הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ נתרן - חיטוב

אנונימי14

משתמש מתחיל
197
5
נק' מוניטין:
13
197
5
שלום ,

הבנתי שכדי לראות מראה חטוב צריך להוריד נתרן אני אוכל קוטג פסטרמה פריכיות אורז וכו'

עכשיו יש בהם נתרן מה אני אעשה כדי לראות תוצאות ? (ויש תוצאות עבדתי חודשים חודשיים וחצי עם המאמן שלי)

ואני תמיד אם הנתרן הזה חח מה מומלץ לעשות שאראה ?

הגבלת הנתרן המומלצת היא ל-1g-1.5g ליום, זאת למרות שהרף הגבוה לפי ה-RDA מותיר להגיע ל-2g.
מלבד זאת, גם פרמטרים אחרים משפיעים על מידת המראה הנוזלי, בין היתר גנטיקה, מאזן הורמונלי, ביצוע פעילות ספורטיבית בכלל ואירובית בפרט.

כמעט בכל מקור מזון יש נתרן - באם יותר או פחות. מזונות מתועשים, דוגמת פסטרמה, מהווים מקור פחות אידיאלי, ולא רק בשל כמות נתרן גבוהה. זה לא אומר שיש להימנע מהם לגמרי, אך יש לתת את הדעת למול יתר התפריט ולדאוג שהם לא מהווים חלק גדול ממנו.

• פותח/ת השרשור
הגבלת הנתרן המומלצת היא ל-1g-1.5g ליום, זאת למרות שהרף הגבוה לפי ה-RDA מותיר להגיע ל-2g.
מלבד זאת, גם פרמטרים אחרים משפיעים על מידת המראה הנוזלי, בין היתר גנטיקה, מאזן הורמונלי, ביצוע פעילות ספורטיבית בכלל ואירובית בפרט.

כמעט בכל מקור מזון יש נתרן - באם יותר או פחות. מזונות מתועשים, דוגמת פסטרמה, מהווים מקור פחות אידיאלי, ולא רק בשל כמות נתרן גבוהה. זה לא אומר שיש להימנע מהם לגמרי, אך יש לתת את הדעת למול יתר התפריט ולדאוג שהם לא מהווים חלק גדול ממנו.

אני מתאמן 6 פעמים בשבוע + אירובי בוקר וערב 6 פעמים בשבוע
אני אבדוק עם כמות הנתרן שאני אוכל לא עולה על ה 2000 ואולי אראה מראה מוצק

אני מתאמן 6 פעמים בשבוע + אירובי בוקר וערב 6 פעמים בשבוע
אני אבדוק עם כמות הנתרן שאני אוכל לא עולה על ה 2000 ואולי אראה מראה מוצק
עם נפח אימונים כזה אני לא רואה שום הצדקה להגביל את צריכת הנתרן, וזה עלול אפילו להיות מסוכן
נתרן בהקשר של חיטוב הוא פשוט קשור למאזן הנוזלים בגוף, לא מעבר
ולפני שאתה מתחיל לבדוק את התזונה שלך, תעשה קודם כל בדיקת דם לבדוק מה מצב הנתרן בגוף שלך ברגיל, כי אם אתה גם ככה במחסור, הפחתה נוספת היא מסוכנת

• פותח/ת השרשור
עם נפח אימונים כזה אני לא רואה שום הצדקה להגביל את צריכת הנתרן, וזה עלול אפילו להיות מסוכן
נתרן בהקשר של חיטוב הוא פשוט קשור למאזן הנוזלים בגוף, לא מעבר
ולפני שאתה מתחיל לבדוק את התזונה שלך, תעשה קודם כל בדיקת דם לבדוק מה מצב הנתרן בגוף שלך ברגיל, כי אם אתה גם ככה במחסור, הפחתה נוספת היא מסוכנת

אעשה בדיקה קודם כל של המוצרים והתזונה ואחזור אליכם 😃
פשוט אני רוצה לראות גוף מוצק יום אחד ולא נוזלי חח

אעשה בדיקה קודם כל של המוצרים והתזונה ואחזור אליכם 😃
פשוט אני רוצה לראות גוף מוצק יום אחד ולא נוזלי חח
זה בסדר לבדוק כמה נתרן אתה צורך
מלבד זאת, תבין, חיטוב איכותי יותר יתבטא, לא רק, בהגבלת צריכת הנתרן.
כמו שנאמר מעלי, גם הגבלה ארוכת טווח ולרמה נמוכה של נתרן עלולה להיות בעלת השלכות שליליות ומסוכנת.
מתחרי בודיבילדינג, אשר מכינים עצמם לתחרות, עושים "ניקוי נתרן" במהלך הדיאטה. זהו תהליך מאוד קשה, מסוכן וארוך. שם, באמת, מקבלים ערך מוסף בדמות ייבוש מקסימלי (לצד עוד פרמטרים שמתרחשים). אתה ממש לא שם ולא צריך לשאוף. כל עוד התפריט מאוזן ואתה עוסק בפעילות גופנית, שמירה על צריכת נתרן כללית טובה היא מספקת

• פותח/ת השרשור
זה בסדר לבדוק כמה נתרן אתה צורך
מלבד זאת, תבין, חיטוב איכותי יותר יתבטא, לא רק, בהגבלת צריכת הנתרן.
כמו שנאמר מעלי, גם הגבלה ארוכת טווח ולרמה נמוכה של נתרן עלולה להיות בעלת השלכות שליליות ומסוכנת.
מתחרי בודיבילדינג, אשר מכינים עצמם לתחרות, עושים "ניקוי נתרן" במהלך הדיאטה. זהו תהליך מאוד קשה, מסוכן וארוך. שם, באמת, מקבלים ערך מוסף בדמות ייבוש מקסימלי (לצד עוד פרמטרים שמתרחשים). אתה ממש לא שם ולא צריך לשאוף. כל עוד התפריט מאוזן ואתה עוסק בפעילות גופנית, שמירה על צריכת נתרן כללית טובה היא מספקת

לא אחי , אני רק רוצה לראות פעם אחת ..
הנה מה שיצא לי :
שיבולת שועל - 10
קוטג 1 אחוז - 900

חזה עוף - 232
אורז - 3

פסטרמה - 1400
פריכיות - 120

3 חלבוני ביצה - 500

טונה במים - 170

ירקות במהלך היום - 40
מים במהלך היום - 35
=
3,410 נתרן צריכה יומית

מה אתם אומרים לעשות ?

לא אחי , אני רק רוצה לראות פעם אחת ..
הנה מה שיצא לי :
שיבולת שועל - 10
קוטג 1 אחוז - 900

חזה עוף - 232
אורז - 3

פסטרמה - 1400
פריכיות - 120

3 חלבוני ביצה - 500

טונה במים - 170

ירקות במהלך היום - 40
מים במהלך היום - 35
=
3,410 נתרן צריכה יומית

מה אתם אומרים לעשות ?
להישאר עם זה וזהו
בכללי מוריד את הפריכיות, ואם אתה רוצה תחליף את הפסטרמה בבשר לא משומר וזה יוריד משמעותית את הנתרן

• פותח/ת השרשור
להישאר עם זה וזהו
בכללי מוריד את הפריכיות, ואם אתה רוצה תחליף את הפסטרמה בבשר לא משומר וזה יוריד משמעותית את הנתרן
יש לך תחליף חוץ מחזה עוף לפסטרמה ?

אני שומר 6 שעות בשר חלב ככה שקוטג לא יכול להוות תחליף פה
אני רוצה משהוא קבוע אפילו במקום הפסטרמה ככה ארד ל 2000 נתרן

יש פריכיות דלות נתרן של אסם.
אני משתמש בהן.
המקור העיקרי שלך לנתרן הוא קוטג' - הייתי מתחיל ממנו - מצמצם/מחליף אותו

• פותח/ת השרשור
יש פריכיות דלות נתרן של אסם.
אני משתמש בהן.
המקור העיקרי שלך לנתרן הוא קוטג' - הייתי מתחיל ממנו - מצמצם/מחליף אותו
אני לא יכול לוותר עליו אני אוכל אותו עם השיבולת שועל בבוקר

הפסטרמה היא 1400 היא נראית לי מקור הבעיה הגדול יותר חח

אני לא יכול לוותר עליו אני אוכל אותו עם השיבולת שועל בבוקר

הפסטרמה היא 1400 היא נראית לי מקור הבעיה הגדול יותר חח
אבל ציינת שגם עליה לא תוותר
אז מה אתה מצפה?
יש לך 2 מקורות עיקריים עם תכולת נתרן גבוהה. אם אתה מעוניין להפחית משמעותית - קצץ בהם, תוך מציאת תחליף

• פותח/ת השרשור
אבל ציינת שגם עליה לא תוותר
אז מה אתה מצפה?
יש לך 2 מקורות עיקריים עם תכולת נתרן גבוהה. אם אתה מעוניין להפחית משמעותית - קצץ בהם, תוך מציאת תחליף

לא על הפסטרמה אני יכול לוותר
על הקוטג לא

פשוט רציתי תחליפים , אממ לאכול 2 טונה במים זה טוב ביום ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית