הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה פעמים בשבוע לעשות דדליפט?

• פותח/ת השרשור liv
  • פורסם בתאריך

liv

משתמש פעיל
664
365
נק' מוניטין:
1,720
664
365
volcan gym
קצת נתונים-
מתאמנת 3 פעמים בשבוע, בעיקר מורכבים (סקוואט דדליפט בנץ ופרס.. מוסיפה כמה מכונות לכיף לפעמים). מעלה משקלים בערך פעם בשבוע. נכון לאימון האחרון הדדליפט היה 3*8*40 ובאימון הבא כנראה יעלה. יש בעיה עם לעשות דדליפט כל אימון? מבחינת התאוששות בין האימונים..

דבר ראשון- לדעתי, בכלל לא כדאי לך לבצע דדליפט בכזה נפח.
תנסי להוריד נפח למשהו כמו 2x5-6 או אפילו 1x5-6 (אני מבצע פעם בשבוע 1x5 עם התקדמות ליניארית).

עכשיו לשאלתך- את יכולה להתחיל מ3 פעמים בשבוע, כדי לתרגל טכניקה כשהמשקל עוד קל, אך תוך שבועיים-שלושה, תעברי למתכונת שבה תהיה רוטציה עם משיכה קלה יותר (לדוגמא חתירה), ומתישהו גם תגיעי למצב של פעם בשבוע.

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון- לדעתי, בכלל לא כדאי לך לבצע דדליפט בכזה נפח.
תנסי להוריד נפח למשהו כמו 2x5-6 או אפילו 1x5-6 (אני מבצע פעם בשבוע 1x5 עם התקדמות ליניארית).

עכשיו לשאלתך- את יכולה להתחיל מ3 פעמים בשבוע, כדי לתרגל טכניקה כשהמשקל עוד קל, אך תוך שבועיים-שלושה, תעברי למתכונת שבה תהיה רוטציה עם משיכה קלה יותר (לדוגמא חתירה), ומתישהו גם תגיעי למצב של פעם בשבוע.

השאלה אם 40 קילו (משקל גוף 43 בערך) זה נחשב כבר כבד? כי זה לא מרגיש ככה..

תלוי הרגשה, אם את אומרת שזה לא מרגיש כבד, את יכולה להמשיך רגיל.
מקסימום וקרה מקרה שאת לא מתאוששת מספיק עם 3 דדליפט בשבוע, תעברי למתכונת עם רוטציה (דדליפט ומשיכה קלה יותר).

• אהבתי
Reactions: liv
לדעתי תעשי פעמיים בשבוע דדליפט פעם אחת דדליפט קל ופעם שנייה דדלפיט כבד יותר ואז ההתאוששות תיהיה אידיאלית

לדעתי אין ממש בעיה עם זה, נשים מתאוששות יותר מהר מגברים
למרות שבגלל שאת עדיין קצת בתת משקל, אז הייתי מוריד רק מעט מהנפח בתוך האימון עצמו, לפחות עד שתעלי קצת במשקל גוף

אני מסכים עם ROCO בגדול, מציע לך להוריד לסט אחד של 5-6, ביחד עם סקוואט זה מספיק עבודה. כשהמשקל יהיה טיפה יותר מאתגר תפסיקי לעשות כל אימון ותעשי כל אימון שני.

• פותח/ת השרשור
אני מסכים עם ROCO בגדול, מציע לך להוריד לסט אחד של 5-6, ביחד עם סקוואט זה מספיק עבודה. כשהמשקל יהיה טיפה יותר מאתגר תפסיקי לעשות כל אימון ותעשי כל אימון שני.

למה בעצם? אפילו עם הנפח הנוכחי זה מרגיש לי לא הרבה בכלל..

למה בעצם? אפילו עם הנפח הנוכחי זה מרגיש לי לא הרבה בכלל..

אני נותן לך 10KG גג 20KG עד שזה יהפוך לאתגר בשבילך בטח כשזה פעמיים בשבוע, בטח כשלא מתאוששת מספיק ובטח כשאת רוצה לעשות 3X8

• פותח/ת השרשור
אני נותן לך 10KG גג 20KG עד שזה יהפוך לאתגר בשבילך בטח כשזה פעמיים בשבוע, בטח כשלא מתאוששת מספיק ובטח כשאת רוצה לעשות 3X8

בכל פעם כשאני מעלה משקל אני יורדת ל3*6 ואז כשאני מצליחה 3*8 אני מעלה עוד משקל

Back
למעלה תחתית