הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון כמה שומן אנחנו באמת צריכים?

• פותח/ת השרשור Pizza
  • פורסם בתאריך

Pizza

משתמש פעיל
430
94
נק' מוניטין:
218
430
94
היי אנשים,
לפני כשבוע עשיתי בדיקות דם והתוצאות יצאו תקינות...
דבר שקצת הפתיע אותי בהתחשב בעובדה שאני כמעט שלושה חודשים בחיטוב, "דל שומן" אפשר לומר.

שלושה חודשים שאני על 35 גרם שומן ביום- שאם הולכים לפי ההמלצה שרצה כאן בפורום של 1 גרם שומן לכל קילוגרם משקל גוף ביום, המצב שלי לא אמור להיות כל כך טוב כרגע מאחר ואני שוקל כ90 ק"ג (כרגע, בתחילת החיטוב הייתי כ96-98)

זה גרם לי לקרוא קצת ולתהות- מאיפה הגיע העניין הזה של 1 גרם שומן/ק"ג?
בפורטל כתוב:
"לא קיימת המלצה גורפת לכמה מסך כל התפריט יורכב משומן, אך בדרך כלל מחשיבים זאת לפי 1 גרם שומן פר המשקל הכללי של האדם"

המדריך השלם להעלאה במסת השריר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

ו-
"לא קיימת המלצה גורפת לכמה מסך כל התפריט יורכב משומן, אך בדרך כלל מחשיבים זאת לפי 0.8 גרם שומן פר המשקל הכללי של האדם."
המדריך השלם להורדת השומן וחיטוב הגוף - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

סטירה קלה אבל שיהייה....

אני רוצה לדבר כאן על החלק של "לא קיימת המלצה גורפת" והחלק של ה"בדרך כלל".

קראתי קצת מאמרים לגבי העניין הזה ולא ראיתי אחד שהמליץ לחשב שומן לפי 1 ג/קג.
רובם ממליצים דווקא לחשב לפי אחוז מצריכת הקלוריות כ25-35% מסך הקלוריות.

הנה אחד שממליץ על
~0.3 grams of fat per pound of fat-free mass is enough to maintain health.

How Many Grams of Fat Should You Eat Per Day?
ונותן כמה רפרנסים למחקרים.

בכל מקרה, אני רואה כאן בפורום המון פעמים אנשים שמפרסמים תפריטים וההמלצה שהם מקבלים היא "תעלה את השומן ל1 ג/קג."
ויש מצבים (רובם כמובן חיטוב) שההמלצה הזאת מכריחה את פותח האשכול לעבור לדל פחמימה - במידה ומקשיבים להמלצה של 2 ג/ק"ג חלבון לא נשארת הרבה ברירה. ההמלצה הזאת לפעמים מובילה את פותח האשכול לאכול יותר מ50% מסך כל הקלוריות שלו משומן.
אם הייתי מקשיב להמלצה הזאת, גם אני הייתי מוכרח להיות בדל פחמימה...
90*9=810 קלוריות שהם כ47% מה1700 קלוריות שאליהם אני מכוון, היו אמורות להגיע משומן...

רוב המחקרים והמחשבונים (מדוייקים עד כמה שיהיו...) בדרך כלל מתחשבים בפרמטר של "האם אתה בחיטוב או במסה?"
והמלצה קרובה יותר ל1ג/ק"ג ניתנת כשהפרמטר הזה הוא מסה. אבל זה אפילו לא קרוב כשמדובר בחיטוב...

למיטב הבנתי, אין יתרון בלצרוך יותר שומן. צריך לצרוך מספיק רק כדי לשמור על הבריאות.
יותר מזה וזה כבר יכול להיות בזבוז, מפני שהקלוריות יכלו ללכת לחלבון שיעזור בבנית שריר או בפחמימה שתתן לנו יותר אנרגיה. האם אני טועה? האם יש ערך מוסף בלצרוך אקסטרה שומן?

האם כולם ללא יוצא מן הכלל באמת צריכים 1 ג/ק"ג של שומן?

אשמח לכמה שיותר תשובות מנומקות במחקרים 😃

דיון פורה.

נערך לאחרונה:
עצם העובדה ש 0.3 גרם לכל ק"ג של שומן תשאיר אותך בריא לא אומרת שזה יעזור לך לרדת ב % השומן.
ככל שתוריד ב % שומן כך הגוף שלך יגיע לנקודה שבא לא אכפת לו להישאר ב % שומן שאליו הגעת, זה קורה בדרך כלל באזור ה 13% פלוס מינוס ומכאן והלאה אתה צריך להפעיל על הגוף מניפולציות כדי להמשיך לרדת ב % שומן. ומכיוון שלגוף שלך נוח יותר להישאר ב % שומן המסוים הזה שאליו הגעת כל ניסיון מצידך לרדת בו יותר יענה בהתנגדות שתבוא לידי ביטוי בהאטה של מערכת העיכול (ברגע שמערכת העיכול אטית הגוף אוגר שומן יותר בקלות).
לספק לגוף 1 גרם של שומן לכל ק"ג זו שיטה שבאה כביכול "לעבוד" על הגוף ולגרום לו לחשוב שאתה צורך הרבה שומן ולכן אין לו צורך להשבית את מערכת העיכול ומכאן שהירידה ב % שומן נמשכת.

• פותח/ת השרשור
עצם העובדה ש 0.3 גרם לכל ק"ג של שומן תשאיר אותך בריא לא אומרת שזה יעזור לך לרדת ב % השומן.
ככל שתוריד ב % שומן כך הגוף שלך יגיע לנקודה שבא לא אכפת לו להישאר ב % שומן שאליו הגעת, זה קורה בדרך כלל באזור ה 13% פלוס מינוס ומכאן והלאה אתה צריך להפעיל על הגוף מניפולציות כדי להמשיך לרדת ב % שומן. ומכיוון שלגוף שלך נוח יותר להישאר ב % שומן המסוים הזה שאליו הגעת כל ניסיון מצידך לרדת בו יותר יענה בהתנגדות שתבוא לידי ביטוי בהאטה של מערכת העיכול (ברגע שמערכת העיכול אטית הגוף אוגר שומן יותר בקלות).
לספק לגוף 1 גרם של שומן לכל ק"ג זו שיטה שבאה כביכול "לעבוד" על הגוף ולגרום לו לחשוב שאתה צורך הרבה שומן ולכן אין לו צורך להשבית את מערכת העיכול ומכאן שהירידה ב % שומן נמשכת.

אוקיי, שני דברים.
1. אף פעם לא שמעתי את הטענה הזאת בקשר לשומן. אפשר לקבל מקור כלשהו שתומך בזה?
2. לפי מה שאתה אומר, באחוז שומן גבוה אין צורך ב1 ג/ק"ג כי הגוף עדיין יורד... מה שאומר שזה לא תמיד חובה?

אפשר לקבל מקור כלשהו שתומך בזה?
אין לי מקור לזה, אני למדתי את הדברים האלה מניסיון ומדברים שלמדתי ממנוסים ממני.
וב % שומן גבוה אתה עדייו יכול להקפיד על זה אבל גם אם לא תקפיד בכל מקרה תירד בגלל שלך ולגוף שלך תהיה את אותה המטרה. הגוף שלך לא זקוק להרבה שומן, הוא סתם מעמיס עליו ולכן הגוף בדיוק כמוך שואף להיפתר מהשומן העודף הזה. ולכן ברגע שבן אדם שמן מתחיל לעבוד על עצמו הוא מעיף קילוגרמים כמו גרעינים. הבעיה מתחילה ברגע שהוא מגיע ל מתחת ל 16%- שם צריך להתחיל להתאמץ באמת.

אוקיי, שני דברים.
1. אף פעם לא שמעתי את הטענה הזאת בקשר לשומן. אפשר לקבל מקור כלשהו שתומך בזה?
2. לפי מה שאתה אומר, באחוז שומן גבוה אין צורך ב1 ג/ק"ג כי הגוף עדיין יורד... מה שאומר שזה לא תמיד חובה?
אין קשר ישיר בין כמות השומן שתצרוך מהמזון לכמות השומן שתרד
זה נתון לגרעון קלורי. תהיה בגרעון אבל תתבסס נניח רק על שמן זית, אתה עדיין תרד בשומן.
זה מקרה קיצון, אבל רק כדי להמחיש.
שומן חיוני לגוף להרבה תהליכים, והגוף לא מסוגל לייצר שומן אלא זקוק לקבלו מהמזון.
אתה הבאת מקרה פרטי שלא משקף משהו קונקרטי וגורף. אז אכלת "רק" 0.3 גרם שומן לכל קילו והצלחת להתחטב יפה. אחלה. יבוא אדם שני ויאכל 2 גרם שומן לכל קילו ויתחטב אף הוא יפה.
השורה התחתונה היא שכמות השומן היא לא הכי מוכחת ומשתנה אבל באופן כללי 0.8-1 גרם נמצא כמתאים והגיוני לצריכה

• פותח/ת השרשור
אין קשר ישיר בין כמות השומן שתצרוך מהמזון לכמות השומן שתרד
זה נתון לגרעון קלורי. תהיה בגרעון אבל תתבסס נניח רק על שמן זית, אתה עדיין תרד בשומן.
זה מקרה קיצון, אבל רק כדי להמחיש.
שומן חיוני לגוף להרבה תהליכים, והגוף לא מסוגל לייצר שומן אלא זקוק לקבלו מהמזון.
אתה הבאת מקרה פרטי שלא משקף משהו קונקרטי וגורף. אז אכלת "רק" 0.3 גרם שומן לכל קילו והצלחת להתחטב יפה. אחלה. יבוא אדם שני ויאכל 2 גרם שומן לכל קילו ויתחטב אף הוא יפה.
השורה התחתונה היא שכמות השומן היא לא הכי מוכחת ומשתנה אבל באופן כללי 0.8-1 גרם נמצא כמתאים והגיוני לצריכה
אוקיי, אני יודע שזה מה שאתה חושב, ומה שרוב הפורום חושב.
אבל השאלה שלי היא- למה? למה אתה חושב ככה? על סמך מה?
לא בא נגד, לא בא לשלול... פשוט רוצה לדעת על סמך מי "0.8-1 גרם נמצא כמתאים"?
לפי מה שאני קורא גם הרבה פחות נמצא כמתאים.

אגב, אולי לא הבנת אותי נכון, אין כאן שום מקרה של "אכלתי רק 0.3 גרם שומן לקילו והצלחתי להתחטב".
לא חשבתי בכלל שיש קשר בין אכילת שומן להצלחה בחיטוב.
אבל יש כאן משהו של "אכלתי רק 0.3 גרם שומן לקילו ואני בריא (לפי בדיקות דם), יש סיבה לאכול יותר?"

נערך לאחרונה:
אז אכלת "רק" 0.3 גרם שומן לכל קילו והצלחת להתחטב יפה. אחלה. יבוא אדם שני ויאכל 2 גרם שומן לכל קילו ויתחטב אף הוא יפה.
אם הבנתי אותו נכון השאלה שלו היא יותר בהקשר בריאותי ולא חיטוב, הוא אומר שהוא עשה בדיקות דם והן יצאו תקינות למרות שהוא אכל כביכול הרבה פחות שומן מהכמות המומלצת במשך 3 חודשים.

PIZZA (איך אתה דל שומן וקוראים לך פיצה), אנחנו מסכימים על זה:
למיטב הבנתי, אין יתרון בלצרוך יותר שומן. צריך לצרוך מספיק רק כדי לשמור על הבריאות.
לא קראתי מחקרים על הנושא של כמות השומן הדרושה בשביל לשמור על הבריאות, אבל אני מניח שהמספר הזה 0.8 נאמר כדי להיות "על הצד הבטוח", כלומר אולי זה לא אומר שלכל אחד לא תספיק כמות נמוכה יותר בשביל לשמור על רמות הורמונים תקינות, אבל ליתר בטחון זו הכמות.
דבר נוסף, יכול להיות שכמות השומן שאתה צורך היא באמת נמוכה מדי בשבילך, אבל 3 חודשים זה לא מספיק זמן כדי לדעת את זה, או שכן יש לך ירידה ברמות של הורמונים שלא נבדקו בבדיקת דם הזאת.
~0.3 grams of fat per pound of fat-free mass is enough to maintain health.
אגב 0.3 גרם לפאונד זה 0.66 גרם לקילו, עדיין יותר נמוך מ 0.8 אבל לא בצורה דרסטית.

את האמת גם אני תקופה לא עובר את ה 60 גרם שומן ומרגיש ממש טוב יחסית לזה שאני בחיטוב כבר 3-4 חודשים

• פותח/ת השרשור
אם הבנתי אותו נכון השאלה שלו היא יותר בהקשר בריאותי ולא חיטוב, הוא אומר שהוא עשה בדיקות דם והן יצאו תקינות למרות שהוא אכל כביכול הרבה פחות שומן מהכמות המומלצת במשך 3 חודשים.

נכון.

PIZZA (איך אתה דל שומן וקוראים לך פיצה), אנחנו מסכימים על זה:
זה כינוי מ2004 😛

לא קראתי מחקרים על הנושא של כמות השומן הדרושה בשביל לשמור על הבריאות, אבל אני מניח שהמספר הזה 0.8 נאמר כדי להיות "על הצד הבטוח", כלומר אולי זה לא אומר שלכל אחד לא תספיק כמות נמוכה יותר בשביל לשמור על רמות הורמונים תקינות, אבל ליתר בטחון זו הכמות.

קצת מתסכל אם זה נכון.
יש כאן אנשים ששואלים לגבי תזונה ומקבלים את ההמלצה הזאת והיא מעבירה אותם לדל פחמימה למרות שלא חייבים.

דבר נוסף, יכול להיות שכמות השומן שאתה צורך היא באמת נמוכה מדי בשבילך, אבל 3 חודשים זה לא מספיק זמן כדי לדעת את זה, או שכן יש לך ירידה ברמות של הורמונים שלא נבדקו בבדיקת דם הזאת.

כן, חשבתי על זה. יכול להיות אבל לא נראה לי. נחכה עוד 3 חודשים ונראה.
בעקרון אנחנו דיי מסכימים...

אגב 0.3 גרם לפאונד זה 0.66 גרם לקילו, עדיין יותר נמוך מ 0.8 אבל לא בצורה דרסטית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית