הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המירוץ לנשיאות ארצות הברית.

• פותח/ת השרשור
אין מה לעשות, הוא צודק, למרות שזה יכביד על תקציב המדינה במקרה של מלחמה. האמריקנים עזרו במלחמה האחרונה עם כיפת הברזל, הם זרקו פה איזה מיליארד דולר.
אני מאמין שיותר. פיתוח כיפה אחת עומד על כ220 מיליון דולר. הסיוע גם ניתן על מערכות ״חץ 3״ ו״שרביט קסמים״.
המשך הנאום שלו היה ללא ספק תמיכה בישראל.

הסיוע האמריקאי הוא חולה רעה.
אמנם אנחנו מקבלים כסף,בסופו של דבר זה 1% מהתל''ג.
בעצם קנינו טכנולוגיות,השבחנו,והבאנו את ההשבחה לאמריקאים.
בסופו של דבר,אם לא היה סיע,הפיתוח פה היה חזק יותר,מוצרים והשבחות היו נמכרים והכסף שהיה נכנס היה גדול בהרבה מהפיקוח האמריקאי.
אני עובד בחברה ביטחונית,מדברים פה על זה המון.
הייתה מערכת שהאמריקאים לא רצו להביא את הקוד שלה,עשו רברס אנג'ינירינג,שיפרו,ובסוף האמריקאים קנו את השיפורים,במצב אחר הם היו מקבלים אותה בחינם.
אפשר להגיד שהם משלמים לנו גרושים כדי לעשות להם פיתוח.
פרוייקט הלביא הופסק בלחץ של ארה''ב,למה ? כדי שנקנה מטוסים שלהם,נשביח והם יקבלו את ההשבחה בחינם.
נקודה יפה

משה אני מסכים עם מרבית הדברים שכתבת, למעט דבר קטן:
זה כולל להפסיק לתת כסף למדינות כאלו ואחרות, בינהן ישראל (ארה"ב מביאה לישראל 1% מהתמ"ג של ישראל. ישראל יכולה להסתדר בלי ארה"ב בנושא הזה יפה מאוד)

אל תשלה את עצמך, הסיוע הזה הוא בעיקר לתעשיות האמריקאיות, אני גם בעד שנפסיק לקחת את הסיוע אבל מסיבות הפוכות אני מאמין שה'סיוע' הזה רק מזיק לכלכלת ישראל כרגע, בעבר היה נחמד אולי אבל היום ממש לא.

אם תגיד שאתה רפובליקני פה, אתה תקבל בראש. חופש הביטוי מישהו?

ביקרתי לא מזמן בקומונה של הנוער העובד, שמעתי הרבה דעות מאוד סבלניות על זה שהטרור הוא בעצם באשמתנו, שהתקווה הוא המנון גזעני ופשיסטי וכו' וכו' אבל כשאמרתי שאני אוהב את ביבי, הייתה שתיקה ארוכה ומבטי שנאה וקבס הופנו אליי, בסוף זה נגמר בזה שמצאתי את עצמי מחוץ לבית שלהם תוך עשר דקות בערך, הצביעות של ליברלים חשוכים היא כנראה דבר אוניברסלי.

משה אני מסכים עם מרבית הדברים שכתבת, למעט דבר קטן:

אל תשלה את עצמך, הסיוע הזה הוא בעיקר לתעשיות האמריקאיות, אני גם בעד שנפסיק לקחת את הסיוע אבל מסיבות הפוכות אני מאמין שה'סיוע' הזה רק מזיק לכלכלת ישראל כרגע, בעבר היה נחמד אולי אבל היום ממש לא.

ביקרתי לא מזמן בקומונה של הנוער העובד, שמעתי הרבה דעות מאוד סבלניות על זה שהטרור הוא בעצם באשמתנו, שהתקווה הוא המנון גזעני ופשיסטי וכו' וכו' אבל כשאמרתי שאני אוהב את ביבי, הייתה שתיקה ארוכה ומבטי שנאה וקבס הופנו אליי, בסוף זה נגמר בזה שמצאתי את עצמי מחוץ לבית שלהם תוך עשר דקות בערך, הצביעות של ליברלים חשוכים היא כנראה דבר אוניברסלי.

ואוו אתה לא מבין עד כמה אתה צודק.
היית צריך ללכת לקומונה פלורליסטית אם היית רוצה דיונים פורים. יש שם הרבה דתיים לאומיים, תל אביבים שמאלנים, גייז, לא מעט אמריקאים. קיצר שם יש מקום לדיון.

אני מאמין שטראמפ ינצח, כי הוא דומיננטי ואנשים נוטים להימשך למישהו שמשדר להם ביטחון וכוח... הילארי פחות עומדת בזה

• פותח/ת השרשור
נראה שכרגע שני המועמדים הבכירים, אחד מכל צד, בכלל לא בטוח שיבטיח את ניצחונו בפריימריז.
טראמפ מוביל בפער לא גדול בכלל, אצל הילרי המצב יותר טוב. נבואות להמשך משהו? 🤡

• פותח/ת השרשור
איפה אפשר למצוא מה המצב של בארני/קלינטון מבחינת (מספרים)
לקלינטון יש 1740 ולסנדרס 1055. המנצח צריך 2383 צירים. לטראמפ יש 740 ולקרוז 514. המנצח צריך 1237 צירים.
למרות שזה לא בדיוק עובד לפי "למי שיש יותר צירים מנצח" מאחר ויש "צירי על", כלומר צירים שיש להם יותר כוח, תלוי במדינה. הקרב יותר צמוד ברפובליקנים.

לקלינטון יש 1740 ולסנדרס 1055. המנצח צריך 2383 צירים. לטראמפ יש 740 ולקרוז 514. המנצח צריך 1237 צירים.
למרות שזה לא בדיוק עובד לפי "למי שיש יותר צירים מנצח" מאחר ויש "צירי על", כלומר צירים שיש להם יותר כוח, תלוי במדינה. הקרב יותר צמוד ברפובליקנים.
נראה לך יש סיכוי לקאמבק מהצד של בארני?

לא שאני נגדה, אבל מאיזה סיבה אתה תומך בה? מאידך אני גם לא תומך בטראמפ.
רשמתי,כי היחס שלה ידוע בקשר לישראל,טראמפ משנה את העמדה שלו כל יום ב180 מעלות,אולי היום הוא "בעד" וכשייבחר ייתמוך בפלסטינים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית