הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ דיאטה קטגונית

• פותח/ת השרשור
כל הגבינות העתירות שומן
כל הגבינות העתירות שומן

אפשר גם קוטג 9 אחוז נכון? או כמה שהם 5 אחוז
ואם אני וידידה רוצים להתחיל בשיטה הזאת שנינו בערך אותו משקל רק שאני בן והיא בת
שנינו שוקלים בערך 60.5 , שנינו בגובה 1.67 (היא 1.66) הגיל שלי 22 שלה 20 .
כמה שומנים נצטרך לאכול ביום? כמה חלבונים וכמה קלוריות ? (זה הבדל ביני לבינה ?)

• פותח/ת השרשור
אבל אתה תדע כמה קלוריות תצטרך לאכול אז תוריד את הפחמימות ותשלים עם שומן
אה, וזה לא יזיק שאני אוכל נגיד בבוקר 30 גרם שיבולת שועל ואז רק את המוצרים עם השומן,
וזה לא קצת מבלבל
כאילו אני גם מנסה לרדת באחוזי שומן , אבל אני אוכל שומן מה זה אומר?

אה, וזה לא יזיק שאני אוכל נגיד בבוקר 30 גרם שיבולת שועל ואז רק את המוצרים עם השומן,
וזה לא קצת מבלבל
כאילו אני גם מנסה לרדת באחוזי שומן , אבל אני אוכל שומן מה זה אומר?
אמרתי לך כבר, זו כמות קטנה, אז זה אמור להיות בסדר גמור
ושומן לא עושה אותך שמן, אין קשר בין הדברים

קודם כל - תתחיל עם חישוב הRMR, תחליט על כמה גרעון אתה רוצה להיות(כמה קלוריות ביום לצרוך) ומשם תמשיך.

דיאטה קטוג'נית דוגלת בצריכת שומן גבוהה, אחריה חלבון ורק לאחר מכן פחמימה.

היחס המקובל הוא בסביבות ה60-70% לטובת השומן, 5-10% פחמימה והשאר חלבון - אך מכיוון שאנחנו עוסקים בפיתוח גוף הצריכת חלבון צריכה להיות גבוהה יותר(על מנת לא לאבד מסת שריר), לכן אני באופן אישי צורך 1.8-2 גרם חלבון פר קילוגרם, 20-30 גרם פחמימה, ושאר הקלוריות שנשארו הולכים לשומן.

כמו כן, התזונה הזו דוגלת באכילת בשרים שמנים, גבינות שמנות, מוצרי חלב בכללי שהם לא דלי שומן, ביצים, ירקות(בעיקר ירוקים), ושאר המאכלים שהם דלי פחמימה עם יחס של חלבון-שומן גבוה.

בכל אופן, אתה לא אמור לצרוך שום מקור שהוא פחמימה(כמו שיבולת שועל).

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אמרתי לך כבר, זו כמות קטנה, אז זה אמור להיות בסדר גמור
ושומן לא עושה אותך שמן, אין קשר בין הדברים

אוקי אוכל טיפה בבוקר מזה קצת ואמשיך במאכלים של השומנים

קודם כל - תתחיל עם חישוב הRMR, תחליט על כמה גרעון אתה רוצה להיות(כמה קלוריות ביום לצרוך) ומשם תמשיך.

דיאטה קטוג'נית דוגלת בצריכת שומן גבוהה, אחריה חלבון ורק לאחר מכן פחמימה.

היחס המקובל הוא בסביבות ה70% לטובת השומן, 5% פחמימה והשאר חלבון - אך מכיוון שאנחנו עוסקים בפיתוח גוף הצריכת חלבון צריכה להיות גבוהה יותר(על מנת לא לאבד מסת שריר), לכן אני באופן אישי צורך 1.8-2 גרם חלבון פר קילוגרם, 20-30 גרם פחמימה, ושאר הקלוריות שנשארו הולכים לשומן.

כמו כן, התזונה הזו דוגלת באכילת בשרים שמנים, גבינות שמנות, ביצים, ירקות(בעיקר ירוקים), ושאר המאכלים שהם דלי פחמימה עם יחס של חלבון-שומן גבוה.

בכל אופן, אתה לא אמור לצרוך שום מקור שהוא פחמימה(כמו שיבולת שועל).
אני רוצה להבין רגע משהוא

במאמר כתוב שחלבון 1 שווה 4 קלוריות ושומן 9

ניקח לדוגמא קוטג 5 אחוז שומן
החישוב אמור להיות כזה? :
250 קלוריות לקופסת קוטג + חלבון שזה 27*4 = 108 + פחמימות 7*4 = 28 + שומנים 12.5*9 = 112
זה אומר שבתכלס בקוטג יש 500 קלוריות אם אחבר את כל הדברים?

אוקי אוכל טיפה בבוקר מזה קצת ואמשיך במאכלים של השומנים

אני רוצה להבין רגע משהוא

במאמר כתוב שחלבון 1 שווה 4 קלוריות ושומן 9

ניקח לדוגמא קוטג 5 אחוז שומן
החישוב אמור להיות כזה? :
250 קלוריות לקופסת קוטג + חלבון שזה 27*4 = 108 + פחמימות 7*4 = 28 + שומנים 12.5*9 = 112
זה אומר שבתכלס בקוטג יש 500 קלוריות אם אחבר את כל הדברים?
אם רשום על הקופסא 250 קלוריות אז כנראה שהם כבר עשו את החישוב הזה בשבילך, אתה לא צריך לעשות בנוסף...

• פותח/ת השרשור
אם רשום על הקופסא 250 קלוריות אז כנראה שהם כבר עשו את החישוב הזה בשבילך, אתה לא צריך לעשות בנוסף...

או... תודה 😃 הורדת לי צוק מהלב חח עכשיו ההיתי עושה חישובים כמו המורה למתמטיקה שלי..

אם אבנה תפריט של 1000 קלוריות לי ולידידה שלי זה יהיה בסדר? כי תכלס אנחנו שוקלים 60 אנחנו לא צריכים לאכול מי יודע מה הרבה חח לא ככה?
ניהיה בגירעון של איזה 500 או 700 אני מאמין משהוא בסביבות..

או... תודה 😃 הורדת לי צוק מהלב חח עכשיו ההיתי עושה חישובים כמו המורה למתמטיקה שלי..

אם אבנה תפריט של 1000 קלוריות לי ולידידה שלי זה יהיה בסדר? כי תכלס אנחנו שוקלים 60 אנחנו לא צריכים לאכול מי יודע מה הרבה חח לא ככה?
ניהיה בגירעון של איזה 500 או 700 אני מאמין משהוא בסביבות..
1000 קלוריות נשמע לי די מעט, והגירעון הזה הוא גם לא קטן, במיוחד למשקל שלכם
איפה עוד יש לך בכלל להוריד במשקל הזה?
ובני כמה אתם בכלל? כי בגיל ההתבגרות, אלא אם אתה באמת בעודף משקל רציני, ממש לא מומלץ להיות בגירעון קלורי (במיוחד אחד שחושב ע"י מחשבון, כי זה לא משקף באמת את הצריכה הקלוריות של ילד מתבגר) כי זה בפוגע בגדילה וההתפתחות

• פותח/ת השרשור
1000 קלוריות נשמע לי די מעט, והגירעון הזה הוא גם לא קטן, במיוחד למשקל שלכם
איפה עוד יש לך בכלל להוריד במשקל הזה?
ובני כמה אתם בכלל? כי בגיל ההתבגרות, אלא אם אתה באמת בעודף משקל רציני, ממש לא מומלץ להיות בגירעון קלורי (במיוחד אחד שחושב ע"י מחשבון, כי זה לא משקף באמת את הצריכה הקלוריות של ילד מתבגר) כי זה בפוגע בגדילה וההתפתחות
אני בן 22 והיא 20
אוקי , אפשרי אולי נעלה את זה ל 1300 ככה.
דרך אגב בדקתי בערך תזונתי אגוזי מלך לא ככ מככבים שומנים יש 26 (ל40 גרם אנחנו מדברים) פחמימות 5.5 וחלבון 6 (לא ככ הרבה ביחס לפחמימה)
לעומת זאת לאכול גבינה צהובה של 22 אחוז סתם ככה עם ירקות זה כן אני חושב יתן לנו את מה שאנחנו צריכים חחח

אני בן 22 והיא 20
אוקי , אפשרי אולי נעלה את זה ל 1300 ככה.
דרך אגב בדקתי בערך תזונתי אגוזי מלך לא ככ מככבים שומנים יש 26 (ל40 גרם אנחנו מדברים) פחמימות 5.5 וחלבון 6 (לא ככ הרבה ביחס לפחמימה)
לעומת זאת לאכול גבינה צהובה של 22 אחוז סתם ככה עם ירקות זה כן אני חושב יתן לנו את מה שאנחנו צריכים חחח
אז זה יותר בסדר
אבל שוב, במשקל שלכם, אין לכם הרבה לרדת אם בכלל, הגירעון לא צריך להיות גדול בכלל
ואגוזים מכילים הרבה שומנים טובים יחסית, אז כן מומלץ לאכול אותם

• פותח/ת השרשור
אז זה יותר בסדר
כן את האמת אני סתם יש לי בעיה (רוצה להגיע למשקל מטרה כלשהוא..) היא עוד יכולה לרדת במשקל ..
אממ כן אני מאמין שחופן קטן של אגוזים לא יזיק חח 😃
אז זה יותר בסדר

אה שכחתי להגיד לך , אם אוסיף שמן קוקוס לסייטן שאני אוכל שיש בו הרבה חלבון , ובשמן קוקוס יש רק קלוריות ושומנים זה יהיה בסדר?

כן את האמת אני סתם יש לי בעיה (רוצה להגיע למשקל מטרה כלשהוא..) היא עוד יכולה לרדת במשקל ..
אממ כן אני מאמין שחופן קטן של אגוזים לא יזיק חח 😃

אה שכחתי להגיד לך , אם אוסיף שמן קוקוס לסייטן שאני אוכל שיש בו הרבה חלבון , ובשמן קוקוס יש רק קלוריות ושומנים זה יהיה בסדר?
אני לא חושב שמתחת ל-60 צריך להיות משקל מטרה לגבר אלא אם אתה ממש נמוך
ושמן קוקוס זה מעולה

• פותח/ת השרשור
אני לא חושב שמתחת ל-60 צריך להיות משקל מטרה לגבר אלא אם אתה ממש נמוך
ושמן קוקוס זה מעולה
אני 1.67 כנל היא חח
רוצה בטן ממש שטוחה והבנתי ממך שהדיאטה די טובה ואני די מסתדר עם זה 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית