הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מהירות עבודה בפאוורליפטינג

wild ones

משתמש מתחיל
52
1
נק' מוניטין:
1
52
1
אני עושה ss, מאמן ראה אותי עושה פרס ונח שנייה שתיים בין חזרה לחזרה. הוא אמר לי שבפאוורליפטינג ככל שהתנועה יותר מהירה יש לך יותר כוח - אתה עוצר בין חזרות אתה מאבד כוח. הוא טוען שצריך להכניס הרבה אוויר בתחילת הסט ולעבוד הכי מהר שאפשר. זה נכון?

טכנית אתה יכול לעשות ככה סקוואט אם בה לך לבזבז את כל היום, אולי @Matty יאמץ את זה, רק הוא מגיע ל-4 שעות אימון,
שוב, זה לא הופך את הסקוואט שלך ללא טוב, אם בא לך להחזיק את המוט 2 דקות עליך בין חזרה לחזרה אתה מוזמן
אני לא בקיא יותר מידי בקנזיולוגיה של התרגילים, אבל אני יכול להעיד על עצמי שאת ביצוע הסטים בתרגילים השונים אני מבצע במתכונות שונות. (אוכל להסביר כיצד אני מבצע כל תרגיל)

אם זה לא היה משנה שום דבר אז אנשים היו פשוט עושים סקוואט 5 חזרות ככה:
חזרה ראשונה ירדתי ועליתי
מחכה 2 דקות
חזרה שניה ירדתי ועליתי
מחכה 3 דקות
חזרה שלישית ירדתי ועליתי
מחכה 4 דקות
חזרה רביעית ירדתי ועליתי
מחכה 5 דקות
ואז עושה את החזרה החמישית.

אני בכוונה מקצין בשביל להראות לך שזה כן משנה וזאת לא השיטה הנכונה להתאמן איתה.
הבעיה בזה שמצד אחד אתה כאילו נח בין החזרות, מצד שני אתה לא באמת נח כי אתה עומד עם משקל כבד על הגב ומבזבז אנרגיה. אני מניח שאתה לא מדבר על המצב שאחרי כל חזרה אתה מחזיר את המוט לראק ונח כי אז זה ממש לא סט אחד.

אני לא בקיא יותר מידי בקנזיולוגיה של התרגילים, אבל אני יכול להעיד על עצמי שאת ביצוע הסטים בתרגילים השונים אני מבצע במתכונות שונות. (אוכל להסביר כיצד אני מבצע כל תרגיל)
וזה בסדר גמור, כל אחד מפתח לעצמו מתודות מסוימות שהוא מעדיף אותן על פני אחרות, אין בזה פסול

• פותח/ת השרשור
וזה בסדר גמור, כל אחד מפתח לעצמו מתודות מסוימות שהוא מעדיף אותן על פני אחרות, אין בזה פסול
אז אם להיות מהיר עוזר לי לסיים את הסט, אין בזה בעיה נכון? אותו דבר לגבי מנוחות, אם זה עוזר לי אז זה בסדר?

בוא תסביר למה
מה רע בלנוח בין חזרה לחזרה בסקוואט? או בלחיצת חזה?
למה דווקא בדדליפט מותר לנוח?
על סמך מה קבעת את זה?
כי בסקואט בנצ' פרס כשהמשקל דוחס אותך אתה מתעייף

ממליץ לך לקרוא את התגובה שלי שנמצאת בדיוק לפי מה שאתה כותב, כי היא עונה ללמה מה שרשמת לא מדויק

למה לא מדויק? המשקל לא נמצא עליך במהלך הסט? זה לא גורם לך לבזבז כח? אם תחזיק מוט בלמעלה של הבנץ' או תשאר עם מוט על הגב יותר מדי זמן, זה לא יפגע לך בסט?

הבעיה בזה שמצד אחד אתה כאילו נח בין החזרות, מצד שני אתה לא באמת נח כי אתה עומד עם משקל כבד על הגב ומבזבז אנרגיה. אני מניח שאתה לא מדבר על המצב שאחרי כל חזרה אתה מחזיר את המוט לראק ונח כי אז זה ממש לא סט אחד.
זה ממש לא התקטננות
קיצור בילבלתם אותי לחלוטין
מה הדבר הנכון לעשות בשביל להרים יותר משקל ולהתקדם התקדמות לינארית טהורה.
לנוח כמה שניות(אפילו דקות) בין סט לסט או חלק קונצנטרי מהיר וחלק אקצנטרי מבוקר?

אני אישית רק מרגיש ש"לנוח" בלחיצות זה מפריע לי אני מעדיף לקחת נשימה עמוקה במיוחד בפרס ולסיים את הסט כמה שיותר מהר, בסקוואט אני דווקא לוקח את הזמן עם בערך 5 שניות בין כל חזרה

קיצור בילבלתם אותי לחלוטין
מה הדבר הנכון לעשות בשביל להרים יותר משקל ולהתקדם התקדמות לינארית טהורה.
לנוח כמה שניות(אפילו דקות) בין סט לסט או חלק קונצנטרי מהיר וחלק אקצנטרי מבוקר?
לנוח כמה שצריך
לתקתק את הסט מהר אבל בטכניקה מושלמת ויהיה בסדר.

כל עוד הטכניקה נפגעת אז משהו נדפק בדרך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית