הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איזה רולר כדאי לרכוש?

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
יש את זה שהבליטות בו לא גדולות מספיק לדעתי,
ולעומתו את הראמבל רולר שבו אפשר לבחור בין 31 סמ ל73

דעתכם המנומקת?

• פותח/ת השרשור
אתה לא יכול להחריף את המצב. כל מה שהיה יכול להחלים כבר החלים כנראה. אתה צריך לעשות מה שהנחש אמר. תתאמן כמה שמרגיש סביר. כל השאר זה בזבוז זמן ומשאבים וכאב ראש מיותר.
אז הכאב אמור להשאר לנצח בגדול?
אתה לא יכול להחריף את המצב. כל מה שהיה יכול להחלים כבר החלים כנראה. אתה צריך לעשות מה שהנחש אמר. תתאמן כמה שמרגיש סביר. כל השאר זה בזבוז זמן ומשאבים וכאב ראש מיותר.
אז הכאב אמור להשאר לנצח בגדול?

• פותח/ת השרשור
לא, הוא הולך להשתפר. תקרא את הלינק שנתתי מקודם, מבטיח שהוא טוב.
די מייאש כי הוא ארוך ואני גרוע ואיטי באנגלית

אפשר אמ:לק של הנקודות החשובות אולי?

אמ:לק:

In the absence of obvious acute injury or emergent medical conditions, how should we treat people’s nagging aches and pains? Unfortunately there’s no single way, and going into detail on the topic would require an article (or book) even longer than this one. But, with the biopsychosocial model in mind, we can suggest a few important steps:

1. Managing stress, anxiety, and depression (much easier said than done)
  2. Education about back pain to reduce the fear that your pain is reflective of constant “danger”
  3. Getting adequate sleep
  4. Avoiding use of opiate pain medications and “muscle relaxants” (although acetaminophen/NSAIDs may be helpful)
  5. Exercising – or, even better, training – to move through previously “threatening” ranges of motion
  6. Continuing to participate in normal activities (i.e, avoiding immobility!)

או במילים אחרות, תפסיק לדאוג, תתאמן בגבולות ההיגיון ומה שהכאב מאפשר ותדאג להתאוששות טובה. עם הזמן זה כנראה ישתפר.

דיי משעשע שדווקא john petrizzo מוזכר. הוא פיזיותרפיסט שלא עושה שום דבר על פי מה שלימדו אותו בתואר. הוא למשל, באמת תותח. כשאמרתי שפיזיותרפיה זה רמאות כמובן דיברתי על פיזיותרפיה קונבנציונלית, לא על SS.
.

אמרת שפיזיותרפיה= רמאות, בפועל אין הגדרה לפיזיותרפיה או מגבלה כלשהי לסוג הטיפול שם...

תתפלא לשמוע שיש אנשים בארץ שלמדו פיזיותרפיה, מתאמנים בעצמם ועושים הכל חוץ מרמאות, יכול לתת כמה שמות בכיף

פיזיו זו רמאות כמו שמאמן כושר זו רמאות, זה שבבתי ספר לא לומדים כלום לא נותן תרוץ לחוסר ידע/מסוגלות של בעל המקצוע ולא אומר שאין מאמנים טובים

אמרת שפיזיותרפיה= רמאות, בפועל אין הגדרה לפיזיותרפיה או מגבלה כלשהי לסוג הטיפול שם...

תתפלא לשמוע שיש אנשים בארץ שלמדו פיזיותרפיה, מתאמנים בעצמם ועושים הכל חוץ מרמאות, יכול לתת כמה שמות בכיף

פיזיו זו רמאות כמו שמאמן כושר זו רמאות, זה שבבתי ספר לא לומדים כלום לא נותן תרוץ לחוסר ידע/מסוגלות של בעל המקצוע ולא אומר שאין מאמנים טובים
אז אתה מסכים איתי שהגישה הקונבנציונלית היא רמאות ומבין שבשביל להיות לא רמאי אתה צריך להתנגד למה שלימדו אותך בתואר. מה שנקרא איי רסט מיי קייס.
וכן, גם בתחום האימונים זה תקף לחלוטין, אין צל של ספק. מסכים איתך לגמרי בנושא הזה.

אז אתה מסכים איתי שהגישה הקונבנציונלית היא רמאות ומבין שבשביל להיות לא רמאי אתה צריך להתנגד למה שלימדו אותך בתואר. מה שנקרא איי רסט מיי קייס.
וכן, גם בתחום האימונים זה תקף לחלוטין, אין צל של ספק. מסכים איתך לגמרי בנושא הזה.
לא ישבתי 4 שנים בתואר פיזיותרפיה, לא מתיימר לדעת שום דבר שהם לומדים, אפשר לשאול את @yonizarkh

אני מסכים שהפיזיו' שלא פוסיז ורוצים שתהיה פעיל כמה שיותר מהר ותחזור להתאמן, מניסיון אישי, הם פיזיו' ששווים כל שקל ויחזירו אותך מהר מאוד, לא יודע איך זה בהתאם ללימודים.
הבעיה שלרוב הפיזיו' האלה עובדים באופן פרטי ולא במסגרת 55 שקל לרבעון עבור סדרה של 10 "טיפולים" של 25 דקות בקופת חולים.

לא ישבתי 4 שנים בתואר פיזיותרפיה, לא מתיימר לדעת שום דבר שהם לומדים, אפשר לשאול את @yonizarkh

אני מסכים שהפיזיו' שלא פוסיז ורוצים שתהיה פעיל כמה שיותר מהר ותחזור להתאמן, מניסיון אישי, הם פיזיו' ששווים כל שקל ויחזירו אותך מהר מאוד, לא יודע איך זה בהתאם ללימודים.
הבעיה שלרוב הפיזיו' האלה עובדים באופן פרטי ולא במסגרת 55 שקל לרבעון עבור סדרה של 10 "טיפולים" של 25 דקות בקופת חולים.
אתה ממש מציג את זה כאילו יש יותר מכמה בודדים ששווים משהו. יש הרבה שהם לא פוסיז וזה לא אומר שהם מבינים משהו מהחיים שלהם או יודעים ללמד ולנתח תנועות בסיסיות כמו סקוואט, דדליפט ופרס.

וזה שהם מרימים הרבה לא אומר כלום. יש כמו זבל אנשים שמרימים הרבה ולא מסוגלים לתת שום ניתוח ששווה משהו לשום תרגיל בו הם מרימים מספרים מאוד גבוהים.

אתה ממש מציג את זה כאילו יש יותר מכמה בודדים ששווים משהו. יש הרבה שהם לא פוסיז וזה לא אומר שהם מבינים משהו מהחיים שלהם או יודעים ללמד ולנתח תנועות בסיסיות כמו סקוואט, דדליפט ופרס.
בכל תחום עבודה שמתעסק עם בני אדם יש "כמה בודדים ששווים משהו", זו אחת התוצאות של צורך במערכת שהיא פס ייצור לבעלי מקצוע.
אבל הם שם, יש בכל אזור במדינה כאלה, אין 2 בכל המדינה.
זה כולל את כל המקצועות כולל רופאי משפחה, רופאי שיניים, מנתחים למיניהם, מעסים, מאמנים, תזונאים, פיזיותרפיסטיים, כירופרקטים, וכו

וזה שהם מרימים הרבה לא אומר כלום. יש כמו זבל אנשים שמרימים הרבה ולא מסוגלים לתת שום ניתוח ששווה משהו לשום תרגיל בו הם מרימים מספרים מאוד גבוהים.
לא טענתי שכן. אין קשר בין יכולת פיזית(כלשהי) ליכולת מנטלית(כלשהי) בבני אדם, לראיה מייק טייסון.

אז אם אנחנו מסכימים על כך שיש רק כמה בודדים ששווים משהו, ושהם פועלים באופן מנוגד למה שמלמדים בחכמה הקונבנציונלית - למה אנחנו לא מסכימים על כך שהשיטה הקונבנציונלית היא רמאות? הרי אתה יודע בדיוק כמוני שזו העברת זמן עד שהגוף יחלים כי הגוף פשוט יודע להחלים. ושהם גובים על הזמן הזה כסף, ולא מעט. אז למה זו לא רמאות?

בשורה התחתונה זו טענה סטטיסטית. אם רוב האנשים שעוברים פיזיו לא מרוויחים ממנו יותר מאנשים שלא עוברים/סתם חוזרים להתאמן אז כנראה שזו רמאות (אני לא טוען אם כן או לא).

• פותח/ת השרשור
אמנם הייתי בטיפול דרך קופת החולים, אבל התרומה של הפיזי' במקרה שלי היתה לכל היותר כלום.
שלא לדבר על הפיזיותרפיסט הראשון שאמר לי מלכתחילה - אין לי איך לעזור לך,
"בוא תעשה מיטת חימום פעם בשבוע, מה אכפת לך."

הייתי מגיע לשם ונשכב כמו כבש עקוד על מיטה, עם איזה מכשיר מגוחך על הגב,
עד שהבנתי שאני מכלה את זמני לריק.

בנימה אישית, הכי עצוב זה שחשבתי שהספורט תרפיסטים הם קוסמים,
כשאני משיג את אותה תוצאה חינם אין כסף בעיסוי עצמי.
הם מבחינתם היו נותנים לי להשאר בטיפול שהתדירות שלו לא מביאה אותי לשום מקום,
כיוון שטיפול בשבוע לא מספיק בשביל לאפשר לי לשפוף -

לצורך העניין היום עשיתי 140X3 סקוואט ללא כאב של ממש,
אחרי חודשים ללא אימוני רגליים, ובשביל זה השתמשתי סה"כ
בכדור לקרוס, לפני האימון ובמהלכו.

לפני העיסוי הטונוס השרירי הרבה יותר גבוה.
עיסוי לפוסטריור צ'יין מאפשר לי לגעת ברצפה עם הידיים בברכיים נעולות. לפני כן אני רחוק משם כ10 סמ לפחות.
בתור אחד שנגע פעם אחרונה ברצפה עם ברכיים נעולות לפני 20 שנה זה נשמע כמו סוג של קסם
אתה יכול לתאר מה אתה עושה שמשפר לך את הטווח ב 10 סנטים?

כדור לקרוס שווה את משקלו בזהב כשזה מגיע לשרירים עמוקים...

בשורה התחתונה זו טענה סטטיסטית. אם רוב האנשים שעוברים פיזיו לא מרוויחים ממנו יותר מאנשים שלא עוברים/סתם חוזרים להתאמן אז כנראה שזו רמאות (אני לא טוען אם כן או לא).
נכון לכל הטיפולים הפיזיים בקופות החולים... הוגי מערכת הבריאות הישראלית דאגו לזה

• פותח/ת השרשור
בתור אחד שנגע פעם אחרונה ברצפה עם ברכיים נעולות לפני 20 שנה זה נשמע כמו סוג של קסם
אתה יכול לתאר מה אתה עושה שמשפר לך את הטווח ב 10 סנטים?
עיסוי עקבי לכל הפוסטריור צ'יין.
אגב אני יכול לשבת בעבודה ולעשות עיסוי בישיבה לקוואדס ולהרגיש הקלה בגב..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית