הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיון צריכת קפה

• פותח/ת השרשור Shany
  • פורסם בתאריך

Shany

משתמש מתחיל
106
18
נק' מוניטין:
115
106
18
היי,

מה דעתכם על צריכת קפה לכל סוגיו ביום? כמה אתם צורכים?
אני שוקלת להוריד במינון הקפאין וממש קשה לי -אשמח לקבלת הצעות לתחליף.
אני שותה כל יום בין 4-5 כוסות קפה/נס/אספרסו - אומנן עם מעט חלב וללא סוכר בכלל
ועוד בין 1-2 כוסות תה ירוק.

ד"א אני שותה גם כל יום בין ליטר לליטר וחצי מים לא שותה מוגז או כל מיץ אחר פרט למים עם נענע ולימון.
ומבחינת שינה לא ממש מפריע לי. לפני אימון אני שותה חצי שעה לפני נותן לי אחלה פוש.
אבל נראה לי קצת הגזמתי, לא?

כמה אתם צורכים?
אני אישית שותה 2 כוסות קפה שחור ביום.
להיגמל זה לא קל, מלווה ביום-יומיים עם המון כאבי ראש חזקים (לאלה ששותים הרבה קפה)
אבל בגדול זה שווה את זה, אח"כ הקפה חוזר להשפיע כמו בהתחלה ופחות נצרך כתלות מסויימת.

אני אישית שותה 2 כוסות קפה שחור ביום.
להיגמל זה לא קל, מלווה ביום-יומיים עם המון כאבי ראש חזקים (לאלה ששותים הרבה קפה)
אבל בגדול זה שווה את זה, אח"כ הקפה חוזר להשפיע כמו בהתחלה ופחות נצרך כתלות מסויימת.
אני צורך גם שתי כוסות קפה ביום בממוצע, וניסיתי להפסיק כמה פעמים לשבוע, ווואלה הכאבי ראש לא היו שווים את זה, בסוף אחרי ההפסקה הזאת חוזרים לשתות קפה ושוב מתרגלים אז בשביל מה הסבל, בוא נשתה קפה ונהנה, פשוט לא להגזים ולשתות 5-6 כוסות ביום.

דברתי אליכם. 😕
אני עשיתי קורסים בקפה, ביקרתי במטחנות והכרתי אנשים מקצוענים במדינה בקפה, וגם עבדתי בקפה תקופה, אני בחיים לא אפסיק לשתות קפה, יש לי מכונת קפה מקצועית בבית 😛

אני עשיתי קורסים בקפה, ביקרתי במטחנות והכרתי אנשים מקצוענים במדינה בקפה, וגם עבדתי בקפה תקופה, אני בחיים לא אפסיק לשתות קפה, יש לי מכונת קפה מקצועית בבית 😛
פשש מקצוען..
תביא כמה פולים 😛

פשש מקצוען..
תביא כמה פולים 😛
האמת הייתי קונה פולים מתותחים בירושלים שיש להם מטחנות פרטיות, אבל נחלשתי בתקופה האחרונה, ואני שותה יותר מידי טורקי 🤫
בכל אופן אתה מוזמן אלי בירושלים לאספרסו/הפוך (רמה גבוהה מובטחת)

אבל נראה לי קצת הגזמתי, לא?

אני שותה 8-10 קצרים ביום.
2 מכונות אספרסו, אחת בבית ואחת בעבודה (כי הקשר בין מה שנותנים לנו בחינם בעבודה לבין קפה הוא מקרי בהחלט).

אם את הגזמת, מה אני אגיד?

אגב,
מכיר מספר לא מבוטל של אנשים ששותים יותר ממני.

4 אספרסו קצר שווה ערך בקפאין לכוס קפה נמס אחת, סתם שתדע.
בגלל התהליך ייבוש שעושים, הגרגירים האלו הם אספרסו מרוכז.

לא יודע מאיפה הבאת את זה.

בטייסטר צ'ויס יש בכפית 65 מג קפה.
באספרסו בין 35-50 מ"ג, תלוי בכמות הקפה שמשתמשים בו לסינגל (פעם הקונצנזוס היה 7 גרם לסינגל. היום יש הרבה יותר מגוון).

באספרסו בין 35-50 מ"ג
באספרסו קצר יש 20-25 מ"ג באספרסו ארוך יש 40 מ"ג
בכפית גדושה של קפה מגורען יש 70-80 אפילו,

זאת אומר ש 3-4 אספרסו קצר זה כוס קפה מגורען.

פעם הקונצנזוס היה 7 גרם
לא רק פעם, כל מקום שמכבד את עצמו מחשיב מנת קפה כ-7 גרם, זה סטנדרט עולמי

• פותח/ת השרשור
4 אספרסו קצר שווה ערך בקפאין לכוס קפה נמס אחת, סתם שתדע.
בגלל התהליך ייבוש שעושים, הגרגירים האלו הם אספרסו מרוכז.

יש לי מכונת נספרסו בבית ואני פשוט הפכתי למכורה חחח
בעבודה אני שותה נס/קפה שחור
במשמרות לילה אני שותה תה ירוק יותר זה פשוט יותר מחמם.
אולי בקיץ שיהיה חם באמת אני אשתה פחות

יש לי מכונת נספרסו בבית ואני פשוט הפכתי למכורה חחח
בעבודה אני שותה נס/קפה שחור
במשמרות לילה אני שותה תה ירוק יותר זה פשוט יותר מחמם.
אולי בקיץ שיהיה חם באמת אני אשתה פחות
אז יש לי הצעה בשבילך, אם יש לך מכונה של נספרסו אז אני מניח שהיא עובדת עם קפסולות, ויש להם קפסולות נטולות קפאין, הם דווקא לא רעות מבחינת טעם, אני אישית אם בא לי קפה בערב אני שותה נטול, כי אחר כך אני לא מצליח להרדם.
ואגב בתה ירוק אין הרבה קפאין.

אני מניח שזה לא המקום, אבל מישהו יש לו מכונת נספרסו ויכול לפרט את סדר הפעולות להכנת קפוצ'ינו 😃
האם קודם שמים חלב מוקצף בכוס ועליו שופכים את הקפה ? מה כמות הקפה שצריך לשים עבור כוס מאג (קצר, ארוך, קצר ×2..).
באמת תודה אם מישהו יוכל לסייע לי בזה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית