הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיון צריכת קפה

• פותח/ת השרשור Shany
  • פורסם בתאריך

Shany

משתמש מתחיל
106
18
נק' מוניטין:
115
106
18
היי,

מה דעתכם על צריכת קפה לכל סוגיו ביום? כמה אתם צורכים?
אני שוקלת להוריד במינון הקפאין וממש קשה לי -אשמח לקבלת הצעות לתחליף.
אני שותה כל יום בין 4-5 כוסות קפה/נס/אספרסו - אומנן עם מעט חלב וללא סוכר בכלל
ועוד בין 1-2 כוסות תה ירוק.

ד"א אני שותה גם כל יום בין ליטר לליטר וחצי מים לא שותה מוגז או כל מיץ אחר פרט למים עם נענע ולימון.
ומבחינת שינה לא ממש מפריע לי. לפני אימון אני שותה חצי שעה לפני נותן לי אחלה פוש.
אבל נראה לי קצת הגזמתי, לא?

על סמך זה שאני עובד באחת מרשת בתי הקפה האיכותית בארץ, ומוציאים אחת לתקופה את הבריסטות ואחראי המשמרת לימי הדרכות, שידעו מעבר ללחוץ על הכפתור במכונה ולעשות הקצפה יפה.
זה נכון שממשיכים להיות מוזרמים מים בלחץ דרך אותו הראש, אבל. המיצוי קורה בשניות הראשונות כך שכבר באספרסו ריסטרטו (הוזרמו 25-30 מ"ל מים) רוב הקפאין כבר מוצא.
http://www.gadgetguy.com.au/cms/wp-content/uploads/nespresso-u-review-2012-07-450x280.jpg
השוואה חזותית בין סוגי האספרסו, משמאל ריסטרטו, רגיל ולונגו.
בגלל זה גם ככל שאתה מזרים יותר מים (בעצם מאריך את המנה), ככה על הלשון זה מרגיש יותר 'חלש', כי אותה כמות קפאין מדוללת ביותר מים.
זה נכון שהטעם של הקפה ממוצא מהר, זה לא אומר שהקפאין ממוצא באותה מהירות.

מה? בחיים לא שמעתי על זה

זה היה בכמה כתובות שקראתי תחפש בגוגל על זה. אם יש משהו שסותר את זה וואלה אשמח לשמוע. (ותכלס לי זה עזר מאוד לדחות את הקפה בשעתיים שלוש אני נשאר עירני יותר במשך היום)

זה היה בכמה כתובות שקראתי תחפש בגוגל על זה. אם יש משהו שסותר את זה וואלה אשמח לשמוע. (ותכלס לי זה עזר מאוד לדחות את הקפה בשעתיים שלוש אני נשאר עירני יותר במשך היום)

לא אמרתי שיש לי משהו שסותר את זה, סתם הייתי מופתע כי לא שמעתי את זה מעולם...

מאז שהתחלתי ללמוד אני לא מפסיק לשתות קפה.

עד היום שתיתי פעם, גג פעמיים ביום ומאז שהתחלתי ללמוד אני לא יורד מ-3.

יש לי את הקפסולות הנטולות קפאין
נטול קפאין זה לחלוטין לא אופציה בריאה יותר. תהליך הוצאת הקפאין מפולי הקפה כולל השרייה בחומרים כימיים שאחר כך את שותה באבקה נטולת הקפאין.
תחזרי לקפה רגיל.

נטול קפאין זה לחלוטין לא אופציה בריאה יותר. תהליך הוצאת הקפאין מפולי הקפה כולל השרייה בחומרים כימיים שאחר כך את שותה באבקה נטולת הקפאין.
תחזרי לקפה רגיל.
זה לא מדויק, הכל תלוי בתהליך שעשו, היה נהוג בעבר להשתמש במתילן כלוריד כדי לבודד את הקפאין, היום השיטה הזו פחות נהוגה והוצאת הקפאין נעשית ע"י מים ו-CO2, גם כי זה בריא יותר ולכן ישווק טוב יותר, וגם כי זה זול יותר לחברות הקפה.

אני כלל לא צורך קפה וממנה שהבנתי מחבריי לאימונים הקפה רק פוגע באימונים
הבנת מחבריך לא נכון, מעבר לכך שאני מאמין שתמצא בפורום מספיק עדויות שקפאין עוזר לאנשים באימון, הקפאין דווקא גם הראה יעילות בשיפור ביצועים ספורטיביים בהמון מחקרים.

תשאל את ד"ר גוגל, אני דיי בטוח שתמצא המון תוצאות.

אני כלל לא צורך קפה וממנה שהבנתי מחבריי לאימונים הקפה רק פוגע באימונים

אני אישית יודע ומכיר כמה מתאמנים שלוקחים כדורי קפאין כדי שיהיה להם יותר בוסט באימון. ( זה כבר ניראה לי לא בריא ואובר קפאין אבל זה לא
פוגע באימונים)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית