הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איזה רולר כדאי לרכוש?

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
יש את זה שהבליטות בו לא גדולות מספיק לדעתי,
ולעומתו את הראמבל רולר שבו אפשר לבחור בין 31 סמ ל73

דעתכם המנומקת?

במקרה שלי זה תורם פי כמה מחימום ביחס לכאב הכרוני שאני סובל ממנו.

סתם שאלה תיאורטית שאולי תדע לענות עליה:
במקרה שבו יש כאב כרוני כתוצאה מפריצת דיסק - מה הגורמים האפשריים לכאב?

פיזיוטרפיסט ספורט טען שאצלי כתוצאה מהפריצה, העצבים גורמים לשרירים בגב להתכווץ והכאב הוא בעצם שרירי.

אם זה אכן נכון, לכאורה עומס לא יוצר נזק נוסף אלא רק כאבים, ולכן אין מניעה להתאמן כשהוא מנוטרל.

@Beast and cheat היי

ממה שידוע לי יש מספר גורמים, אבל אף אחד מהם לא קשור לשרירים בגב. למה שפריצת דיסק תשפיע עליהם?

בכל מקרה, רוב האנשים שחוזרים להתאמן לאחר פריצת דיסק מדווחים על שיפור במצבם. אין סיבה לא להתאמן.

ממה שידוע לי יש מספר גורמים, אבל אף אחד מהם לא קשור לשרירים בגב. למה שפריצת דיסק תשפיע עליהם?

בכל מקרה, רוב האנשים שחוזרים להתאמן לאחר פריצת דיסק מדווחים על שיפור במצבם. אין סיבה לא להתאמן.
גם אני לא רואה קשר לשרירי הגב.
יכול להיות כאב מדלקת באיזור של הפריצה, או כאב דווקא בשרירים של הישבן או הירכיים בגלל הקרנה.

• פותח/ת השרשור

היה אצלי שיפור בעבר כשהתקדמתי לאט לאט בסקוואט בלבד (דדליפט כואב כבר ב60 קג).
אבל בשני סבבים כאלה כשהגעתי למעל 140, הכאב היה משתק כך שעזבתי את האימון באמצע, ולקח זמן לחזור לרמת כאב סבירה.

הכאב שלי לא בצורת זרם או ממוקד. הוא משתרע על שטח רחב בגב התחתון, מרגיש כמו שרירים תפוסים ובנוסף הגב נוקשה כך שהתנועה פחות חופשית.
הכאב קיים כל הזמן בתנועות של כפיפה או עומס של משקל חיצוני, אלא אם כאמור אני עושה עיסוי.

עוד נקודה שאולי רלוונטית היא שהכאב לא חזק כל כך. בחיים עצמם הוא לא ממש מפריע לי. יותר העניין של המוגבלות באימון.

בכל אופן להפטר ממנו באופן קבוע לא הצלחתי, גם עם פיזיוטרפיה עיסויים וכירופרקט.

@yonizarkh אולי יהיה לך מה לומר בנידון 😃

גילוי נאות חשוב: הרולר של סאל ספורט לא שווה אגורה. מחזיר להם אותו

• פותח/ת השרשור
כמה זמן עבר מאז הפציעה?
שנה וחצי
גם אני לא רואה קשר לשרירי הגב.
יכול להיות כאב מדלקת באיזור של הפריצה, או כאב דווקא בשרירים של הישבן או הירכיים בגלל הקרנה.
הפיזיו' אמר שאין כזה דבר דלקת כתוצאה מפריצת דיסק.
תתכן דלקת שנה וחצי? איך מטפלים בדלקת מהסוג הזה?

תתכן דלקת שנה וחצי? איך מטפלים בדלקת מהסוג הזה?
לא הגיוני.
הפיזיו' אמר שאין כזה דבר דלקת כתוצאה מפריצת דיסק.
עד כמה שאני יודע, הנוזל יוצר סוג של דלקת ולוחץ בעצמו על העצב.
אבל קטונתי מלהתווכח עם פיזיותרפיסט, בהנחה שהוא אחד שמבין.

• פותח/ת השרשור
לא הגיוני.
אני מכיר אנשים עם דלקות בפרק כף היד שארכו גם יותר. אז זו לא דלקת בעצם?

עד כמה שאני יודע, הנוזל יוצר סוג של דלקת ולוחץ בעצמו על העצב.
אבל קטונתי מלהתווכח עם פיזיותרפיסט, בהנחה שהוא אחד שמבין.
האופי של הכאב מלחץ על העצב הוא חריף הרבה יותר/ מקרין לרגליים - כך לפחות הוסבר לי.
הוא פיזיוטרפיסט של הפועל ירושלים בכדורסל.

אני מכיר אנשים עם דלקות בפרק כף היד שארכו גם יותר. אז זו לא דלקת בעצם?
דיברתי רק על דלקת כתוצאה מפריצת דיסק.
האופי של הכאב מלחץ על העצב הוא חריף הרבה יותר/ מקרין לרגליים - כך לפחות הוסבר לי.
נכון. אמורה להיות הקרנה לרגליים. לכן אמרתי שזה לא נשמע מה שיש לך, כי אתה דיברת על כאבי גב בלבד.
הוא פיזיוטרפיסט של הפועל ירושלים בכדורסל.
נו. אז ללא ספק תותח. בלי ציניות, אם היה ספק למישהו 😃

כן, ללא ספק הוא יודע מה הכי טוב לספורטאים כמו שביבי יודע מה הכי טוב לישראלים וכמו שפוטין יודע מה הכי טוב לרוסים וכמו שהיטלר ידע מה הכי טוב לגרמנים.
כמובן שמי שעומד בראש מערכת כלשהי הוא בהכרח תותח, ללא ספק. רואים את זה במלא מערכות.

אגב, לרקורד - ציפיתי מאנשים שמתאמנים ומבינים את ההבדל בין סקוואט ופשיטת ברכיים גם להבין שפיזיותרפיה זו רמאות.

כמובן שמי שעומד בראש מערכת כלשהי הוא בהכרח תותח, ללא ספק. רואים את זה במלא מערכות.
כמה חבל שלא נותנים לך לעמוד בראש כמה מערכות. היית משפר אותן יחד עם התוצאות של יוסיין בולט 😆
אגב, לרקורד - ציפיתי מאנשים שמתאמנים ומבינים את ההבדל בין סקוואט ופשיטת ברכיים גם להבין שפיזיותרפיה זו רמאות.
🤦‍♂️🤣

גילוי נאות חשוב: הרולר של סאל ספורט לא שווה אגורה. מחזיר להם אותו
told you...
יש לך כאב כרוני(יכלו לומר לך את זה כבר לפני יותר משנה)
כשיהיה פיזיותרפיסט שיצליח להצביע איך לרפא(לא נלך רחוק, נלך מלזהות את הגורמים) כאבים כרוניים הוא יזכה בפרס נובל לפיזיולוגיה/רפואה(ועל הדרך ימצא את הפתרון לפיברומילאגיה וכו').
כדי להבין כמה כאב כרוני מעסיק את הרפואה: יוצאים כל חודש בערך מחקרים בנושא.
יש מחקרים שמראים שלכאב כרוני יש השפעה על הכימיה במוח ועל מסלולים במערכת העצבים.

מה שהכי כיף בנושא כאב: לרוב הרופאים אין מושג או יכולת לזהות מה באמת גורם לכאב כרוני ואיך לשפר אותו.

ההמלצה הכי טובה שלי תהיה להתאמן עד סף כאב חלש ולמצוא תנועות ספציפיות שמשפרות את המצב, אם צריך להרים עד 140 קילו תרים עד 140 קילו.

מה אתה עושה ביום יום בשביל הכאב? איזה תנועות ניסית כדי לשפר את המצב?
אצל כמה פיזיותרפיסטים שעושים אימוני כח היית? כמה פעמים קראת את המאמר של John Pertizzo?

דיי משעשע שדווקא john petrizzo מוזכר. הוא פיזיותרפיסט שלא עושה שום דבר על פי מה שלימדו אותו בתואר. הוא למשל, באמת תותח. כשאמרתי שפיזיותרפיה זה רמאות כמובן דיברתי על פיזיותרפיה קונבנציונלית, לא על SS.

ויוסי אני מצטער לבשר לך שאת המערכת בראשה אני עומד כרגע אני מנהל בצורה הרבה יותר ממוצלחת והכל מיועל משמעותית. אז אל תתווכח איתי, כי זה אומר שאני תותח ללא ספק.

• פותח/ת השרשור
עיסוי עוזר הכי הרבה.
כירופרקט גם עזר.

הפיזיוטרפיסט אמר שפיזיו היא בעיקר לחזק את השרירים מסביב לכאב, ושאצלי הכל חזק ככה שהפתרון הזה לא ממש רלוונטי.

הוא אמר לדוגמה לחזק בטן, ואני יכול לעשות פלאנק עם איזה 40-60 למרות שאני רחוק מהשיא/ לא הייתי מתאמן על הבטן, והוא צחק כשהוא שמע את זה, כי הוא נותן פלאנק לאנשים שקשה להם להחזיק את עצמם..

העיסוי העצמי לא רחוק מההקלה שאני משיג על ידי ספורט תרפיה כך שאני לא רואה טעם לשלם על הבולשיט הזה שכבר הוצאתי עליו המון כסף, ולא ממש מכיל יתרון לכאורה.

שאלת השאלות היא האם עומס עלול לגרום להחרפה של ה"פציעה"/ כאב, כי כנראה אוכל להתאמן די כבד סביב עיסוי.
פיזיותרפיה זו רמאות.
פרט

אתה לא יכול להחריף את המצב. כל מה שהיה יכול להחלים כבר החלים כנראה. אתה צריך לעשות מה שהנחש אמר. תתאמן כמה שמרגיש סביר. כל השאר זה בזבוז זמן ומשאבים וכאב ראש מיותר.

ויוסי אני מצטער לבשר לך שאת המערכת בראשה אני עומד כרגע אני מנהל בצורה הרבה יותר ממוצלחת והכל מיועל משמעותית. אז אל תתווכח איתי, כי זה אומר שאני תותח ללא ספק.
עזוב אחי, אני לא אוהב לראות אותך כדמות סמכותית שמנהלת דברים, אתה הרבה יותר מאגניב כשאתה בועט בסמכות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית