה.
אבל בקשר לדדליפט מה איתו? טכניקה טובה חוץ מהראש?

לגבי דדליפט הכתפיים צריכות להיות קצת יותר קדימה בהתחלה, זה משקל ממש קל לך, במשקל כבד זה לא יעלה ככה. טכניקה בודקים במשקל עבודה לא במשקל נוצה. לגבי המבט אני מבין שאתה מודע לזה, בכל מקרה אל תסתכל לצדדים כל עוד המוט באוויר.
לגבי בנץ', לא בטוח למה התכוונת ב "יותר מדי כתף קדמית", השכמות נראות לי בסדר, אבל אין לג דרייב בכלל. ולא רואים מהסרטון מה קורה עם המרפקים שלך. ותנעל כל חזרה.
בלי קשר לטכניקה, למה אתה עושה עשיריות? במשקלים כאלה תרוויח יותר אם תצבור קודם כוח בסיסי ואז אם תרצה תפמפם להנאתך.

בקשר לקימור , אל תגידו לי לקמר יותר , אז שקימרתי יותר , ממש דפקתי תגב התחתון וזה למה הפסקתי להתאמן ל-3 חודשים... זה המקסימום שאני יכול בלי כאבים כרגע
לא אומר לך לקמר יותר, אבל כן אומר לך ליצור יותר מתח בכל הגוף.
אל תקפיץ על החזה, תנעל למעלה (כן, זה חובה), אל תעשה חזרות כאילו זה ספרינט, תנשום כמו שצריך לפני כל חזרה - ותיישר את פרקי כף היד.

• פותח/ת השרשור
לגבי דדליפט הכתפיים צריכות להיות קצת יותר קדימה בהתחלה, זה משקל ממש קל לך, במשקל כבד זה לא יעלה ככה. טכניקה בודקים במשקל עבודה לא במשקל נוצה. לגבי המבט אני מבין שאתה מודע לזה, בכל מקרה אל תסתכל לצדדים כל עוד המוט באוויר.
לגבי בנץ', לא בטוח למה התכוונת ב "יותר מדי כתף קדמית", השכמות נראות לי בסדר, אבל אין לג דרייב בכלל. ולא רואים מהסרטון מה קורה עם המרפקים שלך. ותנעל כל חזרה.
בלי קשר לטכניקה, למה אתה עושה עשיריות? במשקלים כאלה תרוויח יותר אם תצבור קודם כוח בסיסי ואז אם תרצה תפמפם להנאתך.
לא קשור פמפום , אז הייתי מרים 8 חזרות דווקא עם משקל כבד , אבל כמו שאמרתי , אני חוזר מפציעה שאני סבלתי במשך שנה ולא באלי להיפצע שוב , אז מ עכשיו אני הולך לאט לאט , כנ"ל עם הדדליפט.
דדליפט אני יכול הרבה יותר כמו שאמרתי , אבל זה גם משקל שזה קשה , זה לא כזה קל בשבילי , אחרי הכל לא עשיתי דדליפט במש ךשנה , הייתי עושה סקוואט אבל הפסקתי בגלל הגב בנתיים

( הפציעה של השנה זה הכתף , אחרי 3 חודשים אימונים הופיע לי ומאז נאבקתי בחרא הזה , אבל לא נעלם... לא נחתי והמשכתי להתאמן ובסוף פציעה לצערי )
אהה ולג דרייב שכחתי לכתוב על זה , לג דרייב אני לא עושה , אני יודע שזה חובה בבנץ' אבל לא מצליח אף פעם... תמיד עשיתי בלי.

הכתף בדדליפט צריכה להיות לפני המוט ? או מעליו ?

• פותח/ת השרשור
לא אומר לך לקמר יותר, אבל כן אומר לך ליצור יותר מתח בכל הגוף.
אל תקפיץ על החזה, תנעל למעלה (כן, זה חובה), אל תעשה חזרות כאילו זה ספרינט, תנשום כמו שצריך לפני כל חזרה - ותיישר את פרקי כף היד.
חחח כן שמתי לב שאני מקפיץ , אני יתקן.
והפרק כף היד , זה בעיה אצלי... גם אז זה היה ואפילו עם מוט ריק , אני לא מצליח לתקן לצערי , ניסיתי אבל אני ינסה עוד פעם אימון הבא
תודה 😃

והפרק כף היד , זה בעיה אצלי... גם אז זה היה ואפילו עם מוט ריק , אני לא מצליח לתקן לצערי , ניסיתי אבל אני ינסה עוד פעם אימון הבא
תודה 😃
בשמחה.
התשובה לגבי פרק כף היד לא קבילה בכלל. שים את המוט במקום הנכון (קרוב לאגודל ולא לאצבעות) וסגור חזק. זה בעיקר עניין של מודעות.
לגבי הכתף שלך, אם זה כואב בבנץ' ולא בפרס זה כנראה דלקת במסובבים כתוצאה מצביטה בכתף.
הפתרון לכך הוא עבודה על מסובבי כתף כפיזיותרפיה, אם עוד כואב (התרגיל הזה), אחרת - משיכות, והרבה: מתח, חתירה, פייספולס. הרבה נפח ועצימות במשיכות.

הכתף בדדליפט צריכה להיות לפני המוט ? או מעליו ?
לפני
אני חוזר מפציעה שאני סבלתי במשך שנה ולא באלי להיפצע שוב , אז מ עכשיו אני הולך לאט לאט
אז עוד נקודה: אני מניח שאתה חושב שבסט של 10 חזרות יש פחות סיכוי להיפצע מסט של 5 חזרות בגלל שב 10 חזרות המשקל נמוך יותר, אבל בסט של 5 חזרות פחות קשה לך לשמור על ריכוז לאורך הסט, לכן פחות סיכוי לפאקים בטכניקה, לכן פחות סיכוי לפציעות.

• פותח/ת השרשור
לפני

אז עוד נקודה: אני מניח שאתה חושב שבסט של 10 חזרות יש פחות סיכוי להיפצע מסט של 5 חזרות בגלל שב 10 חזרות המשקל נמוך יותר, אבל בסט של 5 חזרות פחות קשה לך לשמור על ריכוז לאורך הסט, לכן פחות סיכוי לפאקים בטכניקה, לכן פחות סיכוי לפציעות.
לא קשור לזה אחי , אני מתכוון , אני אחרי שאני יגיע למשקל מסוים אני יעשה 8 חזרות , אפילו 6 אבל כרגע אני לא עושה.
ושיהיה , אני יעשה כל אימון 8 חזרות , אבל שמע זה לא קשור לחזרות.
אני פשוט מעלה משקל כל אימון , נגיד 1ורבע , אני לא רוצה יותר מדי בגלל הכתף כמו שאמרתי , אתה לא יודע איך זה להרגיש שאתה לא יכול לעלות משקלים בגלל דלקת
בשמחה.
התשובה לגבי פרק כף היד לא קבילה בכלל. שים את המוט במקום הנכון (קרוב לאגודל ולא לאצבעות) וסגור חזק. זה בעיקר עניין של מודעות.
לגבי הכתף שלך, אם זה כואב בבנץ' ולא בפרס זה כנראה דלקת במסובבים כתוצאה מצביטה בכתף.
הפתרון לכך הוא עבודה על מסובבי כתף כפיזיותרפיה, אם עוד כואב (התרגיל הזה), אחרת - משיכות, והרבה: מתח, חתירה, פייספולס. הרבה נפח ועצימות במשיכות.
אה ואני דווקא עושה לפני כל אימון
cuban press והתרגיל הזה עם 2קילו כל צד עם משקולת יד.
וכן אני דווקא אז שהתאמנתי , הייתי עושה גרוע , לא הייתי מקמר , ישיבה על הרצפה רחוקה , הייתי מוריד 90 מעלות , עכשיו שאני ראיתי אז סרטון שלי , אני רציתי למות , אם הייתי מודע לטכניקה שלי בהתחלה , בכלל לא הייתי נפצע.
אה ובלחיצת כתפיים , אני לא עושה עם מוט יותר , הייתי עושה אבל זה עושה לי כרגע כאבים , אז אני עושה משקולת יד.
ובקשר לפרק כף היד , אני ינסה אבל אפשר אולי סרטון של מישהו שיראה לי? כי מה זאת אומרת על האגודל ולא אצבעות? LEE HAWYARD ראיתי אז אבל לא עזר לי כל כך

לא קשור לזה אחי , אני מתכוון , אני אחרי שאני יגיע למשקל מסוים אני יעשה 8 חזרות , אפילו 6 אבל כרגע אני לא עושה.
ושיהיה , אני יעשה כל אימון 8 חזרות , אבל שמע זה לא קשור לחזרות.
זה היה עצה שלי לתכנית אימונים בכללי, בלי קשר לטכניקה ולשאלות...
אתה לא יודע איך זה להרגיש שאתה לא יכול לעלות משקלים בגלל דלקת
אני יודע איך זה לא להיות מסוגל לעשות סקוואט עם מוט ריק 😭

• פותח/ת השרשור
זה היה עצה שלי לתכנית אימונים בכללי, בלי קשר לטכניקה ולשאלות...

אני יודע איך זה לא להיות מסוגל לעשות סקוואט עם מוט ריק 😭
אהה לתוכנית אימונים בכללי זה ברור חח , נגיד רק בנתיים אני עושה ככה.
בקשר לסקוואט אני גם מכיר תהרגשה לצערי :(

אה ובלחיצת כתפיים , אני לא עושה עם מוט יותר , הייתי עושה אבל זה עושה לי כרגע כאבים , אז אני עושה משקולת יד.
רע מאד. המוט שומר על הידיים שלך מקדימה. המשקולות מאפשרות להן לברוח לצדדים, ולגרום לדלקת בגידים. אותה הבעיה חוזרת על עצמה.

• פותח/ת השרשור
רע מאד. המוט שומר על הידיים שלך מקדימה. המשקולות מאפשרות להן לברוח לצדדים, ולגרום לדלקת בגידים. אותה הבעיה חוזרת על עצמה.
באמת? חשבתי תנועה חופשית של משקולות יותר טוב כדי למנוע פציעה , כי במוט הידיים נשארים קבועות במקום אחד , עם משקולת יד אתה יכול לשלוט בתנועה.
אני יעשה מאימון הבא פרס ויצלם , לא עשיתי חצי שנה+ 😃

הכל כבר נאמר ע"י ועדת המומחים אז רק אוסיף ש
כי במוט הידיים נשארים קבועות במקום אחד
זו ממש לא סיבה לבצע לחיצה עם דאמבלים במקום עם מוט.
כשאתה עובד עם מוט ובטכניקה נכונה, כל פלג הגוף העליון משתתף בפעולה (וגם התחתון), ומלבד טווח תנועה מלא יותר אתה מקבל תמיכה רבה יותר של מבנה השלד ונעזר בטרפזים בנעילה על מנת להוריד עומסים מהטרייספס.
פרס הוא התרגיל מס' 1 לטעמי, מבחינת כוח ומבחינת בניית מסת שריר משמעותי בפלג הגוף העליון.
אבל זו רק דעתי 😃

• פותח/ת השרשור
שמעו , עשיתי פרס אבל שכחתי לצלם , אז יום ראשון
בנץ' , סט 2 :

סט 3 :

קשה לראות אני יודע , רציתי לצלם את המרפקים שתראו את התנועהף

דדליפט :

נהרס לי הטכניקה... ניסיתי מה שאמרתם לי
שהכתפיים יהיו אחרי המוט ( או כמו שאתם אומרים - לפני )
התחת עלה מהר מדי , המבט סבבה , אבל התחת עלה מהר מדי וזה דפק את הכל
גם הסט אפ , הפעם הייתי עם תחת יותר גבוה וככה קשה לשמור על כיווץ יחסית. ( וגם עם הדלקת זה בכללי ידפוק לי את הגב לעשות כמו סטיף לג )
מה לדעתכם כדאי לי? תסתכלו תהבדל בין הסרטונים.
אפשר עזרה?
ובקשר להבדל , התכוונתי בין הסרטונים שלמעלה לבין הסרטונים שלמטה
פה?

אתה מקפיץ את המוט על החזה, תשתדל שלא.
המרפקים נראים לי בסדר, למרות שנראה שאתה בכלל לא מכווץ כמו שצריך.
משהו ששמתי לב, כשאתה מוציא את המוט מהראק אתה מחזיק אותו מס' שניות כשהמרפקים לא נעולים, וראיתי שהייתה לך נעילה טובה יותר באחת החזרות אז שים לב לזה.

סט שני אי אפשר לראות כלום מצטער.

לגביי הדדליפט-
בסדר גמור, רק תפסיק להתסכל הצידה למראה כשאתה בסט אפ.
ואל "תעקוף" את הברכיים עם המוט, אתה מכפף אותן מוקדם מידיי.. לאחר שהמוט עובר את הפיקה כופף את הברכיים.

לגבי הבנץ', רואים שאתה משתדל להכנס לסטאפ, אבל זה לא זה.
לא מקשית כמו שצריך, לא מכווץ שכמות, הכתפיים בורחות קדימה.
האחיזה שלך רחבה מדי, ורואים שבנקודה התחתונה האמות לא מאונכות.

• פותח/ת השרשור
לגבי הבנץ', רואים שאתה משתדל להכנס לסטאפ, אבל זה לא זה.
לא מקשית כמו שצריך, לא מכווץ שכמות, הכתפיים בורחות קדימה.
האחיזה שלך רחבה מדי, ורואים שבנקודה התחתונה האמות לא מאונכות.
אחיזה אני עושה לפי השיטה של האגודל , אתה מכי רלא?
והאמה זה אני מנסה לתקן תמיד , אבל יותר טוב מאז לא?
כיווץ שכמות - מכווצות דווקא אחי , כתפיים לא בורחות קדימה , אני אומר לך אני יודע , אני מרגיש אם זה זז קדימה.
הקשתה , למה לא מקשית כמו שצריך? אני מכווץ את התחת , מקמר את הגב , אני הפעם יצלם היום עם זווית טובה יותר ותראה את זה.

בקשר ל-WHITE WALKER ,
הסט אפ בדדליפט שאני מסתכל בצד זה בעיה , אמרתי לך.
אני לא מסתכל בגלל המשקל , אבל בגלל המדרגות.
סט אחד נפל לי בגלל שלא הסתכלתי , אני חייב לראות כדי לוודא שהמוט לא נופל , כי אחרי זה להרים את זה ושזה יהיה מסודר לוקח לי איזה דקה טובה.
בקשר לברכיים , אני ינסה לתקן היום.

תודה על התגובות הבונות שניכם 😃 ( רציני , לא ציני למרות שנשמע ככה )

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית