הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיון צריכת קפה

• פותח/ת השרשור Shany
  • פורסם בתאריך

Shany

משתמש מתחיל
106
18
נק' מוניטין:
115
106
18
היי,

מה דעתכם על צריכת קפה לכל סוגיו ביום? כמה אתם צורכים?
אני שוקלת להוריד במינון הקפאין וממש קשה לי -אשמח לקבלת הצעות לתחליף.
אני שותה כל יום בין 4-5 כוסות קפה/נס/אספרסו - אומנן עם מעט חלב וללא סוכר בכלל
ועוד בין 1-2 כוסות תה ירוק.

ד"א אני שותה גם כל יום בין ליטר לליטר וחצי מים לא שותה מוגז או כל מיץ אחר פרט למים עם נענע ולימון.
ומבחינת שינה לא ממש מפריע לי. לפני אימון אני שותה חצי שעה לפני נותן לי אחלה פוש.
אבל נראה לי קצת הגזמתי, לא?

אני מניח שזה לא המקום, אבל מישהו יש לו מכונת נספרסו ויכול לפרט את סדר הפעולות להכנת קפוצ'ינו 😃
האם קודם שמים חלב מוקצף בכוס ועליו שופכים את הקפה ? מה כמות הקפה שצריך לשים עבור כוס מאג (קצר, ארוך, קצר ×2..).
באמת תודה אם מישהו יוכל לסייע לי בזה
זה לא לשרשור אבל סתם לידע כללי

קפוצ'ינו עושים עם אספרסו ארוך אפשר כפול עם רוצים חזק, ואת החלב המוקצף שופכים על האספרסו, ושם גם עושים את כל האומנות במזיגה. (לגבי כמות החלב זה לפי הטעם שלך, ככל שתקציף יותר פחות חלב ימזג ולהפך)

מה שאתה התכוונת נקרא "לטה מקיאטו" לטה זה חלב, ומקיאטו זה "כתם", ככה שקודם מחממים את החלב ואז שופכים עליו את האספרסו ולכן יש כתם, ואם עושים את זה בכוס זכוכית, אז יווצרו שכבות יפות כאלו של חלב/קפה

• פותח/ת השרשור
אז יש לי הצעה בשבילך, אם יש לך מכונה של נספרסו אז אני מניח שהיא עובדת עם קפסולות, ויש להם קפסולות נטולות קפאין, הם דווקא לא רעות מבחינת טעם, אני אישית אם בא לי קפה בערב אני שותה נטול, כי אחר כך אני לא מצליח להרדם.
ואגב בתה ירוק אין הרבה קפאין.

יש לי את הקפסולות הנטולות קפאין. נראה חי אני אחליף פעמים ביום את הקפה בהם. פשוט גם הקפה זה משו שעזר לי מאוד להפסיק לעשן

יש לי את הקפסולות הנטולות קפאין. נראה חי אני אחליף פעמים ביום את הקפה בהם. פשוט גם הקפה זה משו שעזר לי מאוד להפסיק לעשן
מצויין! שמחתי לעזור.
בכל אופן העיקר שאל תחזרי לעשן 😃

@לוטם הריפיטו של הקפאין..
מתכנן להוציא ספר בקרוב?😉
אני סתם חובב, לא משהו מיוחד, אבל באופן כללי מהפכת הקפה התחילה חזק מאוד בארץ לפני כעשור, ומכונות קפה איכותיות הגיעו לתחנות דלק ולבתים פרטיים אפילו, לפני שנתיים אני חושב, מדינת ישראל דורגה ראשונה לפי איגוד הלטה העולמי, ניצחנו את איטליה, שזה כבר כבוד בפני עצמו.

בכל אופן, נשאיר את זה לשרשור אחר באוף טופיק 😃
הספמתי מספיק, @Matty עוד יתן לי מוניטין על זה.

אני גם שותה המון קפה ואוהב קפאין אבל יגיע היום שכבר הגוף אל יוכל להכיל כמות כזאת ואת תסבלי מתסמינים
תרדי ל1-2 אפילו כמעט ולא (אני מבין את ההתמכרות)

• פותח/ת השרשור
אני גם שותה המון קפה ואוהב קפאין אבל יגיע היום שכבר הגוף אל יוכל להכיל כמות כזאת ואת תסבלי מתסמינים
אפשר לדעת איזה תסמינים? כי מבחינת נגיד בדיקות דם וכאלה הכל תקין אצלי.
הדבר היחיד שאני מרגישה בו שינוי זה שהקפאין לא מפריע לי כבר בשינה

וזה מבוסס על?

זה לא לשרשור אבל סתם לידע כללי

קפוצ'ינו עושים עם אספרסו ארוך אפשר כפול עם רוצים חזק, ואת החלב המוקצף שופכים על האספרסו, ושם גם עושים את כל האומנות במזיגה. (לגבי כמות החלב זה לפי הטעם שלך, ככל שתקציף יותר פחות חלב ימזג ולהפך)

מה שאתה התכוונת נקרא "לטה מקיאטו" לטה זה חלב, ומקיאטו זה "כתם", ככה שקודם מחממים את החלב ואז שופכים עליו את האספרסו ולכן יש כתם, ואם עושים את זה בכוס זכוכית, אז יווצרו שכבות יפות כאלו של חלב/קפה
אני חייב פעם שתלמד אותי כמה דברים בנושא:)

באספרסו קצר יש 20-25 מ"ג באספרסו ארוך יש 40 מ"ג
בכפית גדושה של קפה מגורען יש 70-80 אפילו,

זאת אומר ש 3-4 אספרסו קצר זה כוס קפה מגורען.

לא רק פעם, כל מקום שמכבד את עצמו מחשיב מנת קפה כ-7 גרם, זה סטנדרט עולמי
באספרסו קצר או ארוך כמות הקפאין כמעט זהה, מדובר באותה מנת קפה (פולים טחונים) שהיא נעה בין 7~7.5 גרם, ומיצוי הקפאין מהפולים קורה בשניות הראשונות של זרימת המים, ההבדל בין אספרסו קצר לארוך זה שבארוך מוזרמים פשוט יותר מים מהראש.

קפה זה מעולה לפני אימון.
מה שאת מתארת זה המון קפה (גם אני הייתי ככה ולכן מבין אותך)
בהתחלה תורידי בכוס/שתיים
והכי טוב תשדלי לא לשתות על הבוקר קפה (זה הורס את המגנון התעוררת הטבעי) לפחות שעתיים שלוש אחרי שהתעוררת זה סבבה לשתות קפה.
ותראי איך זה מסתדר לך. (זה לא קל בהתחלה חח אני הייתי שותה בין 5-7 כוסות ביום הייתי מכור לזה! )

• פותח/ת השרשור
קפה זה מעולה לפני אימון.
מה שאת מתארת זה המון קפה (גם אני הייתי ככה ולכן מבין אותך)
בהתחלה תורידי בכוס/שתיים
והכי טוב תשדלי לא לשתות על הבוקר קפה (זה הורס את המגנון התעוררת הטבעי) לפחות שעתיים שלוש אחרי שהתעוררת זה סבבה לשתות קפה.
ותראי איך זה מסתדר לך. (זה לא קל בהתחלה חח אני הייתי שותה בין 5-7 כוסות ביום הייתי מכור לזה! )

אני מנסה.. על הקפה של הבוקר הכי קשה לוותר (אחח הכאבי ראש שזה עושה).
אני שותה יותר קפסולות נטולות קפאין ותה ירוק. מקווה שאני אצליח לוותר על הקפה של הבוקר :/

באספרסו קצר או ארוך כמות הקפאין כמעט זהה, מדובר באותה מנת קפה (פולים טחונים) שהיא נעה בין 7~7.5 גרם, ומיצוי הקפאין מהפולים קורה בשניות הראשונות של זרימת המים, ההבדל בין אספרסו קצר לארוך זה שבארוך מוזרמים פשוט יותר מים מהראש.
על סמך מה החלטת שמיצוי הקפאין קורה בשניות הראשונות של זרימת המים?
זה נכון שהמנת קפה היא אותה מנת קפה, אמנם ההבדל בין אספרסו ארוך לקצר זה לא סתם מים שיוצאים מהפיה, אלו מים שעוברים בלחץ מאוד גבוהה על אותם פולים טחונים.

אתה טוען שאחרי כמה שניות אתה ממצה את הקפאין שנמצא בקפה? בסדר זכותך, אני לא מסכים עם זה.

אני מנסה.. על הקפה של הבוקר הכי קשה לוותר (אחח הכאבי ראש שזה עושה).
אני שותה יותר קפסולות נטולות קפאין ותה ירוק. מקווה שאני אצליח לוותר על הקפה של הבוקר :/

כן אני מכיר את זה. אולי תנסי לחשוב על כך לא בהכרח שאת מוותרת על קפה אלא את רק דוחה אותו בשעתיים שלוש "וואלה תה זורם על הבוקר עוד שעתיים ככה אשתה לי קפה בכיף"(לקח לי זמן עד ששכנעתי את עצמי זה פשוט עבודה על הראש)

על סמך מה החלטת שמיצוי הקפאין קורה בשניות הראשונות של זרימת המים?
זה נכון שהמנת קפה היא אותה מנת קפה, אמנם ההבדל בין אספרסו ארוך לקצר זה לא סתם מים שיוצאים מהפיה, אלו מים שעוברים בלחץ מאוד גבוהה על אותם פולים טחונים.

אתה טוען שאחרי כמה שניות אתה ממצה את הקפאין שנמצא בקפה? בסדר זכותך, אני לא מסכים עם זה.
על סמך זה שאני עובד באחת מרשת בתי הקפה האיכותית בארץ, ומוציאים אחת לתקופה את הבריסטות ואחראי המשמרת לימי הדרכות, שידעו מעבר ללחוץ על הכפתור במכונה ולעשות הקצפה יפה.
זה נכון שממשיכים להיות מוזרמים מים בלחץ דרך אותו הראש, אבל. המיצוי קורה בשניות הראשונות כך שכבר באספרסו ריסטרטו (הוזרמו 25-30 מ"ל מים) רוב הקפאין כבר מוצא.
http://www.gadgetguy.com.au/cms/wp-content/uploads/nespresso-u-review-2012-07-450x280.jpg
השוואה חזותית בין סוגי האספרסו, משמאל ריסטרטו, רגיל ולונגו.
בגלל זה גם ככל שאתה מזרים יותר מים (בעצם מאריך את המנה), ככה על הלשון זה מרגיש יותר 'חלש', כי אותה כמות קפאין מדוללת ביותר מים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית