הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע The Difference Between Starting Strength and Powerlifting

leftyland

משתמש משקיע
2,805
392
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
20,021
2,805
392
אז אחרי כל הדיונים שהיו פה לגבי "ריפטו סקוואט" מול "פאוורליפטינג סקוואט", הנה פוסט של מאמן בנושא:

The Difference Between Starting Strength and Powerlifting - Matt Reynolds and Mark Rippetoe

תקציר אמ;לק:

Starting Strength’s goal is not to train world-class powerlifters. It is, rather, to make normal, average people stronger. Powerlifters lift in a way that allows them to move the bar the shortest legal range of motion in order to lift the most weight. Followers of Starting Strength lift in a way that utilizes the most muscle mass needed to overcome maximal necessary moment in order to get generally strong. Adding a little more weight to the bar isn’t the singular goal (as it is in powerlifting), but rather one of three things that we know will help make us stronger:

1. use the most muscle mass,
  2. use the greatest effective range of motion, and
  3. use the most weight possible (with proper form).

*הולך להתחבא/להביא פופקורן*

לדעתי הדבר הרבה יותר אפשרי וראלי ממה שבהרבה פעמים מנסים להציג.
תלוי באיזה מצב, מה המטרות, וכמובן שגם גנטיקה משחקת תפקיד.
בכיף הייתי מתחזק בטקסס הנוכחית ללא העלייה בשומן 😃

זאת פנטזיה נחמדה.
אולי למתאמן מתקדם יותר, זה יהיה אפשרי להמשיך להתקדם ללא פלוס קלורי גדול מאוד.
איך זה שלמתאמן מתקדם יהיה קל יותר להתקדם במשקלי עבודה על פלוס קלורי נמוך יותר ולמתאמן מתחיל בSS לא ? אני לא מדבר על עלייה מזערית של חצי קילו בחודש.

איך זה שלמתאמן מתקדם יהיה קל יותר להתקדם במשקלי עבודה על פלוס קלורי נמוך יותר ולמתאמן מתחיל בSS לא ? אני לא מדבר על עלייה מזערית של חצי קילו בחודש.
כי מתאמן מתקדם בכל מקרה לא יוכל לבנות קילוגרמים של שריר בלי בעיה, בניגוד למתאמן מתחיל. בהנחה שהקלוריות שנשרפו באימון דומות בשני המקרים, והקלוריות שצריך כדי לשקם את השריר שנפגע באימון לא שונות בצורה דרמטית, פלוס קלורי גדול יכול להפוך להרבה מסת שריר אצל מתחיל - ולהרבה מסת שומן אצל מתקדם. וגדילה במסת שומן היא עודף שאמנם הכרחי אבל לא דבר שכדאי לעודד.

אגב, ההנחה שבגוף השאלה לא נכונה. למתאמן מתקדם לא יהיה קל להתקדם במשקלי העבודה כמו למתאמן מתחיל.

כי מתאמן מתקדם בכל מקרה לא יוכל לבנות קילוגרמים של שריר בלי בעיה, בניגוד למתאמן מתחיל. בהנחה שהקלוריות שנשרפו באימון דומות בשני המקרים, והקלוריות שצריך כדי לשקם את השריר שנפגע באימון לא שונות בצורה דרמטית, פלוס קלורי גדול יכול להפוך להרבה מסת שריר אצל מתחיל - ולהרבה מסת שומן אצל מתקדם. וגדילה במסת שומן היא עודף שאמנם הכרחי אבל לא דבר שכדאי לעודד.

אגב, ההנחה שבגוף השאלה לא נכונה. למתאמן מתקדם לא יהיה קל להתקדם במשקלי העבודה כמו למתאמן מתחיל.
התיאוריה שלך לא לוקחת בחשבון את העובדה ש% קטן יותר ממשקל הגוף שנצבר אצל המתאמן המתקדם תהיה מסת שריר. לכן בשביל לעלות אותה כמות מסת שריר הוא יתטרך לצבור יותר משקל גוף מהמתאמן המתחיל, כי שוב, אצלו % קטן יותר ממשקל הגוף שנצבר הוא מסת שריר.
אז מתאמן מתחיל יתקדם סבבה עם עלייה של 200 גרם בשבוע כי % יחסית גדול מזה היה מסת שריר, ומתאמן מתקדם כמעט לא יתקדם מעלייה של 200 גרם בשבוע, כי העלייה במסת השריר תהיה מזערית מאוד (והיא גם ככ קטנה גם אצל מתאמן מתחיל שעולה רק 200 גרם בשבוע).

אתה מסתכל על זה מהצד הלא נכון. זה לא ש-x הגרמים הראשונים שעולים הם שריר ואחריהם זה רק שומן. אם זה היה ככה, אז היה מספר קסם שממנו כל עלייה היא רק בשומן ואז היה אפשר לעלות רק במסת שריר אםמשתמשים במספר הקסם הזה. לצערך, זה לא המצב. כבר מהגרמים הראשונים נצבר גם שומן וגם מסת שריר. זה לא רק מסת שריר וממספר הקסם נצבר רק שומן.

יש כל כך הרבה fail-ים בתגובה שלך, אני לא יודע אפילו איפה להתחיל.
התיאוריה שלך לא לוקחת בחשבון את העובדה ש% קטן יותר ממשקל הגוף שנצבר אצל המתאמן המתקדם תהיה מסת שריר.
שטות. אין מילה אחרת. מעולם לא העליתי יותר שומן מאשר בתקופת ה-SS, ואני לא בדיוק היחיד. (עריכה: התכוונתי גם לאחוז שומן כמובן).
וב-ר-ו-ר שזאת אשמתי, לא עשיתי את התוכנית נכון! הייתי צריך לעשות אותה בחיטוב, אז הכל היה מסתדר.
אתה מסתכל על זה מהצד הלא נכון. זה לא ש-x הגרמים הראשונים שעולים הם שריר ואחריהם זה רק שומן.
אתה מסתכל על זה מהצד הלא נכון. לימדו אותך שקלוריות = התאוששות ושריר, ולא עצרת לשניה אחת לחשוב למה.
אם זה היה ככה, אז היה מספר קסם שממנו כל עלייה היא רק בשומן ואז היה אפשר לעלות רק במסת שריר אםמשתמשים במספר הקסם הזה.
אחלה אנשי קש אתה בונה. כל מי שאומר לך שלא כדאי להעמיס 7000 קלוריות ביום מקבל את המשפט הזה, למרות שאף אחד אף פעם לא טען שלא עולים גם בשומן וגם בשריר. אף אחד. אף פעם. אבל יותר קל לתקוף ככה.
לצורך.השוואה - בילדר ברמה של רוני קולמן, בשביל להוסיף 2 ק"ג מסת שריר יצטרך פלוס קלורי גדול מאוד כי הוא כבר מאוד מאוד קרוב לפואנציאל הגנטי שלו ולכן % קטן יחסית מהקלוריות העודפות יבנו מסת שריר.
מתאמן מתחיל, בשביל לבנות 2 ק"ג מסת שריר יצטרך הרבה פחות השקעה מקולמן, בכל התחומים - גםפחות מזון, פחות אימונים, פחות סטרואידים וכו' וכו'.
אחלה השוואה. באמת.
בוא ננסה לעשות השוואה יותר שפויה. קח מתאמן מתחיל ותשווה מולו מתאמן מתקדם טבעי. או אם זה יותר מעניין אותך, תשווה את רוני קולמן מול מתאמן מתחיל שיקבל את אותו הסייקל. בהנחה שהוא יישאר בחיים, ובהתעלמות מהכמויות שרוני קולמן אוכל כדי לקיים את הגוף שלו בנייטרלי - למי מהם היית נותן פלוס קלורי יותר גדול??

נערך לאחרונה:
שטות. אין מילה אחרת. מעולם לא העליתי יותר שומן מאשר בתקופת ה-SS, ואני לא בדיוק היחיד.
וב-ר-ו-ר שזאת אשמתי, לא עשיתי את התוכנית נכון! הייתי צריך לעשות אותה בחיטוב, אז הכל היה מסתדר.
אתה מסתלבט ? איך SS בחיטוב ? מניסיון זה לא אפשרי בכלל ולא רק שאתה לא מתקדם במקרה הטוב אתה נפצע במקרה הרע

זאת לא טענה של סטיץ. וכן, היא הועלתה כאן מס' פעמים.
לא נשמע הגיוני?
וואלה להגיד את האמת, זה תלוי בבנאדם, אבל לדעתי אפשר ללמד מתחיל טכניקה ולהתקדם איתו בSS חודש-חודשיים (ברור שהוא צריך לישון מספיק ולצרוך מספיק חלבון), כמובן שההתקדמות תעצר הרבה יותר מהר..

וואלה להגיד את האמת, זה תלוי בבנאדם, אבל לדעתי אפשר ללמד מתחיל טכניקה ולהתקדם איתו בSS חודש-חודשיים (ברור שהוא צריך לישון מספיק ולצרוך מספיק חלבון), כמובן שההתקדמות תעצר הרבה יותר מהר..
בטח. ואז אפשר היה לצעוק עליו: אבל לא אכלת מספיק! YNDTP!!!!

בטח. ואז אפשר היה לצעוק עליו: אבל לא אכלת מספיק! YNDTP!!!!
עזוב אותך מציניות רגע.. בנאדם שהתחיל להתאמן ולא עשה סקווט מעולם יתקדם גם אם יאכל בורקס ביום.. ההתקדמות תהיה בעיקר של טכניקה וללמוד להשתמש בכוח שכבר יש לו

עזוב אותך מציניות רגע..
😲 טוב, אני אנסה. לא מבטיח...
בנאדם שהתחיל להתאמן ולא עשה סקווט מעולם יתקדם גם אם יאכל בורקס ביום.. ההתקדמות תהיה בעיקר של טכניקה וללמוד להשתמש בכוח שכבר יש לו
שמעתי כבר לא מעט פעמים את ההסבר שרוב ההתקדמות של מתחיל שעובד בטווח של 5 חזרות היא בזכות הסתגלות עצבית לדפוסים מוטוריים. לא קונה את זה. הטענה הזאת שקולה בעיני לטענה שב-AB/ABC מתקדמים במסת שריר מהר יותר מאשר ב-SS ובשאר תוכניות הכוח.
ואם נסתכל מעבר לבניית שריר חדש - רק לשיקום השריר שנפגע ב-SS, ספציפית בסקוואטים - צריך המון קלוריות. המון. מי שעשה SS וזוכר איזו התמודדות זאת לעלות במדרגות יום אחרי אימון יודע על מה אני מדבר. ולהזכירך, לא מדובר פה סתם על שרירים שנתפסו בגלל תרגיל חדש שביצעת.

😲 טוב, אני אנסה. לא מבטיח...

שמעתי כבר לא מעט פעמים את ההסבר שרוב ההתקדמות של מתחיל שעובד בטווח של 5 חזרות היא בזכות הסתגלות עצבית לדפוסים מוטוריים. לא קונה את זה. הטענה הזאת שקולה בעיני לטענה שב-AB/ABC מתקדמים במסת שריר מהר יותר מאשר ב-SS ובשאר תוכניות הכוח.
ואם נסתכל מעבר לבניית שריר חדש - רק לשיקום השריר שנפגע ב-SS, ספציפית בסקוואטים - צריך המון קלוריות. המון. מי שעשה SS וזוכר איזו התמודדות זאת לעלות במדרגות יום אחרי אימון יודע על מה אני מדבר. ולהזכירך, לא מדובר פה סתם על שרירים שנתפסו בגלל תרגיל חדש שביצעת.
שמע, לא קונה-לא קונה, מה אני אגיד לך.. אני לא מאמן אישי ואין לי נסיון עם אנשים שהתחילו להתאמן שהם לא אני, ובטח שלא מעקב על התזונה שלהם. בכל מקרה, ככה אני רואה את הדברים.
הטענה הזאת שקולה בעיני לטענה שב-AB/ABC מתקדמים במסת שריר מהר יותר מאשר ב-SS ובשאר תוכניות הכוח.
מה שקול פה בדיוק?

מה שקול פה בדיוק?
ניסיתי לומר שבתוכניות כוח יש גדילה רצינית במסת שריר, ואני לא חושב שהמשפט ש"תעלה בסקוואט המון ולא משנה מה תאכל" הוא נכון.
היה דיון בזמנו, לגבי SS בחיטוב, גם משה הסכים שזה רעיון גרוע.

ניסיתי לומר שבתוכניות כוח יש גדילה רצינית במסת שריר, ואני לא חושב שהמשפט ש"תעלה בסקוואט המון ולא משנה מה תאכל" הוא נכון.
היה דיון בזמנו, לגבי SS בחיטוב, גם משה הסכים שזה רעיון גרוע.
לא אמרתי שאפשר להעלות המון לא משנה מה אוכלים, אלה אמרתי שמתאמן מתחיל יכול להתקדם במתינות תקופה מסויימת לא משנה מה יאכל

טוב זה לא ממש אפשרי לדון איתך, סטיץ', כשכל מה שאתה אומר פשוט לא תופס במציאות ולא נאמר גם מתוך ניסיון. הטענה היחידה שלך שכביכול רציונאלית זה שבאסאס עלית המון בשומן. ועל זה אתה מבסס את הטענה שמה שאמרתי זה בולשיט - כלומר מתאמן מתקדם לא יצבור % קטן יותר של מסת שריר מהטוטאל שהוא עלה.

שזו אחלה טענה, אם ככה מסתבר שזה בולשיט שככל שאתה יותר מתקדם זה עוד יותר קשה להתקדם. ומסתבר שרוני קולמן בשיאו היה יכול להתקדם במסת שריר בדיוק כמוני, רק אם היה עולה גם באותו קצב במשקל הגוף.
שזו טענה שאף בן אדם עם טיפה ניסיון מציאותי לא יסכים איתה, והעובדה היא שרוני קולמן בשיאו גם עם חומרים במינונים של סוסים לא היה עולה במסת שריר כמו מתאמן מתחיל שרק עושה אסאס ואוכל כמו שצריך.

ככה זה, ככל שאתה יותר מתקדם - צריך יותר כדי שתשתפר, והשיפור אטי יותר. בכל תחום.
זה שאתה לא מסכים עם זה זו בעייה בפני עצמה שאין לי איך לשנות, וזה לא נובע מניסיון במציאות, כי הטענה שלך הפוכה לחלוטין ממה שקורה בשטח.

אולי גם אוסיין בולט יכול לשפר את הריצה שלו בקצב שאני יכול? למרות שהוא רץ ברמה פי עשרים יותר גבוהה ממני?
הגיוני מאוד סך הכל.
מוזר ששיאי עולם לא נשברים כל 3 דקות אם זה המצב. הטענה שלך הרי מחוברת למציאות!

טוב זה לא ממש אפשרי לדון איתך, סטיץ', כשכל מה שאתה אומר פשוט לא תופס במציאות ולא נאמר גם מתוך ניסיון. הטענה היחידה שלך שכביכול רציונאלית זה שבאסאס עלית המון בשומן. ועל זה אתה מבסס את הטענה שמה שאמרתי זה בולשיט - כלומר מתאמן מתקדם לא יצבור % קטן יותר של מסת שריר מהטוטאל שהוא עלה.

שזו אחלה טענה, אם ככה מסתבר שזה בולשיט שככל שאתה יותר מתקדם זה עוד יותר קשה להתקדם. ומסתבר שרוני קולמן בשיאו היה יכול להתקדם במסת שריר בדיוק כמוני, רק אם היה עולה גם באותו קצב במשקל הגוף.
שזו טענה שאף בן אדם עם טיפה ניסיון מציאותי לא יסכים איתה, והעובדה היא שרוני קולמן בשיאו גם עם חומרים במינונים של סוסים לא היה עולה במסת שריר כמו מתאמן מתחיל שרק עושה אסאס ואוכל כמו שצריך.

ככה זה, ככל שאתה יותר מתקדם - צריך יותר כדי שתשתפר, והשיפור אטי יותר. בכל תחום.
זה שאתה לא מסכים עם זה זו בעייה בפני עצמה שאין לי איך לשנות, וזה לא נובע מניסיון במציאות, כי הטענה שלך הפוכה לחלוטין ממה שקורה בשטח.

אולי גם אוסיין בולט יכול לשפר את הריצה שלו בקצב שאני יכול? למרות שהוא רץ ברמה פי עשרים יותר גבוהה ממני?
הגיוני מאוד סך הכל.
מוזר ששיאי עולם לא נשברים כל 3 דקות אם זה המצב. הטענה שלך הרי מחוברת למציאות!
מה יהיה עם אנשי הקש שלך? איפה אמרתי שרוני קולמן ויוסין בולט יכולים להתקדם בקצב של מתאמן מתחיל? איפה אמרתי שקל להתקדם יותר כמאמן מתקדם מאשר כמתחיל?
תנסה להבין עוד פעם:
כי מתאמן מתקדם בכל מקרה לא יוכל לבנות קילוגרמים של שריר בלי בעיה, בניגוד למתאמן מתחיל.
פלוס קלורי גדול יכול להפוך להרבה מסת שריר אצל מתחיל - ולהרבה מסת שומן אצל מתקדם
מתי תפסיק להחליט בשבילי מה אני אומר, על סמך מה אני אומר את זה, וכמה ניסיון יש לי, ותתחיל להגיב לענין?

ואז אמרת שזה בולשיט ש% קטן יותר מהטוטאל שנצבר אצל מתקדם יהיה מסת שריר. כבר שכחת? אם ממש תשכח אני אצטט כשאהיה במחשב. מבטיח.

כן, אתה סותר את עצמך. בוקר טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית