הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איזה רולר כדאי לרכוש?

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
יש את זה שהבליטות בו לא גדולות מספיק לדעתי,
ולעומתו את הראמבל רולר שבו אפשר לבחור בין 31 סמ ל73

דעתכם המנומקת?

בבית יש לי את הראמבל רולר הכחול שהוא מעולה. אצל סופטי יצא לי לנסות פשוט צינור PVC שעשה לגמרי את העבודה.. יכול להיות ששווה לך לבדוק את זה באיזה 10 שקל לפני שאתה רץ לקנות גליל ב200+

יש את זה שהבליטות בו לא גדולות מספיק לדעתי,
ולעומתו את הראמבל רולר שבו אפשר לבחור בין 31 סמ ל73

דעתכם המנומקת?
עד לא מזמן השתמשתי בחבית הייניקן מאלומיניום, היה נהדר לטעמי
חוץ מזה זה השימוש הטוב ביותר לתירוץ העלוב הזה לבירה 😃

חבית הייניקן עבה מדי ועל הדרך יקרה יותר מכל רולר (גם ריקה).

ממליץ על צינור PVC, אם לא אז תקנה את השחור הקשיח יותר או יש גרסא עם "נקודות" במקום "גלים" שנכנס קצת יותר טוב.

אני גם משתמש בזה, הוא קשוח רצח ככה שלא ימצה את עצמו מהר.
מצד שני הוא קצת קצר מדי לדעתי.
כל עוד אתה לא ברוחב של מקרר זה סבבה. וברצינות, את המקומות הבעייתים הוא מכסה בהצלחה. אם כי ברגליים אני נצרך לעשות רגל רגל.

• פותח/ת השרשור
הרולר שלא עולה כסף, כי זו גם התמורה שלו.
בינתיים אני עושה עיסוי עם מוט אולימפי וזה מעלים את הכאב לטווח של כמה ימים.
גם ספורט תרפיה מאוד עזרה לי.

למה אתה חושב שזה לא עוזר? אשמח אם תרחיב בנושא.

בינתיים אני עושה עיסוי עם מוט אולימפי וזה מעלים את הכאב לטווח של כמה ימים.
גם ספורט תרפיה מאוד עזרה לי.

למה אתה חושב שזה לא עוזר? אשמח אם תרחיב בנושא.

בוא נתחיל במטרה של זה. עוזר למה? אם אתה עושה את זה כמה דקות כדי להרגיש קצת יותר טוב זה סבבה. אבל אם אתה חושב שזה תורם להתאוששות/החלמה מפציעות או כל דבר בסגנון, אז לא. אין שום מנגנון שבעזרתו זה יכול לתרום.

בוא נתחיל במטרה של זה. עוזר למה? אם אתה עושה את זה כמה דקות כדי להרגיש קצת יותר טוב זה סבבה. אבל אם אתה חושב שזה תורם להתאוששות/החלמה מפציעות או כל דבר בסגנון, אז לא. אין שום מנגנון שבעזרתו זה יכול לתרום.
להכריז על רולר כעל מוצר שמרפא פיצעות זה דפוק.
אבל הוא בהחלט יכול לטפל בטריגרים. מובליטי, עבודת גמישות ועיסוי לגב עם הרולר פשוט מעולים. וכל אחד מהדברים האלה חשוב הן למניעת פציעות והן לפיתרון שלהם. גם כשאני נפצעתי זה עזר לי מאוד עם הכאב וזה שיפר לי את הגמשיות הרבה יותר טוב מאשר לפני. איך? לא יודע. זה פשוט עזר

• פותח/ת השרשור
לפני העיסוי הטונוס השרירי הרבה יותר גבוה.
עיסוי לפוסטריור צ'יין מאפשר לי לגעת ברצפה עם הידיים בברכיים נעולות. לפני כן אני רחוק משם כ10 סמ לפחות.
כשיש מתח שרירי מתקיים לחץ גדול יותר על המפרקים והשרירים וזה לכאורה משפיע על המנח האנטומי של המפרקים והרצועות וגם מגביר כאבים.
יש לי בין השאר אילו פסואס מקוצר שמנע ממני לעשות סקוואט, ובעבר מה שעזר אלו מתיחות ועיסוי.

אגב מה אתה חושב על ספורט תרפיה/ עיסוי לספורטאים?

לדעתי כל האופציות המוכנות באמת לא שוות את הכסף, אני אישית משתמש בPVC עטוף באיזולירבנד (ככה הוא יותר חלק)
עלות של 20 ש"ח בערך ועושה אחלה עבודה.

לפני העיסוי הטונוס השרירי הרבה יותר גבוה.
עיסוי לפוסטריור צ'יין מאפשר לי לגעת ברצפה עם הידיים בברכיים נעולות. לפני כן אני רחוק משם כ10 סמ לפחות.
כשיש מתח שרירי מתקיים לחץ גדול יותר על המפרקים והשרירים וזה לכאורה משפיע על המנח האנטומי של המפרקים והרצועות וגם מגביר כאבים.
יש לי בין השאר אילו פסואס מקוצר שמנע ממני לעשות סקוואט, ובעבר מה שעזר אלו מתיחות ועיסוי.

אגב מה אתה חושב על ספורט תרפיה/ עיסוי לספורטאים?

אני לא חושב שזה משיג משהו שחימום דינאמי לא היה משיג. לגבי כל השאר, אולי האשכול הזה יעזור:

פואם רולר, עד איזה רמת כאב להגיע? (החל מסוף העמוד השני).

אל תקנה את כל הגימיקים(לינק ראשון) או את הראמבלים היקרים(הראמבלים של סל ספורט לא קשיחים בכלל אגב).
אני עם גליל הכי פשוט(אבל קשיח) וארוך(מעולם לא השתמשתי ברולר לחימום כך שלא רואה צורך שיהיה קטן וקומפקטי) וזה עושה את העבודה יופי.

בכל מקרה כדאי תמיד שיהיה כדור לקרוס בבית כי יש אזורים עמוקים שלא תגיע אליהם בלי כדור(ישבן, זוקפים, שרירי שכמה)

אולי זה פלסיבו ואולי לא אבל כשאני נכנס בטריגר פוינט עם כדור/רולר תמיד יש הקלה משמעותית אחר כך(כבר יש מספר מחקרים, כמובן שלא הכי איכותיים כפי שמצופה במחקרים דומים על בני אדם, שתומכים בדעה שיש הקלות על DOMS כתוצאה מFR)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני לא חושב שזה משיג משהו שחימום דינאמי לא היה משיג. לגבי כל השאר, אולי האשכול הזה יעזור:

פואם רולר, עד איזה רמת כאב להגיע? (החל מסוף העמוד השני).
במקרה שלי זה תורם פי כמה מחימום ביחס לכאב הכרוני שאני סובל ממנו.

סתם שאלה תיאורטית שאולי תדע לענות עליה:
במקרה שבו יש כאב כרוני כתוצאה מפריצת דיסק - מה הגורמים האפשריים לכאב?

פיזיוטרפיסט ספורט טען שאצלי כתוצאה מהפריצה, העצבים גורמים לשרירים בגב להתכווץ והכאב הוא בעצם שרירי.

אם זה אכן נכון, לכאורה עומס לא יוצר נזק נוסף אלא רק כאבים, ולכן אין מניעה להתאמן כשהוא מנוטרל.

@Beast and cheat היי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית