הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימונים כמה חזרות יש לבצע באימון כדי למקסם עלייה/שמירה על מסת השריר? האם אימון לכשל יעיל?

אני לא חושב שזה מחדש למישהו משהו שבילדינג מביא מסת שריר יפה ויותר גדולה כנראה מליפטינג
אני לא מאמין בקשקוש הזה.
חסרים אנשים שמתאמנים כוח בלבד ואין עליהם מסת שריר גבוהה? או הפוך?
סתם התמרמרות כי הלך הרוח בפורום נוטה לאימוני כוח ולאנשים שרוצים להיות -חזקים- . לשם שינוי.

אני לא מאמין בקשקוש הזה.
חסרים אנשים שמתאמנים כוח בלבד ואין עליהם מסת שריר גבוהה? או הפוך?
סתם התמרמרות כי הלך הרוח בפורום נוטה לאימוני כוח ולאנשים שרוצים להיות -חזקים- . לשם שינוי.
אמרתי שליפטינג גורם לך להיות שמן עם היקף בייספ 15? ליפטינג בונה אחלה מסת שריר במיוחד תוכניות מתקדמות כמו טקסס או סמולוב גוניור.
אבל בילדינג בונה לפחות אותה כמות מסת שריר
אין הרבה הבדל בין ליפטינג ובילדינג בעיניי, ליפטרים מבצעים תרגילי עזר ב8-12 טווחי חזרות ההבדל היחיד שבלנדרים עושים גם בנץ וסקוואט נגיד ב8-10 חזרות (אלוהים יודע למה, אירובי איכס)

אמרתי שליפטינג גורם לך להיות שמן עם היקף בייספ 15? ליפטינג בונה אחלה מסת שריר במיוחד תוכניות מתקדמות כמו טקסס או סמולוב גוניור.
אבל בילדינג בונה לפחות אותה כמות מסת שריר
אין הרבה הבדל בין ליפטינג ובילדינג בעיניי, ליפטרים מבצעים תרגילי עזר ב8-12 טווחי חזרות ההבדל היחיד שבלנדרים עושים גם בנץ וסקוואט נגיד ב8-10 חזרות (אלוהים יודע למה, אירובי איכס)
אתה שם לב שאתה משתמש כל הזמן במילים "ליפטינג" ו "בילדינג" ?
למה?

מי קבע שאני מתאמן ליפטינג? או בילדינג?
טווח החזרות?

השאלה היא, ממתי באמת אכפת לפורום הזה כל כך ממסת שריר מטורפת? ברור שזה חלק מהעניין אבל אם לפי המחקר אתה מתאמן כמו ליפטר ואם כמו בילדר נותן לך אותם תוצאות וליפטינג יותר כח, למה לעשות בילדינג?
אני לא חושב שזה מחדש למישהו משהו שבילדינג מביא מסת שריר יפה ויותר גדולה כנראה מליפטינג

ההשלכות מעניינות בלי קשר.
לא תמיד חייבים להתעסק ביריבות המטופשת הזאת של ליפטינג נגד בילדינג.

אחי אתה לא מבין כלום מהחיים שלך.
8 חזרות זה בילדינג ו 5 זה ליפטינג.
אני לא מבין מה אתה רוצה זה בערך מה שזה
בילדרים עובדים 8*4 ליפטרים 5*3 זה הקלאסי בטח שיש גיוונים תוכניות העדפות אישיות אבל סך הכל אתה מכוון או לבילדינג או ליפטינג או לבריאות כללית (שזה אף אחד מהם)
מבחינתי להראות טוב זה בילדינג ולהרים כמו שור זה ליפטינג
בין אם זה תחרותי או לא

בילדרים עובדים 8*4 ליפטרים 5*3 זה הקלאסי
אתה מבין אבל שזה ברו סיינס כן?

סך הכל אתה מכוון או לבילדינג או ליפטינג או לבריאות כללית
ספורט תחרותי זה לא בריא, באף מצב בו אתה מביא את הגוף שלך למצב קיצון.
להתאמן כדי להיות חזק זה משהו אחר ואם עובדים נכון זה בהחלט תורם לבריאות הכללית.
גם "בילדרים" רוצים להיות חזקים, אני מתאר לעצמי.

להראות טוב זה בילדינג
דן גרין? הפוך גוטה

ולהרים כמו שור זה ליפטינג
דודי יעקב? הפוך גוטה 2

השאלה היא, ממתי באמת אכפת לפורום הזה כל כך ממסת שריר מטורפת? ברור שזה חלק מהעניין אבל אם לפי המחקר אתה מתאמן כמו ליפטר ואם כמו בילדר נותן לך אותם תוצאות וליפטינג יותר כח, למה לעשות בילדינג?

לא קראת על מה מדובר, נכון?

דן גרין? הפוך גוטה

דודי יעקב? הפוך גוטה 2
להשתמש ביוצאי דופן כדי להוכיח נקודה זו לא דרך נכונה. ולפחות אחד מהם מזריק, אז זו גם בעיה.
אימוני פיתוח גוף מותאמים לפיתוח גוף ולכן יעילים יותר לצבירת מסת שריר.
אימוני פאוורליפטינג מותאמים להתחזקות ולכן יעילים יותר לצבירת כוח.
זה שלא כל מתאמן הוא בהכרח אחד מהם בלבד זה נכון, כל אחד מחליט מה לעשות בעצמו והאם ואיך להגדיר את עצמו.
אני גם מסכים שהגדרה אישית לנושא הזה היא לא חכמה, אבל לכל אחד יש מטרה עיקרית. אתה ספציפית יכול להיות הייבריד מושלם, ועוד אנשים אתך. אבל רוב האנשים מעוניינים או לצבור מסת שריר או לצבור כוח.
כמובן, הדרך לשניהם בהתחלה היא די זהה, רק לאחר כשנה צורת העבודה מתפצלת לשני כיוונים.

בסופו של דבר, שתי הדרכים יתנו לך גם מהדרך השנייה. לכל מפתח גוף מקצועי ברמות הגבוהות יש כוח גדול מאוד ולכל פאוורליפטר מקצועי ברמות הגבוהות (לא כולל אלו בקטגוריות משקל נמוכות) יש מסת שריר יוצאת דופן.

לא יודע איך ממה שמשה פרסם הגענו לזה, אבל רציתי לתת את שני הסנטים שלי.

להשתמש ביוצאי דופן כדי להוכיח נקודה זו לא דרך נכונה. ולפחות אחד מהם מזריק, אז זו גם בעיה.
אימוני פיתוח גוף מותאמים לפיתוח גוף ולכן יעילים יותר לצבירת מסת שריר.
אימוני פאוורליפטינג מותאמים להתחזקות ולכן יעילים יותר לצבירת כוח.
זה שלא כל מתאמן הוא בהכרח אחד מהם בלבד זה נכון, כל אחד מחליט מה לעשות בעצמו והאם ואיך להגדיר את עצמו.
אני גם מסכים שהגדרה אישית לנושא הזה היא לא חכמה, אבל לכל אחד יש מטרה עיקרית. אתה ספציפית יכול להיות הייבריד מושלם, ועוד אנשים אתך. אבל רוב האנשים מעוניינים או לצבור מסת שריר או לצבור כוח.
כמובן, הדרך לשניהם בהתחלה היא די זהה, רק לאחר כשנה צורת העבודה מתפצלת לשני כיוונים.

בסופו של דבר, שתי הדרכים יתנו לך גם מהדרך השנייה. לכל מפתח גוף מקצועי ברמות הגבוהות יש כוח גדול מאוד ולכל פאוורליפטר מקצועי ברמות הגבוהות (לא כולל אלו בקטגוריות משקל נמוכות) יש מסת שריר יוצאת דופן.

לא יודע איך ממה שמשה פרסם הגענו לזה, אבל רציתי לתת את שני הסנטים שלי.

אימוני פיתוח גוף היום (וגם פאוורליפטינג במידה מסויימת) הם תוצר של שימוש לא סביר בחומרים. אני לא בטוח שהבילדרים היו מגיעים לאותן מסקנות לגבי דרכי אימון אם השימוש היה מוגבל.

אימוני פיתוח גוף היום (וגם פאוורליפטינג במידה מסויימת) הם תוצר של שימוש לא סביר בחומרים. אני לא בטוח שהבילדרים היו מגיעים לאותן מסקנות לגבי דרכי אימון אם השימוש היה מוגבל.
לא דיברתי על אימוני דבילדרים חסרי היגיון (ABCDEFG ונפח מוגזם). אבל כן, אם המטרה שלך היא פיתוח גוף יש לך תועלת באימונים אקצנטריים, דרופ סטים, חזרות גבוהות, כשל בשריר (לא בתרגיל) ועוד.
מי שמקשיב היום למה שיש לבילדרים מקצועיים לספר על אימונים פשוט מבזבז את הזמן שלו. אני אישית גם בספק אם הם בכלל מתאמנים כמו שהם מספרים.

לא דיברתי על אימוני דבילדרים חסרי היגיון (ABCDEFG ונפח מוגזם). אבל כן, אם המטרה שלך היא פיתוח גוף יש לך תועלת באימונים אקצנטריים, דרופ סטים, חזרות גבוהות, כשל בשריר (לא בתרגיל) ועוד.

לגבי חזרות, אני יכול להסכים כי הנפח הוא פרמטר קריטי. לגבי כל השאר - אין שום בסיס לחשוב שיש לזה ערך. ואין דבר כזה כשל בשריר.

אני מבטיח לך, שאם תיקח מתאמנים ממוצעים בחדר כושר, לעומת ליפטרים בתחרויות.
אתה תמצא התאמה דיי טובה בין הממוצעים בחדר כושר שמפמפמים חצי מהמשקל של הליפטרים בתחרויות, ועדיין גדולים מהם.

אני מבטיח לך, שאם תיקח מתאמנים ממוצעים בחדר כושר, לעומת ליפטרים בתחרויות.
אתה תמצא התאמה דיי טובה בין הממוצעים בחדר כושר שמפמפמים חצי מהמשקל של הליפטרים בתחרויות, ועדיין גדולים מהם.

זה פשוט לא נכון. וזה לא הנושא.

זה פשוט לא נכון. וזה לא הנושא.

זה לא משנה.
אתה חושב שתוכניות כוח יבנו יותר מסת שריר למתאמן מתקדם מאשר תוכניות נפח הגיוניות ?
בהנחה והתשובה שלך היא כן, אני אשמח להוכחה.
אני מקווה שהתשובה שלך לא תלווה בדוגמאות של מזריקים/עילוים גנטים.

זה לא משנה.
אתה חושב שתוכניות כוח יבנו יותר מסת שריר למתאמן מתקדם מאשר תוכניות נפח הגיוניות ?
בהנחה והתשובה שלך היא כן, אני אשמח להוכחה.
אני מקווה שהתשובה שלך לא תלווה בדוגמאות של מזריקים/עילוים גנטים.

שוב, זה לא הנושא, אבל למה אתה מתכוון כשאתה אומר תוכנית נפח הגיונית?

לגבי חזרות, אני יכול להסכים כי הנפח הוא פרמטר קריטי. לגבי כל השאר - אין שום בסיס לחשוב שיש לזה ערך. ואין דבר כזה כשל בשריר.
כל מפתח גוף טבעי הוא הבסיס לטענה הזו.
מכיר את זה שאתה נכשל בסקוואט? אז לא כשל מערכתי, עצבי, טכני או של שריר אחר, אלא ספציפית של הארבע ראשי. הנה - כשל בשריר ולא בתרגיל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית