הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון פוסט נאצה אנטי וינגייט או למה לעולם לא אמליץ ללמוד שם

מצב
השרשור נעול

MikeRozner

משתמש משקיע
3,608
3,679
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,498
3,608
3,679
Iron Core
לא נכנס לסיבות בגללן אני כותב את הפוסט הזה אבל אני מניח שתבינו לבד, זה לא נושא חדש לרוב באי הפורום הזה.
הרבה חבר'ה שרוצים ללמוד תעודה של מדריך חד"כ שואלים אותי איפה כדאי ללמוד, מבחינתי התשובה פשוטה - איפה שהמרצים מעודכנים ולא חיים בשנות ה60!
להלן חלק קטן מהשטויות (העדכניות!) בהן נתקלתי השבוע -
סקווט רק עד 90 מעלות (נו זה כולנו מכירים)
דדליפט זה למתקדמים (גם פה ושם חידוש)
גוד מורנינג זה השטן (פעם ראשונה שאני שומע אבל לא מאוד מופתע)
בנצ' רק עם גב שטוח על הספסל - הקשתה בגב זה לספורטאים תחרותיים בלבד (נו באמת)
והיום היה לי חידוש גדול, דראגון פלאג (מי שלא מכיר שיחפש ביו טיוב) זה רע לחוליות ולא מומלץ!
כמובן שזה בא בשילוב "בלה בלה בלה מרצים וחוקרים באוקספורד ובה בלה בלה", כמובן שכשביקשתי איזשהוא מחקר על התרגיל הנושא הוסט באלגנטיות.

לסיכום? יש סיבה לזה שאני שולח מי ששואל ל"שיאים" ולא, אין לי מניות שם.

~פרקתי~

לא רק בוינגייט ושלוחותיה המצב כך. בעצם, בכל מוסד ללימודי תעודת מדריך חדר כושר הרמה אינה הולמת. הבעיה היא שמרבית האוכלוסייה שניגשת ללמוד, מסתפקת רק בתוכן שהועבר בקורס (ממה שהם יזכרו בכלל) ולא ממשיכים ללמוד באופן עצמאי ואקטיבי ממקורות מהימנים ורלוונטים.
מצד שני יש את האלו שחיים בסרט ששיקול הדעת והדעה האישית שלו זה אלוהים....אתה יודע כמה מפגרים בילדרים אני מכיר שנותנים למתאמנים שלהם
ABCD לאחר ארבעה חודשים בלבד? (דבר שאפילו וינגנט מתנגדים לזה לפי מה שהבנתי)

מצד שני יש את האלו שחיים בסרט ששיקול הדעת והדעה האישית שלו זה אלוהים....אתה יודע כמה מפגרים בילדרים אני מכיר שנותנים למתאמנים שלהם
ABCD לאחר ארבעה חודשים בלבד? (דבר שאפילו וינגנט מתנגדים לזה לפי מה שהבנתי)
זה לא ממש "מהצד השני". מי שמגיע למקורות מהימנים ורלוונטים, לא היה נותן, למשל, ABCD ודומיהן למתאמנים חדשים או ממוצעים. הבעיה נעוצה הרבה יותר עמוק מאשר מה מלמדים בוינגייט, או כל מוסד אחר. בהחלט יש נדבך עיקרי וחשוב לאיכות המוסדות והתכנים המועברים, אבל לא רק

כשאני ביקשתי מהמדריכה ללמד אותי בנץ' פרס,היא הסבירה לי את השוני בין שני השיטות כל. רגלים על הספה לבודי בילדרים ורגליים על הרצפה לפאוורליפטרים כלומר הדגש הוא על כוח

• פותח/ת השרשור
כשאני ביקשתי מהמדריכה ללמד אותי בנץ' פרס,היא הסבירה לי את השוני בין שני השיטות כל. רגלים על הספה לבודי בילדרים ורגליים על הרצפה לפאוורליפטרים כלומר הדגש הוא על כוח
שתי שיטות.
הקשתה לפאוורליפטרים וגב שטוח לאנשים שלא מבינים איך עובדת אנטומיה של כתף.

אני לא זוכר אם היא דיברה על גב שטוח. מה שכן,אני זוכר שהיא הסבירה שהמטרה של בודיבילדר בתרגיל היא "ניפוח" החזה וכשהרגליים ממוקמות על הספסל הכוח בא בעיקר מהחזה. לעומת זאת אצל פאוורליפטרים המטרה היא להעמיס כמה שיותר משקל על המוט ולכן הם מגייסים כוח מעוד שרירים בגוף.

אגב,זו מדריכה שהתחרתה בצעירותה בפאוורליפטינג והיא בעלת תואר אקדמי בתחום כך שאני מעריך את דעתה

אבל כשאתה מבצע את הלחיצה ולוחץ עם הרגליים חזק לתוך הרצפה אתה מגייס יותר כוח שעוזר לך להרים את המוט. אגב,אני לחצתי סט אחד עם רגליים על הספה והרגשתי את החזה יותר מאשר בלחיצה הסטנדרטית.

אתה יכול לגייס כמה כוח שאתה רוצה מהרגליים, הכוח הזה לא מועבר למוט. כל מה שהוא עושה זה עוזר לך להיות יציב יותר על הספסל ולהדגיש את הקשת בגב.

זה פחות או יותר מה שהיא אמרה לי. לי אין את הידע המתאים והכלים לבחון בצורה ביקורתית את מה שהיא אמרה. הנחתי שזה נכון מכיוון שהיא אמרה לי שבשלב שהמוט יורד ללחוץ חלש עם הרגליים ובלחיצה עצמה ללחוץ חזק יותר או כפי שהיא הגדירה את זה "לחפור" ברצפה.
הנה ציטוט מהאתר במאמר על לחיצת חזה.

חלק מהאספקט שנעלם מעיני רבים הוא היכולת להעביר כוח מהרגליים אל פלג הגוף העליון, הדבר אפשרי רק כאשר הירכיים דחוקות על הספסל בחוזקה ושרירי הבטן וזוקפי הגו מייצבים את פלג הגוף העליון. מצב זה נעשה קל כאשר הגב התחתון קמור, כשהוא במצב של פשיטה. גב קמור גם מאפשר אפקטיביות טובה יותר בגיוס הרחב גבי לפעולה.

אתה בעצם אומר לי שזה קשקוש. ואני חשבתי שכל המאמרים נכתבו ע"י מומחים בתחום...

זה קשקוש כי זה לא אפשרי מבחינה פיזיקלית. לא יודע מי המומחים, אבל זה לא רלוונטי.

אז איך תסביר את העובדה שכשהרגליים על הספסל (באותו משקל) הרגשתי יותר את החזה?

זה לא ממש "מהצד השני". מי שמגיע למקורות מהימנים ורלוונטים, לא היה נותן, למשל, ABCD ודומיהן למתאמנים חדשים או ממוצעים. הבעיה נעוצה הרבה יותר עמוק מאשר מה מלמדים בוינגייט, או כל מוסד אחר. בהחלט יש נדבך עיקרי וחשוב לאיכות המוסדות והתכנים המועברים, אבל לא רק
האמת שכול שזמן עובר אני מתחיל לגלות שזאת בעיה שנמצאת ברוב התחומים שלנו בארץ,(במיוחד בכול מה שדורש מוסד לימודי כזה או אחר)

אגב,זו מדריכה שהתחרתה בצעירותה בפאוורליפטינג והיא בעלת תואר אקדמי בתחום כך שאני מעריך את דעתה
גם המדריכה שלי הבליטה משהו על השוני הזה, (אך כך היא שאלה אותי אם היא עברה את המבחן הקטן שלי , מה שזה לא אומר)
אני אישית אמרתי אוקיי וסתמתי , אני מכבד אותה ואת הדעות שלה , אבל אני מודע לכך שהכוח של התואר הזה הוא אך ורק בשמו.
דרך אגב לפי הפגנת הידע שלה נישמע שפעם היא נתנו להרים מוט ריק מהרצפה והיא קראה לזה להתחרות.

לא רואה איך זה קשור להרגשה שלך, אבל אם היית במצב הנכון אז החזה היה מתוח יותר. אם הטיעון שלך היה נכון היית אמור להרגיש אותו פחות, בגלל שהרגליים היו מרימות חלק.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית