הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אין מדריכים באתר המתאימים למשקל גופי

meir.elfasy

משתמש מתחיל
3
1
נק' מוניטין:
1
3
1
אהלן,
קוראים לי מאיר והחלטתי שאני לוקח את עצמי בידיים ומתחיל לשמור על אורח חיים בריא ופעילות ספורטיבית.
עיינתי במדריכים לשריפת שומן שלכם, ולצערי הם לא מתאימים למשקל שלי.

אני בן 17 והמשקל שלי הוא 130 ק"ג , גובה 168 ס"מ, BMI=46.06 -השמנת יתר חמורה.
לאחר שקראתי וחישבתי כל מיני ערכים חשובים שיכולים לעזור לי להשיל ממשקלי, התאכזבתי לגלות שהמשקל שלי לא כלול באותו מדריך.
אשמח אם אחד מראשי הצוות אשר קורא את האשכול הזה יוכל לעזור לי, אני מבקש בכל לשון של בקשה.
זה דבר מאוד חשוב לי כי אם לא אשנה את משקלי בשנה הקרובה לא אוכל להתגייס, ואני לא יכול לתאר סיטואציה כזו וברור לי שאני אתגייס, לא משנה כמה קשה אעבוד.
בגדול אני אשמח אם מישהו יוכל להפנות לי את תשומת ליבו ולעזור לי בהכנת תכנית אימונים נכונה ותפריט דרך האימייל או אפילו דרך טלפון.
אני יודע ומבין שהבקשה שלי כרוכה בתשלום ברוב המקרים, אך המצב הכלכלי לא מאפשר ..
אם יש מישהו כזה שמוכן להתנדב ולעזור לי אני יותר מאשמח 😃
תודה,מאיר.

הי מאיר,
לא הבנתי למה כוונתך בכך ש"המשקל שלך לא כלול במדריך".
מה שעובד עבור עודף משקל קל תקף אפילו יותר לבעלי עודף משקל גדול אבל הדבר הראשון שאתה צריך לבדוק זה האם יש לך איזה מגבלה בריאותית שיכולה להגביל את התזונה או תכנית האימונים שלך. במיוחד לגבי תכנית האימונים הייתי נזהרת שלא להתחיל חזק מידי כדי לא ליצור עומס ולגרור פציעה.
בכל מקרה להערכתי תוכל להתחיל מתפריט גרעוני סביב 2200 קלוריות.

מתייגת את @TvrSp12 שעבר תהליך מדהים ואולי יש לו המלצות לאיך להתחיל.

אני לא משווק של אף אחד ואני יכול להבין אם יש לך בעיה כלכלית. אך אם אתה רוצה להתקדם בצורה הטובה ביותר להצליח בוודאות עם ליווי צמוד אתה תצטרך להשקיע.
אני גם חשבתי בתחילת דרכי שיש מדריכים ברשת ואיזה כיף ונתחיל להתאמן, עד שנפצעתי בצורה רצינית בגב ורק אז הלכתי למאמן (מאור שומינוב)שקידם אותי כמו שצריך.
למעשה, זה גם לא כזה יקר, 300 ש"ח לעשרה שבועות.

• פותח/ת השרשור
הי מאיר,
לא הבנתי למה כוונתך בכך ש"המשקל שלך לא כלול במדריך".
מה שעובד עבור עודף משקל קל תקף אפילו יותר לבעלי עודף משקל גדול אבל הדבר הראשון שאתה צריך לבדוק זה האם יש לך איזה מגבלה בריאותית שיכולה להגביל את התזונה או תכנית האימונים שלך. במיוחד לגבי תכנית האימונים הייתי נזהרת שלא להתחיל חזק מידי כדי לא ליצור עומס ולגרור פציעה.
בכל מקרה להערכתי תוכל להתחיל מתפריט גרעוני סביב 2200 קלוריות.

מתייגת את @TvrSp12 שעבר תהליך מדהים ואולי יש לו המלצות לאיך להתחיל.

אוקי, הבנתי. תודה מרטין
אם הוא יוכל לעזור לי זה יהיה ממש נהדר !

כמו שמרטין כתבה. המדריך לחיטוב מתאים לכולם. זה שאין תפריט ספציפי למשקל שלך לא משנה לגבי התהליך עצמו.
לגבי אימונים חשוב מאוד לשלב אימוני כוח ולא רק אירובי. גם לשמור על מראה גוף כדי לצמצם עור עודף אחרי הירידה במשקל, גם לשמור על חילוף חומרים
וגם זה נותן מוטיבציה אדירה להמשיך בתהליך גם כשקשה.
לגבי איזה סוג אימונים אימוני כוח זה עולם ומלואו תתחיל לקרוא בפורטל ולתחליט מה מתאים לך.
לגבי אירובי הייתי ממליץ להתחיל מאלפטיקל ורק אח"כ לעבור להליכה או ריצה כדי למנוע פציעות של עומס על מפרקים גידים וכו'.
לגבי התהליך עצמו חשוב לא להתחיל בגרעון גדול מידי גם כי זה יגרום לך לעצירה מוקדמת יותר של הירידה וגם כי להוריד כמות גדולה מידי
של קלוריות מהתפריט זה מתכון כמעט בטוח לתפריט שלא תוכל לעמוד בו.
הגוף שלך שורף כרגע בפעילות מינימלית ~ 3000 קלוריות תתחיל מגרעון של 500-700 קלוריות, כלומר תפריט של 2300-2500 קלוריות, עם הדגשים של חלבון שומן ופחמימה כפי שמופיעים במדריך.

עצות כלליות:
1. תוציא דברים שגורמים לך לחטוא מהבית.
2. תקפיד מאוד על שתייה מרובה של מים ומשקאות חמים.
3. ירקות - עדיף שלכל ארוחה גדולה תוסיף 2-3 ירקות עוזר בשובע ומוריד משמעותית את הצורך בתוספת של פחמימה.
אם אני צריך לשים את האצבע על השינוי התזונתי מס 1 שעשיתי ועזר לי הם הירקות.
4. אל תתייאש אם אתה "נופל" מידי פעם בארוחה שלא מתאימה לערכים (פעם בשבוע-שבועיים, לא יום כן יום לא..), מה שחשוב זה התהליך ארוחה אחת לא תשנה כלום.
5. עם הזמן תצטרך להוריד עוד קלוריות מהתפריט כי הגוף שלך יזדקק לפחות קלוריות (כי תרד במשקל), תצטרך להתאים את התפריט לכך כל ~ 10 ק"ג שתרד במשקל.
6. לשנות גישה אל תחשוב על התהליך כדיאטה תבין שאתה משנה את הרגלי התזונה (ובתקווה גם פעילות גופנית) לתמיד.

יש לך לא מעט עבודה אבל אתה בגיל האידיאלי לעשות את המהפך הזה, עם קצת זהירות והתמדה אתה תתחיל לראות תוצאות במהירות.

תתחיל לקרוא בפורטל, תרכיב תפריט ותתחיל לעלות שאלות. אשמח לעזור.

• פותח/ת השרשור
כמו שמרטין כתבה. המדריך לחיטוב מתאים לכולם. זה שאין תפריט ספציפי למשקל שלך לא משנה לגבי התהליך עצמו.
לגבי אימונים חשוב מאוד לשלב אימוני כוח ולא רק אירובי. גם לשמור על מראה גוף כדי לצמצם עור עודף אחרי הירידה במשקל, גם לשמור על חילוף חומרים
וגם זה נותן מוטיבציה אדירה להמשיך בתהליך גם כשקשה.
לגבי איזה סוג אימונים אימוני כוח זה עולם ומלואו תתחיל לקרוא בפורטל ולתחליט מה מתאים לך.
לגבי אירובי הייתי ממליץ להתחיל מאלפטיקל ורק אח"כ לעבור להליכה או ריצה כדי למנוע פציעות של עומס על מפרקים גידים וכו'.
לגבי התהליך עצמו חשוב לא להתחיל בגרעון גדול מידי גם כי זה יגרום לך לעצירה מוקדמת יותר של הירידה וגם כי להוריד כמות גדולה מידי
של קלוריות מהתפריט זה מתכון כמעט בטוח לתפריט שלא תוכל לעמוד בו.
הגוף שלך שורף כרגע בפעילות מינימלית ~ 3000 קלוריות תתחיל מגרעון של 500-700 קלוריות, כלומר תפריט של 2300-2500 קלוריות, עם הדגשים של חלבון שומן ופחמימה כפי שמופיעים במדריך.

עצות כלליות:
1. תוציא דברים שגורמים לך לחטוא מהבית.
2. תקפיד מאוד על שתייה מרובה של מים ומשקאות חמים.
3. ירקות - עדיף שלכל ארוחה גדולה תוסיף 2-3 ירקות עוזר בשובע ומוריד משמעותית את הצורך בתוספת של פחמימה.
אם אני צריך לשים את האצבע על השינוי התזונתי מס 1 שעשיתי ועזר לי הם הירקות.
4. אל תתייאש אם אתה "נופל" מידי פעם בארוחה שלא מתאימה לערכים (פעם בשבוע-שבועיים, לא יום כן יום לא..), מה שחשוב זה התהליך ארוחה אחת לא תשנה כלום.
5. עם הזמן תצטרך להוריד עוד קלוריות מהתפריט כי הגוף שלך יזדקק לפחות קלוריות (כי תרד במשקל), תצטרך להתאים את התפריט לכך כל ~ 10 ק"ג שתרד במשקל.
6. לשנות גישה אל תחשוב על התהליך כדיאטה תבין שאתה משנה את הרגלי התזונה (ובתקווה גם פעילות גופנית) לתמיד.

יש לך לא מעט עבודה אבל אתה בגיל האידיאלי לעשות את המהפך הזה, עם קצת זהירות והתמדה אתה תתחיל לראות תוצאות במהירות.

תתחיל לקרוא בפורטל, תרכיב תפריט ותתחיל לעלות שאלות. אשמח לעזור.

וואו, תודה.
למדתי המון 😃
[email protected] תשלח הודעה רגילה באימייל ואני כבר אהיה איתך בקשר.
תודה תודה תודה!

Back
למעלה תחתית