עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
שטויות, אתה לא מאבד שום כוח אם תנוח מעט בין חזרה לחזרה.אני עושה ss, מאמן ראה אותי עושה פרס ונח שנייה שתיים בין חזרה לחזרה. הוא אמר לי שבפאוורליפטינג ככל שהתנועה יותר מהירה יש לך יותר כוח - אתה עוצר בין חזרות אתה מאבד כוח. הוא טוען שצריך להכניס הרבה אוויר בתחילת הסט ולעבוד הכי מהר שאפשר. זה נכון?
תלוי איזה תרגיל. אם זה או לעשות מהר ולסיים 4 חזרות או לעשות לאט ולסיים 5 חזרות אז תילך על הלאט.אני עושה ss, מאמן ראה אותי עושה פרס ונח שנייה שתיים בין חזרה לחזרה. הוא אמר לי שבפאוורליפטינג ככל שהתנועה יותר מהירה יש לך יותר כוח - אתה עוצר בין חזרות אתה מאבד כוח. הוא טוען שצריך להכניס הרבה אוויר בתחילת הסט ולעבוד הכי מהר שאפשר. זה נכון?
בוא תסביר למהברוב התרגילים שהם מתח,לחיצת חזה,סקוואט,פרס אין עצירות ואתה לא אמור לנוח. דדליפט זה התרגיל היחיד שיוצא מן הכלל שדווקא שם כן הייתי ממליץ לנוח טיפה בחזרה האחרונה.
כי דדליפט זה תרגיל עצים מאוד. ואם ה-5 שניות האלה יעזרו לך לסיים את הסט האחרון אז ניחא. גם בדדליפט פשוט יש לך את האפשרות לנוח.בוא תסביר למה
מה רע בלנוח בין חזרה לחזרה בסקוואט? או בלחיצת חזה?
למה דווקא בדדליפט מותר לנוח?
על סמך מה קבעת את זה?
מה זה אומר החלק הקשה והחלק הקל?תלוי איזה תרגיל. אם זה או לעשות מהר ולסיים 4 חזרות או לעשות לאט ולסיים 5 חזרות אז תילך על הלאט.
בתאכלס,בחלק הקונצטנטרי(החלקה הקשה) אתה אמור לעבוד מהר ובחלק האקצנטרי(החלק הקל) אתה אמור לעבוד לאט ומבוקר גם בשביל מנוחה וגם בשביל למנוע פציעה.
ברוב התרגילים שהם מתח,לחיצת חזה,סקוואט,פרס אין עצירות ואתה לא אמור לנוח. דדליפט זה התרגיל היחיד שיוצא מן הכלל שדווקא שם כן הייתי ממליץ לנוח טיפה בחזרה האחרונה.
ואם ה-5 שניות יעזרו לך לסיים הסט בסקוואט או לחיצת חזה?כי דדליפט זה תרגיל עצים מאוד. ואם ה-5 שניות האלה יעזרו לך לסיים את הסט האחרון אז ניחא. גם בדדליפט פשוט יש לך את האפשרות לנוח.
זאת הסקה שגויה מאוד, בסקוואט אתה לא בפשיטה מלאה בסוף התנועה? או לחיצת חזה המרפק לא בפשיטה מלאה?לגבי שאר התרגילים אין לך אפשרות לעשות את המנוחה הזאת מכיוון שאתה לא מגיע למצב שהשריר בפשיטה מלאה.
ממליץ לך לקרוא את התגובה שלי שנמצאת בדיוק לפי מה שאתה כותב, כי היא עונה ללמה מה שרשמת לא מדויקעם זאת, בתרגילים כמו סקוואט, מתח ולחיצות, המשקל עדיין נמצא עליך בזמן המנוחה בין חזרות כך שגם בזמן הזה אתה מבזבז כח
הפוך.תלוי איזה תרגיל. אם זה או לעשות מהר ולסיים 4 חזרות או לעשות לאט ולסיים 5 חזרות אז תילך על הלאט.
בתאכלס,בחלק הקונצטנטרי(החלקה הקשה) אתה אמור לעבוד מהר ובחלק האקצנטרי(החלק הקל) אתה אמור לעבוד לאט ומבוקר גם בשביל מנוחה וגם בשביל למנוע פציעה.
ברוב התרגילים שהם מתח,לחיצת חזה,סקוואט,פרס אין עצירות ואתה לא אמור לנוח. דדליפט זה התרגיל היחיד שיוצא מן הכלל שדווקא שם כן הייתי ממליץ לנוח טיפה בחזרה האחרונה.
אז בוא נסכם שאם לנוח בשביל לסיים את ה1-2 חזרות האחרונות אז זה מקובל.ואם ה-5 שניות יעזרו לך לסיים הסט בסקוואט או לחיצת חזה?
זאת הסקה שגויה מאוד, בסקוואט אתה לא בפשיטה מלאה בסוף התנועה? או לחיצת חזה המרפק לא בפשיטה מלאה?
יתרה מזאת, מבחינה קניזיולוגית כאשר אנחנו עומדים או מיישרים את היד עם הסוף, אנחנו מכניסים את עצמנו למצב אנטומי שבו העצמות נדחסות אחת על השניה ולכן השרירים לא צריכים להתכווץ כדי להחזיק את המשקל, בקניזיולוגיה זה נקרא רכיב דוחס או קומפרשן באנגלית, בעצם כשאתה עומד עם המוט בסקוואט או מחזיק את המוט בבנצ עם ידיים ישרות המוט דוחס את העצמות שלך אבל אין שום כוח שמופעל על השרירים לכן אתה יכול להמשיך ולנוח באופן הזה.
אחד הדוגמאות היפות לזה זה באולימפיאדה, כשאר מגיע מרים משקולות אל המוט, מניף אותו ועומד מול השופטים עם ידיים ישרות לחלוטין והוא יכול להמשיך לעמוד כמה עוד הרבה זמן, אבל ברגע שהוא יכופף מעט את הידיים המוט יתרסק עליו, כי הכוח השמוט מפעיל הוא מסובב ולא כולו מופעל לדחיסת העצמות.
זה בדיוק מה שאני לא אומר, מנוחות בין חזרות לא קשורות בשום צורה להתקדמות שלך, ו-SS לא נכתבה כך שאסור לנוח בין חזרות, למען האמת ריפטו לא כתב על זה כלום, והסיבה לזה שזה פשוט לא משנה, זה או שהצלחת להשלים את הסט בטכניקה יפה בכל חזרה או שלא, זה שנחת בין חזרה לחזרה זה לא משנה שום דבראז בוא נסכם שאם לנוח בשביל לסיים את ה1-2 חזרות האחרונות אז זה מקובל.
אבל בתכנית המקורית זה לא אמור להיות ככה. אתה אמור להתקדם נקי ובלי מנוחות. אם לא הצלחת לסיים את החזרה החמישית כנראה שהבעיה היא בהתאששות/תזונה/טכניקה. זה בטוח לא מה שיציל אותך לאימון הבא.
אם זה לא היה משנה שום דבר אז אנשים היו פשוט עושים סקוואט 5 חזרות ככה:זה שנחת בין חזרה לחזרה זה לא משנה שום דבר
טכנית אתה יכול לעשות ככה סקוואט אם בה לך לבזבז את כל היום, אולי @Matty יאמץ את זה, רק הוא מגיע ל-4 שעות אימון,אם זה לא היה משנה שום דבר אז אנשים היו פשוט עושים סקוואט 5 חזרות ככה:
חזרה ראשונה ירדתי ועליתי
מחכה 2 דקות
חזרה שניה ירדתי ועליתי
מחכה 3 דקות
חזרה שלישית ירדתי ועליתי
מחכה 4 דקות
חזרה רביעית ירדתי ועליתי
מחכה 5 דקות
ואז עושה את החזרה החמישית.
אני בכוונה מקצין בשביל להראות לך שזה כן משנה וזאת לא השיטה הנכונה להתאמן איתה.
לא מבין למה שמישהו יעשה כזה דבר.טכנית אתה יכול לעשות ככה סקוואט אם בה לך לבזבז את כל היום, אולי @Matty יאמץ את זה, רק הוא מגיע ל-4 שעות אימון,
שוב, זה לא הופך את הסקוואט שלך ללא טוב, אם בא לך להחזיק את המוט 2 דקות עליך בין חזרה לחזרה אתה מוזמן
תאמין לי שגם עם המשקל יעמוד עליי 2-3 דקות זה עדיין יהיה סבבה כי כמו שהוא אמר אין פה בכלל מאמץ על השרירים. ושרירי ההאמסטרינג והעכוז הגדול יאהבו את זה מאוד לנוח 2-3 דקות בין סט לסט. אבל שוב כמה זה אפקטיבי? לא נראה לי יותר מסט בלי מנוחה.זה פשוט מאוד.
מה מעייף יותר, לעמוד עם משקל עליך 3 דקות או 2:30 ?
מן הסתם שלעשות מהר זה טוב, כל עוד הטכניקה נשמרת.
אם זה על חשבון הטכניקה, תוותר.
התבלבלת, אני לא אמרתי שצריך לנוח 2 דקות בין חזרה לחזרה,לא מבין למה שמישהו יעשה כזה דבר.
התכנית המקורית או כל תכנית אחרת לא אומרת שאתה תתחיל לנוח באמצע התרגילים.
למה לא לעבוד פשוט לפי הוראות יצרן וזהו?
אני חושב שאם רפיטו או כל מדריך אחר לא המליץ לעבוד ככה היא מפני שזה פחות אפקטיבי.
שטויות, אתה לא מאבד שום כוח אם תנוח מעט בין חזרה לחזרה.