הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בקשר לאחוזים בטקסס

LiftInsanity

משתמש מתחיל
74
3
נק' מוניטין:
6
74
3
אהלן,
כרגע אני עושה טקסס ללחיצות ונתקעתי בפרס (51.5x5F, מתקדם בקילו וקצת כל קפיצה).
דפדפתי קצת בפורום וראיתי שהאחוזים המומלצים הם 85% מהעצימות בנפח (או שהכוונה היא 85% מRM1?) ואני די מגיע ל90%+...
בנפח אני עושה 47.5 כרגע ובעצימות נכשלתי היום 51.5.. קפיצה הבאה תהיה 49 נפח ועצימות 51.5 זה ממש קרוב ברמה של 95% כמעט..

אז בקיצור רציתי לדעת אם מה שאני עושה נכון (להתקדם בנפח בלי קשר להתקדמות בעצימות) או שכדאי להוריד מהנפח קצת כדי להתקדם בעצימות?

אם זה חשוב עושה רוטציה' עם בנץ' שבוע שבוע.

בנוסף חשבתי לעבור לשלשות אבל זה נראה לי לא יעיל כל כך למשקלים הנמוכים שלי ואני לא הכי חזק בעצימות (קשה לי להשתמש בכוח מתפרץ כמו שצריך, שזה ממש חשוב בפרס לפחות לפי דעתי כדי לעבור את החלק הקשה) אז יהיה לי יותר קשה מRM5 אני מאמין..

אשמח לכל עזרה או עצה, תודה רבה לכולם!

לדעתי אתה לא מעלה משקלים בנפח אם אין עליה בעצימות , יחס של 85% או כמה אחוזים שקבעת אמור להישמר ולכן העלייה צריכה להיות מסונכרנת .

90% זה בסדר.
אם נתקעת בעצימות, אולי הנפח מפריע וכדאי להוריד את האחוזים.
ואתה יכול להתקדם גם ברביעיות\שלשות\דאבלים בעצימות אם קשה לך להתקדם בחמישיות.

90% זה בסדר.
אם נתקעת בעצימות, אולי הנפח מפריע וכדאי להוריד את האחוזים.
למה שהנפח יפריע במשקלים האלה? נפח יכול להפריע רק אם הוא מביא להתשה באופן כללי, ובמצב כזה לא סתם מורידים אחוזים אלא גם מטפלים בהתשה עצמה, ע"י אימונים קלים וכדומה. זה לא המצב אצל הבחור. אני מסכים שאפשר להוריד לרביעיות או שלשות את העצימות, אבל כל עוד הוא מתקדם בנפח - שימשיך.

למה שהנפח יפריע במשקלים האלה? נפח יכול להפריע רק אם הוא מביא להתשה באופן כללי, ובמצב כזה לא סתם מורידים אחוזים אלא גם מטפלים בהתשה עצמה, ע"י אימונים קלים וכדומה. זה לא המצב אצל הבחור. אני מסכים שאפשר להוריד לרביעיות או שלשות את העצימות, אבל כל עוד הוא מתקדם בנפח - שימשיך.
לא התעסקתי במשקלי העבודה, כתבתי את זה באופן כללי.
הוספתי גם לאחר מכן-

בסופו של דבר, אני אישית הגעתי למצב שהנפח שלי היה כמעט זהה לעצימות, ובעצימות לא הצלחתי יותר מ 4 חזרות וזה היה מוזר.
אם הייתי ממשיך בתוכנית, הייתי צריך להוריד מהווליום בנפח כדי שלא יפריע לעצימות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית