היי אנשים,
לפני כשבוע עשיתי בדיקות דם והתוצאות יצאו תקינות...
דבר שקצת הפתיע אותי בהתחשב בעובדה שאני כמעט שלושה חודשים בחיטוב, "דל שומן" אפשר לומר.
שלושה חודשים שאני על 35 גרם שומן ביום- שאם הולכים לפי ההמלצה שרצה כאן בפורום של 1 גרם שומן לכל קילוגרם משקל גוף ביום, המצב שלי לא אמור להיות כל כך טוב כרגע מאחר ואני שוקל כ90 ק"ג (כרגע, בתחילת החיטוב הייתי כ96-98)
זה גרם לי לקרוא קצת ולתהות- מאיפה הגיע העניין הזה של 1 גרם שומן/ק"ג?
בפורטל כתוב:
"לא קיימת המלצה גורפת לכמה מסך כל התפריט יורכב משומן, אך בדרך כלל מחשיבים זאת לפי 1 גרם שומן פר המשקל הכללי של האדם"
המדריך השלם להעלאה במסת השריר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
ו-
"לא קיימת המלצה גורפת לכמה מסך כל התפריט יורכב משומן, אך בדרך כלל מחשיבים זאת לפי 0.8 גרם שומן פר המשקל הכללי של האדם."
המדריך השלם להורדת השומן וחיטוב הגוף - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
סטירה קלה אבל שיהייה....
אני רוצה לדבר כאן על החלק של "לא קיימת המלצה גורפת" והחלק של ה"בדרך כלל".
קראתי קצת מאמרים לגבי העניין הזה ולא ראיתי אחד שהמליץ לחשב שומן לפי 1 ג/קג.
רובם ממליצים דווקא לחשב לפי אחוז מצריכת הקלוריות כ25-35% מסך הקלוריות.
הנה אחד שממליץ על
~0.3 grams of fat per pound of fat-free mass is enough to maintain health.
How Many Grams of Fat Should You Eat Per Day?
ונותן כמה רפרנסים למחקרים.
בכל מקרה, אני רואה כאן בפורום המון פעמים אנשים שמפרסמים תפריטים וההמלצה שהם מקבלים היא "תעלה את השומן ל1 ג/קג."
ויש מצבים (רובם כמובן חיטוב) שההמלצה הזאת מכריחה את פותח האשכול לעבור לדל פחמימה - במידה ומקשיבים להמלצה של 2 ג/ק"ג חלבון לא נשארת הרבה ברירה. ההמלצה הזאת לפעמים מובילה את פותח האשכול לאכול יותר מ50% מסך כל הקלוריות שלו משומן.
אם הייתי מקשיב להמלצה הזאת, גם אני הייתי מוכרח להיות בדל פחמימה...
90*9=810 קלוריות שהם כ47% מה1700 קלוריות שאליהם אני מכוון, היו אמורות להגיע משומן...
רוב המחקרים והמחשבונים (מדוייקים עד כמה שיהיו...) בדרך כלל מתחשבים בפרמטר של "האם אתה בחיטוב או במסה?"
והמלצה קרובה יותר ל1ג/ק"ג ניתנת כשהפרמטר הזה הוא מסה. אבל זה אפילו לא קרוב כשמדובר בחיטוב...
למיטב הבנתי, אין יתרון בלצרוך יותר שומן. צריך לצרוך מספיק רק כדי לשמור על הבריאות.
יותר מזה וזה כבר יכול להיות בזבוז, מפני שהקלוריות יכלו ללכת לחלבון שיעזור בבנית שריר או בפחמימה שתתן לנו יותר אנרגיה. האם אני טועה? האם יש ערך מוסף בלצרוך אקסטרה שומן?
האם כולם ללא יוצא מן הכלל באמת צריכים 1 ג/ק"ג של שומן?
אשמח לכמה שיותר תשובות מנומקות במחקרים 😃
דיון פורה.
לפני כשבוע עשיתי בדיקות דם והתוצאות יצאו תקינות...
דבר שקצת הפתיע אותי בהתחשב בעובדה שאני כמעט שלושה חודשים בחיטוב, "דל שומן" אפשר לומר.
שלושה חודשים שאני על 35 גרם שומן ביום- שאם הולכים לפי ההמלצה שרצה כאן בפורום של 1 גרם שומן לכל קילוגרם משקל גוף ביום, המצב שלי לא אמור להיות כל כך טוב כרגע מאחר ואני שוקל כ90 ק"ג (כרגע, בתחילת החיטוב הייתי כ96-98)
זה גרם לי לקרוא קצת ולתהות- מאיפה הגיע העניין הזה של 1 גרם שומן/ק"ג?
בפורטל כתוב:
"לא קיימת המלצה גורפת לכמה מסך כל התפריט יורכב משומן, אך בדרך כלל מחשיבים זאת לפי 1 גרם שומן פר המשקל הכללי של האדם"
המדריך השלם להעלאה במסת השריר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
ו-
"לא קיימת המלצה גורפת לכמה מסך כל התפריט יורכב משומן, אך בדרך כלל מחשיבים זאת לפי 0.8 גרם שומן פר המשקל הכללי של האדם."
המדריך השלם להורדת השומן וחיטוב הגוף - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
סטירה קלה אבל שיהייה....
אני רוצה לדבר כאן על החלק של "לא קיימת המלצה גורפת" והחלק של ה"בדרך כלל".
קראתי קצת מאמרים לגבי העניין הזה ולא ראיתי אחד שהמליץ לחשב שומן לפי 1 ג/קג.
רובם ממליצים דווקא לחשב לפי אחוז מצריכת הקלוריות כ25-35% מסך הקלוריות.
הנה אחד שממליץ על
~0.3 grams of fat per pound of fat-free mass is enough to maintain health.
How Many Grams of Fat Should You Eat Per Day?
ונותן כמה רפרנסים למחקרים.
בכל מקרה, אני רואה כאן בפורום המון פעמים אנשים שמפרסמים תפריטים וההמלצה שהם מקבלים היא "תעלה את השומן ל1 ג/קג."
ויש מצבים (רובם כמובן חיטוב) שההמלצה הזאת מכריחה את פותח האשכול לעבור לדל פחמימה - במידה ומקשיבים להמלצה של 2 ג/ק"ג חלבון לא נשארת הרבה ברירה. ההמלצה הזאת לפעמים מובילה את פותח האשכול לאכול יותר מ50% מסך כל הקלוריות שלו משומן.
אם הייתי מקשיב להמלצה הזאת, גם אני הייתי מוכרח להיות בדל פחמימה...
90*9=810 קלוריות שהם כ47% מה1700 קלוריות שאליהם אני מכוון, היו אמורות להגיע משומן...
רוב המחקרים והמחשבונים (מדוייקים עד כמה שיהיו...) בדרך כלל מתחשבים בפרמטר של "האם אתה בחיטוב או במסה?"
והמלצה קרובה יותר ל1ג/ק"ג ניתנת כשהפרמטר הזה הוא מסה. אבל זה אפילו לא קרוב כשמדובר בחיטוב...
למיטב הבנתי, אין יתרון בלצרוך יותר שומן. צריך לצרוך מספיק רק כדי לשמור על הבריאות.
יותר מזה וזה כבר יכול להיות בזבוז, מפני שהקלוריות יכלו ללכת לחלבון שיעזור בבנית שריר או בפחמימה שתתן לנו יותר אנרגיה. האם אני טועה? האם יש ערך מוסף בלצרוך אקסטרה שומן?
האם כולם ללא יוצא מן הכלל באמת צריכים 1 ג/ק"ג של שומן?
אשמח לכמה שיותר תשובות מנומקות במחקרים 😃
דיון פורה.
נערך לאחרונה: