הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרופה להשראת שינה

• פותח/ת השרשור p0st
  • פורסם בתאריך

p0st

משתמש פעיל
393
3
נק' מוניטין:
80
393
3
אוקיי בלי קשר לפיתוח גוף, יש לי בעיות בשינה כבר הרבה זמן ואני חושב שהסיבה המרכזית היא לחץ ומחשבות-יתר (פעם גם הייתה תקופה בה הייתי מזיע וכל מיני אבל אני חושב שזו הייתה בעיה שונה)

תכלס נמאס לי לישון כל יום ב- 5 בבוקר ואו לקום ב- 1/2 כדי לישון מספיק שעות או לקום ב- 10 ואז לישון צהריים ובכלל לא להרדם בלילה אחר כך.
בכל מקרה יש לי אסיוול ואני יודע שזה יכול להרדים.. הקטע הוא ששמעתי שיש כדור שמכיל מלטונין, הכדור נקרא סירקדין אם אנלא טועה וחשבתי לנסות קודם במקום ישר לקפוץ לכדורים שמטפלים בחרדות וכו', הכדור המדובר הוכח ככדור שעובד מעולה האמת דווקא ללא תופעות לוואי, הקטע הוא שהוא מומלץ לאנשים בני 55+ (ראיתי מחקר אחד שמתייחס לטווחי גילאים של 18-80 וייצא שהכדור פועל מצויין).

האם מישהו ממכם שמע על הכדור, שמע על מישהו שהשתמש בו או אפילו ניסה טיפול איתו?

תודה.

יצא לי להשתמש כמה פעמים בSleep Aid של GOODSENSE. עולה 40 ש"ח ל16 כדורים ולא דורש מרשם. לי זה די עשה את העבודה. אם אתה מאוד לחוץ יקח לכדור זמן (שעה בערך) להרדים אותך, אחרת זה ילך מהר יותר. השינה עצמה טובה (יצא לי לעשות אימונים טובים 10-12 שעות אחרי שקמתי) אבל בבוקר הייתי מרגיש קצת מסטול והייתי צריך די הרבה קפה (ואולי גם משהו נגד כאב ראש) בשביל לתפקד כמו שצריך.

אף פעם לא השתמשתי בזה ליומיים ברצף ובסה"כ השתמשתי אולי ב5 כדורים, אז אין לי מושג לגבי פיתוח תלות או דברים כאלה, אם אתה מתכוון להשתמש במשהו לאורך זמן כדאי לבדוק לגבי זה.

בקשר לאשכול ההוא, קיבלתי מלטונין אבל לא ניסיתי כי הפסקתי בדיוק עם האפי... זרקתי את כל הקופסה ככה שאין לי מה לומר על המוצר, מי שינסה שידווח.

• פותח/ת השרשור
Seth תודה אני אבדוק על זה.

לגבי פיתוח תלות - נאמר כי אין פיתוח תלות בסירקדין אבל למרות זאת המלצת השימוש היא ל-21 ימים (בחבילה גם יש 21 כדורים)

ד"א באשכול שלך דובר על לוריבן, לא מזמן הבאתי חבילה של לוריבן שאני משתמש בה מדי פעם, אבל לא צרכי שינה, זה יכול להתאים?

רציתי להבין, האם הלחץ ומחשבות היתר בעצם מונעים מהמוח לייצר את המלטונין ובשל כך קשה לי להרדם? הכי אם כן תיסוף באמצעות הכדור הזה באמת יכול להיות יעיל.

תודה רבה שוב.

נערך לאחרונה:
יצא לי להשתמש כמה פעמים בSleep Aid של GOODSENSE. עולה 40 ש"ח ל16 כדורים ולא דורש מרשם. לי זה די עשה את העבודה. אם אתה מאוד לחוץ יקח לכדור זמן (שעה בערך) להרדים אותך, אחרת זה ילך מהר יותר. השינה עצמה טובה (יצא לי לעשות אימונים טובים 10-12 שעות אחרי שקמתי) אבל בבוקר הייתי מרגיש קצת מסטול והייתי צריך די הרבה קפה (ואולי גם משהו נגד כאב ראש) בשביל לתפקד כמו שצריך.

אף פעם לא השתמשתי בזה ליומיים ברצף ובסה"כ השתמשתי אולי ב5 כדורים, אז אין לי מושג לגבי פיתוח תלות או דברים כאלה, אם אתה מתכוון להשתמש במשהו לאורך זמן כדאי לבדוק לגבי זה.
מאיפה מביאים את הכדור הראשון? יצא לי לישון השבוע רק ב5 ימים...

אני משתמש במלטונין זה חודשיים,פעם הייתי נרדם כל יום ב4 בלילה,אני לוקח כדור ב10 וב10 וחצי אני כבר נרדם,הוא משפיע ממש טוב,בשבועות הראשונים הוא יתן לך בראש ואתה תירדם ממש מהר.
אני לוקח אותו כל יום בשביל להרגיל את השעון הביולוגי שלי,נפגשתי עם רופאת משפחה והיא דיברה עם מכון שינה וזה מה שהם המליצו.
מותר לשתות עם הכדור,אבל שמתי לב כל פעם שאני שותה ממש קצת אני מרגיש עייפות ממש כבדה וסחרחורות.
אני ממש מרוצה מהכדור,פעם הייתי זומבי בבוקר ולא הייתי מצליח לקום לביה''ס,היום אני קם מוקדם ומרגיש טוב כל היום.
אם יש לך עוד שאלות אני יכול לענות

• פותח/ת השרשור
עכשיו אני ער, הלכתי לישון בשעה 5-5 וחצי, וגם זה כשלקחתי כדור לוריבן ב- 4 וחצי בערך, אולי זה נתן מעט השפעה.

מה שנשאר זה, מלטונין בכדורים או סירקדין? (שזה בעצם מלטונין בשחרור מושהה?) מה בעיקרון אני צריך?

אני משתמש במלטונין זה חודשיים,פעם הייתי נרדם כל יום ב4 בלילה,אני לוקח כדור ב10 וב10 וחצי אני כבר נרדם,הוא משפיע ממש טוב,בשבועות הראשונים הוא יתן לך בראש ואתה תירדם ממש מהר.
אני לוקח אותו כל יום בשביל להרגיל את השעון הביולוגי שלי,נפגשתי עם רופאת משפחה והיא דיברה עם מכון שינה וזה מה שהם המליצו.
מותר לשתות עם הכדור,אבל שמתי לב כל פעם שאני שותה ממש קצת אני מרגיש עייפות ממש כבדה וסחרחורות.
אני ממש מרוצה מהכדור,פעם הייתי זומבי בבוקר ולא הייתי מצליח לקום לביה''ס,היום אני קם מוקדם ומרגיש טוב כל היום.
אם יש לך עוד שאלות אני יכול לענות
איזה מינון אתה לוקח? של איזו חברה?

• פותח/ת השרשור
אני יודע שהכדורים הרגילים (מלטונין) מגיעים ב 5 מ"ג, בסירקדין יש 2 מ"ג. אבל זה הקטע איך אפשר לדעת איזה מינון צריך בחור בן 19

נערך לאחרונה:
בקשר לאשכול ההוא, קיבלתי מלטונין אבל לא ניסיתי כי הפסקתי בדיוק עם האפי... זרקתי את כל הקופסה ככה שאין לי מה לומר על המוצר, מי שינסה שידווח.
מלטונים סבבה בהתחלה,ברוב המקורות רשום שלא כדי לקחת ביחד עם סטרואידים...בכל מקרה,אחרי שבועיים כבר לא עבד עלי...נסיתי מלטונין של אופטימום

• פותח/ת השרשור
אז סביר להניח שעדיף להתחיל עם סירקדין לא? המינון גם נמוך יותר, זה דברים שכדאי להכנס אליהם ולשחק איתם? או שלא כדאי? כי אם זה לא יכול ליצור בעיות אני אנסה תמלטונין 5 מ"ג וזהו (ואני כמעט בטוח האמת שזה 5 מ"ג).

• פותח/ת השרשור
לא עדיף פשוט לקחת מלטונין רגיל מאשר להזמין דברים כאלה שגם אולי יעלו יקר יותר, גם תאכלס אנלא כ"כ צריך אותם (אלא את המלטונין בלבד) וגם אי אפשר להשיג אותם פה אלא בחו"ל - נחוצה הזמנה.

?

תודה.

• פותח/ת השרשור
בנתיים עד שיביאו לי את הסירקדין אני משתמש בלוריבן שותה 10 דקות לפני שאני הולך לישון ככה. לא משפיע כמו שאני רוצה אבל בפעמיים ברצף שלקחתי לפחות לא שכבתי במיטה כמו מפגר 3 שעות. (זה בסדר? שמעתי שהמשפחה הזאת לורזפאם ממכר יחסית, יהיה בעיה אם אני אשתמש בלוריבן שבועיים ברצף לדוגמא?).

נערך לאחרונה:
בנתיים עד שיביאו לי את הסירקדין אני משתמש בלוריבן שותה 10 דקות לפני שאני הולך לישון ככה. לא משפיע כמו שאני רוצה אבל בפעמיים ברצף שלקחתי לפחות לא שכבתי במיטה כמו מפגר 3 שעות. (זה בסדר? שמעתי שהמשפחה הזאת דיאזפאם ממכר יחסית, יהיה בעיה אם אני אשתמש בלוריבן שבועיים ברצף לדוגמא?).

לוריבן זה כדור פסיכיאטרי אתה מודה לכך? וכן יש בו סיכון לפתח תלות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית