הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ StrongLifts 5x5

elad1940

משתמש מתחיל
95
14
נק' מוניטין:
17
95
14
-התחלתי סטרונגליפטס 5x5 לפני כשבועים (שבוע הבא אני מתחיל את השבוע השלישי) אני שוקל כ80 קילו.
-אני מוסיף Dips לאימון A
-Pull-ups/Chin-ups לאימון B (כל אימון B אני מחליף בין הצ'ין-אפ לפול-אפ).

רציתי להתייעץ לגבי המשקלים :
אני כרגע על סקוואט של 60 קילו.
דדליפט עומד על 75
ומתח ומקבילים 5x5 של 5 קילו.

יש לי תחושה שאני מתקדם מהר מדיי בסקוואט ובמתח מקבילים ולאט מדיי בדדליפט ובבנץ פרס.
הדדליפט קל לי יותר מדיי, ממש ממש קל... במיוחד שזה בסך הכל סט אחד של 5...
הסקוואט לא קשה לי אבל להשוות אותו לדדליפט ולבנץ הוא פי 10 מאתגר מהם (מתחשב בעובדה שבכל אימון יש סקוואט וההתקדמות שלו מהירה מהם)
כנ"ל לגביי המתח מקבילים...

מה שאני בא להגיד זה שאני מרגיש שאני לא הולך להצליח עוד שבועיים לעשות 5x5 של מתח מקבילים עם 10 קילו בערך...
וגם הסקוואט יהיה לי כבד בזמן שאני לא מרגיש את הדדליפט והבנץ (40 קילו)...

רציתי לשאול מה עליי לעשות, חשבתי על לעלות ב10 קילו (במקום 5) את הדדליפט לאימון אחד ולהתקדם משם, ולגביי המתח מקבילים אין לי מושג מה לעשות כי אני מרגיש שאני הולך להתקע וכשזה יקרה אני רוצה לדעת איך להתמוד (לעשות DELOAD או להפוך אתזה ל 5X3 ?)

אז אתה אומר שהיד הקדמית תתפתח מ7-8 סטים בשבוע של 5 חזרות של bor? באמת?
אני אומר שאתה לא יכול להסתכל על היפרטרופיה כתהליך נקודתי, לא יבוא ילד שעושה 200 תרגילים לבייספס והולך ואז פתאום תראה יד קדמית ענקית וגוף קטן זה פשוט לא קורה.
אתה גם לא תראה מישהו שעושה 200 קילו דדליפט עם ידיים של מתאמן מתחיל. שוב זה פשוט לא עובד ככה.

נפח ממש לא הזוי...
SL עדיפה על SS בהרבה בשביל היפרטרופיה, ותתן לך גם גוף יותר מאוזן.
כולם פה נעולים על אותו דבר ולא פתוחים לשום דעה אחרת אז אין לך מה לצפות לדעות מאוזנות והגיוניות.
הוא מאד הזוי, ואני לא אוהב את ההאשמות. לכל אחד יש דעה משלו ולכל דעה יש מקום פה.
להגיד שהדעות של אחרים לא מאוזנות והגיוניות לא מצביע על פתיחות גדולה במיוחד.
אתה רק מקרה יחיד.
הוא לא. אין תרגיל יד קדמית טוב יותר מצ'ין אפ.
אני עדיין אשמח אם יענו לי לשאלה ששאלתי מאנשים עם ותק באימונים ותוכניות כח... מה ההמלצות שלכם ?
אל תבצע שום קפיצה במשקלים, במיוחד לא אם אתה עובד ל-5 סטים אקרוס. אתה עוד תתגעגע למצב שבו הדדליפט/בנץ'/וואטאבר היו קלים לך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית