הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הורדת מסת שריר

A-Fine-Girl

משתמש מתחיל
9
2
נק' מוניטין:
2
9
2
שלום!
אולי יישמע לכם קצת משעשע אבל אני רוצה להוריד מסת שריר.
הקוואד, הטרייספס והבייספס שלי גודלים בצורה לא פרופורציונלית לגוף שלי.
אני גם ככה נמוכה וזה פשוט נראה רע.
אני רוצה להוריד את המסה.. האם פשוט לעשות אירובי בראבק יעזור?

אני על תזונה קטוגנית, מתאמנת FBW בין 20-30 חזרות עם כל תרגיל..

היא לא טרול.

שלום!
אולי יישמע לכם קצת משעשע אבל אני רוצה להוריד מסת שריר.
הקוואד, הטרייספס והבייספס שלי גודלים בצורה לא פרופורציונלית לגוף שלי.
אני גם ככה נמוכה וזה פשוט נראה רע.
אני רוצה להוריד את המסה.. האם פשוט לעשות אירובי בראבק יעזור?

אני על תזונה קטוגנית, מתאמנת FBW בין 20-30 חזרות עם כל תרגיל..
גירעון קלורי ללא אימוני אנ-אירובים אמור להוביל לקטאבוליזם לדעתי.
אבל לא תהיה דרך עבורך לאבד מסת שריר ללא היחלשות.. אם את מוכנה להקריב זאת.

למה לא לעשות חיטוב נורמלי שבו גם מאבדים קצת מסת שריר בתהליך? כבר באחוזי שומן נמוכים יחסית?

• פותח/ת השרשור
היא לא טרול.

גירעון קלורי ללא אימוני אנ-אירובים אמור להוביל לקטאבוליזם לדעתי.
אבל לא תהיה דרך עבורך לאבד מסת שריר ללא היחלשות.. אם את מוכנה להקריב זאת.

למה לא לעשות חיטוב נורמלי שבו גם מאבדים קצת מסת שריר בתהליך? כבר באחוזי שומן נמוכים יחסית?

תודה, קודם כל.
אני לא באחוזי שומן נמוכים, 27% להערכתי.
התחלתי לא מזמן בתזונה הקיטוגנית וירדתי 5 ק''ג בחודש ואני ממשיכה.
כיף לי עם אימוני המשקולות, הפסקתי לעשות 8-12 חזרות בגלל הבעיה, העלתי הכל ל20-30 חזרות והורדתי משקל, מן הסתם.
אני ממשיכה לרדת אבל רוצה שהשריר יירד גם איתו.
אני מבינה שזה נשמע מוזר אבל זה באמת לא פרופורציונלי וזה מאסיבי למישהי שהיא נמוכה.

אני מבינה שזה נשמע מוזר אבל זה באמת לא פרופורציונלי וזה מאסיבי למישהי שהיא נמוכה.
בסדר אני לא שופט.. כל אחד זכאי לרצות להיראות איך שהוא רוצה מבלי שישפטו אותו.
ככל שאת מורידה מהעצימות ומעלה את הנפח לדעתי זה אמור לעשות את העבודה.. מצד שני אף פעם לא שמתי לב כמטרה משהו כזה אז אני לא יכול להיות בטוח.

נחכה לעוד תשובות 😃
@לוטם @stitch

• פותח/ת השרשור
ככל שאת מורידה מהעצימות ומעלה את הנפח לדעתי זה אמור לעשות את העבודה.. מצד שני אף פעם לא שמתי לב כמטרה משהו כזה אז אני לא יכול להיות בטוח.

נחכה לעוד תשובות 😃
@לוטם @stitch

הבנתי..
ולדעתך 'הגזמה' באירובי יכולה להשיג את זה או שזה יזיק להתאוששות / יגרום לעייפות מוגברת ויזיק?

את יכולה גם להפחית נגיד בכמות החלבון. שזה גם אולי יעזור מבחינה פיננסית. נגיד לרדת ל 1X חלבון או 1.2 ככה. ומשקל נמוך לחזרות גבוהות צריך להוריד את מסת השריר. לפחות זה ההיפך ממה שצריך לעשות בשביל לשמור על מסת שריר.

נחכה לעוד תשובות 😃
@לוטם @stitch
וואו, אף פעם לא חשבתי על זה. כנראה שאתם צודקים, חזרות מרובות במשקלים נמוכים, גירעון קלורי ותזונה דלת חלבון יעשו את העבודה. השאלה היא אם הם לא יעשו גם נזקים כלשהם בחילוף החומרים, אני מניח שהעמסות יעזרו להמנע מזה.
@Moshe אשמח לשמוע את דעתך.

וואו, אף פעם לא חשבתי על זה. כנראה שאתם צודקים, חזרות מרובות במשקלים נמוכים, גירעון קלורי ותזונה דלת חלבון יעשו את העבודה. השאלה היא אם הם לא יעשו גם נזקים כלשהם בחילוף החומרים, אני מניח שהעמסות יעזרו להמנע מזה.
שריר זה איבר מטאבולי, כך שהורדה בשריר בהכרח תגרור האטה מסויימת בחילוף החומרים.

שריר זה איבר מטאבולי, כך שהורדה בשריר בהכרח תגרור האטה מסויימת בחילוף החומרים.
כל גירעון קלורי יגרום להאטה מסוימת. רשמתי נזקים כלשהם, ואני לא יודע לאן זה מגיע כי אף פעם לא חשבתי על זה. בגלל זה כיתבתי את משה.

אני רוצה להוריד את המסה
ראשית אשמח לפרטים בסיסיים עלייך, גיל, גובה, משקל.

שינוי טווח החזרות לא יקדש את מטרותייך כראוי, אלא הפחתה כללית מהעומס - פחות עצימות, פחות נפח ופחות תדירות, בנוסף לכך גם גרעון קלורי יגרום לירידה במסת השריר, שאת בכל אופן כבר בתוך התהליך.

לא רוצה לפגוע חלילה אבל ב27% שומן לא הייתי רץ להגיד שמדובר בעודף שריר או חוסר פרופורציה של שריר. חוץ מזה, בהנחה וכן תמצאי דרך לפרק שריר לא יודע איך תפרקי שריר באיזור ספציפי מלבד להפסיק לאמן אותו..
בהצלחה בכל מקרה

לי נראה שאת סתם מגזימה ושאין צורך בכלל במה שהחלטת.

מה השאלה?

• פותח/ת השרשור
ראשית אשמח לפרטים בסיסיים עלייך, גיל, גובה, משקל.

שינוי טווח החזרות לא יקדש את מטרותייך כראוי, אלא הפחתה כללית מהעומס - פחות עצימות, פחות נפח ופחות תדירות, בנוסף לכך גם גרעון קלורי יגרום לירידה במסת השריר, שאת בכל אופן כבר בתוך התהליך.

בת 23, גובה 157, שוקלת 59.
אני מתאמנת 3 פעמים בשבוע פול באדי בטווחים של 20-30 חזרות ובימי מנוחה עושה אירובי אם מצליחה...
אני נמצאת בגירעון קלורי..
אז פשוט לחכות אתה אומר?
לי נראה שאת סתם מגזימה ושאין צורך בכלל במה שהחלטת.

הרגל שלי קשה. אין בה איפה לתפוס. אולי מעט במפשעות ובישבן אבל זה אני לא מחשיבה ממש.. הקוואד שלי באמת גדול וגם כשאני עושה 'שריר' אז הוא גדל עוד יותר.
כנ''ל לגבי היד, אין מידלדל ובקושי יש מה לתפוס.. זה נראה פשוט לא טוב.
לא רוצה לפגוע חלילה אבל ב27% שומן לא הייתי רץ להגיד שמדובר בעודף שריר או חוסר פרופורציה של שריר. חוץ מזה, בהנחה וכן תמצאי דרך לפרק שריר לא יודע איך תפרקי שריר באיזור ספציפי מלבד להפסיק לאמן אותו..
בהצלחה בכל מקרה

מה הדרך הנכונה להוריד במסת שריר. בחורה בת 23, 59 קילו, 157 ס"מ אם זה משנה.
והאם דיאטה כזו תפגע בחילוף החומרים, האם יש בה נזק שאין בגירעון קלורי רגיל.

גירעון קלורי והפחתת עומסים.

בת 23, גובה 157, שוקלת 59.
אני מתאמנת 3 פעמים בשבוע פול באדי בטווחים של 20-30 חזרות ובימי מנוחה עושה אירובי אם מצליחה...
אני נמצאת בגירעון קלורי..
אז פשוט לחכות אתה אומר?
תורידי עומס מהאימונים, עבדי קל יותר, מעבר לכך תמשיכי לרדת במשקל, והמסת שריר תרד.

קשה לי להאמין שאת מאוד שרירית כמו שאת מציינת, יכול להיות שאת טועה בתפיסה העצמית שלך, אבל זה כבר נתון לשיקולך האישי בלבד, את יודעת מה נכון בשבילך, לא אני 😃

Back
למעלה תחתית