ייעוץ עצימות מתח

Saiyaman3

משתמש קבוע
1,444
629
נק' מוניטין:
1,920
1,444
629
נמאס לי מנפח מתח בטקסס.
האם יהיה ריאלי לעשות תקופת עצימות למתח (ולפצות בנפח חתירה מקסימום) ?

תבדיל בין התכנית למטרה
אתה תבדיל בין התוכנית למטרה. תרגילים ראשיים שייכים לתוכנית. לא למטרה. אם המטרה שלי היא להיות חטוב אז התרגילים הראשיים שלי זה חטיבת עצים?
אתה נטפל לדוגמא של פאוורליפטר ו-ווייטליפטר כי זה קל, ומתחמק מכל הדוגמאות של כדורגלן, כדורסלן, שחקן פוטבול וכל דוגמא אחרת בספורט.
ואגב, גם בדוגמאות האלה זה לא נכון. אם אני ווייטליפטר שהמאמן שלו מזהה חולשה בקלין ומשייך אותה ליציאה מהבור, ובונה לי תוכנית שכל כולה מוקדשת לחיזוק הפרונט סקוואט - אז הפרונט סקוואט שלי הוא תרגיל עזר או ראשי?
לא ממש.
דדליפט הוא תרגיל פלג גוף תחתון בעיקר, מלבד הטרפזים והאמות שעובדים חזק גם בדדליפט אני לא רואה איך מתח יכול להוות תרגיל עזר לדדליפט.
אני למשל גרוע במתח.. בקושי מעלה את עצמי עם משקל.. (שמן, אני יודע). לעומת זאת בדדליפט חזק יותר וגם בחתירות אני סבבה.
בגדול שיפור במתח אמור לגרור שיפור בדד, אבל כמובן יש נקודות תורפה שונות לכל תרגיל.
לדוגמא, במתח יש בעיה אם אתה נאלץ להרים משקל של נושאת מטוסים בינונית.
שממממןןןןןןןןןןןןןןןןןןן

משתפרים במתח=משתפרים בדדליפט.
ולכן הוא עזר לדדליפט. אתה עושה אותו כדי שישפר את הדדליפט לא כדי לשפר את המתח
אתה תבדיל בין התוכנית למטרה. תרגילים ראשיים שייכים לתוכנית. לא למטרה. אם המטרה שלי היא להיות חטוב אז התרגילים הראשיים שלי זה חטיבת עצים?
אתה נטפל לדוגמא של פאוורליפטר ו-ווייטליפטר כי זה קל, ומתחמק מכל הדוגמאות של כדורגלן, כדורסלן, שחקן פוטבול וכל דוגמא אחרת בספורט.
ואגב, גם בדוגמאות האלה זה לא נכון. אם אני ווייטליפטר שהמאמן שלו מזהה חולשה בקלין ומשייך אותה ליציאה מהבור, ובונה לי תוכנית שכל כולה מוקדשת לחיזוק הפרונט סקוואט - אז הפרונט סקוואט שלי הוא תרגיל עזר או ראשי?

בגדול שיפור במתח אמור לגרור שיפור בדד, אבל כמובן יש נקודות תורפה שונות לכל תרגיל.
לדוגמא, במתח יש בעיה אם אתה נאלץ להרים משקל של נושאת מטוסים בינונית.
שממממןןןןןןןןןןןןןןןןןןן
הוא עדיין תרגיל עזר כי המטרה היא לחזק את הקלין. אמרתי לך על כל ענפי הכדור כל החדר כושר הוא עזר למשחק. זה חשוב? כן. זה יעזור? כן. אבל זה עזר למשחק כי המטרה היא להיוץ כדורסלן טוב יותר ולא להרים יותר במכון. להרים יותר יעזור להשתפר אבל זאת לא המטרה.

אחרי כל הדיון הזה לא הבנתי בכלל אם הבנאדם ששאל את השאלה הוא בכלל מתאמן למטרות פווארליפטינג (בנצ',סקוואט ודד) או מתאמן לכוח כללי... יש הבדל. תענה על זה ותעלה את שאר התוכנית שלך ויהיה יותר קל לייעץ

• פותח/ת השרשור
אחרי כל הדיון הזה לא הבנתי בכלל אם הבנאדם ששאל את השאלה הוא בכלל מתאמן למטרות פווארליפטינג (בנצ',סקוואט ודד) או מתאמן לכוח כללי... יש הבדל. תענה על זה ותעלה את שאר התוכנית שלך ויהיה יותר קל לייעץ
כוח כללי עם מוטיבציה לתחרות פאוורליפטינג בעתיד הקרוב.
שלישי: סקוואט 5*5, בנץ'/פרס 5*5, מתח 5*5
חמישי: פרונט סקוואט 3*3, פרס/בנץ' קל 3*3, פמפומי חתירה לחמישיות.
שבת: סקוואט 1*3, בנץ' 1*3, דדליפט 1*3.

לא ממש.
דדליפט הוא תרגיל פלג גוף תחתון בעיקר, מלבד הטרפזים והאמות שעובדים חזק גם בדדליפט אני לא רואה איך מתח יכול להוות תרגיל עזר לדדליפט.
אני למשל גרוע במתח.. בקושי מעלה את עצמי עם משקל.. (מאסיבי, אני יודע). לעומת זאת בדדליפט חזק יותר וגם בחתירות אני סבבה.
😁

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית