הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המירוץ לנשיאות ארצות הברית.

a675wWA_460s.jpg

סרטון שהצחיק אותי הקריא להם ציטוטים של היטלר ואמר להם שזה דונלד טרמאפ ושאל אם הם מסכימים איתו...

זה אחד הסרטונים היותר מפגרים שראיתי, אין ספק שהם מיועדים לקהל מפגר.

הם יכלו באותה מידה לצטט את היטלר בגיל 3 אומר "אמא אני רוצה לאכול" ולמרואיינים מן הסתם לא היה שום בעיה עם זה ואז כשהוא היה "חושף" את האמת החבורת טמבלים האלה היו ישר מתקפלים ומשנים דעה.

מה יש להסביר? הבן אדם full of shit וזה אחד שממש לא רוצה את קלינטון בשילטון, אבל היא עדיפה כמה על כמה על טראמפ. המון רפובליקנים בתוך המפלגה שלו יוצאים נגדו. אין שום מועמד ראוי במפלגה הרפובליקנית ולצערי הדמוקרטים יזכו שוב. זה גם לא משנה מה אני מצביע - להצביע בקליפורניה זה שווה ערך ללשים פתק לבן. זו המדינה הכי דמוקרטית בכל ארה"ב עם 39/53 נבחרים דמוקרטים בקליפורניה ב house שזה אומר כ-73.5% מהמצביעים בקליפורניה הם דמוקרטים. 3 שניות אחרי שההצבעה נפתחת, ה state כולה כבר בכחול כי כולם יודעים שקליפורניה היא של הדמוקרטים. שים לב שכל הנשיאים עושים קמפיינים רק במדינות מתנדנדות כי שם בעצם מחליטים מי הנשיא של ארה"ב.
הרפובליקנים צריכים להפרד - אין שם כבר אנשים עם אותן הדעות ויש שם המון שנוטים ממש ימינה, כאשר כחלק נוטים יותר למרכז (ועדיף שכך).
הבעיה שלי עם הרפובליקנים היא כזו:

1. לא מעודדים מחקר - במיוחד לא מחקר על stem cells
2. נגד הפלות ואמצעי מניעה
3. נגד טיפול בזיהום אוויר (נעזוב לרגע התחממות גלובלית, שגם אני חושב שזה ממש לא מעשה אדם עם CO2 אלא יותר סייקל "טבעי" שמתרחש בכדור הארץ. הטמרפטורות היו גבוהות הרבה יותר בעבר הרחו, גם מבלי שבני אדם יפלטו CO2 לאוויר. לא אכפת לי מהתחממות גלובלית אבל כן מזיהום אוויר)
4. אני בעד לעזור לאנשים ללא אמצעים להשיג השכלה גבוהה, גם אם זה אומר שהממשלה צריכה לממן חלק מזה
5. אני בעד נסיגה מסיבית משטחי אויב ולהפסיק לבזבז כסף. זה כולל להפסיק לתת כסף למדינות כאלו ואחרות, בינהן ישראל (ארה"ב מביאה לישראל 1% מהתמ"ג של ישראל. ישראל יכולה להסתדר בלי ארה"ב בנושא הזה יפה מאוד)

הבעיה שלי עם הדמוקרטים:
1. אני בעד צימצום הממשלה והרגולציה. הדמוקרטים נגד.
2. אני נגד social welfare חזירי כמו שמתבצע כיום ברחבי ארה"ב. אין סיבה שאנשים יקבלו food stamps ובו בזמנית יהיו עם אייפון 6S. אני לא בעד לחסל את התוכנית, אלא בעד לעשות בדיקה קפדנית מה האנשים הללו עושים עם הכסף שהם מקבלים מהממשלה. אני גם בעד לעשות בדיקת סמים לאותם האנשים כל 3 חודשים
3. אני נגד העלאת מיסים ובעד הורדה של מיסים, במיוחד לעסקים. אין סיבה ש-75% מהכסף של אפל יושב במדינות אחרות רק בגלל שיעלה לאפל 30% מהכסף שלהם (שנמצא ברובו בסין) רק להביא אותו לארה"ב. ה Tax code בארה"ב הוא outdated ודורש שינוי מסיבי
4. אני נגד המערכת בריאות במתכונת הנוכחית. זה הדבר מבין הגרועים שקרה בארה"ב בשנים האחרונות ואנשים עוד ירגישו את זה בעוד כמה שנים/עשורים

בגדול אני בעד שינוי שיטת הבחירות במקום צירים לבחירה ישירה. ככה זה עבד גם בישראל ומשום מה שינו את זה ורוצים לחזור לזה כי זה פשוט עובד. אין שום סיבה שאני לא אלך להצביע כי אני יודע מראש שהמועמד שלי יפסיד בגלל שה state שלי הוא כולו ליברלי, בין היתר קיצוני. וכן אני בברקלי/סן-פרנסיסקו, המקום הכי ליברלי בעולם - בלה בלה, לא הגעתי לפה בשביל זה וזה גם לא מעניין אותי. מה שכן, אם תגיד שאתה רפובליקני פה, אתה תקבל בראש. חופש הביטוי מישהו?
יכלת לתאר את הבעיה שלך עם הדמוקרטים ורפובליקנים במילה אחת - אגואיסטיות .
מצד אחד אתה רוצה הורדת מיסים, מצד שני לטפל בבעיות זיהום ועידוד מחקרים. לעזור לאנשים לממון - צד שני לא כל כך הרבה...
ומה לעשות שבתור המעצמה הגדולה בעולם, יש לה מחויבות אתית לעזור ולקדם שלום ודמוקרטיה (ובנגזרת של זה להכנס לשטחי אוייב)
ציינת פה "ערכי יסוד" (במרכאות כמובן)של כל מפלגה כנקודות רעות. אני מבין שאתה מנסה למצוא את קו התפר בין השניים למיקסום רווחים אישיים -
אבל בעולמנו, זה לא יקרה.
אם מפלגה אחת תטה למרכז אז הרעיונות שלה יפלו עוד יותר. כל אחת מהן "קיצונית" במידיות כדי להגיע לרעיונות העיקריים שלה.

אני רוצה שטראמפ ינצח אבל הוא לא ינצח.
רוב האנשים שם הם מוסלמים, מן הסתם שהם יבחרו במי שיתמוך הכי הרבה במדינות איסלם.

• פותח/ת השרשור
אז טראמפ נאם מקודם בכנס פרו-ישראלי, ובין היתר אמר שישראל צריכה לשלם על הסיוע הכספי שמעניקה לה ארצות הברית כמו שאר המדינות.
מה דעתכם? לדעתי, במוקדם או במאוחר אמירה בסגנון הזה הייתה יוצאת מהפה הבעייתי שלו..הוא לא צפוי. השאלה אם קלינטון עדיפה עליו(מבחינת ישראל).

אין מה לעשות, הוא צודק, למרות שזה יכביד על תקציב המדינה במקרה של מלחמה. האמריקנים עזרו במלחמה האחרונה עם כיפת הברזל, הם זרקו פה איזה מיליארד דולר.

הסיוע האמריקאי הוא חולה רעה.
אמנם אנחנו מקבלים כסף,בסופו של דבר זה 1% מהתל''ג.
בעצם קנינו טכנולוגיות,השבחנו,והבאנו את ההשבחה לאמריקאים.
בסופו של דבר,אם לא היה סיע,הפיתוח פה היה חזק יותר,מוצרים והשבחות היו נמכרים והכסף שהיה נכנס היה גדול בהרבה מהפיקוח האמריקאי.
אני עובד בחברה ביטחונית,מדברים פה על זה המון.
הייתה מערכת שהאמריקאים לא רצו להביא את הקוד שלה,עשו רברס אנג'ינירינג,שיפרו,ובסוף האמריקאים קנו את השיפורים,במצב אחר הם היו מקבלים אותה בחינם.
אפשר להגיד שהם משלמים לנו גרושים כדי לעשות להם פיתוח.
פרוייקט הלביא הופסק בלחץ של ארה''ב,למה ? כדי שנקנה מטוסים שלהם,נשביח והם יקבלו את ההשבחה בחינם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית