הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שיפור משקלי עבודה ללא עליה במשקל

totti99

משתמש קבוע
1,266
213
נק' מוניטין:
298
1,266
213
אהלן, איך יש אנשים שעולים במשקלי העבודה שלהם ללא לעלות במשקל הגוף? (לדוגמה: מתחרים שלא מעוניינים לעלות קטגוריית משקל)
אם אני לא עולה במשקל במשך כמה חודשים המקסימום של המשקל שאני אוסיף יהיה בערך 2.5 קג למוט

זאת לא תופעה מאוד נפוצה
אבל יש כמה אפשרויות שזה כן קורה
1. שיפור יכולות/טכניקה כמו שיפור אחיזה בדדליפט ישפר את ההרמה שלך או נשימה נכונה יותר בסקווט
2. תכנון אימונים נכון שמאפשר התקדמות בקפיצות קטנות, יותר נפוץ אצל מתאמנים ברמה גבוהה
3. לדעתי זה המקרה הכי נפוץ "התקדמות בניוטראל". ההתקדמות מ-60 ל-100 יכולה להעשות בחודשיים או בחודש ואז אתה יכול לחשוב בטעות שהתקדמת במשך חודשיים למרות שלא עלית במשקל הגוף אבל בפועל פשוט התקדמת לאט מאוד

• פותח/ת השרשור
3. לדעתי זה המקרה הכי נפוץ "התקדמות בניוטראל". ההתקדמות מ-60 ל-100 יכולה להעשות בחודשיים או בחודש ואז אתה יכול לחשוב בטעות שהתקדמת במשך חודשיים למרות שלא עלית במשקל הגוף אבל בפועל פשוט התקדמת לאט מאוד

לא הבנתי. אשמח אם תסביר שוב

ואני לדוגמה מדבר על מרימי משקולות אולימפיים או בכלל אנשים שלא מעוניינים לעלות במשקל מעבר למשקל מסויים (מסיבות אישיות) ובכל זאת אני רואה שהם מתקדמים בקצב טוב מאוד
אתן דוגמה של מרים אולימפי ששוקל 61 קילו ויש לו דדליפט של 180 קילו בלי חגורה, עכשיו הסיכוי שהוא התחיל מדדליפט של מעל 80 100 קילו כשהתחיל להתאמן ( התחיל לפני שנתיים, לפני זה היה מתאמן אך ורק בגימנסטיקס) לא כל כך גבוה, וגם אם כן לא מאמין שעלה יותר מ5-10 קג במשקל גוף במשך כל התהליך, ולשפר את הדדליפט ב100 קילו כשעולים 5 קג משקל גוף נשמע לי מטורף (לא מעורבים חומרים בסיפור)

אם נצא מנקודת הנחה שזו לא הטכניקה שעיכבה את המשקלים שלך, אז זה עניין של השתפרות של היעילות של מערכת העצבים
מערכת העצבים לומדת לעבוד בסינכרון טוב יותר, ולהפעיל יותר יחידות מוטוריות בשריר, ככה שאתה משתמש יותר טוב במה שיש לך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית