הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רוצה להתחיל תוכנית כח

• פותח/ת השרשור Echo25
  • פורסם בתאריך

Echo25

משתמש משקיע
2,823
896
נק' מוניטין:
3,796
2,823
896
אהלן, מאסתי בפיצול ונפח, מעוניין להתמקד בעיקר בכח ובתרגילים מורכבים.
אני שוקל 88 והמטרה להגיע השנה (2017) ל100 קג.
בעקבות פציעה בברך המשקלי עבודה שלי ברגליים לא מזהירים, אבל לא בגלל הרגליים עצמן, אלא בגלל העומס שהיה על הברך.
בכל אופן, עברתי מכון כושר, למכון בו הרצפה תקינה (במכון הקודם הרצפה הייתה מזעזעת, ולצערי האמנתי להנהלה שטענו שיחליפו אותה במשך חודשים.) ובנתיים אין סימנים לכאבי ברכיים, לכן אני מעוניין להתחזק באופן כללי בגוף ועל הדרך להשיג מזה גם קצת מסת שריר.

משקלי העבודה שלי כרגע הם
בנץ 112.5*6*3 קליל
סקוואט נע בין 120 ל150 תלוי ביום
דדליפט 150 ל5 (התחלתי לא מזמן)
פרס אני מבצע בישיבה 60 קילו ל8-10

איזו תוכנית הייתם ממליצים לעשות לאדם במצבי? תודה רבה!

• פותח/ת השרשור
דווקא הלינארית לדעתי פחות תתאים לך, משקלי העבודה לא כאלה נמוכים.. לדעתי נפח יעשה להם טוב.
מה לגביי טקסס? ריסט טוב במשקלים ואתה תעוף.
גם 531 תעבוד לך אחלה בסקוואט ודד לדעתי, גם הזדמנות טובה להוסיף סטים של נפח ולשלב עבודה בהם פעמיים בשבוע ולשבור שיאים בחזרות כל אימון.

דווקא הלינארית לדעתי פחות תתאים לך, משקלי העבודה לא כאלה נמוכים.. לדעתי נפח יעשה להם טוב.
מה לגביי טקסס? ריסט טוב במשקלים ואתה תעוף.
גם 531 תעבוד לך אחלה בסקוואט ודד לדעתי, גם הזדמנות טובה להוסיף סטים של נפח ולשלב עבודה בהם פעמיים בשבוע ולשבור שיאים בחזרות כל אימון.
הם יעבדו טוב במשקלים האלה ,אבל הסיבה ללינארית זה שהוא לא רגיל לנפח בתרגילי הבסיס זה אחלה תוכנית בשביל להכנס לעולם הזה

הם יעבדו טוב במשקלים האלה ,אבל הסיבה ללינארית זה שהוא לא רגיל לנפח בתרגילי הבסיס זה אחלה תוכנית בשביל להכנס לעולם הזה
היא לא תוכנית רעה מן הסתם, היא גם תעבוד.
אם הוא עבד בפיצולים אז נפח לא זר לו 😃

כשאני עשיתי את המעבר מבילדינג לליפטינג הליניארית עשתה לי פלאים לסקוואט והדד. מה שכן תהיה עם יד על הדופק על הבנץ', כי לדעתי זה לא ידגדג אותו (כך גם היה אצלי. כשנוסף לי 60 קילו לסקוואט והדד הבנץ לא זז בכלל)

טקסס. אתה מיומן למדי. אני חושב שצריך נפח יותר אינטנסיבי בשביל להתקדם ולכן היא תתאים יותר ממאדקאו

טקסס. אתה מיומן למדי. אני חושב שצריך נפח יותר אינטנסיבי בשביל להתקדם ולכן היא תתאים יותר ממאדקאו
אני חושב שמה שהרבה חברה פה לא מבינים, אולי עשו את המעבר הזה מוקדם יותר אבל גם עם משקלים כאלה הגוף עוד לא באמת יודע מה זה לעבוד עצים. כשעשיתי את המעבר לליפטינג היה לי דדליפט של מעל 130 לשישיות, סקוואט איזה 125 לשישיות, ועל מ.ג באזור ה75... לכאורה נשמע מספרים לא רעים. גם עבדתי ABC עם המון נפח, עשיתי סקוואט פרונט סקוואט, דדליפט ולג פרס ומלא מלא נפח. ועדיין, הם פשוט טסו לי ברגע שנתתי את הליניארית כי אתה צריך להרגיל את הגוף גם לעצימות. אני לא אומר שהתחזקתי כל כך הרבה, אבל למדתי להשתמש בכח שלי באמת. זה כמו שמתאמן חדש לא באמת יודע להשתמש בכוח שלו ואתה תראה אותו מסיים סט עם חזרה מהירה ואומר איזה קשה היה, מערכת העצבים שלו עוד לא בנויה באמת לעצימות ופה מדקאו עובדת מעולה..
אלי תן מדקאו לסקוואט ודד.

לדעתי תתחיל מss . חבר׳ה שבאים מבילדינג לא רגילים לעבוד עצים בסקוואט. לא משנה כמה סטים דחפת לרגליים או כמה עשיריות עשית, זה לא אותו דבר. הנפח והמבנה של התוכנית יאפשר לך כניסה מסודרת וחלקה יותר לעולם אימוני כח. בנוסף התוכנית תאפשר לך לשפר את הטכניקה בסקוואט שלפי מה שאני זוכר מסרטונים שהעלית בעבר היא לא משהו. אחרי שתמצא ss טקסס לדעתי תיהיה בחירה טובה יותר מלינארית.

• פותח/ת השרשור
לדעתי תתחיל מss . חבר׳ה שבאים מבילדינג לא רגילים לעבוד עצים בסקוואט. לא משנה כמה סטים דחפת לרגליים או כמה עשיריות עשית, זה לא אותו דבר. הנפח והמבנה של התוכנית יאפשר לך כניסה מסודרת וחלקה יותר לעולם אימוני כח. בנוסף התוכנית תאפשר לך לשפר את הטכניקה בסקוואט שלפי מה שאני זוכר מסרטונים שהעלית בעבר היא לא משהו. אחרי שתמצא ss טקסס לדעתי תיהיה בחירה טובה יותר מלינארית.
סמוך עלי שכשזה נוגע לסקוואט אני רגיל לעצימות.
על איזה טכניקה לקויה אתה מדבר חבר? התאמנו איתי במכון שני מאמנים פה שיש להם שם בתחום הPL @shum_klum @DarY ויעידו על הטכניקה שלי

SS ממש לא תתאים לו.

לדעתי תנסה טקסס.

גם אני חושב שהגיע הזמן שתתחיל להתאמן, ו-SS זו תוכנית מעולה כתוכנית ראשונה. לא רואה שום סיבה לתכנן מראש להתקדם לאט.
תתחיל מSS וכשיהיה צורך - וזה יהיה אחרי השיאים שלך - תעבור לטקסס מת'וד. תתחיל מ80% מה5RM ותתחיל לטפס. קצת לפני ה5RM תעבור לסקוואט קל באימון האמצעי. אתה תוכל למשוך ככה יותר ממה שאתה חושב. מאחל בהצלחה.

סמוך עלי שכשזה נוגע לסקוואט אני רגיל לעצימות.
על איזה טכניקה לקויה אתה מדבר חבר? התאמנו איתי במכון שני מאמנים פה שיש להם שם בתחום הPL @shum_klum @DarY ויעידו על הטכניקה שלי

אז אם מתאמנים איתך במכון שתי חבר׳ה כאלה למה אתה מתייעץ בפורום איזה תוכנית לעשות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית