ייעוץ עליה בשריר ובמינימום שומן

• פותח/ת השרשור liv
  • פורסם בתאריך

liv

משתמש פעיל
664
365
נק' מוניטין:
1,720
664
365
volcan gym
אני בת 17, גובה 163 משקל 43.
אני רוצה לעלות במסת שריר עם עליה של מינימום בשומן..
אני אוכלת בערך 135 גרם חלבון ביום, בין 50 ל 55 שומן ובין 135 ל140 גרם פחמימות..
אני לא עולה מזה ואני לא יודעת במה להעלות.. אם אני אוכלת יותר פחמימות אני מרגישה רופסת כזה.. זה הגיוני בכלל ?

מבחינת הערכים נטו את אוכלת טוב, במידה ואת לא עולה את גם יכולה להוסיף מעט שומן אם פחמימות גורמות לך להרגיש פחות טוב, אבל יכול להיות שהמקורות של המזון פחות טובים לך
איך נראית הדיאטה שלך?
מה תוכנית האימונים שלך?

• פותח/ת השרשור
מבחינת הערכים נטו את אוכלת טוב, במידה ואת לא עולה את גם יכולה להוסיף מעט שומן אם פחמימות גורמות לך להרגיש פחות טוב, אבל יכול להיות שהמקורות של המזון פחות טובים לך
איך נראית הדיאטה שלך?
מה תוכנית האימונים שלך?

אין לי תפריט קבוע אבל הוא מורכב מבערך 2 לחמניות מקמח מלא, קוטג 5 אחוז, גבינה 3 אחוז, יוגורטים, אפונה, המבורגר מן הצומח של טבעול (צימחונית), ביצה, קצת ירקות (זה משביע אותי ואני לא מצליחה לאכול יותר), פייבר וואן, חלב 3 אחוז, חלב סויה, ולהשלמות לפעמים חטיפי חלבון ואבקת חלבון.
(לא את הכל ביום, זה משתנה מיום ליום במסגרת הערכים שכתבתי למעלה).

מבחינה אימונים אני רוקדת פעמיים בשבוע, רצה פעם או פעמיים בשבוע 3 קמ, ובבית עושה תרגילי כוח כמו סקוואטים ולנגס עם משקולת של 10 קילו (בשאיפה לעלות ל20) וגם תרגילים לחיזוק הבטן עם משקולת של 4 קילו.

את יכולה לנסות את שיטת הAD, שהיא בעקרון בנויה על כמות חלבון ושומן גבוהה וכמה שפחות פחמימות, יש על זה מאמר בפורטל. (זה בהינתן בכך שאת מסוגלת להישאר על כמות פחמימה נמוכה, זה לא מתאים לכל אדם)
אני אישית ממש היה לי ניסיון טוב איתה, פשוט כי הגוף שלי לא מגיב הכי טוב לפחמימות, בין אם זה בהצטברות נוזלים או שומן, לכן חוויתי עליה מינמלית בשומן ועליה יחסית יפה בשריר. (כמובן עם פלוס קלורי סביר ולא מוגזם)

• פותח/ת השרשור
את יכולה לנסות את שיטת הAD, שהיא בעקרון בנויה על כמות חלבון ושומן גבוהה וכמה שפחות פחמימות, יש על זה מאמר בפורטל. (זה בהינתן בכך שאת מסוגלת להישאר על כמות פחמימה נמוכה, זה לא מתאים לכל אדם)
אני אישית ממש היה לי ניסיון טוב איתה, פשוט כי הגוף שלי לא מגיב הכי טוב לפחמימות, בין אם זה בהצטברות נוזלים או שומן, לכן חוויתי עליה מינמלית בשומן ועליה יחסית יפה בשריר. (כמובן עם פלוס קלורי סביר ולא מוגזם)

זה נשמע לי מעולה.. אפשר קישור בבקשה ?

תודה.. אם אני אעשה משהו בסגנון בלי בשר ודגים יש לזה את אותו אפקט ?
כן, כל עוד תשמרי על הערכים התזונתיים שאת צריכה להגיע אליהם. (מבחינת יחס הכמות חלבון/שומן/פחמימה)
לבשר ודגים יש יתרון בדיאטה כזו בגלל שהם עשירים בחלבון ושומן ועוד דברים כמו מינרלים וכו', אבל בהחלט אפשר להגיע לערכים שצריך גם בלי זה.

• פותח/ת השרשור
כן, כל עוד תשמרי על הערכים התזונתיים שאת צריכה להגיע אליהם. (מבחינת יחס הכמות חלבון/שומן/פחמימה)
לבשר ודגים יש יתרון בדיאטה כזו בגלל שהם עשירים בחלבון ושומן ועוד דברים כמו מינרלים וכו', אבל בהחלט אפשר להגיע לערכים שצריך גם בלי זה.

מעולה תודה

אין לי תפריט קבוע אבל הוא מורכב מבערך 2 לחמניות מקמח מלא, קוטג 5 אחוז, גבינה 3 אחוז, יוגורטים, אפונה, המבורגר מן הצומח של טבעול (צימחונית), ביצה, קצת ירקות (זה משביע אותי ואני לא מצליחה לאכול יותר), פייבר וואן, חלב 3 אחוז, חלב סויה, ולהשלמות לפעמים חטיפי חלבון ואבקת חלבון.
(לא את הכל ביום, זה משתנה מיום ליום במסגרת הערכים שכתבתי למעלה).

מבחינה אימונים אני רוקדת פעמיים בשבוע, רצה פעם או פעמיים בשבוע 3 קמ, ובבית עושה תרגילי כוח כמו סקוואטים ולנגס עם משקולת של 10 קילו (בשאיפה לעלות ל20) וגם תרגילים לחיזוק הבטן עם משקולת של 4 קילו.
אולי אני טועה, אבל ממה שזה נראה כמו כל הפחמימות שלך מגיעות מסיבים, שזה אומר שבפועל את כמעט ולא אוכלת פחמימות
ויש לך פה הרבה מאוד אירובי, שגם מקשה על בניית שריר בצורה מסוימת
אבל חוץ מזה הכל טוב

• פותח/ת השרשור
אולי אני טועה, אבל ממה שזה נראה כמו כל הפחמימות שלך מגיעות מסיבים, שזה אומר שבפועל את כמעט ולא אוכלת פחמימות
ויש לך פה הרבה מאוד אירובי, שגם מקשה על בניית שריר בצורה מסוימת
אבל חוץ מזה הכל טוב

לדעתך אני צריכה להמשיך ככה או לשנות משהו ?

לדעתך אני צריכה להמשיך ככה או לשנות משהו ?
הייתי מוסיף אולי קצת פחמימות מורכבות, הן גם ייתנו לך סיבים, וגם ייתנו לך פחמימות בפועל (סיבים אין להן ערך תזונתי כמעט)
ואירובי אולי הייתי מוריד קצת, אבל אם הוא שם בשביל הכיף שלך אז תשאירי אותו

ברוכה הבאה לפורום

מצד אחד את אומרת שאת רוצה לבנות שריר ומצד שני את אומרת שאת מעוניינת לחטב - אז מה בעצם את רוצה ?

מצד אחד את מדברת על בנייה של מסת שריר ומצד שני את מעבידה את הגוף שלך באירובי ולא נותנת לו להתאושש מאימון לאימון.

את צריכה להחליט מהי המטרה - מסת שריר או חיטוב ?

ותרגילים עם משקולות של עד 10KG זה נחמד ויפה אבל לטווח הארוך זה לא ייתן לך כלום בגלל שתצטרכי לקנות ציוד ולאתגר את הגוף כל הזמן.

מומלץ להירשם לחדר כושר ששם יש ציוד ותוכלי להתקדם מאימון לאימון ולראות תוצאות.

• פותח/ת השרשור
ברוכה הבאה לפורום

מצד אחד את אומרת שאת רוצה לבנות שריר ומצד שני את אומרת שאת מעוניינת לחטב - אז מה בעצם את רוצה ?

מצד אחד את מדברת על בנייה של מסת שריר ומצד שני את מעבידה את הגוף שלך באירובי ולא נותנת לו להתאושש מאימון לאימון.

את צריכה להחליט מהי המטרה - מסת שריר או חיטוב ?

ותרגילים עם משקולות של עד 10KG זה נחמד ויפה אבל לטווח הארוך זה לא ייתן לך כלום בגלל שתצטרכי לקנות ציוד ולאתגר את הגוף כל הזמן.

מומלץ להירשם לחדר כושר ששם יש ציוד ותוכלי להתקדם מאימון לאימון ולראות תוצאות.

המטרה היא מסת שריר.. האירובי הוא לנשמה.
אני נרשמת בקרוב לחדר כושר אבל עד אז זה מה שיש לי.. לדעתך אני אצליח להעלות מסת שריר מהמצב הנוכחי ?

• פותח/ת השרשור
לא תראי שינוי מהותי אם את מוגבלת בציוד
אני לא לגמרי מסכים עם זה, אנשים יכולים להגיע לתוצאות טובות גם עם יחסית מינימום ציוד, אבל הכל שאלה מה הוא אותו מינימום ציוד

הציוד הוא 2 משקולות שכל אחת היא 10 קילו ומשקולת אחת של 4 קילו.. יש גם אופציות לתרגילים עם משקל גוף ככה שיש הרבה אפשרויות

הציוד הוא 2 משקולות שכל אחת היא 10 קילו ומשקולת אחת של 4 קילו.. יש גם אופציות לתרגילים עם משקל גוף ככה שיש הרבה אפשרויות
להתחלה זה יכול להספיק, אבל מציע ממש להירשם לחדר כושר, כי ככה גם תוכלי ליצור התקדמות, ויהיה לך מגוון תרגילים יותר גדול שתוכלי לעשות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית